Nechtěl jsem, aby se někdo zranil. Ale jsem tady, takže jsem nadšený, řekl Ševčík

13.06., 19:05
Aktuality
Petr Ševčík (© AFP)

Záložníka Petra Ševčíka nejprve trochu zklamalo, že se nedostal do původní nominace české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy v Německu. Třicetiletý hráč pražské Slavie ale nakonec mohl být nadšený ze středeční dodatečné pozvánky, i když ho mrzí, že se do výběru pro šampionátu dostal kvůli zranění Michala Sadílka. Po konci klubové sezony si 14 dní odpočinul na dovolené, cítí se plný energie a věří, že to bude moci na Euru ukázat i na hřišti. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Ševčík v původní nominaci figuroval jen mezi náhradníky, trenér Ivan Hašek ho ale těsně před odletem na šampionát zařadil na uvolněné místo po Sadílkovi, jenž se zranil v sobotu v závěru soustředění v Rakousku při jízdě na tříkolce.

"Z dodatečné nominace jsem byl nadšený, i když to bylo za okolností, které jsem si nepřál. Nechtěl jsem, aby se někdo zranil. Ale jsem tady, takže jsem nadšený," řekl Ševčík po příjezdu týmu na hotel na severním předměstí Hamburku, kde bude mít během Eura základnu.

"Možná jsem trochu zklamaný byl, že jsem nebyl v původní nominaci. Myslím, že jsem měl docela dobrou sezonu, měl jsem málo zranění. Ale ve finále jsem teď nadšený. Je to všechno za mnou," doplnil Ševčík.

Byl přichystaný na to, že by na něj nakonec mohlo dojít. Zároveň už pomalu myslel na blížící se start letní přípravy se Slavií. "Byl jsem v kontaktu s trenéry už před kempem (v Rakousku). Že mám být na telefonu a třeba s tím nějak lehce počítat, kdyby se někdo zranil. Když jsem viděl, že se Sáďa zranil, tak jsem si říkal, že už bych mohl. Nakonec to přišlo. Snažil jsem se individuálně udržovat," řekl Ševčík.

"Už jsem byl doma v Česku, s rodinou už jsme byli zpátky v Praze. Pomalu jsem se začal chystat na novou sezonu, protože nám přišel individuální plán ze Slavie. Takže už jsem se pomalu chystal na naše soustředění," doplnil Ševčík, který má na kontě za reprezentační "áčko" 15 startů a ten poslední už před více než rokem.

Po náročné klubové sezoně si stihl i odpočinout. "Měl jsem 14 dní volna, takže jsem si to užil maximálně. S rodinou jsme hodně cestovali po příbuzných, byli jsme i v zahraničí. Stihl jsem vše, co jsem potřeboval," řekl Ševčík.

"Po příjezdu se cítím fakt nabuzený, protože já jako jediný z kluků (v nominaci) jsem si užil trochu volna. Jsem odpočatý, mám plno energie, takže doufám, že to budu moci předvést i na hřišti," prohlásil Ševčík.

Je připraven na jakoukoliv roli v mužstvu. "Tak můžu se ukázat na tréninku a pak už záleží na trenérovi (Haškovi), jakou základní jedenáctku zvolí. Nechám to plynout tak, jak to bude. Když nějaká minutáž přijde, budu rád. S trenérem jsem se zatím bavil jen lehce po telefonu, ale to je jen mezi námi," řekl Ševčík.

V české nominaci je jedním ze sedmi hráčů, kteří se zúčastnili minulého Eura před třemi lety, na kterém národní tým pod tehdejším trenérem Jaroslavem Šilhavým došel do čtvrtfinále. Ve všech třech zápasech skupiny naskočil jako střídající hráč, ve dvou duelech vyřazovací fáze dostal šanci v základní sestavě.

"Před třemi lety jsem byl možná takový více bojácný, ještě možná trochu takové dítě. Teď už je mi 30 let, mám dvě děti. Takže myslím, že už to bude v hlavě trochu lepší," prohlásil Ševčík.

Minulé Euro poznamenaly koronavirová pandemie a řada s tím souvisejících omezení. "Myslím, že to bude obrovský rozdíl. Zažili jsme to v době covidové, což nebylo tak příjemné. Tohle si užijeme se vším všudy," řekl Ševčík.

V české nominace je už devátým slávistou. "Jsem v kontaktu s mým pomyslným otcem Houštou (asistentem trenéra Slavie Zdeňkem Houšteckým). Ten je samozřejmě rád, ale trochu se obávají i toho, že je nás tady hodně. Když to řeknu, tak základ Slavie. Mají i obavy, aby se tu někdo nezranil," dodal Ševčík.

Autor: ČTK

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Tři úkoly pro Ivana Haška před výkopem osmého českého Eura
16.06., 15:00
Ronaldo často ani nejde bránit, ale musíme se připravit na všechny hráče, nabádá Vlček před Portugalskem
16.06., 13:14
Krejčí po přestupu do Girony: Jsem rád, že se to zvládlo před šampionátem, snad mi to tam sedne
15.06., 21:45
Máme tady 26 vyrovnaných hráčů. Nemusíme mít strach postavit kohokoliv, hlásí Veselý
14.06., 22:06
Jsem rád, že do Feyenoordu přijde Priske, těšil se Lingr. Zbaví se nálepky žolíka?
14.06., 19:55
Souček vynechal část tréninku. Není to nic vážného, klidnil Veselý
14.06., 16:17
Češi už jsou v Německu, hotelový personál je uvítal s českými vlajkami
13.06., 17:07
FAČR ke zranění Sadílka: Případ jsme řešili, vrátíme se k tomu po Euru
12.06., 18:48
Hašek povolal náhradu za Sadílka, reprezentaci na Euru doplní Ševčík
12.06., 15:54
Čtvrtfinále? Ne. Jsem nastavený tak, že jedeme turnaj vyhrát, burcoval David Jurásek
11.06., 08:21
Haška čekají dva dny volna, stráví je s rodinou. O základní sestavě nemá jasno
10.06., 23:22
Holeš: Makedonci to kouskovali, možná nás něco podobného čeká proti Gruzii a Turecku
10.06., 22:53
Hašek k Sadílkově zranění: Byla to prostě nešťastná náhoda, je to pro nás poučení
10.06., 22:06
Týmově to byl od jara asi náš nejlepší výkon, hodnotil Schick
10.06., 21:36
Češi vyhráli i druhý přípravný zápas, Severní Makedonii zdolali díky penaltám 2:1
10.06., 20:03

Komentáře (10)

Přidat komentář
Mass

Tak hlavně si něco neudělej sám, ty seš schopnej se zranit i při chůzi ze schodů.

Reagovat
dave30

cha, cha, cha.

Myslíš jako Rosický?

Reagovat
kattos

Tak to bylo hodně random

Reagovat
dave30

Uznávám

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Janošek z Bredy nebo i Kaloč z Kaiserslauternu by teď byli platnější....

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Teda

Zase bych brzdil

Reagovat
doshcz

Reagovat
Infeld Prácheňský

Kaloč určitě no

Reagovat
$$CaptainKokotko

Takže nechtěl aby se někdo zranil ale je z toho nadšený? To je charakter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele