Maldiniho rod nevymírá. Daniel debutoval za italský nároďák proti Izraeli

Dnes, 10:45
Aktuality
Daniel Maldini v utkání s Izraelem (© Tiziana FABI / AFP)

Daniel Maldini si během pondělí odbyl debut v italském nároďáku v Lize národů ve střetnutí proti Izraeli. Do hry zasáhl na posledních zhruba dvacet minut, a navázal tak zároveň na své předky. Vždyť jeho dědeček Cesare a otec Paolo rovněž v minulosti nastupovali v dresu Gli Azzurri. Rodiče si nenechali ujít slavný den Maldiniho nejmladšího a byli přímo na stadionu.

Třiadvacetiletý útočník je odchovancem AC Milán, tedy toho klubu, kde po celou svou dlouhou kariéru působil jeho táta a několik let tam hrával také jeho děda. V řadách I Rossoneri se ovšem výrazněji neprosadil. Italský gigant se tak rozhodl hráče poslat na hostování do Empoli a Spezie, aby nakonec Maldini natrvalo zůstal v Monze. Až tam se evidentně chytl a získal potřebné sebevědomí. A nakonec si vysloužil pozvánku do reprezentace.

Symbolicky si Daniel zapsal první start pod vedením kouče Luciana Spallettiho na stadionu v Udine, kde v lednu roku 1985 poprvé v 16 letech nastoupil za AC Milán také Paolo. Bylo tomu přesně 22 let a 118 dní po vůbec posledním Paolově utkání za italskou reprezentaci a 61 let a 1 den od toho Cesareova, kdy se v sestavě Itálie objevilo jméno Maldini. "Jsem rád, že rodiče přijeli. Zápas s nimi proberu, až se vrátím domů,” uvedl Maldini nejmladší po klání s Izraelem. "Byla to silná a hlavně pozitivní emoce. Jsem moc rád, že jsem si zahrál a že se všechno podařilo.”

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Itálie
4
3
1
0
11 : 5
10
2
Francie
4
3
0
1
9 : 5
9
3
Belgie
4
1
1
2
6 : 7
4
4
Izrael
4
0
0
4
4 : 13
0

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, milanreports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Thelvin

Má na to, nebo to byla jen pocta slavnějším předkům?

Reagovat
vitecek15

Hrál slušně. Jako děda nebo taťka nebude, ale back up dobrej si myslím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele