Ligue 1 - souhrn 8. kola: Vysoké výhry pro Lyon a Marseille

18.10., 22:43, aktualizováno 20.10., 22:37
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lyonu (© Lou BENOIST / AFP)

PSG přestřílelo Štrasburk, vyhrálo 4:2 a posunulo se na první místo tabulky. Pomohl mu k tomu už páteční večer, kdy AS Monaco remizovalo s Lille. Lyon načal nedělní program francouzské nejvyšší soutěže hladkou výhrou v Le Havru, s ničím se v Montpellieru nepárala Marseille.

Montpellier HSC - Olympique Marseille 0:5

20.10.2024 20:45

Góly: 1. Elye Wahi, 36. Amine Harit, 40. Pierre-Emile Højbjerg, 58. Mason Greenwood, 73. Luis Henrique

OM neponechalo nic náhodě a už po prvním poločase vedlo 3:0. Po změně stran mu situaci svým vyloučením ještě usnadnil Stefan Džodić, jehož Michel Der Zakarian rozhodně nepochválil, protože na hřišti nepobyl ani deset minut. Marseille tedy patří po osmi kolech třetí příčka a pyšní se druhým nejlepším útokem v Ligue 1.

Podruhé v sezoně skvadra Roberta De Zerbiho zaznamenala v jednom utkání pět branek. Tentokrát se o ně postaralo pět různých střelců. Tím prvním byl už po pětačtyřiceti sekundách Elye Wahi, jenž svůj bývalý klub sestřelil poté, co mu přímo před bránu naservíroval balon Jonathan Rowe. Toho pro změnu výborným centrem pobídnul Mason Greenwood - 0:1.

Téji Savanier chtěl záhy přispěchat s odpovědí, ovšem jeho dobrá rána nakonec směřovala nad bránu. V 17. minutě ztratil Akor Adams a založil tím protiútok hostujícího výběru, který po Wahiho zakončení neskončil gólem pouze díky výbornému brankáři Benjaminovi Lecomtemu. Kapitán MHSC si drží stálou formu, na rozdíl od většiny svých spoluhráčů, a to včetně Akora Adamse, jenž v dobré šanci selhal.

Krátce před vypršením úvodní půlhodiny o kousek minul pravý horní roh také Jonathan Rowe. Pierre-Emile Höjbjerg by při své střele býval také potřeboval, aby byla brána o něco širší. Ve 34. minutě tečovaný pokus Arnauda Nordina senzačně vytáhnul Gerónimo Rulli. Dorážku z úhlu pak osamocený Adams poněkud odfláknul, takže cílil jen do boční sítě.

Domácí nedali, a tak za 120 sekund inkasovali. Skákavý centr z levé strany od Ulissese Garcíy obrana nezachytila, tudíž se Amine Harit ocitnul ve vápně sám a ranou pod břevno navýšil vedení - 0:2. Ve 40. minutě to bylo pro příznivce klubu z přístavního města ještě veselejší, protože Pierre-Emile Höjbjerg mířil po Greenwoodově pobídce přesně k levé tyči - 0:3.

Ve druhé půli Savanier vyprášil Rulliho rukavice. Minisouboj obou borců se za pět minut opakoval znovu a zase byl úspěšnější argentinský mistr světa z Kataru. V další šanci napálil Elye Wahi tyčku. Jednadvacetiletý forvard se každopádně v 58 minutě chopil meruny po nepovedeném rohovém kopu Montpellieru, na útočné polovině šajtlí posunul Greenwoodovi, ten vymyslel přešlapovačku, po které to trefil přesně za háčky - 0:4.

Zkušený rozhodčí Clément Turpin neměl ve čtyřiašedesáté minutě pochopení pro brutální faul Stefana Džodiće ve středovém kruhu a záložníkovi se srbskými kořeny ukázal hned červenou kartu. V 73. minutě dostal výsledek svou finální podobu. Murillův přízemní centr z pravé strany Birama Touré nezkrotil, takže na zadní tyči zavíral Luis Henrique - 0:5. Greenwoodovu další střelu Benjamin Lecomte už zkrotil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Angers SCO 1:1

20.10.2024 17:00

Góly: 64. Joshua King - 5. Ibrahima Niane

S největší pravděpodobností by měla o poznání větší váhu, kdyby po hodině hry Himad Abdelli pojistil vedení proměněnou penaltou. Nestalo se, a tak zvládli domácí vyrovnat. Oba celky tedy v tabulce na patnáctém, respektive sedmnáctém místě, dělí dva bodíky.

Jak už bylo naznačeno, běžela teprve 5 minuta, když Jordan Lefort centroval do vápna, kde na odraz balonu nejlépe zareagoval Ibrahima Niane a pravačkou prostřelil vybíhajícího Restese - 0:1. V závěru úvodní čtvrt hodiny měl velikou šanci Zakaria Aboukhlal. Rychlým předkopnutím balonu vyšachoval ze hry Yahiu Fofanu, nicméně za svého gólmana těsně před brankovou čárou zaskočil jeden z obránců.

V dresu SCO byl během úvodního poločasu obzvláště aktivní Farid El Melali. Branku však nedal, zrovna jako Niane při své druhé velké šanci, protože strážce domácí svatyně proti jeho střele z úhlu zasáhnul rukou. Do poločasového hvizdu musel být ještě jednou pozorný Fofana, avšak jeho zákrok při akci Shavyho Babicky byl spíše z kategorie rutinních.

V 58. minutě přiletěl do vápna TFC pas, který byl odklizen spolu s Nianeho kotníkem, takže jasná penalta, kterou Abdelli kopnul tak, aby nechal vyniknout Restese. A za 200 sekund přišla odplata. Yann-Alexandre Gboho to zkusil zpoza šestnáctky. Těsně před mužem v rukavicích jeho střelu tečoval Joshua King, čímž po příchodu z Turecka otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1 - 1:1.

Ve zbývající fázi utkání nejprve selhal Babicka. Pak předvedl nedůraznou hlavičku Charlie Cresswell, v nastaveném čase Restes v klidu lapil Nianeho pokus. King druhý zásah nepřidal, protože cílil těsně vedle. V osmé nastavené minutě mohl potěšit kouče Carlese Martíneze ještě záložník Vincent Serro, leč jeho skákavá střela se mezi tři tyče nevešla.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 1:1

20.10.2024 17:00

Góly: 67. Matthis Abline - 72. Evann Guessand

Oba tedy v tabulce zůstávají na deseti bodech. Zatímco Les Canaris se chystají na Strasbourg, Les Aiglons čeká před mačem proti Monaku ještě v rámci Evropské ligy Ferencváros.

Ve 4. minutě poslal centr do vápna Pedro Chirivella, ale Nicolas Cozza se svou hlavičkou neuspěl. V závěru počáteční dvacetiminutovky musel vytáhnout výborný zákrok Alban Lafont, protože jinak by se Jérémie Boga mohl běžet radovat. Ten samý hráč o sobě dal vědět krátce před vypršením úvodní půlhodiny znovu, nicméně tentokrát byla jeho střela zblokována.

Hráči Nice byli v prvním poločase aktivnější. V nastavení mohli jít do vedení, kdyby se domácí jednička nevyznamenala proti Evannu Guessandovi. Po změně stran se jako první osmělil Mostafa Mohamed, kdyby ale tímto způsobem zakončoval častěji, na svých osm loňských branek by těžko dosáhl. Další minisouboj Boga versus Lafont byl k vidění v 53 minutě a opět z něj vyšel vítězně hráč ve žlutém dresu.

Florent Mollet následně nebyl při střelbě důrazný, takže skóre musel rozhýbat až jeho spoluhráč Matthis Abline v 67. minutě, když hlavou poslal do sítě centr z levé strany od Mosese Simona - 1:0. Pablo Rosario za 180 sekund spěchal s odpovědí, ale Lafont zase ukázal, jak je pro svůj tým důležitý.

Bohužel pro většinu fanoušků a fanynek na Stade de la Beaujoire, rodák z Burkiny Faso čisté konto neudržel. Při další akci zpracoval Sofiane Diop ve vápně míč, který si převzal Evann Guessand, a ten tvrdou ranou k levé tyči srovnal - 1:1. Zbývající minuty už se musely obejít bez vyložené možnosti.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Stade Reims 2:1

20.10.2024 17:00

Góly: 16. Sinaly Diomandé, 52. Hamed Junior Traorè - 90+5. Keito Nakamura

Svěřenci Christopha Pélissiera rozhodně do tohoto klání nevstupovali v roli favorita. V předchozích sedmi kolech sesbírali šest bodů, tedy o více než polovinu méně než Les Rouges et Blancs. Nakonec slaví třetí vítězství, přestože si Jubal Júnior dovolil neproměnit penaltu.

Nestává se často, aby byla žlutá karta k vidění hned v úvodní minutě, nicméně Valentin Atangana Edoa si ji za ostrý faul na Hameda Traorého zasloužil. Sudí Batta s kolegy u videa ještě přezkoumával, jestli by neměl vytáhnout červenou, nicméně nakonec se nevylučovalo. První pokus patřil Marshallu Munetsimu, ale protože byl zablokovaný, mohl Donovan Léon zůstat v klidu.

V 7. minutě hlavičkoval Florian Ayé do náruče Yehvanna Dioufa, který zkrotil i následnou Traorého navštívenku. Po čtvrt hodině hry byl faulován Teddy Teuma. Rozehrávky standardní situace se chopil Gaëtan Perrin. A protože v malém vápně našel Sinalyho Diomandého, mohla se většina diváků a divaček na stadionu začít radovat - 1:0.

Ve 23. minutě fauloval pro změnu za žlutou kartu Hamed Traoré. Z přímého kopu to následně zkusil Amine Salama, avšak skóre se neměnilo. Ve 35. minutě Perrin pořádně vyprášil Dioufovy rukavice. Následně si Aurélio Buta nevšimnul dobíhajícího Traorého, jehož tudíž při snaze o odkop ve vlastním pokutovém území fauloval. Jubal Júnior pokutový kop zahrál tak mizerně, že muži v rukavicích stačilo na pomalý balon si jenom počkat.

Do konce první půle byly k vidění ještě tři šance. Zvláště ta v podání aktivního Traorého rozhodně měla gólové parametry, avšak nakonec letěla těsně mimo. Sedm minut po startu druhé půle se už reprezentant Pobřeží slonoviny dočkal, jelikož byl při Mensahově centru za obranu o krok rychlejší než gólman Remeše - 2:0.

Tohle už pro AJA vypadalo hodně nadějně, obzvláště když si domácí počínali v defenzivě velmi pozorně. Až do páté nastavené minuty, kdy svou druhou velkou příležitost v zápase proměnil Keito Nakamura. Japonský forvard zblízka uklidil na místo určení centr od svého krajana Junyy Itoa - 2:1. Víc toho už ovšem Elsnerova skvadra nestihla.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Olympique Lyon 0:4

20.10.2024 15:00

Góly: 32. Abner, 57. Malick Fofana, 71. Alexandre Lacazette, 87. Saïd Benrahma

Celkově jde pro skvadru Didiera Digarda v této sezoně už o šestou porážku v osmi duelech, což představuje nejvyšší počet ze všech osmnácti účastníků Ligue 1. Klub, který v minulém ročníku skončil těsně nad sestupovými vodami, v nich teď dále zůstává. Naopak Les Gones připisují pátou výhru v řadě, což je série, která je vystřelila na dohled pohárovým příčkám.

Malick Fofana oslaví dvacetiny teprve příští rok na jaře, ovšem zatím se ukazuje v tom nejlepším možném světle. Mladý Belgičan se postaral o první střelu tohoto klání, která ovšem byla ve 4. minutě zablokovaná. Domácí obrana byla jinak v úvodní dvacetiminutovce pozorná. Krátce po jejím skončení se balon odrazil k Maxenci Caqueretovi, jenž z dobré pozice, k údivu většiny diváků a divaček na Stade Océane, nic nevytěžil.

Zato jeho spoluhráč Abner Vinicius si po půl hodině hry věděl rady. Po centru do vápna nepřesvědčivě odhlavičkovával Salmier. Padající míč brazilský hráč napálil z hranice vápna, a protože měl Arthur Desmas zakrytý výhled, nestihnul včas zareagovat - 0:1. Ve zbytku úvodního dějství si svěřenci Pierra Sageho drželi převahu, leč další zásahy si schovali až na to druhé.

Jako první se po změně stran osmělil Loïc Nego. Lucas Perri mohl mezi třemi lyonskými tyčemi zůstat v klidu, jelikož tenhle pokus byl tečován na rohový kop. V 57. minutě využili hosté mezery v obraně. Corentin Tolisso poslal do brejku Fofanu, který volil mazáckou kličku gólmanovi a pak pohodlně uklízel do odkryté klece - 0:2.

O odpověď se pokusil Rassoul N’Diaye, jenže na Perriho nevyzrál. Určitě by bylo velkým překvapením, kdyby se v dresu celku z Parc Olympique Lyonnais neprosadil Alexandre Lacazette. Jeho chvíle přišla v 71. minutě, když mu po zemi servíroval na zadní levou tyč Rayan Cherki. Ze tří metrů pro tak zkušeného kanonýra opravdu nebyl problém skórovat - 0:3. Oba strůjci této trefy byly hned poté staženi ze hřiště.

Les Ciel et Marine marně hledali recept na dobře fungující defenzivu. Zato ta jejich si čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby vybrala ještě jednu slabší chvilku. Muž v rukavicích dlouhým výhozem našel na polovině hřiště Saïda Benrahmu. Ten si narazil s Mikautadzem a pelášil Desmasovým směrem. A nakonec vše vyřešil nečekaným přízemním zakončením zpoza velkého vápna - 0:4.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg 4:2

19.10.2024 21:00

Góly: 18. Senny Mayulu, 47. Marco Asensio, 66. Bradley Barcola, 90. Kang-in Lee - 58. Sékou Mara, 90+1. Daouda Diong

Výsledek 4:2 mezi oběma soupeři není až tolik neobvyklý. Od roku 2000 se zrodil už počtvrté. Jedním zásahem se na něm podílel i Bradley Barcola, který se sedmi trefami drží prvenství mezi kanonýry. I díky němu je pařížský klub znovu na čele. Racing připisuje teprve druhou porážku v sezoně, takže i po osmém kole jistě udrží horní polovinu tabulky.

Už v 6. minutě šli domácí do přečíslení dva proti jednomu, nicméně Désiré Doué prováhal nejvhodnější moment pro přihrávku na neobsazeného spoluhráče. Za dalších šest minutek to z dobrých dvaceti metrů zkusil po zemi Senny Mayulu a za Petrovićem zvonila tyčka. Pokus stejného borce o dorážku skončil po podklouznutí neúspěchem.

Do třetice všeho dobrého tentokrát platilo vrchovatě, neboť v 18. minutě pobídnul Barcola Mayulua, na jehož ránu pod břevno k bližší (levé) tyči nemohl muž v rukavicích při nejlepší vůli dosáhnout - 1:0. Marco Asensio taky nechtěl zůstat pozadu, ale jeho zakončení gólové parametry nemělo. Další fáze zápasu se musela obejít bez vyložených příležitostí.

Až ve 42. minutě se ocitnul za obrannou linií autor dosavadního jediného zářezu. Jenže místo toho, aby ještě sám pokračoval ke strasbourské svatyni, volil zbrklé a naprosto nepřesné zakončení z hranice šestnáctky. Skóre tedy skvadra španělského trenéra Luise Enriqueho navýšili až na začátku druhého poločasu.

Nepřesvědčivý odkop Andreye Santose přinesl druhý centr do pravé poloviny vápna. Douého střela byla pouze přibržděna, takže mohl Asensio z bezprostřední blízkosti stehnem dopravit na místo určení - 2:0. Třetí hřebíček mohl za 180 sekund zatlouct Mayulu, kdyby Petrović nepředvedl fenomenální zákrok.

Díky tomu se za osm minutek mohl kouč Liam Rosenior na lavičce radovat se snížení. Sékou Mara zahrál po přihrávce od Dilaneho Bakwy brankáři Donnarummovi na housle - 2:1. Za čtyři minutky se Barcola octinul v obležení Mamadoua Sarra a Diega Moreiry. Sudí Jérémy Stinat nejprve ukázal na penaltový puntík, nicméně po zhlédnutí záznamu pokutový kop odvolal.

Hned poté šlo PSG přesto znovu do dvoubrankového trháku, když se Bradley Barcola jednoduše vyhnul obránci a zacílil přesně k tyči - 3:1. Už při další akci Warren Zaïre-Emery přihrával před branku, kde měl Saïdou Sow špatně srovnaný krok, a tak si míč srazil do vlastní sítě. Jenže všemu předcházel ofsajd, takže se na další změnu skóre muselo čekat až do poslední minuty řádné hrací doby.

Doué nejprve mířil do boční sítě, ovšem jeho spoluhráč Lee Kang-in už trefil do černého, když po pobídce od Joãa Nevese z hranice malého čtverce zakončil akci, na jejímž začátku vystihnul Milan Škriniar nepřesnou protivníkovu rozehrávku - 4:1. Slovenský obránce v předposlední minutě vyfasoval ještě žlutou kartu za judistický faul na Diega Moreiru. V té době už svítil na ukazateli konečný stav, jelikož pět minut předtím kopali hráči Racingu roh, který na přední tyči prodloužil Sékou Mara na tu zadní, kde stačilo Papemu Diongovi jenom nastavit nohu - 4:2.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - RC Lens 0:2

19.10.2024 19:00

Góly: 20. Przemyslaw Frankowski, 79. Rémy Labeau Lascary

Neporazitelnost prvoligového nováčka trvala pouhé dva zápasy. Pátá prohra v sezoně jej může po 8. kole poslat do sestupových vod. Naopak Racing ukončil sérii pěti remíz v řadě a po tomto víkendu mu nadále bude patřit post zaručující evropské poháry.

První pokus si na konto připsal domácí Ibrahim Sissoko, jenže zařízení minul. V 9. minutě se do balonu pořádně opřel Andy Diouf. Skóre se neměnilo pouze zásluhou vynikajícího zákroku Gautiera Larsonneura. Florian Sotoca v tomto ročníku ještě neskóroval, na čemž se ani po tomto utkání nic nezmění, jelikož po čtvrt hodině hry cílil vedle.

Naopak jeho spoluhráč Przemyslaw Frankowski sebral po rohu míč a svou plavající střelou z dobrých pětadvaceti metrů muže v rukavicích dokonale zaskočil - 0:1. Ve zbytku úvodního dějství byl aktivní především Sissoko. K vyrovnání měl ale nejblíže Mathis Amougou, jehož výživné ráně mnoho nechybělo.

Ve druhé půli to ze strany svěřenců Willa Stilla byla spíše vyčkávaná na to, až po srovnání stavu prahnoucí soupeř udělá chybu a pootevře zadní vrátka. Když už se podařilo vyprodukovat nějaký pokus, k ani jednomu z brankářů obvykle ani nedoletěl. Vyčkávání se severofrancouzskému celku vyplatilo deset minut před vypršením řádné hrací doby.

Rémy Labeau Lascary vystihnul rozehrávku a hnal se sám na strážce domácí svatyně, kterému se vyhnul jednoduchou kličkou a přes velkou snahu dvou obránců dostal kulatý předmět za brankovou čáru - 0:2. Ve zbývajících minutách si hosté dvougólový náskok s přehledem pohlídali a můžou se těšit na duel proti Lille. Les Verts za týden pocestují do Angers.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes 1:1

19.10.2024 17:00

Góly: 54. Romain Del Castillo (pen.) - 87. Jota

Les Pirates jsou nečekaným účastníkem Ligy mistrů, kde jim po dvou odehraných duelech patří v tabulce druhá příčka. V domácí soutěži sahali v 8. kole po čtvrté výhře, jenže se nakonec nedočkali, díky čemuž soupeř získal osmý letošní bod.

Tak dalo se čekat, že se nebude opakovat jarní výsledek 5:4. Tentokrát byla první dobrá možnost k vidění až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Tedy v době, kdy v dubnovém klání padly už tři góly. Romain Del Castillo centroval a Ludovic Ajorque hlavou o kousek minul. Další minuty představovaly spíše bitvu o střed hřiště.

Až ve 40. minutě to z první zkusil Mahdi Camara a orazítkoval břevno. Vzápětí Ajorque pobídnul Huga Magnettiho, který nepochopitelně selhal. Pokud tedy měli v rámci tohoto zápasu padnout nějaké góly, bylo jasné, že se tak bude muset stát ve druhém poločase. Osm minut po jeho startu došlo na první zásadní moment.

Pierre Lees-Melou pálil a Azor Matusiwa si balon kopnul na vlastní ruku. Bastien Dechepy se dlouho nerozmýšlel a nařídil penaltu, kterou Romain Del Castillo proměnil, protože cílil rovnou pod břevno - 1:0. V 72. minutě si dělal prostor Arnaud Kalimuendo, leč vyrovnání nezařídil, jelikož nedal svému zakončení patřičnou razanci.

Dvaadvacetiletý hráč, který byl v kádru Francie na domácích olympijských hrách, neuspěl ani ve své druhé příležitosti. V 86. minutě se ale proměnil v nahrávače, neboť jeho pobídku z pravé strany usměrnil padající Jota na místo určení. Celou akci ještě musel potvrdit asistent u videa, poněvadž to chvíli vypadalo na ofsajd útočícího borce, avšak všechno se ukázalo býti v souladu s pravidly - 1:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:0

18.10.2024 20:45

Góly: -

Knížecí klub si chtěl udržet náskok před dotírajícím PSG. Situaci mu však zkomplikoval Jordan Teze, který v rozmezí dvaceti minut uviděl dvě žluté karty. Půl hodiny trvající početní převahu hosté využít nedokázali, navzdory remíze si ale v tabulce nepohorší.

První příležitost si na konto připsali LOSC. V závěru úvodní desetiminutovky to byl Edon Zhegrova, kdo vyzkoušel pozornost Radoslawa Majeckiho. Svěřenci Bruna Génésia byli aktivnější, leč do vyložené šance je monacká obrana nepustila. Ve 20. minutě se osmělili domácí. Po centru Lamine Camary hlavičkoval mimo Wilfried Singo.

Čtvrt hodiny poté se mohl stát hrdinou pozdější hříšník Teze. Ve velice dobré pozici však zařízení minul. Obě svatyně zůstaly zakleté až do poločasového hvizdu sudího Wattelliera. A po změně stran tomu nemělo být jinak. Jak Monaku, tak Lille nešlo upřít snaživost, avšak často postrádaly v ofenzivní fázi kreativní řešení.

V 56. minutě byla střela výběru Adiho Hüttera z hranice vápna nejprve zblokována. Jordan Teze chtěl nejprve pálit, ale pak si všimnul nabíhajícího Eliesse Ben Seghira, kterému adresoval šikovný oblouček. Marocký talent cílil těsně nad břevno, nicméně protože svou hlavičku směřoval do míst, kde stál Lucas Chevalier, branku by nevstřelil, ani kdyby byl přesnější.

Takumi Minimino záhy poté rovněž minul. Jordan Teze si po hodině hry až příliš hleděl míče, takže nevybíravě sejmul Gabriela Gudmundssona a musel předčasně ze hřiště. Hosté vycílili šanci se vyšplhat na šestnáct bodů, jenže Monaco se nenechalo zavřít do nějakého tlaku. Po svém příchodu na hrací plochu zlobil především Breel Embolo, ovšem ani jemu, ani nikomu jinému v tomto duelu zkrátka nebylo dopřáno si prožít radost ze vstřeleného gólu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
8
6
2
0
25 : 8
20
2
AS Monaco
8
6
2
0
14 : 4
20
3
Olympique Marseille
8
5
2
1
21 : 8
17
4
Lille OSC
8
4
2
2
13 : 8
14
5
RC Lens
8
3
5
0
9 : 4
14
6
Stade Reims
8
4
2
2
15 : 12
14
7
Olympique Lyon
8
4
1
3
14 : 12
13
8
OGC Nice
8
2
4
2
16 : 8
10
9
FC Nantes
8
2
4
2
10 : 9
10
10
Racing Strasbourg
8
2
4
2
16 : 16
10
11
Stade Brestois
8
3
1
4
11 : 14
10
12
AJ Auxerre
8
3
0
5
11 : 16
9
13
Stade Rennes
8
2
2
4
12 : 12
8
14
AS Saint-Étienne
8
2
1
5
6 : 20
7
15
Toulouse FC
8
1
3
4
7 : 11
6
16
Le Havre AC
8
2
0
6
7 : 19
6
17
Angers SCO
8
0
4
4
6 : 14
4
18
Montpellier HSC
8
1
1
6
8 : 26
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Israha

Lille venku opět zbabělé jak průměrný tým středu tabulky, ale účel světí prostředky, zafungovalo to. Monaco ale letos vypadá ještě nebezpečněji, než loni, protože dost zásadně eliminovali děravost v obraně...De Zerbi v prvním roce titul urve asi jen stěží, tak bych to klidně přál tadyhle Hütterovi a jeho mladé legii. Hrajou pěkně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nepochopil jsem ten hype okolo vás, osobně Monaco bylo od počátku sezony větším vyzyvatelem v boji o titul než vy. Sice hrají LM, ale ten kádr mají široký a hlavně kvalitní, at už v defenzívě nebo záloze maji několik hráčů, které můžou rotovat. Škoda že jím chybí nějaký Falcao, Balogun se zatím trápí a Ebola je spalovač šancí.

Reagovat
Israha

Hype je kvůli de Zerbimu a Greenwoodovi. Monaco má méně nápadného trenéra a individuálně ne tolik profláklé hráče, ale jinak jsou dál, protože v tom klubu se pracuje systematicky. Ligue 1 letos můžou vyhrát. My spíš ne, ale LM uhrajem asi v pohodě.

Reagovat
Seydou Doumbia

OM má vždy proflaklé hráče, tomu chybí už jen Pól Labile Pogba. Monaco ted ty hráče nikdo nezná, ale počítám že tam je ted generace hráčů co za pár let zase bude v Realech, Barsách, City, Live a dalších. Má tam na to hned několik hráčů, fakt jen škoda toho hrotáka.

Reagovat
Israha

Balogun a Embolo nejsou úplně noví Falcaové, ale kvalitu mají. Jsem přesvědčený, že aspoň jeden z nich se rozehraje a těch 20 gólů ve všech soutěžích za sezonu dá. Spíš to tipuju na Baloguna.

Reagovat
Israha

Výsledek bych nepřeceňoval (Montpellier je letos horký kandidát sestupu a kromě snaživého Nordina tam nikdo nic nehraje, už i Savanier je jen zákeřný provokující panáček, co občas hezky kopne standardku či udělá technickou finesu), ale palec nahoru pro De Zerbiho za 1), že srovnal Greenwooda, který zase jednou hrál smysluplně a týmově, a za 2), naordinoval Wahimu hrát pro tým a méně se tlačit k zakončení, takže je i při slabé střelecké formě na hřišti platný. Tohle bude do následujících zápasů klíčové. Jinak Brassier není úplně fit nebo co přesně jinak je důvodem toho, že hraje Cornelius?

Reagovat
Mandanda_30

Doufám, že už konečně vysvobodí Mbembu ať může začít hrát

Reagovat
Israha

Už trénuje s týmem, ale podle mě ho De Zerbi stavět nebude. Má rok do konce poměrně lukrativní smlouvy a rozhodl si ji "vysedět" do konce, tam si myslím, že budoucnost v OM není pro něj žádná.

Reagovat
Mandanda_30

Pěkné Rulli zákrok sezony (možná ne ale ) Začátek se docela jednoduše dostávali za naši obranu, pak ale šli totálně doprdele a v obraně byl Montpellier totální katastrofa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele