Mladá Boleslav si pojistila služby Suchého, prodloužil smlouvu na další sezónu

07.05., 11:08
Aktuality
Marek Suchý (© FK Mladá Boleslav)

Bývalý kapitán české reprezentace Marek Suchý prodloužil s Mladou Boleslaví smlouvu i na příští sezonu. Šestatřicetiletý obránce působí v klubu od roku 2021. Středočeský celek informoval o podpisu na svém webu.

"Dohodli jsme se na prodloužení smlouvy rychle a korektně. Jeho kvalita je velkým přínosem pro náš tým, který doplňujeme mladými hráči," řekl generální ředitel klubu David Trunda.

Suchý zakotvil v Mladé Boleslavi poté, co skončil v Augsburgu a do české ligy se vrátil po téměř 12 letech. Někdejší slávista působil také ve Spartaku Moskva a v Basileji, se kterou získal čtyři švýcarské tituly.

"Vztah k boleslavskému klubu mám. Pomohla k tomu i poslední nejpovedenější ze tří sezon, kdy jsme dosáhli nejlepšího postavení v tabulce za mého působení. Jsem rád za pozici, kterou v týmu mám. Těším se na další sezonu," uvedl Suchý. Mladá Boleslav skončila letos v základní části ligy pátá.

V nejvyšší soutěži Suchý odehrál zatím 202 zápasů a dal čtyři góly. Třikrát skóroval v dresu Mladé Boleslavi. "Jsem rád, že můžu pokračovat. Fotbal mě baví a důvěru trenérů se snažím co nejlépe splácet každý týden na hřišti. Pro rozhodování v mém věku je důležité, jak se klub rozvíjí a v případě Mladé Boleslavi se mi líbí, kam směřuje. Ze současného týmu cítím sílu. Při tom všem jsem neměl nad čím přemýšlet," řekl pražský rodák. Za národní tým v letech 2010 až 2019 odehrál 44 utkání a dal jeden gól.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele