McClaren pošilhává po místě kouče Rovers

07.06.2008, 15:20
Aktuality
Mark Hughes odešel za novou výzvou do Manchesteru City a jeho teď už bývalý zaměstnavatel Blackburn se začal poohlížet po náhradě. Zálusk na křeslo hlavního kouče Rovers si dělá například Steve McClaren, naposledy lodivod reprezentace Albionu.

47letý trenér je bez práce již od listopadu, když byl vyhozen z pozice hlavního kouče Anglie poté, co s ní nedokázal postoupit na mistrovství Evropy. Teď se mu však po trénování začalo stýskat a pošilhává právě po angažmá v Blackburnu. "Jistě, že bych měl zájem," nechal se slyšet v rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC. Je si však vědom, že mu na renomé štace u anglické reprezentace rozhodně nepřidala a na jeho dřívější pětileté trénování Middlesbrough už si teď nikdo nevzpomene. "Bohužel to, co jsem provedl s anglickou reprezentací, byl propadák, já se chci ale vrátit do práce," uvedl.

Není to však jen vedení Rovers, kdo shání nového kouče. McClarenovi se například dříve ozval holandský klub FC Twente, ten však někdejší lodivod Boro odmítl, přičemž jako důvod uvedl touhu pracovat v Anglii. Každopádně teď McClaren čerstvě monitoruje zejména situaci v Blackburnu a to, jak se k volbě nového trenéra staví vedení, naznačil v dřívějším rozhovoru ředitel Rovers John Williams. "Nemůžeme být příliš ukvapení. Je to zásadní, důležité rozhodnutí, ale je jasné, že ho chci učinit nejdříve, jak to jen bude možné," prohlásil.

S uvolněným místem na křesle hlavního kouče Blackburnu byla v minulosti nejčastěji spojována ještě tato jména: Paul Ince, manažer MK Dons a bývalý excelentní záložník, někdejší lodivod Newcastlu či Boltonu Sam Allardyce či Dick Advocaat, nynější boss Zenitu Petrohrad.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

moc ho jako kouca neznam jedine vim ze nesnasi cela anglie takze rovers to nwm nwm

Reagovat
fantomas

Je to bezesporu kvalitní kouč.

Reagovat
smazaný uživatel

ked si pri zapase repre vzal dazdnik a stal tam s nim pri ciare anglicka tlac ho nazvala najhlupejsim koucom v historii

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou to není kvalitní kouč.......je to jen kouč, který spoléhá na štěstí......

Reagovat
fantomas

To co dokázal s Boro nebylo o štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo vyloženě jen o štěstí......navzdory jeho trenérskému neumětelství....

Reagovat
fantomas

V tomhle s tebou opravdu nemužu souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

proč?....

Reagovat
fantomas

Podle mě opravdu nemuže bejt jen o štěstí postup do finále LM, výhra v Carling Cupu a už vubec neuhraješ jen štěstim 7. místo v takové soutěži jako je PL.

Reagovat
Shevchenko

LM?

Reagovat
fantomas

Ježiš, pardon, Poháru UEFA samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je jasné, že minimální trenérské kvality má, jinak by ho FA ani na lavičku Albionu neposadila, i když to byl velký omyl. Ale vyhořeli i jiní a jací to byli čímani !

Reagovat
smazaný uživatel

on těžil z kvalitní mládežnické lihně Boro, která mu zrovna dodala kvalitní talenty do A týmu, jinak na posily neměl vůbec čuch........v lize to sice nějak ukopali, ve finále LM rozhodně nebyli, pokud vím tak to bylo finále UEFY - ve kterém díky jeho trenérským minelám vybouchli.....ta cesta do Lisabonu byla jen o štěstí, které nemělo nic společnoho s jeho trenérskými schopnostmi ..........neříkám, že to je úplný trenérský nýmand, ale jeho trenérské úspěchy jsou založené především na štěstí, na které spoléhá....když ho nemá, tak totálně vybouchne ......to u mně není dobrý trenér......kdyby ho chtěl Levy angažovat na WHL, tak sedám na letadlo a jdu tam s dalšími tisiícovkama yidos proti tomu demonstrovat.....takže asi tak....

jeho angažování k Albionu byl jen takový kompromis ze strany FA, která po vyhazovu Ericsona neměla koule na další radikální tah a chtěla tam mít loutku, za kterou může tahat nitkama....

Reagovat
fantomas

To byl samozřejmě překlep, to LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Allardyce

Reagovat
smazaný uživatel

a nezabudni si vziat dazdnik v blackburne dost casto prsi

Reagovat
smazaný uživatel

To brzy McClarenovi otrnulo. Bylo by zajímavé sledovat, jak by na něj reagovali fans. A z dalších uvažovaných vylučuji P. Ince, ten má rozdělanou práci u MK Dons, s kterými postoupil do League One !!! A tam ambice nekončí. MILTON KEYNES DONS !!!

Reagovat
fantomas

To je sice moc pěkné, že tam má rozdělanou práci a že s nimi postoupil do třetí ligy, ale každej obyčejnej smrtelník by při nabídce od ambiciozniho prvoligového klubu navíc s pohárem intertoto v kapse hodil veškerou rozdelanou práci ve třetí lize za hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to, protože bych si to přál, ale je mi jasné, že to tak být vůbec nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

MK Dons jsou k ničemu, na jejich hřišti jsem se fotil s krávou (umělohmotnou), na které seděli 2 Yidové, je to tam taková rarita.....jedině AFC Wimbledon!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten už hraje jen amatérskou Ryman League. To je zhruba na úrovní našich krajských přeborů. I tam AFC Wimledon sleduji. Ale MK Dons jsou nástupci původního Wimledonu v profesionálních soutěžích. Se všemi náležitostmi.

Reagovat
smazaný uživatel

No co, že hrají Ryman League? Wimbledon je jen jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jo. Milton Keynes Dons pokračuje s profesionální licencí a AFC Wimledon stále existuje dál, jen už na amatérské bázi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký pokračuje? MK Dons v ničem nepokračuje. Jinak nejsem si úplně jist, nepostoupil AFC?

Reagovat
fantomas

Jj, přes play-off se dostal vejš.

Reagovat
smazaný uživatel

pro všechny fans "Dons" jsou jediným nástupcem AFC Wimbledon........MK Dons je už naprosto jiný klub, který naprosto zpřetrhal původní vazby na původní Wimbledon......to je jako by si Křetínský přestěhoval Spartu Praha do vilové čtvrti někde za Prahou kde bydlí a nazval by ji Sparta Čerošice......to je současný MK Dons....

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost zjednodušené. MK Dons žádné vazby na původní Wimledon moc neměl, mimo zmiňovaného odkupu licence pro profesionální soutěže. A rozumí se, že nastoupil za Wimbledon do profesionální ligy, tehdy League Two. AFC Wimledon a s ním jeho fans žijí dál, akorát již v jiné fotbalové realitě.

Reagovat
smazaný uživatel

no já to mám z první ruky - byl jsem na fotbale na MK Dons, a navíc znám jediného fana Wimbledonu v Čechách, který na zápasy Wimbledonu pravidelně jezdil .....

Reagovat
smazaný uživatel

To musí bejt borec !

Reagovat
smazaný uživatel

no, on jim začal fandit ještě když kdysi byli v lize......a když jsme byli spolu jednou v Praze, tak tam vynesl v zubech prodavače z nějakého sportovního obchodu, protože na jeho otázku zda náhodou nemají i dres Wimbledonu, mu ten nebožák odpověděl, že mají jen fotbalové dresy a na tenis se nespecializujou.......což ho oprávněně vytočilo, .....

Reagovat
smazaný uživatel

Rovers by dovedl během dvou let do Championsihpu......Rovers moc nemusím, takže ať tam ten loser klidně jde.....

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli nedostatku času mi to možná uniklo, ale není mezi adepty i Alan Shearer? Jinak právě on by byl tím pravým, líbíl by se mi i Chris Coleman, který by se ke hře Rovers taky hodil. McClaren Albion zkurvil jako Sven. S Boro získal Carling Cup a dostal se do poháru UEFA, ale v lize nic moc. Inceho škoda v takovém klubu jako MK Dons a Big Sam se na Ewood nehodí. Tak uvidíme, jak to dopadne. Hlavně ať řezníci zůstanou řezníky, pěkně se na ně dívá.

Reagovat
smazaný uživatel

chudaci v rovers ted si zvykli na dobre vysledky pod hugsem a ted spadnou do druhy ligy pokud k nim pude mcclaren

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele