Nottingham zpochybnil důvěryhodnost rozhodčích, od FA dostal vysokou pokutu

Dnes, 16:13
Aktuality
City Ground, Nottingham (© Nottingham Forest)

Nottingham Forest dostal pokutu ve výši 750.000 liber, v přepočtu 22,6 milionu korun, za zpochybnění důvěryhodnosti rozhodčích. Fotbalová asociace oznámila, že účastník Premier League se provinil zveřejněním rozhořčeného příspěvku na sociálních sítích. Klub si v něm ostře stěžoval na výkon rozhodčích po dubnové porážce 0:2 s Evertonem.

Sestupem ohrožený klub tehdy zkritizoval sudí za "extrémně chybná rozhodnutí". Konstatoval, že mu byly upřeny tři penalty a že něco takového nehodlá akceptovat. Klub také uvedl, že před zápasem upozornil komisi rozhodčích na to, že nominovaný asistent rozhodčího u videa je fanouškem konkurenta v boji o udržení Lutonu. "Naše trpělivost prošla zkouškou opakovaně," zaznělo v příspěvku na síti X.

Představitelé Nottinghamu po zahájení vyšetřování vyloučili, že příspěvek, který měl 46 milionů zhlédnutí, měl poukázat na zaujatost nebo zpochybnit hodnověrnost rozhodčích či fotbalu jako takového. Podle vedení asociace nicméně nezávislá komise dospěla k závěru, že tomu tak bylo. Příspěvek podle ní překročil hranice běžné kritiky rozhodčích.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
masly008

Pravda něco stojí no.

Reagovat
SunFells

Exemplární potrestání zasloužené kritiky.

Reagovat
Salfovic

Al dává to logiku, čím horší výkon rozhodčího, tím větší pokuta za jeho kritiku.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele