Marcelův odkaz v Realu zůstává. Jeho syn Alves je strojem na góly, předčil věkové kategorie

10.09., 15:44
Aktuality
Marcelo s rodinou, Enzo Alves vpravo (© AFP)

Jeho otec tvrdil muziku primárně na levém kraji defenzivy. Šestatřicetiletý obránce Marcelo už nehájí barvy Realu Madrid, ale ty mateřského brazilského klubu Fluminense. Má na každý pád radost na dálku, jak si v hlavní španělské metropoli vede jeho nejstarší syn. Není divu, že byl nyní čtrnáctiletý útočník Enzo Alves Vieira povolaný do španělské reprezentace do 16 let.

Jak nedávno uvedl španělský sportovní list Diario AS, je to hráč, který předčil své věkové kategorie. Nominaci do nároďáku dostal už v minulosti, na jaře minulého roku si vysloužil pozvánku do kategorie patnáctiletých, přestože mu bylo jen třináct. Mohl si vybrat, jestli oblékne brazilský dres jako jeho otec. Nakonec se však rozhodl pro zemi, kde se narodil, tedy pro Španělsko.

Debut si za La Roju odbyl na konci dubna roku 2023 v přátelském utkání proti starším žákům Anglie, následně nastoupil do dalších čtyř utkání. A celkově má na svém kontě už čtyři góly za nároďák. Alves tak rozhodně nepoutá pozornost jenom proto, že jeho táta platil dříve za jednoho z klíčových mužů madridského giganta. Vždyť třeba v předminulé sezóně za starší žáky do 15 let nasázel 32 gólů ve 14 zápasech, zapsal během tohoto ročníku hattrick do sítě Atlétika Madrid za dvacet minut a označení "stroj na góly" si vysloužil od španělského sportovního deníku Marca!

Bílý balet se zcela logicky rozhodl s hráčem podepsat v prosinci roku 2022 kontrakt na tři roky. Do klubu přišel Alves v roce 2017, netrvalo přitom dlouho a v mládeži přesáhl hranici 100 vstřelených gólů. Přesněji řečeno stihl v prvních 100 duelech 105 branek. "Je to moje první smlouva s tím nejlepším klubem na světě. Jsem nesmírně šťastný,” komentoval teenager na sociálních sítích, když se rozhodl spojit budoucnost s Los Blancos. Aktuálně ho čekají mezi ostatními šestnáctiletými vrstevníky dva přáteláky proti Itálii ve Florencii.

Autor: Patrik Sandev / marca.com, as.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
misinho7

Reagovat
kovi610

Nevíte nekdo jaký tresty budou pro lidi když dnes budou fandit česku?

Reagovat
Rothbard

???

Reagovat
cr7sux

Reagovat
lajka30

Proč nereprezentuje Brazílii?

Reagovat
Remt

Protože se rozhodl reprezentovat Španělsko.

Reagovat
king23

To je zas votázka. Ty bys šel reprezentovat Somaliland jenom protože se tam narodil tvůj fotřík nebo byl raději reprezentoval zemi, kde ses narodil, kde jsi vyrostl a kde jsi šikanoval spolužáy a chodil kouřit za školu?

Reagovat
Ross Geller

A klátil zdejší holky. A Španělky jsou hezčí než Brazilky.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Uwe háže buly

Tvl Španělky jsou jedny z nejošklivějších ženských v Evropě.

Reagovat
Neutron

Skaredsie ako Nemky?

Reagovat
Neutron

Alebo Anglicanky?

Reagovat
pistacik11

bol si niekedy v nemecku??? Teda aspon v Baworsku su tie zeny fakt pekne

Reagovat
Neutron

V Nemecku hej, v Bavorsku nie a teda asi som nemal stastie

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Uwe háže buly

navíc většinou upravené a hezky oblečené, to dělá hodně.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tak to teda se hodne mylis. Jsou fakt hezke a maji uplne jine charisma jak typicka stredovropanka.

Reagovat
Ed_Hazard

Madarky neprekona nic..

Reagovat
saysaymatter

no Brazilky jsou silně přeceňované, ale i tak bych teda nesouhlasil

Reagovat
Ross Geller

Jestli máš rád velké zadky... Já hrušky nerad, raději jablka.

Reagovat
Uwe háže buly

Ženská bez poradny prdele a bez minimálně trojek prsou není ženská

Reagovat
Jordi Alba

U těhle dětskejch repre je to stejně jedno, ne? Navíc většinou si vzpomenou spíš rádoby Afričani na to, že jejich babička byla Ghaňanka.

Reagovat
Kejza

Podle mě se pak třeba ještě rozhodne, když půjde o povolání do áčka. Teď je to jedno. Ve Španělsku žije, tak asi je to logický.

Reagovat
los_blancos

Náš Haaland.

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáš na Šeška jako na levnější alternativu Haalanda? Už proti nám v LM mi přišel hodně dobrý, na euru to samé a teď, co jsem viděl ty jeho góly proti Kazachstánu, tak mě vyloženě ohromil. Měl by mít nastavenou klauzuli na 65m.

Reagovat
los_blancos

Je fajn, no mne sa proti nám práve až tak nepáčil, posral všetky gólovky, čo mal. Celkovo aj v Bundeslige mi prišlo, že veľa šancí laxne pozahadzoval, ale možno len smola na zápasy, kt. som akurát pozeral. Do budúcna ešte môže byť zaujímavý, možno aj Dončić zatlačí na klub, aby sme ho uprednostnili pred Haalandom za tie 2-3 roky.

Reagovat
Hachim Mastour

Haaland bude mať v zmluve, že môže prestúpiť do Realu

Reagovat
Miguel19

Reagovat
los_blancos

To už má a údajne má mať aj po obnovení zmluvy niekedy teraz, no to zrejme znamená, že prestúpi najskôr za 2 roky...

Reagovat
Miguel19

Reagovat
los_blancos
Reagovat
Laliga

BTW: Brazília v základnej zostave s Endrickom Čo sa to stalo s touto krajinou. Z ofenzívneho trojlístka zase jednoznačne najlepší Rodrygo. Jeho forma ma veľmi teší a dúfam že si ju udrží. No aj keď veľmi fandím Endrickovi aby sa presadil. Vidieť aktuálne tohto nepripraveného chlapca ako 9-ku v drese Brazílie, je pre mňa naozaj niečo nepochopiteľné. Neviem či niekoho prekvapuje že znova nazbieral akurát tak kopec zbytočných strát. Nechápem čo od neho tréner konkrétne čaká, no takto ho akurát psychicky zadupú do zeme. Nie je to tak dlho čo z neho bola kôpka nešťastia v drese Palmeiras. Človek by čakal že s ním budú narábať opatrnejšie.

Reagovat
los_blancos

Pozrel som 1P (s veľkou námahou) a máš pravdu, Rodry najaktívnejší, skvelý pohybovo, kombinačne, driblingom. Vypýtal si na sebe kopu faulov, niektoré dosť tvrdé a to bol zrejme jeden z dôvodov, prečo hrala Brazília aktívne len zhruba 25 minút - mal toho už dosť a nikto iný z tímu ho nebol schopný nahradiť. Nasledoval dobrý úsek Paraguaja a super gól Gómeza. Ku koncu trochu zabrala aj Brazília a po dobrom prenesení lopty od Endricka na Viního práve ten vypracoval najväčšiu šancu v 1P. Asi jediná dobrá akcia od Endricka, no na jeho obranu treba povedať, že súper ho často dohrával aj mimo lopty bez povšimnutia rozhodcov, ako inak.

2P polčas som už našťastie nesledoval, no podľa zostrihu sa asi až tak moc nezmenilo, Rodrygo sa po krátkej kombinácii skvele uvoľnil a vypracoval tutovku, ale trestuhodne prestrelil. Viní po parádnej individuálnej akcii mal slušnú strelu spoza šestnástky, ale brankár dobre zasiahol. To bolo asi všetko a je to hrozne málo, musia konečne niečo urobiť, aby boli konkurencieschopní, lebo nedopadnú dobre. Od zmeny trénera až po zmeny v kádri, od krajných bekov, stred poľa až po útok...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele