LFA finančně pomůže povodněmi zasažené Opavě, přispět mohou i fanoušci

Dnes, 14:17
Aktuality
Fanoušci SFC Opava (© Slezský FC Opava)

Ligová fotbalová asociace (LFA) se rozhodla podpořit klub z Opavy, jehož stadion během víkendu zasáhly a poškodily extrémní povodně. Slezskému klubu proto poskytne finanční pomoc ve výši jeden a půl milionu korun. Asociace zároveň vyzvala své členské kluby, aby se k aktu solidarity připojily. Podobně se mohou zachovat také fanoušci.

Slezský FC měl dnes hostit Prostějov, ale zápas 10. kola druhé ligy musel být odložen. "Klub z Opavy čelí v důsledku extrémních povodní, které ho o víkendu zasáhly, velmi těžkému období a Ligová fotbalová asociace ho chce v této nelehké situaci podpořit. Slezskému FC proto pošleme okamžitou finanční pomoc z rozpočtu LFA na pomoc s bojem proti následkům této přírodní katastrofy," uvedl výkonný ředitel Tomáš Bárta v tiskové zprávě.

Asociace zašle finanční pomoc na transparentní účet opavského klubu 111555033/5500, na který může přispívat kdokoliv, kluby, firmy nebo také fanoušci, kteří by chtěli pomoci. Finanční prostředky budou využity na obnovu sportovního vybavení, infrastruktury a celkové sportovní činnosti klubu.

"Budeme hledat i další možnosti, jak Opavě v těchto těžkých chvílích pomoci. Chceme ukázat, že LFA své členy v podobně těžkých situacích dokáže podpořit a naším cílem je vrátit v co nejkratší době fotbal zpět na opavský stadion," dodal Bárta.

Stadion v Opavě byl během víkendu silně zasažen povodní. Voda na hrací ploše vystoupala až na tribunu a vážně poškodila i celkové zázemí stadionu včetně kabin a dalších prostor. LFA proto už v pondělí přistoupila k odkladu dnešního utkání proti Prostějovu a s klubem bude v následujících dnech řešit také zbytek jeho domácích utkání v podzimní části.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele