Moyes nemá důvěru vedení West Hamu, nahradí ho Lopetegui?

06.05., 11:33
Aktuality
David Moyes (© AFP)

Manažer David Moyes vzal na sebe černou sérii West Hamu, posteskl si ale, že někdy musí převzít zodpovědnost i hráči. Skotský kouč se omluvil fanouškům za nedělní debakl 0:5, který United v 36. kole anglické ligy utrpěli v londýnském derby na hřišti Chelsea. Druhému pětigólovému přídělu z venkovních utkání za sebou nezabránili ani čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří odehráli celý zápas.

Závěr sezony je pro "Kladiváře" utrpením. Z posledních deseti soutěžních utkání jen jednou vyhráli, připsali si čtyři remízy a pět porážek. Série zahrnuje také vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy s Leverkusenem. Vzhledem k postavení na devátém místě v Premier League se mužstvo smiřuje s absencí v pohárové Evropě v příštím ročníku.

"V této sezoně jsme odehráli příliš mnoho zápasů, ve kterých jsme neprokázali žádnou tvrdost, soudržnost, vůdcovství ani jsme nepředvedli patřičný výkon," řekl jednašedesátiletý Moyes pro Sky Sports. "Jsem manažer, takže to beru na sebe, ale někdy musí převzít zodpovědnost i hráči."

Součkův a Coufalův tým v posledním domácím duelu remizoval s adeptem na titul Liverpoolem. Venku ale schytal dvakrát pět gólů, po porážce 2:5 s Crystal Palace prohrál 0:5 na Chelsea. Celkový počet inkasovaných gólů, 70, je hrozivý. Pouze Burnley (74), Luton (78) a Sheffield United (100), všechno mužstva z poslední trojice tabulky, jsou v defenzivě horší.

"Fanoušci byli skvělí, je mi z toho špatně. Opravdu se jim omlouvám. Není zvykem, aby mé mužstvo bylo takto poraženo, ale chybí nám nějaké ingredience - mentální odolnost a vůdcovství, abychom dosáhli lepších výsledků, nebo se alespoň nenechali takhle zatlouct," uvedl Moyes, který nezvítězil na Stamford Bridge ani na 19. pokus. Jeho svěřenci z posledních čtyř kol vytěžili jen bod.

Rodák z Glasgow se v prosinci 2019 vrátil ke svému druhému angažmá ve West Hamu a prožil velmi pozitivní období v historii klubu. V sezoně 2021/22 dovedl tým do semifinále Evropské ligy, loni pak v pražském Edenu vyhrál Konferenční ligu, čímž skončilo 43 let dlouhé čekání na velkou trofej.

Zdá se ale, že Moyesovy dny na lavičce jsou sečteny. Forma West Hamu skomírá a mezi fanoušky se šíří frustrace. BBC poukazuje, že klub v minulých dnech jednal s Julenem Lopeteguim, španělským bývalým trenérem Porta, Realu Madrid, Sevilly či Wolverhamptonu.

Autor: ČTK

Komentáře (108)

Přidat komentář
mrtvej ofsajd

Jindro uč se anglicky, je to umeteny...

Příští rok nástup.

Reagovat
Kily

klidně to může zkusit "napetrželu", na jazyk se vykašlat a jako tlumočníky používat hráče

Reagovat
Y.N.W.A

...a vymetat casina, protáčet bedny a utápět prachy

Reagovat
kilobyte

To bych nedělal. Pak na odstřelení trenéra stačí 1 hráč.

Reagovat
Werkrider

Jako že by anglicky neuměl to fakt?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Základy umí.

Reagovat
Salfovic

Your flowers are beautiful.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
oli9

Stačí umět... Fuck..., Suk will play, sorry

Reagovat
Ondiis

Takže první dvě slova, která je potřeba znát jsou "fuck" a "suk"? Sounds about right

Reagovat
Maximm9
Reagovat
kilobyte

Stejně by si tam natahal svoje koně. Součka už tam má, prodloužili by Coufala. Pak klasika Masopust, Bořil, Kolář, Tecl, atd.

Reagovat
Losinho

Takže bingo pro Slavii.

Reagovat
kilobyte

Škoda pro vás, že Tvrdík ho nepustí.

Reagovat
oli9

Jj Standa v útoku PL to by byla pecka

Reagovat
sejber

David by sa v posledmon zápase mohol rozlúčiť výhrou

Reagovat
aramaki

To bude skôr rekordná prehra

Reagovat
TheGun

Nějakýmu joudovi vyšla na IG predikce 1-1 a že na tom uděláme titul

Reagovat
aramaki

ok, beriem

Reagovat
Mato178178

nedavno mu ponukali novu zmluvu a chcel to nechat az na koniec sezony tak tu ma odpoved. vaz mu asi zlomila pokakana taktika v away zapasoch... z jeho strany chyba ale west hamu to len pomoze. ak doplnia lavicku a obranu tak budu mat kader na urovni aston vily

Reagovat
fenixLFC

Tak on tiez nie je zmrd ze by bral novu zmluvu ked to ma nahnute. Aj prenho je lepsie ked odide sam stale ako vitaz KL nez ked by ho vyhodili na zaciatku novej sezony

Reagovat
Bayern +

Tak tak

Reagovat
JimBob

Oh jesus, z bláta do louže... takovejch skvělejch jmen padalo a skončíme s jediným, koho fanoušci nechtějí. Beton 2.0 incoming.

Reagovat
Nieuwendyk

Příští rok snad už konečně sestup

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Busby babes

a uz jedou reci o ETH do Bayernu...

Reagovat
Freedo

A kdo by šel místo něj do United?

Reagovat
Busby babes

absolutne netusim.

Reagovat
lenckoj

Výměna manželek s Tuchelem?

Reagovat
Losinho

Moyes

Reagovat
Mastný Chobot

nooo, stačí pozrieť o kom je tento článok

Reagovat
fenixLFC

Rooney

Reagovat
krisa

joo a Gerrard do Liverpoolu a Balotelli do City

Reagovat
fenixLFC

a henry do arsenalu

Reagovat
mistr129

To bychom pořád dopadli nejlíp asi, i když o titul by bojovali argentinský zločinec s Emerym

Reagovat
fenixLFC

ja viem ze sa z gerrarda robi sranda ale povedat ze je horsi manazer nez henry je solidna prehanka

Reagovat
kilobyte

Vždyť jeho jediný úspěch v Arábii je vybudování zázemí. Na což měl nulový vliv.

Reagovat
fenixLFC

pretoze nikde inde neposobil ze ano a to ponechavam stranou to aky ma kto vplyv na vybudovanie zazemia

Reagovat
mistr129

Tak ve velké lize shořeli oba, Henry byl relativně úspěšný v USA, Gerrard ve Skotsku. Henry jako asistent získal bronz na MS, Gerrard shořel v SA.

Reagovat
nani92

no, problém je, že...Tuchel

Reagovat
Werkrider

ETH za rok: "Za posledních dvanáct let, skončil Bayern jenom jednou druhý, já to zmáknul hned v prvním roce."

Reagovat
Busby babes

Reagovat
nani92

no, ale tam by mal už Kanea, takže by sa nemal už načo vyhovoriť

Reagovat
SunFells

David Ornstein

Bayern Munich enquired for Julen Lopetegui today but 57yo wants West Ham. Terms agreed (not signed) as @FabrizioRomano reported after process led by Steidten made Spaniard choice to succeed Moyes. #WHUFC now close to landing him

Co to náčelníci v Bayernu s jejich klubem provedli

Reagovat
Miguel19

Asi si myslí, že má větší šanci na trofej se Součkem, než s Kanem

Reagovat
Busby babes

ocividne necekali, ze je prvni 3 volby odmitnou no.

Reagovat
SunFells

Není to o tom, co čekali, ale jak se přičinili k tomu, aby je odmítli. Bayern je pořád jedno z nejvíce lukrativních míst, ale ti trenéři jsou nyní skeptičtí, že dostanou dobré podmínky pro úspěch poté co provedli Nagelsmannovi a Tuchelovi.

Reagovat
EZ

Reagovat
Busby babes

to samozrejme taky.

Reagovat
Talker

K tomu bych ještě vzal v potaz to, že ti trenéři ví, že nejsou první volbou a dost možná se čeká na Xabiho nebo Kloppa, takže klidně to může být na rok a pak půjdou.

Reagovat
Bayern +

Je to úplne presne takto.

Reagovat
j_mrazik

Ono se tam nějak změnilo vedení, že k nim nikdo moc nechce?

Mám pocit, že se tam pořád točí bývalí hráči…

Reagovat
SunFells

Vím jen že Salihamidžič dostal jako sportovní ředitel padáka ještě když loni slavil titul při rozhodujícím zápase na stadionu a teď je na jeho místě dost krátce bývalý sportovní ředitel Gladbachu, který tam při rozhodnutí s Tuchelem ještě ani nebyl. Takže kdo tam kdy o čem rozhoduje nemám tušení.

Reagovat
Tomanatura

Chronologicky:

- Od vyhazovu Brazza jako sportovniho reditele a Kahna jako CEO rozhodovala pres leto specialni komise slozena z reditele Jan Dreesena, Rummeningeho, Uli Hoenesse a technickeho reditele Marco Neppeho do 31.8.

-od 1.9. prevzal prestupy byvaly sportovni reditel Red Bullu Christoph Freund, CEO zustava Dreesen (byvaly financni reditel)

-brezen 2024, do funkce sportovniho CEO prichazi Max Eberl po vyhazovu z Lipska (vyhodili ho, protoze verejne neodmitl zajem Bayernu), Dreesen ma na starosti financni stranku

- duben 2024 technicky reditel Marco Neppe dostal vypoved. Pusobil driv jako hlavni scout. Presne on vedl vetsinu jednani o Kaneovi, privedl do klubu mimojine Musialu.

Nejvetsi problem maji ti treneri s nedostatkem klidu pro praci, velmi vlivnymi hraci, kteri na tebe donasi vedeni klubu a vecnou kritikou v mediich ze strany clenu klubu (Hoeness). Navic Bild ma v klubu tolik informatoru, ze se tam nedokaze udrzet vubec nic v tajnoati.

Reagovat
SunFells

Dík. Nehostinné to prostředí.

Reagovat
Salfovic

Freund a Eberl se musí dost ,,tlouct´´, ne ?

Reagovat
Tomanatura

Ani ne, Eberl je proste sef celeho sportovniho useku, Freund ma na starosti prestupy. Ciste teoreticky neco jako duo Brazzo a Kahn. Eberl ma v Nemecku velke jmeno a zna tam kazdeho, v Bayernu driv hraval a pochazi odtud, to bude klapat.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Bayern +

Nie, ono je to preto, že každý tréner vie, že to bude na rok, pretože Klopp a Xabi. Čiže nikto si tam nechce dojebať kariéru, keď vie, že pri prvej možnej príležitosti získať Kloppa alebo Xabiho bude tréner vyhodený.

Reagovat
Grahf

nikto tam nechce, lebo o rok stejne príde klopp

Reagovat
SunFells

Nemyslím si, že jsou nyní dohodnutí. Podle mě Kloppo má fakt dost a až po čase se rozhodne co vlastně chce a třeba se vrátí do fotbalu i v jiné roli.

Reagovat
martin.b

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kenneth

Je to tak. Klopp i Xabi tam nakonec neskonci.

Reagovat
Grahf

ono sa to može rýchlo zmeniť, keď mu to začne chýbať. Najskôr len potrebuje dobiť baterky. A ak sa nevráti do poolu, tak bayern bude asi prvá volba.

Reagovat
SunFells

Tak jsme od "stejně přijde Klopp" došli k tomu, že za rok se může něco změnit, ok.

Reagovat
avicii

Reagovat
Bayern +

Dohodnutí nemusia byť, skôr si myslím, že dúfajú, že jedného z tej dvojice v priebehu 12 mesiacov prehovoria.

Reagovat
SunFells

Proč tam Xabi nešel nyní? Co má být za rok jinak, kromě toho že tehdy tam nebude mít garantované místo, pokud se tam nový kouč bude jevit dobře. Carlo končí v Madridu 2026 a CEO Leverkusenu řekl, že Xabi dodrží kontrakt do 2026, pokud se nic překvapivého nestane tak půjde k snovému týmu do rodné země za lepší prací bez popuzení jeho odkazu v Leverkusenu "zbalělým" přesunem k přímé konkurenci v lize.

Reagovat
Bayern +

Stačí odpovedať na tvoje prvé riadky. Teraz by to bola, ako píšeš, čistá prasárna a podraz voči Leverkusenu. O rok kľudne môže byť na 8. mieste v lige a na 4. mieste v základnej skupine LM kvôli napríklad rozpredaju kádra, resp. jeho neposilnenia. Pochybujem, že v lete vrazia 200+ mega do posíl ako to môže spraviť Bayern. Leverkusen síce dosiahol fantastický počin, ale zatiaľ je to taký nemecky Leicester proste. Múdrejší budeme po troch-štyroch podobnych sezónach.

Ostatne súhlasím s tebou, netvrdím, že Xabi neuprednostní Real, to asi jo. Ale šancu proste Bayern má a rovnako ju má aj u Kloppa. Nikto ale nehovorí o istote, že by mali prísť, takze absolútne nechápem, prečo sa tomu ľudia tu smejú. Bayern je hodne veľká ryba na to, aby si Xabiho alebo Kloppa v priebehu roka ulovila, to je proste fakt.

Reagovat
SunFells

Pokud se Xabi nebude prezentovat i další sezónu dobře, o čemž pochybuju, tak nebude sexy pro tyhle velké kluby.

Nikdo se tomu alespoň tady nesměje, jen Xabiho se nepodařilo ulovit nyní, když Bayern trenéra potřebuje, příští rok nemusí a neexistuje moc argument k tomu, že jeho motivace tam jít by se měla změnit. A ta diskuze vznikla na naivně přesvědčené domněnce, že tam Klopp stejně příští rok přijde, když není vůbec jisté, že bude chtít znovu za rok trénovat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Nechápem čo je vám smiešne? Však Klopp nikdy nepovedal, že by do Bayernu nešiel. A netreba zabúdať na to, že je to stále zrovnatelna adresa ako Real, City a pod.

Reagovat
fenixLFC

mne je smiesne teda najma to ako maju vsetci jasne ze tam o rok pojde ked ani sam nevie co o rok bude. v tejto chvili to vyzera (z toho co povedal) ze sa zatial neplanuje vratit. do toho si priratajme ze netusime aka dlho bude ta jeho prestavka (pretoze vyzera ze potrebuje hodne dlhu pauzu) a po nej sa vraciat do este narocnejsieho a toxickejsieho prostredia ako bolo to z ktoreho odchadzal. nehovoriac o typologii ako jeho, tak klubu ako bayern, o tom ze aj vedeniu sa bude v pripade uspechu novy manazer vyhadzovat tazko atd...ja si popravde nemyslim ze skonci v bayerne, barcelone alebo reale a pride mi maximalne vtipne ako to maju vsetci jasne ze tam pojde. ved bayern nebol schopny presvedcit toto prestupove obdobie rad trenerov, ktori by sa mali potrhat aby tam sli, ale ich maximalne usilie dostat tam kloppa musi urcite vyjst. najma ked ich uz x krat odmietol

Reagovat
ednkfdzkgfd

asi tak

Reagovat
ednkfdzkgfd

tady ten nesmysl furt bude nekdo opakovat

Reagovat
Salfovic

Jakej nesmysl? Bayern udělá první poslední, aby tam za rok dorazil Klopp.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
fenixLFC

a ja spravim prve posledne aby som kupil real madrid. a stale to neznamena ze to nie je nezmysel

Reagovat
Salfovic

A proč by to měl být nesmysl ?

Reagovat
ednkfdzkgfd

to ze bayern udela prvni posledni fakt nic nezmeni na tom ze tam za rok neprijde

Reagovat
martin.b

chtěl ho AC Milan, teď Bayern a stejně si vybere WHU

Reagovat
Mateo16

Do AC chcel ale vedenie sa zľaklo Nopetegui

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
SunFells
Reagovat
Hlahart

pomohl jim ke krásnýmu 14. místu

Reagovat
SunFells

To pomohl, bez něj by byli na sestup

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Golasso

Reagovat
EZ

Ak dobre ratam, tak ma 3 vyhry v poslednych 15 ligovych zapasov. To je proste zalostne.

Az na tych hrotakov robia dobre prestupy posledne roky. Bude zaujimave ich sledovat pod niekym novym.

Reagovat
j_mrazik

Dobré přestupy? Mně přijde, že se zbavil křídel a nakoupil střední záložníky. Ta hra spočívá v tom, co vymyslí Bowen nebo umlátí vepředu Antonio nebo to trefí Ward-Prowse z přímáku. Kombinačně jsou takoví divní a dřevění.

Reagovat
Mato178178

pustil benrahmu a fornalsa a teraz tam nema ani koho vystriedat

Reagovat
EZ

Tak to davam za vinu Davidovi. Prestupy robia imo dobre, na hracoch ako Kudus, Bowen, Alvarez alebo JWP ci Aguerd a Arealoa sa da stavat dobry tim a ukazali to prvu polovicu sezony.

Reagovat
Bayern +

Robili dobré prestupy, ale posledné okno sa neskutočne prejebalo.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kucka

Reagovat
SaianSupaCrew

Pochybuju, že by si Lope (nebo kdokoliv jiný/dostupný), vedl výrazně líp.

Pokud za Paquetu dostanou ranec a přivedou top stopera (klidně Harryho, bez ironie) a nějakou mladou pušku, tak se příští rok zase můžou motat kolem 7 místa.

70 inkasovaných gólů je ale na tým s takovými ambicemi prostě šílenost. Stopery mají tak na boj o udržení.

Reagovat
kattos

Reagovat
Pablos

A Čeští hráči dohráli... přesně jako vždy, příjde nový trenér a nastává šikana českých playerů

Reagovat
oli9

Co ten Nunez???

Reagovat
kattos

Jako má ten tým reálně na víc?

Reagovat
Bayern +

Samozrejme. Na úroveň súčasnej AV úplne v pohode. Akurát máme úbohú lavicku, lebo sa komplet odfláklo zimné prestupove okno.

Reagovat
kattos

Koukat na to že jeden tým má životní sezonu je divný. West Ham se drží v nadprůměru dlouho, na topku to prostě nebude

Reagovat
Bayern +

Ja som to uviedol ako príklad, nie že by sme sa mali AV inšpirovať dlhodobo. Akurát je tam jeden rozdiel, oni majú trénera, my dinosaura. Výsledkovo ešte jakz takz živého, ale herne už dávno umretého.

Reagovat
kattos

Dinosaura, kterej vytáhl ten tým úplně jinam

Reagovat
Bayern +

Jo jasné, vtedy sme bežne kupovali opory Lyonu ako Paqueta alebo opory Ajaxu typu Kudus.

Vôbec nechápem, prečo bagatelizuješ môj názor na Moyesa na celé obdobie. Však v 20/21 proti nemu nemám krivého slova, mal systém, aj keď svojský a zastaralý, ale boli sme v lige výnimoční a fungovalo to, aj keď s mnohými lucky výhrami. Teraz, tri roky neskôr sme sa s Moyesom a s ďaleko kvalitnejšími posilami nie že neposunuli, ale klesli. To ti asi nejako uniklo.

Reagovat
Bayern +

Zimný krok odfajčiť Fornalsa a Benrahmu - čítaj definitívne pochovať aj tie posledné ofenzívne nádeje z lavičky, spoliehať sa na večné zdravie Bowena a Antonia, priviesť vyhoreté poleno z City a zakladať si na prestarnutých obrancoch s diskutabilnou kvalitou celú hru, to inak ani dopadnút nemohlo.

Souček a Coufal sú naopak pozitívami, bez nich by sme na tom boli ešte horšie.

Vďaka za všetko, ale skonči už, pls.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele