Omlouvám se za špatný výkon. Španělé byli lépe připraveni, uznal chorvatský kouč Dalić

16.06., 09:22
Aktuality
Chorvaté neprožili úspěšný vstup do šampionátu. (© TASR)

Trenér Zlatko Dalić (57) se omluvil tisícům chorvatských fanoušků, kteří v sobotu zaplnili berlínský Olympiastadion, na němž Vatreni podlehli na úvod skupiny B Španělům. Daličovi svěřenci inkasovali třikrát už v první půli a na otočku se již nezmohli, navíc vyšli střelecky naprázdno.

Dalić dovedl Chorvatsko do finále mistrovství světa 2018 a semifinále mistrovství světa 2022. Na úvod letošního Eura však neměl důvod k radosti. "Byla tu skvělá atmosféra. Omlouvám se za dnešní špatný výkon. Nebyli jsme dostatečně agresivní," řekl po prohře.

Příznivci týmu kolem Luky Modriće výrazně převyšovali španělské fanoušky, ale na hřišti převzali iniciativu hráči La Roja. Mistři světa z let 2008 a 2012 skórovali v prvním poločase třikrát, přičemž do listiny střelců se zapsali Álvaro Morata, Fabián Ruiz a Dani Carvajal.

Bouřlivá atmosféra nedokázala Chorvaty povzbudit ani k jediné přesné střele. "Doufám, že to byl jen špatný den," uvedl Dalić, jehož svěřenci se v příštím utkání skupiny B utkají s Albánií a poté nastoupí proti Itálii.

"Nezačali jsme špatně, ale Španělé dávali góly z každé šance, kterou měli. Mají skvělý tým a výborné hráče. Byli lépe připraveni než my. Nemůžu říct, že by nás překvapili, čekali jsme, že dnes budou dobří. Měli jsme dobré šance, ale neproměnili jsme je. Soupeř vyhrál zaslouženě a patří mu gratulace," řekl záložník Lovro Majer.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Omlouvám se všem za to, co jsem tu včera předváděl. Pardon.

Reagovat
celeb

ja ti odpúšťam, ale nech už sa to neopakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju

Reagovat
Nieuwendyk

Náhodou, nebylo to tak špatný. Měl bys za tím aspoň trochu stát. Káju bych vynechal, ale jinak, proč ne, je to tvůj názor

Reagovat
Seydou Doumbia

alespon se člověk zasmál stejně od tebe čekám nějaký kambek

Reagovat
Jason_

Reagovat
Smejkyfans

Španělsko letos nepatří mezi top favority ale po včerejším výkonu by mohlo být letos válec, záleží jak moc vážná jsou zranění Moraty a hlavně Rodriho, kterej by se hodně těžko nahrazoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele