Masopust proti Saint-Gilloise překonal rekord v počtu startů za Slavii v pohárech. Moc si toho cením, uvedl

08.08., 13:55
Aktuality
Lukáš Masopust (© AFP)

Univerzál Lukáš Masopust v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů proti Saint-Gilloise překonal rekord v počtu startů za Slavii v evropských pohárech. Jednatřicetiletý obránce či záložník zasáhl za červenobílé již do 56 utkání v soutěžích UEFA a osamostatnil se před křídelníkem Peterem Olayinkou. Masopusta těší, že má ve velkých zápasech důvěru od trenérů. Proti belgickému vicemistrovi vedl tým s kapitánskou páskou a vítězství 3:1 považoval za velmi cenné.

Masopust okusil evropské poháry už v dresu Jablonce, hlavní porce zápasů ale přišla až po jeho přestupu do Slavie v polovině sezony 2018/19. Premiéru v soutěžích UEFA za červenobílé si odbyl v únoru 2019 v odvetném utkání úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Genku, kde Pražané po vítězství 4:1 slavili postup. Vršovičtí od té doby v pohárech třikrát došli do čtvrtfinále a jednou si zahráli skupinovou fázi Ligy mistrů.

Díky startu proti Saint-Gilloise Masopust překonal nigerijského křídelníka Olayinku, o jehož návrat z Crvene zvezdy Bělehrad do Edenu Slavia v létě marně usilovala. "Moc si této mety cením. Už na jaře mi to uteklo v odvetě s AC Milán. Je to hezké, rekord chutná krásně," řekl klubové televizi Masopust, který o odvetu osmifinále Evropské ligy s AC přišel ze zdravotních důvodů.

"Jsem rád za to, že mám od trenérů důvěru a nasazují mě do těchto těžkých a důležitých zápasů. Chtěl bych i moc poděkovat všem klukům, se kterými jsem těch 56 zápasů zvládnul. Protočilo se jich opravdu hodně, takže jsem rád, že jsem tady takhle dlouho vydržel," doplnil člen širšího kádru české reprezentace.

Proti belgickému vicemistrovi vedl Slavii s páskou, neboť v základní sestavě nebyli obvyklí kapitáni Jan Bořil a Tomáš Holeš. "Myslím si, že působím stejně. Páska nepáska," řekl s úsměvem. "Ale za těch pět a půl roku, co jsem ve Slavii, se moje chování určitě změnilo," dodal.

Jeho tým až na vlažný začátek v souboji úřadujících vicemistrů svých zemí nečekaně dominoval a především díky dvěma brankám útočníka Tomáše Chorého si vytvořil nadějný náskok do venkovní odvety.

"Vítězství si moc cením. Škoda gólu, který jsme obdrželi, 3:0 by tomu slušelo víc. Ale na zápas jsme byli suprově nachystaní takticky, takže spokojenost," uvedl Masopust. "Měli jsme je načtené, hráli jsme takový ten svůj nechutný fotbal, hodně poctivý. To jim úplně nevonělo. První krok máme za sebou, ještě musíme udělat druhý, který bude o dost těžší," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
kbtk23

Borec

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, ať ze Slavie neodcházi

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo na hovno

Reagovat
KingMaster13

Masíčko, borec

Reagovat
Axelrose

Jak hrál v lize prd, tak zde byl nejlepší na place - Oscárka nepočítám, ten je nejlepší každý zápas a Chorého také ne, protože toho nemám rád.

Trošku nechápu jeho střídání, ale asi toho měl dost.

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele