Nechystám se rezignovat, vzkazuje pochybovačům Danny Blind

06.09.2016, 09:50
Aktuality
Nizozemská reprezentace za sebou má jeden hrůzostrašný cyklus a největší optimismus v táboře Oranjes nepanuje ani v této chvíli. Tulipány dnes ve Švédsku čeká vstup do kvalifikace o postup na mistrovství světa do Ruska a jedním z témat je i to, jak dlouho u týmu vydrží trenér Danny Blind...

Nizozemsko pod vedením Louise van Gaala získalo bronzové medaile na světovém šampionátu v Brazílii a bylo hlavním favoritem své skupiny na postup na ME do Francie. V této kvalifikaci ovšem vyhořelo, skončilo až na čtvrtém místě za Českou republikou, Islandem a Tureckem a vrchol letošního fotbalového léta tak Tulipány sledovaly jenom u televizních obrazovek.

Špatné výsledky stály místo Guuse Hiddinka a do Francie nakonec tým nenasměroval ani jeho nástupce Danny Blind. Ten začal dávat příležitosti novým hráčům a letos se dostavily výsledky v podobě výher v Anglii, Polsku a Rakousku. Minulý týden ovšem přišel další pád na zem, Nizozemsko totiž doma nestačilo na Řecko (1:2).

"Nejsem jedinou osobou, která rozhoduje o tom, zda budu i po zápase se Švédskem trenérem Nizozemska. Ale nechystám se rezignovat. Když začíná o něco jít, přichází i napětí, ovšem tlak nepociťuji. Myslím si, že se se stávající situací dovedu vypořádat velmi dobře. Vím, co dělám, čeho jsem chopen a co musím udělat. V průběhu posledních měsíců to opakovaně vypadalo velmi dobře, nevyšlo nám to jenom proti Řecku," říká někdejší kapitán amsterdamského Ajaxu.

"Naše příprava nebyla perfektní, je třeba udržet koncentraci a mám za to, že jsme připraveni. Přijeli jsme sem vyhrát, to je náš cíl. A pokud nevyhrajeme, nesmíme dopustit porážku. Remíza by mohla být dobrým výsledkem, vše bude záležet na tom, jak se utkání bude vyvíjet," dodal Blind.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
dextroza_m

Stačí, když Tě vyhodí...

Reagovat
fajdax

Mají slabou generaci

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně I takový, na kterých to má stát mi příjdou, že jsou průměrní na svých postech, at už van Dijk, Blind, van Aanholt nebo L. de Jong.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Spalovač šancí

To je levoboček Wernera Ličky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty svině ho chcou vyštípat. Nedej se!

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že pudeš!

Reagovat
smazaný uživatel

Mančaft jako kráva a hrajou tužku, asi fakt nějaký špatný období Stejně jako BVB nedávno. Verim ze se z toho vzpamatovujou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kylo ren

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to bohužel nebude tak v trenérovi, jako v hráčích. Tahle generace je prostě slabší než ty předchozí a je to jasně vidět i v Eredivisie.

Reagovat
Stiksxx

Ale hovno...kádr je úplně v pohodě. Stačí to jen umět poskládat a naordinovat pořádnou taktiku. On sice vyzkoušel proti Řekům nějaké hráče jako třeba Strootmana a Berghuise, kteří ale základ hrát stejně nemůžou, protože nebyli minulou sezonu vůbec vytížení. A ještě mele, že Willemse na levýho beka nedá, protože málo brání.

Narsing--------Janssen-----Promes

-----------------Wijnaldum-------------

--------------Blind-----Klaassen------

Willems--Bruma--van Dijk--Veltman

-------------------Zoet------------------

Škoda na LW, že Depay nehraje,Locadia je zraněný a El Ghazi je v U21, protože Narsingh na základ v repre spíš nemá. A případně bych zapracoval určitě Hendrixe. To je pes ochranář, ten by na silový fotbal se Švédskem určitě platil.

Reagovat
papanegra

Ta sestava vypadá ještě slabší jak Česká

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak

Reagovat
Azazelo RD

Nevypadá.

Reagovat
Spalovač šancí

Nevypadá. Je.

Reagovat
Stiksxx

Jenže s tím rozdílem, že z našich hráčů už toho prostě víc nedostaneš. Kdežto tahle sestava má mnohem větší potenciál.

Reagovat
Spalovač šancí

To se říká o tulipánech furt a za posledních 5 let ani jeden hráč, který by byl nějaká hvězda v evropském kontextu. A řekl bych, že Depay je přesný odraz úpadku nizozemského fotbalu.

Reagovat
Azazelo RD

Vždyť individuálně jsou na tom stále o třídu lépe než naši.

Reagovat
Spalovač šancí

V čem je Veltman lepší než Kadeřábek a Gebre, v čem Willems lepší než Novák? Stopeři taky srovnatelní. Wijnaldum taky nebude o moc lepší než Dočkal. Krejčí by taky hrál za tulipány v základu, V. Kadlec by bojoval s Promesem. Takže jenom ten střed útoku mají lepší a defenzivní zálohu asi taky

Reagovat
Azazelo RD

Jsou lepší ve fotbale.

Reagovat
Stiksxx

Počkej... Tohle snad ani nemyslíš vážně? Veltmana teda nastudovanýho nemám, ale Novák nesahá Willemsovi ani po kotníky. Tam jsi zrovna vybral post, kde je ten nejvýraznější rozdíl v sestavách. Hned za ním, je srovnání Wijnalduma a Dočkala. To je výsměch.

Jediné co bych dokázal uznat je postavit vedle sebe Narsingha (hráč, který nemá na základ v repre) a Krejčího (hráč, který byl v posledním přáteláku nejvýraznější)

Na tebe si tady na EF budu muset dát pozor, protože tvoje názory jsou zdraví nebezpečné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Dočkal>Wijnaldum

Reagovat
FC Porto FC

v čem je Willems lepší než Novák

Reagovat
Stiksxx

Ja si o tobě myslel,ze trochu o Ered. mas přehled.

Ale kdyz to nevis, tak ti to reknu. Je rychlejší, silovejsi, o milion procent technictejsi a ma lepsi kopaci techniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to strašně slabý výběr, jako sorry. V porovnání s Anglií, Francií, Španělskem, Itálií.. prostě slabota. Ti hráči už nehrají ve velkoklubech ale v průměrných týmech. S tímhle prostě díru do světa neuděláš.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Stiksxx

Anglii nemá vůbec cenu zmiňovat, protože ta sice má podle jmen silný výběr, ale díru do světa taky neudělá. V dnešní době už nemá cenu srovnávat týmy, jestli v nich hrajou hráči z velkoklubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
papanegra

Dost podobná situace jako u nás.. nejsilnější generace odešla a teď nemaj adekvátní náhrady.

Reagovat
REPLIKATOR

ČR > Nizozemí

Reagovat
Znalec

momentálně o parník

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď sa tulipány čím skôr spamätajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje vlastne nejaký ideálny tréner pre Holandsko? Lebo tam nie je chyba, nastáva aktuálne prestavba kádru a výmena generácia, Robben a pod. sú už jednoducho za zenitom tak počas minulej kvaldy sa dosť dávalo príležitosť mladým hráčom ( ) takže len trošku sa zohrať a pôjde to, mne ten káder nepríde úplne špatný...

Reagovat
Spalovač šancí

Vzhledem k úpadku kvality ofensivních hráčů je potřeba hrát spíše organizovaně a zezadu. Čili přinést úplně opačnou filosofii, než na které tradičně jejich fotbal staví. Takže nějakého Itala?

Reagovat
smazaný uživatel

Talian tiež vždycky neznamená vyložene defenzívny stratég a hlavne nie v dnešnej dobe, čo potvrdzuje Conte či Ventura. Možno Mancini, no ale to je vyložený tragéd a taký hlúpy zväz nemajú. Keď tak uvažujem nad tvojou myšlienkou upustiť s ich futbalu a hrať defenzívne a účelne tak my na rozum prišiel Fernando Santos.

Reagovat
pawelFCB

LvG

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal zpět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele