Němci obdrželi nejrychlejší gól za 50 let. Skvěle jsme se do utkání vrátili, chválil Nagelsmann po Nizozemsku

11.09., 18:52
Aktuality
Jamal Musiala v duelu s Nizozemskem svedl řadu soubojů.. (© AFP / Lars Baron / GETTY IMAGES EUROPE)

Zápas mezi Nizozemskem a Německem v Amsterdamu začal zostra. Tijjani Reijnders (26) překonal gólmana Marca-Andrého ter Stegena (32) už po 99 sekundách hry a poslal domácí reprezentaci do vedení. Němci inkasovali nejrychlejší gól za posledních 50 let, nakonec ale dokázali vybojovat alespoň bod za remízu 2:2. "Začali jsme špatně, skvěle jsme se ale do zápasu vrátili. Byla to zábava," řekl německý trenér Julian Nagelsman (37).

Oba týmy do zápasu vstupovaly podpořeny vysokými výhrami v prvním kole. Nizozemci porazili Bosnu a Hercegovinu 5:2 a jejich soupeři z Německa deklasovali Maďary 5:0. Pohodu z prvního kola si do domácího duelu přenesli Nizozemci, kteří po rychlém gólu vedli, hosté ale ještě před poločasem otočili. Postarali se o to Deniz Undav a Joshua Kimmich. Konečný výsledek 2:2 pak v 51. minutě zařídil Denzel Dumfries.

"Myslím si, že jsme si v poločase zasloužili vést. Po inkasovaném gólu jsme přebrali iniciativu a byli jsme za to odměněni dvěma přesnými zásahy," řekl po zápase spokojený Nagelsman. "Prvních deset minut druhého poločasu jsme se trochu trápili. Pak jsme ale opět převzali iniciativu a měli jsme i nějaké šance na vstřelení třetí branky. Myslím si, že jsme byli o něco blíže vítězství než Nizozemci," dodal mladý trenér.

Podle ofenzivního záložníka Jamala Musialy se tým stále vyrovnává s odchodem dlouholetých opor. Po mistrovství Evropy reprezentační kariéru ukončili Manuel Neuer, Thomas Müller, Toni Kroos a Ilkay Gündogan.

"Ztratili jsme čtyři legendy, ale to je proces. Atmosféra v týmu je i po jejich odchodu velmi dobrá. Dnes to nebyl úplně náš den. Musíme se z toho poučit a být jistější na míči. Na druhou stranu si ze zápasu můžeme odnést i pozitiva," řekl Musiala.

Německým mužem zápasu byl Undav, který nejprve srovnal na 1:1 a těsně před pauzou připravil vedoucí branku pro Kimmicha. Forvard překvapení uplynulého ročníku Bundesligy ze Stuttgartu dostal šanci na hrotu místo zraněného útočníka Niclase Füllkruga a ve svém čtvrtém duelu v německých barvách se trenérovi odměnil prvním gólem.

"Jsem šťastný, že jsem vstřelil svůj první reprezentační gól, ale byl bych ještě šťastnější, kdybychom získali všechny tři body," prozradil Undav. Německo však i přes ztrátu zůstává díky lepšímu skóre na čele skupiny A3.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Německo
2
1
1
0
7 : 2
4
2
Nizozemsko
2
1
1
0
7 : 4
4
3
Bosna a Hercegovina
2
0
1
1
2 : 5
1
4
Maďarsko
2
0
1
1
0 : 5
1

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (6)

Přidat komentář
AjaxFans

Škoda, to mělo nl vyhrát

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Seydou Doumbia

kukal si duel?

Reagovat
AjaxFans

Jj, ale ne celý

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo se ti tam líbil? já to moc neviděl

Reagovat
Amissa

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele