Liberec nepřestává v posilování, z Ballkani ulovil kosovského reprezentanta Zybu

10.07., 18:14
Aktuality
Qëndrim Zyba (© AFP)

Hráči Liberce posílil čtyřnásobný kosovský reprezentant Qëndrim Zyba. Třiadvacetiletý střední záložník přestoupil z týmu Ballkani a podepsal smlouvu do roku 2027. Slovan o tom informoval na webu.

Zyba má na kontě už tři kosovské tituly, v posledních dvou letech uspěl s Ballkani a v sezoně 2020/21 s týmem FC Priština. Na jaře hostoval v polské lize v Legii Varšava, v sedmi soutěžních zápasech ale odehrál jen 98 minut. S českým fotbalem už má zkušenosti, v uplynulém ročníku nastoupil ve skupině Konferenční ligy proti Plzní a o rok dřív proti pražské Slavii.

"Jde o velmi kvalitního středového záložníka s nadstandardním fyzickým fondem a správnou mentalitou, o kterého jsme se zajímali už v zimě, ale bohužel to tehdy nevyšlo. Jsem velmi rád, že se nám Qëndrima podařilo získat nyní," uvedl sportovní ředitel libereckého klubu Theodor Gebre Selassie.

Severočeši po příchodu nového majitele, jímž se stal Ondřej Kania, přivedli v létě už osm posil. Dnes Slovan dotáhl rovněž hostování stopera Denise Halinského ze Slavie, s nímž nový liberecký trenér Radoslav Kováč spolupracoval už v Pardubicích.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
milan78

boj o 3-8 místo bude zajímavý

Reagovat
Pablos

3 ? To bude boj 1-3 a pak možná se můžeme bavit 4-10

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
GreatWhite

5-7

Reagovat
oli9

Reagovat
KingMaster13

Spíš jen 4 a 5. Baník a Liberec tomu zbytku ligu ustřelili.

Reagovat
Pablos

A čím si to zasloužili už dokonce že ustřelili ? Že nakupujou ? Jeden Hlavatý, zbytek se uvidí jak vůbec bude hrát, Baník prakticky nic ty posily (že by se to muselo nazývat ustřelením), jeden Ewerton, který by znamenal né oslabení z minulé sezóny a ten stejně může jít spolu s Letáčkem.

Nechal bych to zatím otevtřený teda docela ...jako rozmezí 4-10 jsem přehnal, ale 4-7 minimálně to furt bude.

Reagovat
KingMaster13

No Liberec posiluje fantasticky. Jako upřímně Hlavatý je jeden z nejlepších hráčů ligy a to že Liberec ho dokázal přitáhnout je hodně silným varovným prstem a to i pro pražská S. Liberec ukazuje že to myslí s útokem do top 4 naprosto vážně a časem by mohl být i více nebezpečný pro top 3. Dělá zajímavé mladé hráče, má trenéra který to s nima umí, posilují velmi koncepčně i tím že se hodí Kováčovi. Baník taky ukázal příchodem Ewertona (dalšího důležitého hráče v rámci ligy), že ho taky už nemůžeme úplně řadit na úroveň Jablonce, Slovácka, Bolky atd.

Reagovat
ratusek

No tak jsme si s tím fantasticky zapřeháněli

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
letitfly

A co teda Baník ukáže odchodem Ewertona?

Reagovat
KingMaster13

Že vydělají pořádné prachy a koupí 3 Ewertony

Reagovat
Kiwi-21

Aby nebyl Kováč 1 vyhozený trenér

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

Další reprezentant do ligy

Reagovat
Houfi

Konečně u nás v lize pochopili to co ostatní v CSM před 15-20 lety

Reagovat
kilobyte

Nebo za rok zjistí Kania, že skutečný fotbal není jako CSM.

Reagovat
Imos

Budu spokojenej i kdyby to měl být jen béčkovej Laci

Reagovat
lampas

Určitě velmi zajímavý přestup, těším se na něj.

Reagovat
KingMaster13

Jako to Ballkani byl pěkný humáč jak pro nás tak pro Plzeň. Vždycky to nad nima byly těsné výhry, rvali se, neskutečná bojovnost ale že by tam někdo individuálně vynikal to zase ne. Jsem na tenhle Liberec hodně zvědavý a i na Zybu

Reagovat
monty25

Zrovna včera horko těžko vyhráli v Andoře...

https://www.livesport.cz/zapas/6J6dta5b/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Reagovat
Mass

Já si teda pamatuju, že i individuálně byli šikovný, Rrahmani, Krasniqi..

Reagovat
KingMaster13

Jo jako i fotbalově nebyli marný. Přitom tým z Kosova, takže každý má tendenci je podcenit, že to musí být 2 pohodový výhry ale byl to děsnej oser

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele