Opět double: Slávistky potřetí v řadě vyhrály ligový titul i domácí pohár

08.05., 16:06
Aktuality
Marjolen Nekesa a Michaela Khýrová (© Slavia Praha)

Slavistky čtyři dny po zisku ligového titulu zkompletovaly domácí double. Stejně jako v sobotu jejich současnou suverenitu nedokázalo ani ve finále pohárové soutěže narušit Slovácko, pražský tým trenéra Karla Pitáka zvítězil ve Velkém Meziříčí po bezbrankovém poločase 2:0.

Na rozdíl od vzájemného ligového zápasu (3:0), ve kterém slávistky na hřišti soupeře už po čtvrthodině vedly o dva góly, tentokrát velký favorit dobýval branku Slovácka přes hodinu, než o očekávaném vítězství rozhodly Michaela Khýrová a slovenská obránkyně Diana Bartovičová.

Obhájkyně trofeje získaly Pohár FAČR potřetí za sebou a pokaždé k tomu přidaly ligový primát. Na domácí scéně drží neporazitelnost od loňského března, kdy v posledním kole základní části podlehly Spartě 0:1. Od té doby sehrály v lize a poháru 29 zápasů a stoprocentní bilanci jim kazí jen březnová ligová remíza s rivalem Spartou (3:3) a ještě loňské finále poháru se stejným soupeřem, které rozhodly až na penalty.

"U nás už není co vyhrát. Náš cíl teď bude se posunout v Lize mistryň, protože to je soutěž, kvůli které to hrajeme. Budeme se tam chtít dostat a být zase lepší než letos," řekl Piták České televizi s připomínkou účasti Slavie v základní skupině LM, na jejímž konci získal tým senzačně skalp velkoklubu Lyonu. "Dneska to bylo těžké. Slovácko dobře bránilo, nemohli jsme se tam dostat, chyběla nám větší kvalita ve finální fázi. Ale pak jsme to prolomili a pohlídali si to," zhodnotil kouč pohárové finále.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
kilobyte

OT: https://twitter.com/spartazpravy/status/1788160422429810736

V té druhé lize se to nějak rozjelo.

Reagovat
Axelrose

Tvl a on tam ještě řekne jasná žlutá.

Však ještě zvedl nohu aby ho trefil.

To je tak pět zápasů na tvrdo

Reagovat
kilobyte

Tohle by bylo na červenou i kdyby tam nebyl jasný úmysl. A tady ten úmysl je podle mě docela jasný.

Doufám, že Sparta proti tomu něco rozjede, protože některé zákroky v nižších ligách jsou fakt hrůza.

Reagovat
Bex5

Cisty, hraj dal

Reagovat
Sigma Olomouc

Rozjela se hlavně Sigma

Reagovat
kilobyte

Bude z toho nějak áčko těžit?

Blbý je, že to jejich místo připadne dalšímu klubu. Bych prostě tu jednu baráž zrušil, když nejsou ty týmy schopný předskočit béčko.

Reagovat
ratusek

Fakt dalšímu? Škoda, čekal jsem, že to nesmyslně opěvovaný Vyškov nedá ani do baráže. Prý štika, černý kůň do nejvyšší soutěže. Ty vole. To byly nesmysly

Reagovat
kilobyte

Baráž bude zas jen formalita.

Reagovat
fabec1222

Však Vyškov tohle dělá každej rok. To jen naivkové si myslej, že to dotáhne k postupu. Škoda, že tam nahoře neni i Sparta B, to by byla fraška dokonána

Reagovat
ratusek

ale těch keců tady, jak to bude oživení, že to tam dělají dobře atd. Ano dělají to dobře ve smyslu nakup a prodej. Ale nějaké dlouhodobé sportovní ambice to prostě nemá. Dokud nezačnou stavět stadion, tak to nemůže nikdo brát vážně.

A totéž chtějí udělat i z Olomouce nebo o koho se zajímají, včera jsem četl snad něco i o Hradci

Reagovat
Freedo

Koukal jsem na soupisku Sigmy B a staví tam fakt hodně hráčů, co už mají v áčku něco odehráno. Spíš si myslím, že kvůli tomuhle nedostanou čas jejich junioři.

Reagovat
Bakary3

co nejdelší možný trest, zmrdovi

Reagovat
fabec1222

Klasická komedie závěru druhé ligy, kdy jasně vidíš, že postoupit chce jen vítěz, tedy Dukla, a ostatní se předhájení v tom, aby se finančně zabezpečili do další sezony

Reagovat
ratusek

a pouští to, aby jim to zase na revanš vrátil ten druhý tým na podzim, aby si ten první nahrál a byl po podzimu vysoko, aby to mohl zase na jaře pouštět těm zespodu tabulky a furt dokola

Reagovat
monty25

Slávistky uvařily další double! Není pochyb o tom, kdo momentálně vládne českému ženskému fotbalu. Slovácko bylo každopádně daleko houževnatějším soupeřem než Sparta v semifinále, až do 70. minuty drželo nerozhodný stav, ale nakonec neodolalo tlaku Slavie. Už jsem si připravoval live sázku a mezitím Khýrová dala na 1:0.

Taky bych rád viděl český ženský fotbal na obrazovkách ČT sport častěji. Teď se to docela nabízí, protože ČT už toho fotbalu moc mít nebude. Tak doufám, že se toho chytnou a liga žen by mohla být aspoň na ČT sport Plus. Přece jenom by to bylo lepší než na TVCOM, kam se to teď přesunulo z YT kanálu ženského fotbalu. Derby z hlavních stadionů už teda vysílá O2.

Reagovat
Mass

Tak teda musej bejt odvážný kurzy na Slávistky. Asi jako na USK ženy v basketu?

Reagovat
monty25

Na livku byl 1,56 před tím gólem na 1:0.

Reagovat
Freedo

Hegemonie

Reagovat
Coutinho10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele