Nizozemci znovu upravují nominaci, reprezentaci doplní Zirkzee

12.06., 22:29
Aktuality
Joshua Zirkzee (© AFP)

Joshua Zirkzee neprošel závěrečným sítem a neobjevil se v konečné nominaci Nizozemska na evropský šampionát, na turnaji v Německu se přesto představí. Útočník italské Boloni dostane dodatečnou pozvánku do národního týmu.

Trenér Ronald Koeman přišel o několik hráčů a další nepříjemnost představuje Brian Brobbey. Útočník Ajaxu si poranil stehenní sval, nedokončil dnešní trénink a kouč nebude čekat na výsledky podrobného vyšetření. Vše mu umožňují regule a zdravotní problémy dalších fotbalistů.

Již před zveřejnění finální nominace o start na ME přišel Marten de Roon a během uplynulých dní ho napodobili další dva záložníci. Zraněný kotník nestihne doléčit Frenkie de Jong a vrchol sezony vynechá i Teun Koopmeiners. Na oficiální schválení účasti čeká obránce Dortmundu Ian Maatsen, druhou volbu pak představuje Zirkzee, který předčasně ukončil dovolenou a letí do Německa.

Bologna si letos zajistila účast v příštím ročníku Ligy mistrů a Zirkzee sehrál důležitou roli, vstřelil celkem dvanáct branek a na dalších sedmi trefách italského celku se podílel přesnou finální nahrávkou. Po ME ho dost možná čeká let na sever Apeninského poloostrova, údajně je domluven na angažmá v AC Milán.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Zyqen

Maatsen aj Zirkzee obaja si to zaslúžia snáď dostanú šancu a predvedú dobré výkony

Reagovat
Seydou Doumbia

De Jong a Koop a za ně Maatsen a Zirkzee jsou zajímavé náhrady jsem zvědav jak tu zálohu poskládají, protože to nic extra nebude...reijners-veerman-wijnaldum?

Reagovat
Kily

Zirkzee asi ani není náhrada za Koopmeinerse, to je podle všeho jen reakce na zranění Brobbeyho

Reagovat
JeséRodriguez

a už tam měl být teda v té původní nominaci místo něj, nebo Bergwijna

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pozor skluz!!!

A měl hrát základ.

Reagovat
thiago_oder_nix

Podla pripravakov to vyzera skor na Jerdyho Schoutena v zaklade miesto Georginia...

Reagovat
Seydou Doumbia

jj což je taky takové meh jméno žejo...ta záloha bude strašně slabá oproti konkurenci

Reagovat
Txapeldun

Mít plnou sestavu, tak Nizozemce tipuju na překvapení turnaje v SF, takhle to vidím na ČF max.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele