Liberec ztratil kapitána Rabušice. Absolvoval operaci kolena, ale neměl by chybět dlouho, potvrdil Kováč

03.08., 15:59
Aktuality
Michael Rabušic (© Slovan Liberec)

Liberecký kapitán Michael Rabušic musel hned na začátku nové sezony na operaci. Čtyřiatřicetiletý útočník podstoupil artroskopii kolena, podle trenéra Slovanu Radoslava Kováče by ale neměl chybět dlouho. Kouč Severočechů to řekl na tiskové konferenci.

Rabušic po příchodu trenéra Kováče těsně před startem ligového ročníku prodloužil v Liberci smlouvu, do nové sezony ale zatím v úvodních třech zápasech nezasáhl. V druhém kole proti Olomouci byl aspoň na lavičce, v pátek v předehrávce proti Slavii už opět chyběl.

"Prodělal operaci kolena, byl na artroskopii. Měl menší problémy s kolenem, ale nemělo by to být nic vážného. Myslím, že nebude chybět nějak dlouho," věřil po prohře 0:1 se Slavií Kováč, že mu zkušený útočník bude scházet maximálně jen pár týdnů.

Rabušic se před čtyřmi lety vrátil do Liberce, kde působí už potřetí. Českou ligu hrával také za Brno, Jihlavu a České Budějovice, v domácí nejvyšší soutěži má na kontě 290 startů a 57 branek. Působil také v Itálii a v Maďarsku. V minulosti zasáhl do čtyř utkání za české reprezentační "áčko".

Kováč má aktuálně v útoku menší výběr, neboť před pár dny přestoupil z Liberce do nizozemského Almela Chorvat Luka Kulenovič, jenž byl v minulé sezoně ofenzivní jedničkou Slovanu. "Bohužel jsme přišli o dva útočníky. Ale jsou tady další, kteří se s tím musejí poprat. Dostanou šanci a musejí ukázat, že do týmu patří," uvedl Kováč.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Uwe háže buly

Když to vidím, tak jim snad pošlu životopis.

Reagovat
Pablos

Operaci kolena, ale neměl by chybět dlouho… to jsem dlouho nečet v jednom souvětí

Reagovat
ACSeRw!n

kapitana? on hral zaklad ?

Reagovat
Raffaello

Nehrál, ale pořád je to kapitán, ať už hraje nebo ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele