Leverkusen v lize mistrů přivítá AC Milán, Slovan hostí City

Dnes, 10:20
Aktuality
Trofej pro vítěze Ligy mistrů (© AFP)

Liga mistrů v úterý nabídne úvodních devět zápasů druhého kola ligové fáze. Leverkusen s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem a brankářem Matějem Kovářem nastoupí doma proti AC Milán. Slovan Bratislava, v jehož kádru je český obránce Jurij Medveděv, přivítá Manchester City. Pražská Sparta se pokusí ve Stuttgartu navázat na vítězství nad Salcburkem.

Leverkusen v sobotu po třech soutěžních utkáních nezvítězil, remízu 1:1 v ligovém šlágru na hřišti Bayernu Mnichov ale bral kouč Xabi Alonso pozitivně. "Je to důležitý bod, ke kterému nás dovedla disciplína a zápal. Na druhou stranu bych si představoval, že budeme silnější na míči. Snad se ke své hře vrátíme doma proti AC Milán," uvedl španělský trenér, jehož svěřenci zdolali před dvěma týdny 4:0 Feyenoord.

"Rossoneri" na rozdíl do svého soupeře zahájili Ligu mistrů porážkou, doma podlehli 1:3 Liverpoolu. Následně ale zdolali v lize v derby Inter i Lecce. "Pořád se učíme nový styl hry, máme co zlepšovat," podotkl trenér Paulo Fonseca, který převzal tým před sezonou. "Začátek Ligy mistrů máme opravdu těžký. Nejdřív Liverpool a teď Leverkusen, který je možná ještě lepší než minulou sezonu," řekl portugalský kouč.

Dá se očekávat, že Schick s Kovářem začnou zápas opět jen mezi náhradníky. Blíž k základní sestavě by mohl mít Medveděv, který odehrál dva poslední zápasy Slovanu. Bratislavský celek na úvod utrpěl debakl 1:5 na hřišti Celticu a nyní ho čeká domácí premiéra v milionářské soutěži proti vítězi z roku 2023. Manchester City v sezoně neprohrál, z posledních čtyř soutěžních duelů ale třikrát remizoval - naposledy 1:1 v Newcastlu. Kouč Pep Guardiola se musí do konce ročníku obejít bez zraněného klíčového záložníka Rodriho a mimo hru je i špílmachr Kevin De Bruyne.

"City je obrovský favorit soutěže, společně s Realem Madrid nebo Bayernem. Jejich kvalita je jinde a není jednoduché se na ně připravit, mají hodně možností. Spokojený budu jen tehdy, když nám lidé po zápase zatleskají," řekl trenér Slovanu Vladimír Weiss.

Šlágr úterního programu se odehraje v Londýně na stadionu Emirates, kde Arsenal přivítá Paris St. Germain. Oba týmy postupují sezonou bez porážky, Pařížané ale mají lepší výchozí pozici v tabulce Ligy mistrů, protože na úvod udolali 1:0 Gironu. "Kanonýři" hráli bez gólů v Bergamu. "Arsenal je jedním z nejlepších týmů v soutěži, takové zápasy ale máme rádi. Budeme na ně připravení," ujistil trenér francouzského mistra Luis Enrique.

Kromě Leverkusenu a Manchesteru City se v úterý představí další dvě mužstva, která se v průběhu ligové fáze střetnou se Spartou. Brest hraje v Salcburku a Inter Milán přivítá Crvenu zvezdu Bělehrad.

Liga mistrů se v této sezoně hraje v novém formátu. Tradičních osm čtyřčlenných skupin nahradila ligová fáze, v níž všech 36 týmů tvoří jednu tabulku. Každé mužstvo odehraje čtyři zápasy doma i venku, dohromady proti osmi různým soupeřům. Prvních osm celků postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká první kolo play off.

Úterní program:

18:45 Salcburk - Brest, Stuttgart - Sparta Praha,

21:00 Arsenal - Paris St. Germain, Slovan Bratislava (Medveděv) - Manchester City, Barcelona - Young Boys Bern, Dortmund - Celtic, Inter Milán - Crvena Zvezda, Leverkusen (Kovář, Schick) - AC Milán, PSV Eindhoven - Sporting.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
nani92

ak bude City bez KdB, Rodriho a Haalanda, tak sú šance 50:50

Reagovat
O.Giroud

ale Slovan bude bez Kucku

Reagovat
Kinky7

Což skoro určitě budeme. Na druhou stranu Foden by mohl být konečně fit na to aby hrál od začátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele