Mentalita fanoušků je úžasná, pochvaluje si Karabec atmosféru v Hamburku

Dnes, 08:30
Rozhovory
Adam Karabec (© Hamburger SV)

Adam Karabec. Hvězda budoucnosti. Slýchá to od brzkého věku, ve Spartě však talent nikdy naplno nerozvinul. Možná i proto nad ním mnozí zlomili hůl, ač je mu teprve 21 let. Nyní se, i podle svých slov, našel na hostování v Hamburku. Jak si první zahraniční angažmá užívá? Je české fotbalové prostředí otevřeno mladým, kreativním hráčům? A jaké je týmové rozpoložení jednadvacítky před kvalifikačními zápasy o všechno? Nejen o tom hovořil Karabec v podcastu Livesport Daily.

"Když se na to koukám dnes, zpětně, tak jsem si moc bral věci a výkony, které se mi nepovedly. Moc jsem je řešil. Bral jsem je osobně. Přitom jde o věci, které se u mladého hráče stát můžou, ale já jsem to vnímal tak, že se to prostě dít nemůže a nesmí," popisuje ofenzivní záložník své mentální nastavení ve Spartě v předchozích letech a také to, jak ho mohlo ovlivňovat.

"Nic jiného vám nezbývá. Měl jsem přidělenou roli a snažil jsem se přizpůsobit týmové taktice, té lize. A to tak, aby to bylo co možná nejlepší pro tým a pro mě. Abych se v tom cítil co možná nejlépe v danou chvíli. Ale bylo to složité, protože jsem se v tom nikdy necítil úplně svůj," shrnuje nutnost adaptace na herní systém Sparty, když v ní působil.

Momentálně si pochvaluje energii a atmosféru, kterou zažívá v Německu. "Mentalita fanoušků je úžasná. Nejen, že atmosféra těch utkání je fantastická a na většinu zápasů je vyprodáno, ale kluci mi i vyprávěli, že jejich podpora se ještě zvýšila po sestupu. Že od té chvíle vlastně chodí neustále plný stadion, protože fandové chtějí být s postupem spojeni a chtějí k tomu ten tým dotlačit."

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Jak fyzicky náročná je česká liga pro mladé talenty?

Neuškodilo Karabcovi neustálé srovnávání s Adamem Hložkem?

Zvolil si zahraniční cestu sám, nebo mu ji vybrala Sparta?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
ACSMan

Mentalita Karabce je žalostná, posteskli si fanoušci Hamburku.

Reagovat
dave30

Pouze trolíš, nebo jsi se to někde dočetl? Protože hrát většinu zápasů před 20-60 tisíci diváků změní mentalitu nejednomu hráči (poslední kolo 2.BL průměr přes 30 tisíc diváků).

Reagovat
ACSMan

Ne netuším jak tam hraje pouze tipuji podle toho jak působil ve Spartě a jak celkově český kluci působí když se odeberou někam na západ.

Reagovat
inferno08

No nevím, ale pár zápasů Hamburku jsem teď viděl a Karabec hrál fakt dobře. Fanoušci jsou s ním asi dost spokojení.

Reagovat
dave30

Je dobré, že týmy z 2.BL začínají lovit v našich vodách. Je to velice kvalitní soutěž a kdo tvrdí, že je lepší naše ChL, tak moc nerozumí fotbalu. Takže ať jdou raději naši hráči hrát do 2.BL, než aby seděli v 1.BL.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dave30

Už jenom ta atmosféra z hráče dostane daleko více, než když hraješ v Teplicích, Budějovicích, Olomouci či Boleslavi.

Reagovat
ACSeRw!n

to jo, ale Sparta nebo Slavie by tu soutez vyhrali rozdilem tridy

Reagovat
mistr129

Reagovat
fantomas10

Coz neznamena, ze hraci ta soutez neda vic nez ceska liga

Reagovat
wwwx

To jo, ale mimo top3 u nás nikdo lepší než špička 2. BL nebude. A Teplice s Budějovicema budou na úrovni 3. BL.

Reagovat
dave30

A jak vyhrávají naší ligu? Chceš mi říci, že 4-10 tým 2.BL jsou horší než 4-10 tým ChL? Nesouhlasím. S+S hrají v naší lize tak 5-6 těžkých zápasů. V 2.BL by jich měli méně?

Reagovat
Grupma

Takže ono to nakonec bylo v tom, že si na sebe pletl bič v podobě přílišné sebekritičnosti. A jak zmiňuje, hodně ho do tohoto nastavení dostával jeho náročný otec. Takže vlastně klasika.

A já mu furt křivdil, že se zasekl v dorosteneckém fotbale. Omlouvám se

Reagovat
fantomas10

Za rok ho Hoffenheim vymeni za Hlozka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele