Na tým jsem nesmírně hrdý, postup jsme si zasloužili, jásal po obratu Holoubek

15.08., 22:49
Aktuality
David Holoubek (© Mladá Boleslav)

Trenér hráčů Mladé Boleslavi David Holoubek po velkém obratu v odvetě 3. předkola Konferenční ligy proti Hapoelu Beer Ševa ocenil, že navzdory dvougólovému manku v poločase jeho tým nepřestával věřit v postup. Uvedl to v klubové nahrávce pro média. Podle čtyřiačtyřicetiletého kouče byla klíčová rychlá kontaktní branka, po které následoval ve druhé půli kolaps izraelského soupeře a vítězství Středočechů 4:2.

"Na tým jsem nesmírně hrdý. Na to, co tady dneska zvládl, jakým způsobem dokázal otočit velice nepříznivý výsledek proti takhle silnému soupeři. Postup jsme si dnes zasloužili, klukům blahopřeji a smekám před nimi klobouk," chválil Holoubek.

Jeho tým v bulharské Loveči, kde hrál Hapoel domácí zápas kvůli válečnému konfliktu v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás, prohrával po úvodním dějství 0:2. V součtu s remízou 1:1 z prvního duelu byl na pokraji vyřazení, ve 49. minutě ale nastartoval obrat Tomáš Ladra.

"V poločase byla v kabině dobrá atmosféra, všichni jsme věřili, že jsme pořád schopní zápas zvládnout. Že když tým soupeře vystavíme do nějakého nekomfortu, což by mohla být třeba kontaktní branka, tak to můžeme otočit. Odstartovalo to prvním gólem, bylo hodně důležité, že přišel brzy. Měli jsme ještě tu energii, chuť, což jsme ještě zvedli střídáními," řekl Holoubek.

Po hodině hry srovnal Martin Králik a v závěru už v přesilovce po červené kartě pro domácího kapitána Eitana Tibiho rozhodli dvěma góly znovu Ladra a Vasil Kušej. Hapoel dohrával nastavení dokonce v osmi hráčích po vyloučeních Artura Šušenačeva a Eitaha Eliase.

"Tyhle týmy začnou dělat takové fauly a emoční věci, když se pro ně zápas nevyvíjí dobře. Kluci se ale do těch potyček moc nepouštěli, zvládli to výborně," dodal Holoubek.

Mladou Boleslav čeká v závěrečném 4. předkole maďarský Paks. První zápas sehrají Středočeši 22. srpna doma, odvetu o týden později venku.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele