Mbappé se stal hráčem Realu Madrid. S vítězem Ligy mistrů podepsal pětiletou smlouvu

03.06., 19:32
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Real Madrid potvrdil očekávaný příchod Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain. 25letý útočník s Bílým baletem podepsal pětiletý kontrakt s výdělkem 15 až 20 milionů eur čistého ročně. Mbappé si jakožto volný hráč přijde na podpisový bonus ve výši 130 milionů eur.

Mbappé byl opakovaně spojován s Realem Madrid, před dvěma lety už měl k Merengues velmi blízko, nakonec však podepsal vylepšenou smlouvu s PSG. Během jara ale potvrdil, že se po sedmi letech s francouzským klubem rozloučí a jakožto volný hráč se upsal Realu Madrid.

"Splnil se mi sen, jsem šťastný a pyšný, že se mohu stát hráčem klubu svých snů - Realu Madrid. Nikdo nedokáže pochopit, jak jsem v tuto chvíli nadšený. Nemůžu se dočkat, až vás uvidím, madridští fanoušci, a děkuji vám za vaši ohromnou podporu. "Hala Madrid!" napsal Mbappé na sociální síti X.

Pařížský rodák do velkého fotbalu poprvé nakoukl v AS Monaco, s nímž v sezoně 2016/17 získal titul a následně se vydal do Paris Saint-Germain, které za rok knížecímu celku zaplatilo 180 milionů eur, což z Mbappého udělalo druhého nejdražšího hráče historie. Úřadující šampion Ligue 1 však této investice rozhodně nemusí litovat, Mbappé pomohl k šesti mistrovským titulům a řadě dalších trofejí, kýženého vítězství v Lize mistrů se ale nedočkal.

Obávaný kanonýr během působení v hlavním městě Francie sbíral také individuální ocenění, šestkrát se stal nejlepším střelcem Ligue 1 a v ročníku 2023/24 i Ligy mistrů. Mbappé za PSG nastoupil do 308 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 256 gólů a 108 asistencí.

Mbappé je kapitánem francouzské reprezentace, nastoupil do 77 mezistátních utkání s bilancí 46 vstřelených branek. V roce 2018 s Francií opanoval mistrovství světa a před dvěma lety v Kataru ve finále dokonce vsítil hattrick, Les Bleus ale po penaltovém rozstřelu podlehli Argentině.

Autor: Jiří Vojík / x.com/fabrizioromano, realmadrid.com, transfermarkt.de

Komentáře (395)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele