Marseille představila trenéra De Zerbiho. Těším se na fanoušky a Stade Vélodrome, říkal

30.06., 10:41
Aktuality
Roberto De Zerbi (© AFP)

Velmi strastiplnou uplynulou sezónu prožívala Marseille. Francouzský velikán sice zapsal v Evropské lize postup až do semifinále, jenže v Ligue 1 obsadil až osmou příčku, takže se na evropské scéně v následujícím ročníku vůbec neukáže. Zašlý lesk a slávu se nyní bude snažit oprášit nový kouč Roberto De Zerbi, který byl při sobotě oficiálně představený fanouškům.

Pětačtyřicetiletý italský stratég si vyzkoušel během své trenérské kariéry angažmá v rodné zemi, na Ukrajině a v Anglii. Především díky svému působení v Brightonu se dostal na seznam schopných stratégů, kteří umějí i s na papíře slabším kádrem dosáhnout nečekaných výsledků. A právě úspěchy na jihu Francie nutně potřebují. Není divu, že byl De Zerbi na volném trhu žhavým zbožím, a to nejen na marseillské adrese. Kroužilo kolem něho několik jiných zájemců.

V květnu se rozešel s The Seagulls a po pár týdnech od tohoto rozkolu se nakonec rozhodl pro nová dobrodružství v Ligue 1. Lákala ho především atmosféra, jaká na Stade Vélodrome panuje. "Historie a prestiž kolem OM, vášeň a zápal jeho příznivců, vážnost a nadšení, to všechno mi tady ukázalo vedení klubu. To bylo klíčové pro mou volbu pustit se do této vzrušující výzvy,” povídal pro oficiální web Les Phocéens. "Nemůžu se dočkat, až usednu na lavičku a pomůžu klubu získat zpět ty hodnoty, které si zaslouží.”

Marseille v minulých letech nenacházela optimální pohodu, co se týče zvolení trenéra. Mezi lety 2016 až 2019 ji vedl Rudi Garcia, od roku 2019 do roku 2021 pak Andre Villas-Boas, to byly však vlastně jakési poslední dlouhodobější anabáze. Od té doby se na lavičce vystřídalo sedm jmen, pokud započítáme do statistik i dvě dočasná velení. De Zerbi tedy bude za zmiňované období už osmým v pořadí a šestým stálým.

Trenéři v Marseille od února roku 2021

Trenér
Od
Do
1.
Nasser Larguet (dočasně)
2. února 2021
26. února 2021
2.
Jorge Sampaoli
26. února 2021
1. července 2022
3.
Igor Tudor
4. července 2022
1. června 2023
4.
Marcelino
23. června 2023
20. září 2023
5.
Jacques Abardonado (dočasně)
20. září 2023
27. září 2023
6.
Gennaro Gattuso
27. září 2023
19. února 2024
7.
Jean-Louis Gasset
20. února 2024
19. května 2024
8.
Roberto De Zerbi
29. června 2024
*30. června 2027

Autor: Patrik Sandev / om.fr

Komentáře (18)

Přidat komentář
SpartaOvenka

Jaké umístění pro Marseille tipujete po příchodu Zerbiho?

Reagovat
Vinci

6.

Reagovat
Seydou Doumbia

Před lonskou sezonou tam byl kvalitní trenér Marcelino, přišli zajímaví hráči jako Lodi, Auba, Ndiaye, Sarr, Kdog a jak to nakonec dopadlo? V té sezoně OM mělo 4 trenéry. V OM je fakt lepší netipovat nic, to zase bude kvalitativně tým na top 3 v lize, ale realita může být i 8 jakub, protože to v těch dalších týmech budou vést prostě lépe (Lille, Lyon, Rennes, Lens, Nice).

Reagovat
SpartaOvenka

Je fakt, že poslední roky se divím, jak s takovým týmem mohou hrát o takové příčky. Jak jeden čas před začátkem sezóny jsem je i tipoval klidně na mistra.

Reagovat
Ferax

Já věřím tomu, že by De Zerbi mohl v Marseille ty výsledky dlouhodobě stabilizovat a že se v podání Jihofrancouzů letos dočkáme druhého, max. třetího místa. Očekávám každopádně ještě nějaké posily...

Reagovat
Grupma

5-7

Reagovat
Seydou Doumbia

Na Zebru se v OM hodně těším. První podpisy prej Brassier z Brest a Koné z Watfordu.

Vydrží tomu týmu ale nadšení? OM každý rok dělá přestavbu s jiným trenérem, 10 hráčů za dost peněz přivede, trenér si nesedne s hráči, s fanoušky, nebo zauřaduje Longoria a ze specifického prostředí letí. Smlouva trenéra v trapu, hromada nových hráčů, které další trenér nemá jak využít a zase znova. OM ten potenciál hrát rok co rok top 3 v lize má, ale neví co chce a ten tým nemá žádnou stabilitu.

Reagovat
Ferax

S ohledem na to, že se bude moct soustředit jen na ligu to Marseille bude mít o něco lehčí než přímí konkurenti, co budou hrát Evropu. Krom toho si myslím, že ten De Zerbiho "hurá fotbal" bude rychlostním hráčům jako je Sarr nebo Auba celkem sedět. Do toho určitě ještě někdo přijde a dočkáme se návratu do Ligy mistrů a za mě druhého místa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Očekávám že OM bude v nové sezoně minimálně herně bavit. Snad i my zabereme na přestupáku a budeme vám stačit.

Reagovat
Di Stéfano

Ak trénovať vo Francúzsku tak jedine OM , človek sa nemusí obávať že dostane kameňom do hlavy .

Reagovat
10

při vší úctě k OM, čekal jsem, že z Brightonu už půjde do velkoklubu...ten poslední půlrok mu v tomhle ohledu u těch velkých klubů nejspíš dost uškodil

Reagovat
Pipo123

Twitter tréner, má na veľkoklub? Taký Capello ho strašne zotrel, až som nechápal že od bývalého kolegu dostane takú kritiku

Reagovat
10

s Capem se dá souhlasit, ale ta doba je trochu jiná, takhle už to neposuzuje každej...jen jsem čekal, že po něm někdo skočí, protože on splňuje ty "požadavky" určitých klubů (z PL) - hype, ofenzivní vyhraněnost, taktická omezenost

Reagovat
Tomanatura

Trener provincnich klubu. V klubech, ve kterych je tlak na vysledky, vyhori.

Reagovat
Miguel19

To možná čekal i on sám

Reagovat
Pozor skluz!!!

Za PSG a Monakem je to otevřené, klidně může udělat LM. Kor když hrají jen ligu.

Reagovat
Kornovec

Top 4 udelat musi

Reagovat
Godwinson

V další sezóně bude velká šance brát titul i pro jiné kluby. Snad ty kluby půjdou trochu na trh a posílí, mohla by to být srandovní sezóna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele