Neapol hlásí příchod dalšího obránce, defenzívu vyztuží Buongiorno

13.07., 13:38
Aktuality
Alessandro Buongiorno (© AFP)

Italové zklamali na letošním evropském šampionátu, skončili už v osmifinále a ani minutu neodehrál obránce Alessandro Buongiorno, ten si náladu alespoň částečně napravil novým angažmá, z Turína přestoupil do Neapole.

O 25letého fotbalistu hodně stál nový trenér SSC Antonio Conte, všechny strany našly společnou řeč a Buongiorno se včera podrobil zdravotní prohlídce. V Neapoli podepsal pětiletý kontrakt s ročním platem 2,5 milionu eur. Zkrátka nepřijde ani Turín, který dostane 35 milionů eur a dalších pět milionů může vyinkasovat na základě bonusů.

Jedná se o druhý nejdražší prodej v historii Býků. Za větší peníze odcházel pouze jiný obránce Bremer, Juventus za něho předloni zaplatil necelých 47 milionů eur.

"V Turíně jsem vyrostl, zahrál si za první tým, na rukáv navlékal kapitánskou pásku a šířil odkaz hrdinů, jejichž životy v minulosti vyhasly u Supergy, splnily se mi tady sny. Každý den jsem na sobě pracoval, choval maximální respekt vůči všem lidem okolo a šel si za svými cíli. Byla to pocta, děkuji všem," rozloučil se Buongiorno s klubem, jehož dres oblékl ve 109 zápasech.

Neapol se zaměřila na vyztužení defenzivní řady a Buongiorno je třetí novou akvizicí do obrany v průběhu několika dní, o několik desítek hodin dříve smlouvy podepsali také Leonardo Spinazzola a Rafa Marín.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásné italské jméno. By mě zajímalo, jak by se v Česku reagovalo na člověka s příjmením: Dobré ráno nebo Dobrýtro

Reagovat
Furia Ceca

Tak u nás máme třeba Nejezchleba

Reagovat
Panini Calciatore

u nas mame aj Pičmana

Reagovat
Furia Ceca

Škoda že to není s dlouhým í

Reagovat
Kluivert9

Dobré Dopo

Reagovat
Svandik68

Vítámvás je docela běžný.

Reagovat
Raffaello

TOP 3 pro 2024-25 - Inter, Juve, Neapol

Buongiorno bude jedním z pilířů návratu Neapole mezi elitu Serie A. Skvělý hráč, po Di Lorenzovi budoucí kapitán Neapole.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vsadil bych si proti tobě že top 3 bude jiná.

Reagovat
Raffaello

Věříš víc Milánu s Atalantou? Za mě si to tihle dva rozdají o čtvrtou pozici. Sorry, Fonsecovi nevěřím. To už spíš Gasperini dotáhne Bergamo na třetí pozici. AS bude mít hodně co dělat šlapat jim o 4.-6. flek na paty. Fiorentina je můj černý kůň, protože mám rád Palladina, ale... lepší jak 7. místo neudělají. Bologna se vší úctou tu jízdu už nezopakuje a Lazio je provinční klub, který se bude plácat kolem 10. místa. A taky se můžu úplně mýlit a být v lese.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevěřím že výjdou všechny papírové předpoklady, vždy se něco nějak dojebe. Podle mě AC/Ata/AS můžou zakousat na top 3. Fio 7-10 flek to je taková klasika už, Lazio souhlasím, nej hráči jím odešli a přišli průměraci, Bologna bohužel vyklidí pozice.

Reagovat
Raffaello

AS budu opět hodně fandit, ale mám obavu, že to opět na lepší než šestý flek nebude. Lukaku (Osimhen do PSG mu může otevřít cestu k jeho trenérovi do Neapole) se nevrátí, nad Abrahamem mám osobně otazník a hlavně bude důležité, jak DDR poskládá střed hřiště, protože to trio statistů - Lorenzo, Bryan, Paredes - to může celé zabít. Ve výsledku Bologna vyklidí pozice, jak píšeš, a nahoru se místo ní vrátí Neapol. Jinak to může být nahoře +/- dost podobné jako v posledním ročníku, jen s dílčími posuny od 2. do 5. místa. Tím pádem je pro mě TOP 5 hozená, 6 jasný AS a zbytek se tam srovná. Na novou sezonu se hodně těším, za posledních 5 let určitě nejvíc.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Za mě je toto poslední sezona Atalanty, kdy můžou něco dokázat v lize. Pokud teda chtějí.

Takže musí koupit 3-4 hráče za 15-30 mega (ala Scamma, CDK, Bilal atd) a prostě to zkusit, jinak to bude ta jejich klasika, s tím, že LM jim ubere hodně sil, více než EL loni. Koopmeinerse nahradí, zas vyletí Bilal nebo někdo z mladých. Ale na vršek to nestačí.

A může to být taky zlom ekonomicky, protože když jim ty investice nevyjdou, po Gaspově odchodu můžou jít do kopru i celkově.

Reagovat
Raffaello

Skončí po základní části LM, což je 8 zápasů na podzim. Do play-off se nedostanou, budou mezi odpadlíky. Pokud zvládnou do Vánoc fungovat do 6. místa, tak TOP 4 na jaře udělají. Ekonomicky problém nevidím, protože tolik neutratí. Nepůjdou na titul, budou chtít udržet TOP 4, na víc nemají. Věřím, že Zainolo bude game changer a výrazně pomůže po odchodu Koopa s ofenzivní hrou.

Reagovat
Truffaldino

24 v LM dají bez problémů, vlastně by to bylo velké zklamání, kdyby ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda že se Atalantička nemůže zapojit mezi ty nej týmy v Itálii, ale tam asi nejsou ambice a finance aby byli schopní patřit dlouhodobě do špičky co?

Reagovat
mastakillah

S tím, že Inter a Juve budou výkonnostně úplně jinde, jak Neapol

Reagovat
Raffaello

Pokud se ti dva blázni, ADL s Contem, nezabijou, tak Neapol bude šlapat. Jestli tohle spojení bude fungovat, půjde tým nahoru nejen výsledkově, ale i co se týče výkonnosti a konzistence.

Reagovat
Seydou Doumbia

První sezona Neapol 2 nebo 3 místo, před další sezonou Contemu nedodá ADL posily, rozhádá se s celým kádrem a odejde po jedné úspěšné sezoně. Ale jinak Kontejner je dobrý kouč, jen těžky s ním pracovat.

Reagovat
Panini Calciatore

Neviem ci to myslis ironicky ale bude to takto:

Inter rovnako suverenny ako minulu sezonu ak nie este viac kedze sa neoslabil naopak Zielinski a Taremi vyborne a skusene posily.

SSCN vsetko bude zalezat od toho ci zostanu Kvara a Osimhen, 200 melkov od PSG mozno ADL vezme ved za to sa da zohnat polka top muzstva.

Drzat ich nasilu aj tak nema vyznam.

Zmena ale bude jasna v tom ze Napoli bude po novom inkasovat vyrazne menej.

Juve vidim na slabsiu sezonu ako bola minula, tie posily su nedostatocne, neovereni hraci, oni musia kupovat hotovych nie macky vo vreci a tak aj skoncia.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nepodceňuj Fonsecu, když bude mít dobrého DM a normální stopery místo pojančených kluků + zůstanou Maignan, Theo a Leao, bude hodně kousat, bez ohledu na to, kdo bude na hrotu.

Reagovat
Raffaello

Asi ho budu podceňovat z nějakého principu. Podle mě to není TOP trenér, který by dokázal s AC lepší výsledky než Pioli. On je důvod, proč nevidím AC v TOP 3.

Reagovat
Kejza

Good ebening, don Buongiorno!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele