Olsson se nevzdává, věří v návrat k fotbalu

28.05., 18:35
Aktuality
Kristoffer Olsson (© AFP)

Švédský fotbalista Kristoffer Olsson věří, že se po vážné mozkové příhodě dokáže naplno vrátit k profesionální kariéře. Uvedl to v rozhovoru pro list Aftonbladet. Záložník dánského Midtjyllandu strávil po únorové mrtvici měsíc ve vážném stavu v nemocnici a v současnosti stále pobývá v neurocentru v Hammelu, kde rehabilituje.

Osmadvacetiletý Olsson zkolaboval doma na konci února poté, co ho v důsledku extrémně vzácného zánětlivého postižení cév v mozku postihlo několik malých krevních sraženin v obou hemisférách. Podle lékařů je prognóza stále nejistá, přestože dělá velké pokroky a vrátily se mu motorické funkce a řeč.

Zatím ale stále neví, kdy bude moci být propuštěn do domácího ošetřování a vrátit se k běžnému životu. "Člověk se chce vrátit co nejrychleji a bojovat, ale nestresuju se tím, dám tomu potřebný čas. Už se dokážu dobře pohybovat, zvládnu běhat a moje paměť je dobrá. Zlepšuju se den po dni," popsal.

Na veřejnosti se poprvé objevil na nedělním zápase posledního kola dánské ligy, v němž si Midtjylland zajistil titul. Po zápase se spoluhráči slavil a za mohutného aplausu fanoušků objížděl hřiště s pohárem v náruči.

V rozhovoru pro Aftonbladet prozradil, že z prvních tří týdnů po kolapsu, které strávil na přístrojích a podle svých slov v podstatě umíral, si nic nepamatuje. Nyní už v rehabilitačním centru zkoušel i kopat do míče. "Zahrál jsem si trochu fotbalu s jednou členkou personálu. Byla v bráně," řekl s úsměvem. "Sním o tom, že jsem zase s týmem a trénuju," dodal.

Mistr Evropy do 21 let z Prahy z roku 2015 Olsson nastoupil za švédskou seniorskou reprezentaci k 47 zápasům, naposledy v listopadu proti Estonsku. V Midtjyllandu působí od roku 2022 podruhé v kariéře, hrál také za Anderlecht, Krasnodar, AIK Stockholm a Arsenal.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele