Niké liga - souhrn 1. kola: Slovan rozstřílel nováčka, Podbrezová bez Skuhravého i bez branek

28.07., 09:21, aktualizováno 28.07., 20:05
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Slovanu Bratislava (© Slovan Bratislava)

Slovan Bratislava na úvod nového ročníku Niké ligy přehrál v jejím 1. kole nováčka z Komárna vysoko 4:1. Podbrezová poprvé bez českého kouče Romana Skuhravého remizovala 0:0 s Žilinou a stejným výsledkem skončil i zápas mezi Skalicí a Michalovcemi.

FC Košice - DAC Dunajská Streda 2:2

28.07.2024 18:00

Góly: 24. Žan Medved, 90+6. Žan Medved (pen.) - 11. Ladislav Almási, 57. Christián Herc

Z remízového kola nevybočil ani zápas Košic s Dunajskou Stredou. Hosté měli na dosah tři body, dva z nich jim ale v šesté minutě nastavení sebral Žan Medved.

Hosté v týdnu selhali v evropských pohárech, Košice se špatné nálady v táboře soupeře snažily využít a hned v úvodu zkoušel neúspěšně štěstí Gallovič. Netrvalo to dlouho a poprvé se měnilo skóre, ve 24. minutě centroval Dimun a Almási hlavou zakončil přesně - 0:1.

Největší hrozbu pro hostující obranu představoval Žan Medved a poprvé se připomněl střelou vedle. Defenzíva DAC si z toho ponaučení nevzala a ve 24. minutě za to zaplatila, parádní přihrávkou se blýskl Gallovič a slovinský kanonýr se nenechal pobízet - 1:1.

Po půlhodině hry se činil Dávid Šípoš, jemuž nadělala starosti tečovaná střela. Ještě lepší zákrok pak předvedl na závěr prvního poločasu, kdy se před ním objevil nikým nehlídaný Yapi.

Rovněž úvod druhého poločasu vyšel lépe Dunajské Stredě. V 57. minutě předvedli hosté vysoké napadání, Zsigmund ztratil míč a jeho zaváhání potrestal Christián Herc, který vnikl do pokutového území a mířil přesně - 1:2.

O kuriózní moment se postaral Andzouana, jemuž nevyšel odkop a Popovič měl co dělat, aby svému týmu uchránil vedení. Výhru přesto Dunajská Streda neslavila, domácí v nastavení vybojovali penaltu, vše po dlouhém zkoumání posvětil i VAR a Medved stanovil konečný výsledek.

Více informací k zápasu

Spartak Trnava - AS Trenčín 0:0

28.07.2024 18:00

Góly: -

První kolo nové sezony přineslo hned tři bezbrankové remízy a poslední se zrodila v Trnavě, bod si odtud odvezl Trenčín.

Zápas přitom přinesl solidní počet zajímavých příležitostí. V té první se ocitl domácí Procházka a trefil jen spoluhráče Paura. Na druhé straně se dokonce vlnila síť, Emmanuel Uchegbu ale stál v ofsajdu a branka tak neplatila.

Celý zápas v trnavském dresu odehrál Bainovič, který v minulosti hájil barvy Trenčína a někdejšímu zaměstnavateli se opakovaně připomněl. V závěru první půle mu přesný pas adresoval Mikovič a Bainovič z několika metrů těsně minul, po návratu z kabin pak měl ještě větší šanci a skvělým zákrokem se prezentoval Sláviček. Hostující gólman úřadoval i o několik minut později, kdy ho po rohovém kopu prověřil Kóša.

Aktivní Bainovič se do listiny střelců nezapsal ani díky technickému pokusu z dálky, rovněž v tomto okamžiku mu scházelo několik centimetrů. V závěru pak mohl domácí fanoušky šokovat Chinonso Emeka, při jeho tutovce se vyznamenal brankář Žiga Frelih.

Více informací k zápasu

MFK Ružomberok - Dukla Banská Bystrica 1:1

28.07.2024 18:00

Góly: 18. Martin Bóďa - 67. Martin Rymarenko

První kolo nové sezony slovenské ligy přineslo hned pět remíz a body se dělily rovněž v Ružomberoku, nerozhodný výsledek si domů odvezla Banská Bystrica.

Na rozdíl od třech jiných stadionů zde padaly góly a k tomu prvnímu vedla velmi jednoduchá akce. Na straně hřiště dostal prostor Domonkos, jeho centr si našel Martin Bóďa a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Ze vzduchu málem udeřilo i na druhé straně a hlavu do dlaní při tomto momentu schovával Hlinka, jehož pokus minul cíl. Hrdinou závěru prvního poločasu se stal Tomáš Frühwald, domácí brankář kryl hned dvě velké šance.

Po návratu z kabin se činil i jeho kolega na druhé straně Ivan Rehák, ranou z dálky ho prověřil Chobot a brankář se měl co ohánět. Hodně vidět byl i Martin Rymarenko, po hodině hry ještě mířil těsně mimo, v 67. minutě už si reputaci napravil a srovnal na 1:1.

Vyrovnávací trefa představovala poslední zajímavou událost celého zápasu, který dospěl do nerozhodného konce. Na tom nic nezměnilo několik pološancí a pokusů z dálky, jež neměly velkou naději na úspěch.

Více informací k zápasu

KFC Komárno - Slovan Bratislava 1:4

27.07.2024 20:30

Góly: 19. Jakub Sylvestr - 5. Tigran Barseghjan (pen.), 42. Nino Marcelli, 80. Róbert Mak, 90+2. Dávid Strelec

Komárno čekala hned na úvod Niké ligy těžká zkouška. V 1. kole slovenského nejvyšší soutěže na jeho hřiště zavítal Slovan Bratislava a ten si také zpět do hlavního města odvezl všechny tři body za přesvědčivou výhru 4:1.

Premiéra Komárna mezi slovenskou elitou nezačala vůbec dobře, protože už ve čtvrté minutě fauloval Tobiáš Diviš ve vlastním vápně a nařízenou penaltu proměnil Tigran Barseghjan, který tak vstřelil první gól nové sezony Niké ligy. Nováček soutěže však dokázal poměrně rychle vyrovnat.

Proti Slovanu dostal přesnou přihrávku na malé vápno bývalý hráč Bratislavských Jakub Sylvestr a jeho pokus k tyči byl neomylný. Našel ho Ganbajar Ganbold, první fotbalista z Mongolska na slovenských trávnících a nyní i první hráč z této země ve slovenské nejvyšší soutěži.

Komárno chtěl poslat do vedení Jozef Špyrka, ale jeho pokus z dálky s námahou zlikvidoval Martin Trnovský. Na druhé straně musel brankář Jakub Trefil reflexivně zasahovat proti střele Nina Marcelliho, poradil si i s nepříjemnou střelou Matúše Vojtka. Další Sylvesterovo zakončení na druhé straně znovu Trnovský vyrazil.

Ve 42. minutě se Belasí vrátili do vedení. Marko Tolič předvedl krásnou individuální akci, kterou na čáře zastavila hlava Šimona Šmehyla. Na dorážku Marcelliho už ale slovenský obránce nestačil. V závěru přidal pojistku střídající Róbert Mak, jenž se prosadil poprvé v nejvyšší tamější lize.

Konečný výsledek upravil v prodloužení Dávid Strelec, který přehodil domácího brankáře. Slovan tak vstoupil do ligy úspěšně a ideálně se naladil na odvetu 2. předkola Ligy mistrů proti Celje (1:1). Tolič zápas zakončil se dvěma asistencemi.

Více informací k zápasu

MFK Skalica - Zemplín Michalovce 0:0

27.07.2024 18:00

Góly: -

Střelcům se v 1. kole slovenské Niké ligy příliš nevedlo, a tak se i Skalica a Michalovce rozešly smírně. Zemplín v duelu utrpěl nepříjemnou ztrátu v podobě Martina Bednára, jenž bojoval s nemocí, kvůli které musel z utkání odstoupit.

Na první šanci se čekalo až do 28. minuty, kdy musel tvrdou střelu domácího Adama Moronga zachraňovat Patrik Lukáč. Ještě před koncem úvodního dějství musel ze hřiště nejprve Bednár, kterého zřejmě přemohly vysoké teploty, a poté Michalovce málem zahrávaly penaltu.

Hlavní rozhodčí Michal Očenáš ji nařídil po faulu na Adekunleho Issu, ale vše sledoval i VAR, který zjistil, že ke kontaktu s Adamem Krčíkem došlo těsně před šestnáctkou. Po následnéhm přímém kopu hlavičkoval Igor Žofčák nad. Na výsledném remízovém stavu nic nezměnila ani pozdější hlavička Dávida Petríka těsně vedle.

Více informací k zápasu

Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 0:0

27.07.2024 18:00

Góly: -

Podbrezová uhrála v 1. kole slovenské Niké ligy bezbrankovou remízu s Žilinou. Domácí Železiarne se poprvé představily po odchodu českého kouče Romana Skuhravého. Jejich vedení se ujal tamější trenér Vladimír Cifranič, na MŠK však nevyzrál.

Střetnutí na Horehroní zahájili domácí fanoušci skandováním jména bývalého trenéra Skuhravého. Jeho rukopis však nebyl poznat, protože více ze hry měla Žilina, která většinu času držela míč na útočné polovině a byla i nebezpečná. Po gólu nejvíce volala střela Dominika Javorčeka z hranice pokutového území. Ta ale mířila jen do břevna.

Po změně stran pokračovalo utkání dlouho ve stejném duchu, čekalo se na příležitosti. Skóre znovu nezměnil ani zmíněný Javorček, kterého na zadní tyči našel Adrián Kaprálik. Podbrezová se více prosadila až v samotném závěru. Ridwan Sanusi krásně přešel přes Samuela Ďatka, jeho centr na pětku však netrefil Peter Juritka.

Matej Grešák si poté navedl míč do velkého vápna, schoval střelu za obránce a dobře mířil k tyči. Na jeho střelu ovšem skvělým zákrokem rukou zareagoval Ľubomír Belko. Oba týmy se tak rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slovan Bratislava
1
1
0
0
4 : 1
3
2
DAC Dunajská Streda
1
0
1
0
2 : 2
1
FC Košice
1
0
1
0
2 : 2
1
4
MFK Ružomberok
1
0
1
0
1 : 1
1
Dukla Banská Bystrica
1
0
1
0
1 : 1
1
6
MŠK Žilina
1
0
1
0
0 : 0
1
AS Trenčín
1
0
1
0
0 : 0
1
Spartak Trnava
1
0
1
0
0 : 0
1
Zemplín Michalovce
1
0
1
0
0 : 0
1
Železiarne Podbrezová
1
0
1
0
0 : 0
1
MFK Skalica
1
0
1
0
0 : 0
1
12
KFC Komárno
1
0
0
1
1 : 4
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
ratusek

Slovan hned po prvním kole +2 na všechny

Reagovat
r3

Reagovat
BaggioRoberto

slovenska liga zemrela

Reagovat
Minister

Neviem si predstaviť, že ešte niekedy dáme gól...

Reagovat
pistacik11

Gólové hody tento víkend

Reagovat
O.Giroud

Hajráči evidentne v kanáloch

Reagovat
Yoro15

S tou Dunajskou sme mali vyhrat, fakt hrali totalne hovno, druhy najlepsi tim ligy, fakt zufalost..Kosice to nemaju vobec zle zlozene, ale budu musiet zacat hrat viac ofenzivny futbal, je to cele zbytocne priposrane, ale posun v kvalite oproti minulej sezone je znacny..

Reagovat
doughty

Hráme na 5 obrancov , nad nimi dve DM....to máš 8 hráčov do defenzívny. Nad nimi Fasko a Takáč čo sú centrálni hráči a vôbec im nejde hrať pod hrotom chrbtom k bráne. Vedenie vidím že robí maximum aby Košice hrali v hornej tabuľke ale to musí byť tréner ktorý ako píšeš sa nebude báť hrať ofenzívnejši futbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele