Nádvorník v baráži nechtěl České Budějovice. Měli bychom si pomáhat a ne spolu soupeřit, uvedl

28.05., 23:34
Aktuality
Roman Nádvorník (© FC Táborsko)

Trenér Táborska Roman Nádvorník se chtěl v baráži o účast v nejvyšší soutěži vyhnout Českým Budějovicím. Nepřál si o postup do první ligy bojovat v jihočeském derby, řekl dnes ČTK. Ale výsledky nakonec určily, že na sebe narazí právě předposlední tým první ligy České Budějovice a třetí celek druhé ligy Táborsko.

"Nechtěl jsem Karvinou, kde jsem působil a mám tam spoustu kamarádů. A České Budějovice jsem si nepřál z logického důvodu, jsme oba týmy z jihu Čech a měli bychom si pomáhat a ne mezi sebou soupeřit. Tajně jsem doufal, že se utkáme se Zlínem, ale ten přímo spadl do druhé ligy," řekl Nádvorník.

Táborsko se v popředí druholigové tabulky drželo od úvodu sezony. Nakonec obsadilo třetí příčku za Olomoucí B, která však nemůže do první ligy postoupit. Proto Táborsko do baráže doprovodil čtvrtý Vyškov, jenž se střetne s Karvinou.

"Po podzimu jsme byli třetí, ale čekal nás těžký los na začátek jara. Řekli jsme si, že pokud po pěti jarních zápasech budeme stále do třetího místa, o účast v baráži se popereme. Nakonec jsme těm týmům pod námi ještě odskočili," uvedl Nádvorník.

Kdo bude hrát nejvyšší soutěž na jihu Čech, rozhodnou dva zápasy. Ve čtvrtek se týmy utkají v Českých Budějovicích, v neděli je odveta v Táboře. Podle Nádvorníka je jasným favoritem Dynamo.

"Má zkušenější tým. Viděl bych to procentuálně tak 60 ku 40 nebo možná 65 ku 35 v náš neprospěch. Hráči Českých Budějovic mají s těžkými zápasy dostatek zkušeností. Pro nás to bude něco nového. Řada kluků taková utkání nehrála a bude rozhodující, jak to zvládnou mentálně a jak se poperou s tím psychickým tlakem," řekl trenér Táborska.

Dodal, že jeho svěřenci naproti tomu mají výhodu v tom, že do baráže jdou v roli outsidera. Pokud by v ní neuspěli, nikdo to nebude považovat za kolaps. "Ale přesto to bude složité, protože očekávám, že v Českých Budějovicích bude kolem 5000 diváků a u nás vyprodáno. A před takovou kulisou nastoupí někteří kluci poprvé," konstatoval Nádvorník.

Táborsko plánuje, že by jednou chtělo v první lize nastupovat. Vedení klubu však tento plán vidělo v horizontu zhruba tří let. "Předběhli jsme sportovními výkony dobu. Ale když se tak stalo, proč bychom si baráž nezkusili," řekl kouč.

Táborsko je domluvené, že pokud by do první ligy postoupilo, hrálo by zpočátku domácí zápasy právě v Českých Budějovicích. Areál v Táboře nesplňuje kritéria pro nejvyšší soutěž. Klub v letní přestávce vybuduje umělé osvětlení, počítá i s dostavbou dalších částí tribun. Chybí mu však vyhřívání trávníku. "Proto bychom sezonu nebo minimálně její větší část museli odehrát v Českých Budějovicích," uvedl Nádvorník.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
forma

Jedem Tábor !

Reagovat
fabec1222

Takze jim pomuzete se udrzet

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Reagovat
inferno08

"Nechtěl jsem Karvinou, kde jsem působil a mám tam spoustu kamarádů. A České Budějovice jsem si nepřál z logického důvodu, jsme oba týmy z jihu Čech a měli bychom si pomáhat a ne mezi sebou soupeřit. Tajně jsem doufal, že se utkáme se Zlínem, ale ten přímo spadl do druhé ligy," řekl Nádvorník.

To by ale znamenalo, že jeden z jeho kamarádských týmů by sestoupil rovnou

Reagovat
Firkraag

Nepůsobí jako nejbystřejší člověk

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Což není tak bolestivé, jako když na tom máš svůj podíl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
havrys99

Reagovat
Čenda

taky mě tím zarazil.

Reagovat
$dolar$

Mne se baraze libi, jen mam obavu, ze ani Taborsko ani Vyskov o ten postup skutecne nestoji.

Reagovat
inferno08

To vyjádření Nádvorníka tak na mě působí. A herní projev Vyškova na jaře také o něčem vypovídá. Baráž je fajn, ale není jí s kým pořádně hrát... Týmy, co by zájem o postup měly a mají i stadiony hrály o udržení nebo spadly.

Reagovat
ratusek

Tam jedinej, kdo bude hrát příští rok o postup je Zlín, Brno a Opava. Opava na to asi nemá moc peněz. Zlín na tom možná bude hůř než Brno letos. Pokud to Brno správně uchopí, což se Zábranským asi nebude, ale kdo ví, tak bude ten postup postavený hodně nízko a tým, který nebude dělat pičoviny na něj lehce dosáhne.

Tak nějak bych to přál Žižkovu, sice další celek z Prahy, ale bylo by to "ze dna na vrchol". Ale tam je to ještě asi pár let utopie, nebo ne Monty?

Reagovat
fabec1222

A kdo by Zizkovu ten postup vykopal? Aby nebyli pristi rok prvni dve mista B tymy.

Reagovat
KingMaster13

Klidně může ještě i Jihlava. Ale ta má asi problémů dost

Reagovat
ratusek

Jihlava je totálně v prdeli Tam budou rádi, pokud do třetice příští rok skutečně nesestoupí

Reagovat
eleven11

U Bulhara končí Praha!

Reagovat
FKVZLFC

Podle nicku jsi jeden z těch, kdo na starém fóru Viktorky hrál tipovací soutěž k MS 2006

Reagovat
eleven11

To určite

Reagovat
eleven11

Viem si to ešte nájsť ?

Reagovat
FKVZLFC

No jasně, tady https://web.archive.org/web/20060701082050/http://www.fkvz.cz/forum.asp

Tehdy se zrovna po sezóně nic nedělo, tak jsem navrhnul tipovačku a celkem se to rozjelo

Bývala tam sranda a docela to žilo, tak by mě zajímalo, kdo se pod těma nickama dneska skrývá a zda se s některýma ještě potkáváme třeba v kotli a na výjezdech (vali, costa, charlie.kilo,petr-colo, doctor.fox...)

Reagovat
eleven11

Dík,v podstate už dávam len domáce zápasy, čo sú pre mňa aj tak výjazdy ale mám prejazdené všetko od Chebu po Třinec

Reagovat
KingMaster13

Za mě je víc odepsanej ten Vyškov teda. Však zázemí ani žádnej plán nemají, forma totálně odešla a kdyby jako postoupili tak co? Co když ti Amíci koupí Sigmu co vlastní i Vyškov? Tak je třeba za měsíc pošlou automaticky do druhé ligy protože v 1. lize nemůžeš vlastnit 2 kluby? Jako i z tohoto důvodu si myslím, že to vypustí. Táborsko má o co, ti budou bojovat, protože Vozábal nesnáší Koubka ale ti na to zase nemají

Reagovat
inferno08

Na mě to spíš působilo, že neodešla forma, ale prostě nechtěli být první. Ale to už je konspirace... Taky je třeba říct, že měli v zimě odchody důležitých hráčů. Ale už loni, když hráli baráž se Zlínem, jsem si říkal, že postoupit nechtějí, protože hráli oproti základní části totální nic a rozhodně to nebylo tím, že by hráli proti prvoligovému týmu, protože Zlín tu baráž hrál jako průměrný tým FNL

Reagovat
KingMaster13

Když jsem to loni viděl tak jsem přesně věděl, že Zlín letos půjde. To bylo hrozné a jsem rád, že na moje slova nakonec došlo Jen nechápu kam Grygera ten tým dostal, když před nějakými 5 lety dostali 100 míčů za účast v EL

Reagovat
Firkraag

Ono už je to dokonce 7 let. Já si třeba myslím, že díky tomu přesluhují v lize takhle dlouho, jinak by tam zahučeli už dávno. Ale kdo ví.

Reagovat
inferno08

Přesně tak. Pod článek tohohle analytika jsem i psal, že bude zázrak, když nebudou poslední. BTW moc to analytikovi nevyšlo...

https://www.eurofotbal.cz/clanky/budejovice-sestoupi-titul-ziska-slavia-odhaduje-analytik-tomas-danicek-634571/

Reagovat
icka

Možná díky tomu se drželi tak dlouho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele