Lotita vydíral Yilmazův agent, volá po změně pravidel transferů

05.09.2013, 17:50
Aktuality
Lazio v závěrečný den letních přestupů prodalo do Aston Villy Libora Kozáka, za něhož ovšem nakonec nesehnalo náhradu. Políčeno mělo na kanonýra Galatasaraye Buraka Yilmaze a jeho prezident Claudio Lotito se následně hodně rozzlobil na hráčova agenta a současný systém přestupů...

"S Galatasarayem jsme se dohodli, můžete zavolat jeho prezidentovi a optat se ho. Yilmaz by nás stál třináct milionů eur a k tomu další dva miliony v bonusech. Všichni jsme byli domluvení a byl jsem si jistý, že vše uzavřeme, jenže pak mi jeho agent poslal email. Nastínil svou představu bonusů a domluveného platu. A pak po mně chtěl další dva miliony eur ve chvíli, kdy hráč podepíše smlouvu. Bylo to vydírání a jedná se o chybu systému, který potřebuje změnu, volám po nových pravidlech. Už jsem kvůli tomu telefonoval i Michelu Platinimu, UEFA a FIFA musejí jednat," prohlásil Lotito pro deník Corriere dello Sport.

Turecký střelec nebyl jediným útočníkem, o něhož Lazio do poslední chvíle usilovalo. Terčem zájmu byl i Fabio Quagliarella z Juventusu, další možnost představoval Fabio Borini z Liverpoolu.

"S Juventusem jsme se dohodli na sumě šest milionů eur a Quagliarella k nám chtěl, protože by zde dostával více prostoru. Ale sportovní ředitel AS Řím Walter Sabatini nepustil Marca Borriella do Janova, odkud tak do Juventusu nemohl Gilardino. O Borinim jsme také uvažovali, ale Liverpool ho nechtěl prodávat a preferoval jeho setrvání v Premier League," popisuje Lotito.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moznost si davat podmienky je vydieranie?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby po tobě chtěl v obchodě prodavač 5kč navíc za chleba, mimo stanovenou cenu, pro sebe jako bonus, jak bys to nazval? Super obchod?

Reagovat
aurelio

A ty by si to dve minúty pred záverečnou nezaplatil?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbost..5kč je nic. Neřeknu kdyby to třeba byla televize z datartu. Tam by nějakej typek chtěl za tv 15k a ještě by ti řekl at mu dáš další 2 tisíce pro něho ...bral bys to ?

Reagovat
risk je zisk

spis tady jde porad o ten princip a ne pro blbych 5 kc, kdybys je zaplatil navic tak bys byl nejvetsi pica, ze si to zaplatil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by si si ako zamestnanec nevypytal signing bonus? V pozici v ktorej si to mozes dovolit je to uple bezna vec, ze ako zamestnanec si mozes povedat ake chces podmienky pre podpisanie zmluvy...

Reagovat
smazaný uživatel

Hráčův agent by se určitě stal posilou Lazia ty zaměstnanče

Reagovat
smazaný uživatel

Hrac dal agentovi ulohu jednat v jeho mene, ako vies ze to bolo pre agenta? Takto to proste fuguje a je to normalne

Reagovat
TheAdy

nj ale to by pak hráč mel platiti ahentovi z toho co dohodnou pro toho hráče. klubu pak bude jedno co z toho dostane agent jestli pet nebo sto procent

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle možná platí jen ve fotbale, v normálních pracovních vztazích nic jako "signing bonus" neexistuje. Neznám jediného zaměstnavatele, co ti zaplatí peníze za to, že s ním podepíšeš smlouvu. Platí se za odvedenou práci. Vrať zpátky na Zem, díky :)

Reagovat
Talker

Možná ano, ale už bych tam nešel.

Hlavně agent je v podstatě příživník, který by měl být placený dejme tomu z % platu hráče, ne z přestupové sumy.

Reagovat
smazaný uživatel

Když je agent takový příživník, tak proč si je hráči berou?

Reagovat
smazaný uživatel

protože mají stěží dochozenou základku, neumí jazyk ani základy práva, aby si zajistili smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

...nebo nejake zaklady maji, ale nechteji se tim zatezovat

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a přijde ti normální jednat o podmínkách transferu bez hráčova agenta?

S provizemi pro agenty je to různé, žádná pravidla kdo má platit agentovi stanovená nejsou, tak je to úplně stejná součást jednání jako samotná cena za přestup či hráčův plat. Třeba je v Turecku zvyk, že platí kupující tímto způsobem.

Jediný dojem jaký z toho mám já je to, ža Lazio zůstalo bez útočníka a Lotito to musí na někoho hodit, protože to jde jinak na něj.

Reagovat
CubONE

Lenze oni boli dohodnuti, ale zrazu si agent vypytal este 2 miliony pre seba.

Reagovat
sejber

Reagovat
db18

To už je chyba hráče, že si k tomu nepozve agenta

Reagovat
wjillm

není to spíš myšleno tak, že agent v mejlu napsal podmínky a ty pak změnil, resp. navýšil o dva míče?

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
smazaný uživatel

Pintu, ty se jmenuješ Adam?

Reagovat
CubONE

nie

Reagovat
The Krupy

Nie, on má najkrajšie meno na svete

Reagovat
Mr.Jindros

Takže jsme tady tři Jindrové?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pinturicchio

Ne, Roberto.

Reagovat
Pettirosso

někdy je to kurva těžký, ačkoliv se to navenek zdá jednoduchý.

Reagovat
SqueeZy
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, že na Sabu nic nelítá, i když všechnu vinu házet na něj, to asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Smlouva o smlouvě budoucí nic?

Reagovat
veikko

Největší zločin by byl, kdyby Buraka pustil do Lazia.

Reagovat
smazaný uživatel

Agenti sa na tych prestupoch poriadne nabalia

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi reseni je nedelat veci na posledni chvili.za tohle si muze jenom on sam a bohuzel mel smulu na agenta kterej se zachoval jako svine a Yilmaz tam asi taky moc nechtel.

Reagovat
Pipo123

Yilmaz chcel prestúpiť, dokonca flákal tréningy a bol iba na lavičke, asi tiež má rád peniaze...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by chtel prestoupit tak by si agenta pohlidal aby tohle neudelal a jestli to udelal za jeho zady tak by ho mel okamzite vyhodit.agent preci ma delat veci hlavne pro dobro hrace a ne aby mu kvuli tomu ze chtel bonus za podpis smlouvy zmaril prestup.

Reagovat
Pipo123

Hráč a klub sa dohodli na prestupe, mal dostávať 2.9 milióna eur, Gala kúpilo Brumu ako náhradu, teda možno náhradu, Drogba Yilmaza vytlačil na lavičku. Nevieš aký vzťah má Yilmaz a jeho agent medzi sebou, možno až nadmieru dobrý. Len je blbosť že na poslednú chvílu si agent vypýta prachy, mohli to povedať skôr a Lazio mohlo hľadať iného hráča. O tom prestupe sa jednalo dva týždne

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze nevim jakej ma vztah s agentem ale tohle beru jako neuveritelnej podraz ze strany agenta(teda pokud si to nevymyslel hrac) a pokud agentem neni nejakej jeho pribuznej(i kdyz to neni omluva) tak by ho mel okamzite vyhodit protoze takhle mu zmarit vysnenej prestup je neodpustitelny

Reagovat
smazaný uživatel

a to u těch jednání agent nebyl, nebo jich má Burak víc? a když tam byl, tak jak se vyřešila provize, kdo ji měl platit? a když to Lotita natolik sere, zveřejnil ten mail?

Jinak dohodnnout přestup hráče bez vědomí a souhlasu jeho agenta není legalní, hráč může skončit s pokutou a mám dojem že i s distancem.

Reagovat
Pipo123

Ale oni sa dohadovali o prestupe dva týždne,agent o tom vedel a dohadovali všetko na diaľku, takže tam išlo o to dohodnúť sa s klubom, to sa stalo, dohodli sa na diaľku s hráčom, to sa stalo, ale potom doposlal agent e-mail kde chcel 2 mil. To Lotito nečakal, určite nie dve hod pred koncom prestupného termínu, hráčov agent mohol túto skutočnosť vysloviť skôr, ešte keď bol v Ríme na stretnutí s Lotitom

Reagovat
smazaný uživatel

a kolik měl agent dostat původně?

Reagovat
Pipo123

To neviem, to už nikto neriešil, viem len že Yilmaz a Lotito sa dohodli na plate 2,9 mil e ročne.

Reagovat
Mr.Jindros

Jak jsou ty pravidla proboha nastavený, když takového potížistu nemohou prostě vyhodit?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape tak ti nevím, ale ten telefonát Michelu Platinimu to asi nevyřeší. Ten tam maximálně bere úplatky, tlachá do všeho, ale pro fotbal maximálně zprasil MS i EURO, takže asi tolik

Reagovat
Yanek

Reagovat
fenixLFC

pri borinim uprednostnujeme zotrvanie v PL

Reagovat
DelPiero137

Som myslel ze Fabia stopol Conte, ktory mal tvrdit ze ho nepusti. Tak kde je teraz pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný rozdíl oproti agentům v hokeji. Tam jim hráč odvádí nějaké to procentíčko z platu. Hlavně ale ti agenti v různých společnostech opravdu dbají na spokojenost hráčů. Už jsem se setkal s dost příběhy, kdy agent doporučil hráči, aby nebral nabídku, z které by měl agent více peněz, jen proto, že by pro něj bylo lepší zůstat kde je.

Nějaký podpisový bonus je výsměch, natož ještě dva miliony eur. Tohle se musí změnit. Mně osobně taky v FM sere, že musím agentovi dávat kolikrát více než 3 miliony eur při přestupu

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom divného? v hokeji se za hotové nepřestupuje, takže těžko může být agent odměňován procenty z částky za přestup. Jediná možnost je, že dostává něco od hráče. Ale ve fotbale je to jiné a většina zdejších uživatelů o tom ví velké kulové.

Třeba Zíka v jednom rozhovoru říkal, že s penězi pro agenta za přestup je to jiné v Rusku a třeba v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

myšleno z čeho se peníze pro agenta berou, někde to jsou procenta z celkové sumy, někdy peníze k sumě navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

To co ten borec líčí mi připadá jako naprostej blábol, pokud jednali o přestupu hráče bez jeho agenta, se kterým má ten hráč smlouvu, tak je to amatérismus těch klubů, a pokud o těch podmínkách jednali i s tím agentem, tak ve smlouvách museli být vyřešený nějaký provize pro něj a tím pádem mi připadá jako nesmysl, aby agent ten přestup nějakýma svýma požadavkama blokoval...

Reagovat
SIRBRANIKE

A nemože to byť tak, že sa ten agent rozhodol na poslednú chvíľu zatlačiť a myslel si, že 2hod. pred deadlinom tie peniaze proste dostane?

Reagovat
smazaný uživatel

Mam stejny nazor proste si o ty prachy rekl schalne co nejpozdeji a zkusil z toho vytriskat co nejvetsi krupici a pocital stim ze v tomhle sibenicnim case pro klub ty prachy dostane. Proste to zkusil a trochu se prepocital.

Reagovat
Pipo123

Lazio nemá také prostriedky aby mohlo agentom dávať toľko love a nutne sme Yilmaza nepotrebovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele