Musíme být lepší ve všem, už nejsme tak dobří jako v roce 2018, kritizoval De Bruyne

10.09., 13:46
Aktuality
Kevin De Bruyne (© AFP)

Kapitán belgické fotbalové reprezentace Kevin de Bruyne po pondělní porážce 0:2 s Francií v Lize národů zkritizoval výkon spoluhráčů. Belgické televizi VTM třiatřicetiletý záložník řekl, že "Rudí ďáblové" měli být lepší ve všech ohledech.

"Nemůžu tady říkat, co bylo špatně. Už jsem to povídal týmu o přestávce. Nedá se to zopakovat do médií, ale musíme být lepší ve všem. Pokud chceme být nejlepší, ale nejsme na to dost dobří, tak alespoň musíme maximálně bojovat. Pokud neuděláte alespoň tohle, je konec," řekl De Bruyne po prohře v elitní skupině A2, do které Belgie vstoupila páteční výhrou 3:1 nad Izraelem.

"Dokážu přijmout, že už nejsme tak dobří jako v roce 2018," uvedl s narážkou na tým, jenž postoupil do semifinále mistrovství světa v Rusku. "Jsem první, který to uzná. Ale ostatní věci jsou nepřijatelné. Neřeknu ale jaké," uvedl De Bruyne.

Statistiky zápasu (©Livesport)

Nakonec však záložník Manchesteru City jeden problém vypíchl. "Bylo nás moc vzadu. Když zůstáváte vzadu v šesti lidech, tak tam není žádné propojení. Tak to prostě je. Nejde o přechody z útoku do obrany, ale o lidi, kteří neplní své úkoly," dodal hráč, jenž odehrál za národní tým 107 zápasů a vstřelil 30 gólů.

Reprezentační trenér Domenico Tedesco, jenž je kvůli nepříliš přesvědčivým výsledkům svých svěřenců pod tlakem, uvedl, že rozčarování De Bruyneho rozumí. "Je to náš kapitán a má vítěznou mentalitu, takže někdy reaguje emotivně," řekl.

Belgie zahájila utkání v Lyonu aktivně, ale poté už na domácí tým nestačila. Za Francii skórovali v prvním poločase Randal Kolo Muani a po přestávce Ousmane Dembélé a svěřenci trenéra Didiera Deschampse svého severovýchodního souseda porazili podobně jako před dvěma měsíci v osmifinále mistrovství Evropy, v němž zvítězili 1:0.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
mesyas

Uz nemate Edena no, ten tam delal ve svem primu ten rozdil.

Reagovat
Seydou Doumbia

a neměli tehda takové sračky v obraně

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kinky7

tak obrana Kompany Vertonghen Alderweireld byla svetova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele