Německý tisk brání kritizovaného Toniho

25.06.2008, 15:18
Aktuality
Ostrá kritika padá na hlavu italské reprezentace po vystoupení na evropském šampionátu. Výběr z Apeninského poloostrova se se štěstím dostal do čtvrtfinále, kde nestačil na Španělsko. Italská média nejčastěji kritizují trenéra Roberta Donadoniho a jejich pozornosti neunikl ani Luca Toni, proti tomu jsou ale v Německu...

Toni před rokem přestoupil z Fiorentiny do Bayernu Mnichov a dal celkem 39 soutěžních branek. Byl nejlepším střelcem německé nejvyšší soutěže, desetkrát se trefil v Poháru UEFA a góly se od něho očekávaly i na ME. V Rakousku a Švýcarsku ovšem zklamal a na svou pažbu si nepřipsal ani jeden zářez, šance přitom měl.

V Itálii byl Toniho střelecký výpadek označen za jeden z hlavních důvodů neúspěchu, s tím ovšem nesouhlasí německá média. "V italské negativní taktice byl jediným útočníkem. Když hraje za Bayern, dostává milimetrově přesné přihrávky od Francka Riberyho a Miroslava Kloseho, v reprezentaci musí běhat za dlouhými nakopávanými míči. Musí co nejrychleji zapomenout na hororové mistrovství Evropy," hlásí například bulvární deník Bild.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taky pravda, v té taktice co italové hrali by tam potřebovali spís brejkového hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Toni zařídil postup ze skupiny, gól by s tak tragickou podporou spoluhráčů zálohy nedal asi nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

no jasne, chudacik musel behat za prihravkami, ved ked dostal presnu prihravku tak vsetko od....mal 100percentne sance a pokazil ich ako amater, a vo vzdusnych subojoch ho preskocili mensi obrancovia o 50cm, to co je za hraca, sak on ani nevie ako dava goly.

A co je to za utocnika ktory len caka na presnu prihravku a nevytvara si priestor? tak vedia hrat aj deti .Hovorte si co chcete ale podla mna je to odpad utocnik a nemal by hrat ani 1 ligu. Na lavicke boli Borrielo, Quagliarela, ktori su 10krat lepsi, ale co chudaci mohli robit ked mali super hlupeho trenera Donadoniho.TONI je najslabsi utocnik ktory sa kedy objavil na ME v historii, je to odpad!

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDDD takhle jsem uz dlouho nenasmal odbornik promluvil ... toni dal za poslednich 5 let asi 120 ligovych golu jo to je bilance hodna "odpad utocnika" ... to ze je donadoni blazen a necha hrat toniho samotnyho utocnika, kdyz tohle mu nesedi je jina vec .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, měl dost šancí a neproměnil ani jednu, ale myslím, že na letošním Euru byla celá řada hráčů, co zahráli ještě mnohem hůř, navíc je fakt, že v té extra defenzivní taktice, co hráli Italové, by se málo útočníků na světě dokázalo prosadit...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda ale ja si neviem pomoct, ja som sa smial ked som na neho pozeral,bol strasne pomaly a nepresny, u ineho trenera by si nezahral viac ako 1 zapas. Nerozumiem preco mu tak Donadoni veril, asi je gay a hraju sa spolu, haha. Nemozem uverit ze v Bayerne mu to tak sypalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Italů patřil k nejlepším.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že Milanista je veliký expert, který fotbalu opravdu rozumí, nejspíš by se asi sám rád vydal na trenérskou kariéru, to by ovšem musel nejdřív aspoň něco dokázat a ne jenom plácat stupidní názory na eurofotbal.cz

Reagovat
Tsigi

Doufám, že fandíš interu. AC nestojí o takovej povl jako jsi ty

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik jsi dal gólů ve světových ligách ty? Toni je vynikající útočník. Co gólů dal v německé a předtím v italské lize, to je úctyhodné. I když se neprosadil na letošním euro, tak nehrál špatně, bohužel měl malou podporu ze zálohy a to je rozhodující.

Reagovat
smazaný uživatel

Toni byl na MS jak z jiné planety.Z Florencie odcházel úplně jiný hráč. Tenhle Toni se do italské reprezentace vůbec nehodil.

Reagovat
smazaný uživatel

ta posledna veta je presna definicia vsetkeho

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ty si zoufalý, nahoře píšeš prakticky něco jinýho a jestli si to myslel tak jak to teď napsal ital, tak bys měl neco dělat se schopností se vyjadřovat, protože říct je "odpad útočníků" je diametrálně jinde, než že "se do italské repre vůbec nehodil"

Reagovat
cubinho

Pro mě je Toni snad největší zklamání EURA.

Reagovat
smazaný uživatel

Toni je ten nejlepsi utocnik a to ze nepromenil par sanci neznamena ze je lempl v Bayernu hraje skvele a italska repre. mu asi nesedi sem fanousek Bayernu takze na nej nedam dopustit proste Toni je

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, ale Toni není nejlepší a sám to víš. Akorát fandíš Bayernu tak je prostě nej.......

Reagovat
smazaný uživatel

Torres je momentalne najlepsi utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

Loria do AS .

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom tak šílenýho ? měl moc dobrou sezonu..., i když už taky stárne.

Reagovat
smazaný uživatel

merengues :aa tak to s tebou uplně souhalsím

jinak je škoda že toni nedal žádného gola..měl skvělou sezonu v Bayernu..takže byl dost hlídanej..pořád u něho byli dva obranci..a to se dost špatně prosazuje

Reagovat
smazaný uživatel

1 gol dal

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě sklamal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele