Manchester United jde nizozemskou cestou, kupuje dva reprezentanty

12.07., 08:53
Aktuality
Joshua Zirkzee (© AFP)

Manchester United má nizozemského manažera, Erik ten Hag si z vlasti přivedl dva asistenty a následovat je dost možná budou i dva aktivní reprezentanti. Góly by měl od nové sezony mít na starosti Joshua Zirkzee, na stejnou adresu pak může zamířit i Matthijs de Ligt.

Oranjes předevčírem vypadli z evropského šampionátu a několik jejich hráčů může dořešit další budoucnost. Zirkzee podle britského tisku už dorazil do Manchesteru a během dnešního dne se podrobí zdravotní prohlídce.

23letý útočník v minulosti nedokázal prorazit v Bayernu Mnichov a během uplynulého roku svými výkony táhl Bolognu. Ta si překvapivě zajistila kvalifikaci do Ligy mistrů, nizozemský fotbalista k tomu pomohl dvanácti soutěžními góly a řekl si o stěhování za lepším. Přestupová suma by dokonce měla být o 2,5 milionu eur vyšší než částka čtyřicet milionů eur, která je nastavena ve výstupní klauzuli, Zirkzee je s Red Devils domluven na pětileté smlouvě.

Manchester United během uplynulého roku trápila děravá defenzíva a potíže v zadní řadě by mohl vyřešit Matthijs de Ligt, jehož Ten Hag velmi dobře zná z dob vzájemného působení v Ajaxu.

24letý stoper nenaplnil očekávání v Bayernu Mnichov a během tohoto týdne se měl definitivně rozhodnout pro odchod z Bavorska. Oba kluby o této možnosti jednají a zatím nenašly společnou řeč v otázce odstupného, německý klub chce padesát milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com, sport.sky.de

Komentáře (367)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele