Na lavičku druholigové Opavy usedne trenér Zápotočný

03.06., 10:02
Aktuality

Opavu bude v druhé lize trénovat Tomáš Zápotočný. Slezský FC na webu uvedl, že s bývalým obráncem s reprezentačními zkušenostmi dnes podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Třiačtyřicetiletý Zápotočný naposledy vedl prvoligové České Budějovice, kde skončil loni v prosinci. Předtím trénoval rodnou Příbram, v jejímž dresu zakončil v roce 2018 aktivní kariéru.

"Ohromně se do práce v Opavě těším. Když se řekne Opava, tak mě jako první napadnou skvělí fanoušci a krásný stadion, na který jsem vždy hrozně rád jezdil. Jako hráč jsem byl vždy hodně emotivní a kladl si jen ty nejvyšší cíle. To stejné mám jako trenér," uvedl Zápotočný na webu svého nového zaměstnavatele.

Opava sestoupila po třech letech v nejvyšší soutěži v roce 2021 do druhé ligy, v uplynulé sezoně obsadila šesté místo. "Tým musí zapracovat zejména na finální fázi a začít dávat více gólů. To byl obrovský problém nejen v loňské sezoně. Zároveň věříme, že Tomáš dokáže zúročit i své bohaté zkušenosti a předat je zejména mladým hráčům, jejichž rozvoj je jednou z našich priorit," řekl místopředseda představenstva klubu Martin Latka.

Zápotočný během kariéry získal ligové tituly s Libercem (2006) a Spartou (2014), byl také mistrem Turecka v Besiktasi a Bursasporu. V barvách Udine si zahrál v italské lize. V seniorské reprezentaci má na kontě čtyři starty.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Tréňa

Reagovat
Smejkyfans

Opava je jeden z mála týmů, který má zázemí na to hrát první ligu, takže ti by si postup určitě zasloužili.

Reagovat
Uwe háže buly

snad

Reagovat
Kuba408

Dokud tam bude Kolínek, tak se nikam postupovat nebude a budeme rádi jestli nesestoupíme :D

Reagovat
Lemond Laws

To sice jo.. ale pak tam zase nic neudělají a hned spadnou. Jako posledně.

Reagovat
FiX

To se asi dá říct o většině týmů z druhý ligy

Reagovat
Lemond Laws

souhlas

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Kuba408

Jak píšu bez pořádného sponzora do ligy nelez a nemá cenu, aby tam lezla i teď Opava, jak nejsou prachy, ale ukaž mi nováčka z druhé ligy, který první sezónu vyletěl a hrál třeba střed tabulky a výše popřípadě se mu povedla jedna sezóna a pak nehrál o záchranu. Moc takových týmů nenajdeš, napadá mě snad jen Bolka, která hrála i párkrát předkola, ale ti zase mají bohatého sponzora :D

Reagovat
JeséRodriguez

Hradec Králové

Reagovat
Igli

tak teď hradec vypadá, že bude stabilizovanej člen ligy

Reagovat
Lemond Laws

Ideální tým na prodej investorovi.. ať už to bude Ulich nebo někdo jiný. Vypadá to s nima moc nadějně. Co udělá jeden krásný stadion.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Losinho

Pardubice jsou taky docela v pohodě.

Reagovat
doNny

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jako jo, ale se Zapotocnym tomu moc neverim.

Reagovat
$dolar$

Škoda, doufal jsem, že přijde po Bednarovi a s ním by Příbram nespadla.

Reagovat
inferno08

Zní to celkem hezky, když se řekne, že Opava skončila v tabulce šestá. Jenže ono to šestý místo je pět bodů od sestupu a dvacet od přímého postupu. Tam se toho bude muset změnit asi daleko víc.

Reagovat
Kuba408

Předminulou sezónu se Opava zachránila v posledním zápase už ani nevím kdo to bylo a otáčeli to tak nějak v 86 a 91 na 2:1. Letos se zachránili 2 kola před koncem hlavně i díky výhře v Brně, které je v hajzlu ještě víc jak Opava. Snad příští sezóna bude o dost víc klidnější

Reagovat
ratusek

na té náhledové minifotce vypadá jak nějakej důstojník v uniformě SS

Reagovat
Pablos

Reagovat
Nadržený šimpanz

On tak vypadá i normálně, takovej dvojník Heydricha

Reagovat
romeo351

Reagovat
Salfovic

Pořád je vlastní město ?

Reagovat
Kuba408

Opavu koupila Slovenská společnost A.I.K s.r.o někde je tady i na eurofotbalu článek o tom, ale spousta lidí v Opavě jim nevěří. Mám pocit, že oni vlastní i nějaký tým ze 3 Slovenské ligy a hráli mezi s sebou v létě přátelák :D Léto ukáže, ale nevěřím, že přijdou kvalitní posily, spíš zas přijdou hráči zadarmo, nebo hostovačky

Reagovat
FKVZLFC

Toto se líbí Marek Nikl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele