Maatsen v Chelsea štěstí hledat nebude, po úspěšném angažmá v Borussii zvolil Aston Villu

28.06., 22:05
Aktuality
Ian Maatsen (© AFP)

Levý obránce Ian Maatsen oficiálně podepsal smlouvu s Aston Ville. Dvaadvacetiletý levý obránce v minulé sezóně zapůsobil na výpůjčce v Dortmundu, se kterým se dostal do finále Ligy mistrů. Nizozemský reprezentant se po půl roce vrací do Premier League poté, co na konci roku 2023 bojoval především o herní čas ve svém mateřském klubu, tedy v Chelsea.

Londýn nakonec mění za Birmingham, přestože mu působení v Německu obecně vyšlo a vysloužil si dokonce dodatečnou pozvánku na EURO 2024. O další šanci u The Blues již prostě usilovat nebude. Jarní hostování v Borussii mu na každý pád velmi prospělo, znovu získal ztracené sebevědomí zpět a vysloužil si angažmá u čtvrtého celku uplynulého ročníku anglické nejvyšší soutěže. Tam podepsal smlouvu na šest let, těšit se přitom může za pár měsíců opětovně na bitvy v Lize mistrů.

Podle anglických médii vyšel The Villans přestup na 37,5 miliónu liber. O setrvání Maatsena mimochodem silně uvažovalo také vedení německého celku, nedokázalo ovšem splnit vysoké finanční požadavky Chelsea. Uvolňovací klauzule se totiž blížila sumě, jakou nakonec vynaložila za transfer právě Aston Villa. Pro ni je mimochodem Maatsen druhou letní posilou, z Evertonu se před několika dny stěhoval k jejím řadám Lewis Dobbin.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com, avfc.co.uk, eurosport.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Error

Hodne stesti no. Cena extremne zkreslena tim, ze opacne jde nejaky no name za 20 mega. Aby nas tenhle prestup nestal zas nejaky ban nakonec.

Reagovat
Talker

Tak zrovna u Maatsena bych se nebal, tam jsme tuhle částku chtěli I od Dortmundu. Když dame 60 za Cucu, tak to smysl prostě dává.

Reagovat
Me2win

Maatsen, Omari, Hall, to je kolem 75 mega. Směrem k nám Kellyman, Guiu, Dewsburry-Hall za 60. Pořád chybí pořádnej gólman, útočník a možná křídlo. Nevim proč nezainvestujou do útočníka, než sbírat tyhle wonderkidy - Washington, Fofana, Guiu...

Reagovat
Front hell

přesně. Takový Lukaku se vyplatil.

Reagovat
Kucka

KDH jde do Brightonu, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Dewsbury-Hall je zaujimavy hrac ale co ocakava od prestupu do Chelsea? Pekna drinkwaterovina

Reagovat
Miguel19

Tak kdyby nepřišel Maresca, tak se ten přestup podle mě ani nezmiňuje..

Pokud dorazí, zahraje si dost nejspíš. Jestli na to má, nevím

Reagovat
VTID94

Vitaj Ian

Reagovat
Spikous

tak a teraz pravý obranca poriadny

Reagovat
SunFells

Vitaj Gilchrist

Reagovat
FC Porto FC

Za prodeje bude letos zas balík

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
FC Porto FC

Závist?

Reagovat
Csaplárova past

Maatsen a další co odejdou jsou hráči do základu a za ně přijdou hráči, kteří ten základ tak úplně jistý nemají a v budoucnu možná.

Chelsea už by měla přivést konečně pár hotových hráčů a začít hrát takový fotbal, který je v tabulce dostane tam, kam patří - tzn. do BIG 4. Teď budou zoufale počítat každou libru z prodeje a posilovat klidně přímou konkurenci. Jsem zvědavý na osud Callaghera a Jamese ...

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
Miguel19

Maatsen a ani nikdo kdo už odešel není a nebyl by hráč do základu.

Reagovat
Csaplárova past

A co ten Callagher a James? Pujdou do prdele?

Reagovat
Miguel19

James určitě ne.

U Gallaghera si myslím že jo.

Reagovat
Chytrej Jenda

Mladej hráč, co byl zvolenej do sestavy sezóny ligy mistrů, by neměl u vás budoucnost?

Reagovat
vitasrp

Kdyby měl, tak neodchází, že jo. Je před ním Chilwell, je před ním Cucurella, pokud se nebude hrát na klasického levého obránce, ale třeba na LCB, tak i Colwill.

Navíc je relativně malej, což obecně vzato nemusí být vůbec problém, ale v Chelsea, která má těch vzrůstem menších hráčů víc a chybí ji centimetry při bránění a standardkách, to už je další mínus, proč je jeho prosazení se o dost složitější.

Reagovat
icemike

Hráči na top4 už v týmu dávno jsou. Akorát nic nevydrží

Reagovat
Man__United

https://x.com/centredevils/status/1806799906390306836?t=uN11bwzLt_TuYjJP3DiGcA&s=19

Tady je vidět že až bude problém poskládat hráče do pole tak Onana to vyřeší!

Reagovat
_Franklin_

Z prodeje hráčů zacinka zase slusny balik prachuuu Tak jeste Lukaku, Kepa, Chalobah, Sarr, Broja, Hutchinson a klidně Sterling i kdyz upřímně bych si toho Hutchinsona radsi nechal

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Godwinson

Rikam si, ze v dalsim FMku bude konecne idealni prilezitost zahrat si za Chelsea. Ocekavani nula, prachu tri prdele a asi stopadesat obrich talentu na piplani.

Reagovat
Error

Dokud tveho oblibeneho mladika neudelaji horsiho nez bys chtel a pak jsi akorat nasrany

Reagovat
SunFells

Na lamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele