Legenda o Gerrardovi, kapitola první: Srdce na tribuně

19.05.2015, 08:25
Životopisy
Snad nikdy nebyla v dějinách britské kopané věnována tak velká pozornost jednomu páru očí. Rozbrečí se, nebo ne? Všeobecně se počítalo s tou první variantou. Steven Gerrard ovšem jako už mnohokrát během své 17leté kariéry leckoho zaskočil a při dojemném loučení s Anfieldem neplakal...

Sami Hyypiä, Gerrardův předchůdce na kapitánském můstku, platil vždy za chladnokrevného profesionála. Stěží ho něco rozhodilo, přesto se při své derniéře roku 2009 skálopevný Fin neudržel a pár slz uronil.

Gerrard ho měl nyní následovat; jedná se koneckonců o patrně nejemotivnějšího fotbalistu vůbec.

Stačí si jen prolistovat aktérovu osm let starou autobiografii a o komplikovanosti jeho osobnosti musíte mít okamžitě jasno. I když ty nejznámější průšvihy začal vršit až vzápětí, čtení to je místy vpravdě depresivní.

Napříč více než 200stránkovou knihou se rodák od řeky Mersey hned na několika místech přiznává, že jeho hlava málem explodovala, že se v tom či onom okamžiku nacházel na dně a podobně.

Projevil se zkrátka jako věčný trpitel, což mu lze uvěřit možná až příliš snadno.

Steven Gerrard je totiž ultimátním mučedníkem současného světa kopané. Výjimečnou postavou, jež krvácí pro milované okolí, jako by snad šlo o její svatou povinnost. Steven Gerrard je vzorem kapitána v tom nejužším slova smyslu. Je lídrem, který propůjčuje jasné rozměry všem klišé typu "on pro klub dýchá, on jím žije".

Proto je tak trochu nasnadě spojovat Gerrardův odchod z Anfieldu s obrovskou úlevou dotyčného. Jeho přirozená starost o klub totiž v jádru asi nikdy nebyla zdravá a opakovaně dávala vzniknout jeho utkvělé představě či přímo noční můře, že s ním diváci nebudou tak úplně spokojeni.

Říkáte třeba, že Liverpoolu loni prohrálo titul Gerrardovo komické podklouznutí proti Chelsea? Nemyslím si, vždyť v daném momentě stále zbývalo odehrát jeden celý poločas.

Co tehdy Reds doopravdy položilo, to byl až přemotivovaný a viditelně nervózní kapitán, který kompletní druhé dějství odehrál zjevně pronásledován duchem nějakého toho imaginárního (a nutně rozezleného) scousera v ochozech.

Přitom proč se utápět v takové paranoie? Vždyť Gerrard za celou svou kariéru zdvihl nad hlavu úctyhodných 11 trofejí, coby kovaný záložník opanoval snad veškeré střelecké rekordy Liverpoolu v evropských pohárech a jeho přezdívka "Stevie Wonder" není ničím jiným než elegantní narážkou na skutečnost, že pro něho zkrátka nebylo nic nemožné a s učiněnými zázraky (čti důležitými a/nebo parádními góly) zvládal přicházet takřka se železnou pravidelností.

Před startem onoho osudového duelu s Chelsea, který v praxi přihrál mistrovskou trofej Manchesteru City, by si například nikdo nedovolil kategoricky vyloučit Gerrardovu vítěznou trefu ze samého sklonku utkání. To by se při jeho vizitce rovnalo čirému bláznovství.

Teprve jeden lapsus z podobně reálné možnosti udělal hotové sci-fi.

Fungování na hraně totálního fyzického a hlavně psychického vyčerpání je tedy možná Gerrardovou skrytou zbraní, zhruba ve stejné míře se nicméně jedná rovněž o jeho Achillovu patu. Bavíme se tu vesměs o zatoulaném hrdinovi antické tragédie, typicky odsouzeném k sebedestrukci.

Tím pádem není žádnou náhodou, že pokud už narazíte na nějakou kritiku Stevena Gerrarda (a že to zase nedá takovou práci), zaručeně se nebude jednat o rýpání do jeho fotbalových kvalit.

I kdyby liverpoolská modla nakonec nikdy nenašla své místo v panteonu těch největších fotbalových titánů, vždy by se o ní mělo hovořit alespoň jako o jednom z nejkomplexnějších hráčů své generace. Jen málokdo dokázal takovým způsobem kombinovat technickou vytříbenost s fyzickou zdatností.

Namísto fotbalového umu budou ty hlavní výtky dozajista cílit na Gerrardovu pochybnou poziční uvědomělost a obecně taktickou vyspělost. Legendární kouč Arrigo Sacchi kdysi nepřímo naznačil, že ikona anglické kopané postrádá "jemný cit pro hru" - což zhruba odpovídá.



Nechápejte mě špatně, Steven Gerrard rozhodně je inteligentním hráčem; ba dokonce záložníkem, který disponuje poměrně jedinečným prostorovým vnímáním.

Celkem vypovídající však v tomto směru je, že se tohle konkrétně nejlépe projevuje v relativním klidu: když kolem něho není ani noha a on může v klidu přenést hru na dlouhou vzdálenost. Nebo ještě lépe při exekuci přímých kopů. Tam Gerrard platí bez přehánění za jednoho z nejflexibilnějších fotbalistů, jaké tato planeta odkojila, právě proto, že u zahrávání standardních situací používá hlavu.

Zeď vám podstřelí, obstřelí, nadstřelí. Jednou pálí sám, jindy využije spoluhráčova přikopnutí. K balonu se dokonce klidně postaví tak, aby zakroutil míč do sítě slabší levačkou. Jak se to zrovna hodí. A to ani nemluvím o nepřímých kopech či rozích - vděčném to zdroji jeho četných asistencí.

Háček tkví v tom, že ve víru čistokrevné akce Gerrard tu samou hlavu často ztrácí; nechává se takříkajíc unést. Což by nebylo nic hrozného, kdyby zároveň nekráčelo o regulérní hráčovu filozofii.

To nejlépe dokumentuje tento výňatek z Gerrardovy biografie, kde sám hráč popisuje vlastní přístup k obranným zákrokům: "Pro mnoho profesionálů je vyhrávání míčů otázkou techniky. Pro mě jde o nával adrenalinu. (...) Obranný zákrok je kolizí, která odděluje zbabělce od těch statečných."

Klasický Gerrard.

Všechno, co dělá, musí dělat naplno. Všechno musí být pokud možno nějakým způsobem úderné a speciální. Ve stejném duchu se ostatně nesl i kapitánův apel na přísedící kolegy o přestávce finále Ligy mistrů 2005. O čem že tenkrát "Captain Fantastic" hovořil? O fanoušcích. O tom, jak každý skluz, každý sprint a každá střela odteď musí za něco stát.

Takové myšlenky se Gerrardovi honí hlavou takřka bez ustání celou dobu; alespoň tomu tedy nasvědčují obě jeho tradiční poznávací znamení z dvou různých úseků kariéry.

Zatímco originální sousloví "dělat Gerrarda" znamenalo v souladu s výše uvedenou citací "atakovat soupeře pěkně oběma nohama napřed", dnes by totéž nejlépe sedělo na dalekonosné diagonály - pasy, které si mezi komentátory vysloužily všeříkající přívlastek "hollywoodské". Jejich let je sice radost sledovat, přitom se ale mnohdy nemůžete ubránit dojmu, že se rýsují čistě pro efekt. A vůbec - nelze náhodou při takové frekvenci hovořit o bohapustém exhibicionismu?

Obě zmíněné "gerrardoviny" spojuje jistá dychtivost, touha zaujmout. A právě tenhle společný jmenovatel skutečně řadu pozorovatelů přivádí až k nekompromisnímu zkonstatování, že je Steven Gerrard vlastně nadmíru sebestředným jedincem. Důkaz hledejte kupříkladu tady, kde dokonce poněkud přidrzlý autor řadí tohoto liverpoolského junáka po bok Zlatana Ibrahimoviče.

Do takové škatulky ovšem Steven Gerrard nepasuje ani omylem. Řeč je přece o navýsost plachém jedinci, který se hravě kvalifikuje coby introvert, a jenž v reakci na nenadálé podklouznutí při udílení rozhovoru pro SkySports akorát stydlivě utrousil: "Doufám, že to nebude v televizi". (Bylo.)

Zároveň jde o veskrze nenápadnou celebritu světových parametrů s neměnnou pokrývkou hlavy a snad i syndromem chronické úzkosti. Však už samotný Gerrardův nástup na scénu se odehrával v agresivní režii jeho zdánlivě vrozené "trémy".

Ne, takhle prostě člověk s masivním egem nepůsobí, pro což existuje ještě jeden pádný argument: být jím, na Anfieldu by jen stěží setrval až do faktického fotbalového důchodu.

A že v jednom okamžiku vážně flirtoval s Chelsea? Irelevantní. Opravdu důležité je, že nakonec vábení Abramovičových milionů odolal a po památném finále Ligy mistrů podepsal ten samý kontrakt, který před pár dny (vesměs v plném právu) smetl ze stolu jako nevyhovující.

Pokud něco, tak tehdy Steven Gerrard své ego vyloženě potlačil.



Velkou pravdou tedy určitě zůstává, že liverpoolský kapitán na hrací ploše často vypadá být poháněn poněkud zhoubnou potřebou odlétat všechno za všechny, což si lze snadno vyložit jako důsledek egomaniakovy nedostatečné důvěry ve spoluhráče.

Stejně tak ale může jít o dokonale nevinný projev Gerrardovy abnormální chuti obětovat se pro tým a - to hlavně - pro jeho věrné příznivce. Což dává mnohem větší smysl, neboť právě Gerrardova přirozená vazba na The Kop a okolní tribuny je něčím sotva opakovatelným a naprosto stěžejním.

Čert vem skutečnost, že sedmiletý Stevie ochotně pózoval v evertonském dresu koupeným jeho strýcem, a že se ještě za rok jaksi nemohl rozhodnout pro ten či onen liverpoolský klub. Gerrard je především bratrancem nejmladší oběti hillsboroughské katastrofy, která zcela zásadním způsobem sjednotila vše, co se kdy nějakou chvíli zdrželo v ulicích Anfieldu.

Všem svým osobním bolístkám navzdory se pak právě Gerrard stal váženým symbolem určité mentální rehabilitace celé mohutné fanouškovské základny Reds. Jako by snad ze zlomeného tábora nesobecky vysál metaforický karcinogen, aby se v příštích letech s jeho působením více či méně úspěšně vypořádával dočista sám.

Zde je přitom zvláště důležité mít na paměti rozpoložení, v jakém se liverpoolská kabina nacházela roku 1998, když do ní toho času 18letý holobrádek poprvé vstoupil. Šlo totiž o situaci beze zbytku krizovou a speciálně kapitánská páska, kterou si záhy Gerrard na úctyhodných 11 sezon osvojil, tehdy v červené části města Beatles povážlivě ztrácela na lesku.

Když před časem David Hendrick pro Bleacher Report sestavoval desítku největších kapitánů liverpoolské historie, počínaje 60. léty byla na seznamu zastoupena každá z dekád - vyjma trudných devadesátek. Ian Rush (1993-96) si sice úvodem vysloužil autorovu čestnou zmínku, ve Velšanově případě však céčko za jménem "pouze" vytučňovalo jeho herní roli neskutečného dříče a spolehlivého kanonýra.

Konkrétně v okamžiku Gerrardova proniknutí do A-týmu se potom liverpoolské FC opíralo o jednoho z nejsnáze zapomenutelných kapitánů v dějinách: Paula Ince, výjimečného to fotbalistu, ale také Londýňana bez jakéhokoliv osobního vztahu k Merseyside.

"Gerrard přišel do šatny často kritizované pro nedostatek charakteru a neschopnost pravidelně vyhrávat Merseyside derby (z těch čtyř v krátké Inceově éře Reds strhli na svou stranu jen jedno - pozn. red.), natožpak trofeje," vzpomíná na stránkách Telegraphu Chris Bascombe.

Středopolař s charakteristicky nahrbeným stylem běhu tuhle pochmurnou realitu změnil k nepoznání. O Gerrardově charismatu se nemusíme bavit, ještě samozřejmější se však s odstupem času zdá být jeho úřadování ve zmíněných nejvyhrocenějších duelech.

Zanedlouho 35letý pardál se ukázal být velice schopným katem sousedního Evertonu, jehož konto zatížil rovnou devětkrát, a častěji mu to střílelo pouze proti Aston Ville (12). A jen o stupínek pod Toffees se potom nachází druhý z úhlavních rivalů LFC, Manchester United. Do sítě Rudých ďáblů Gerrard zacílil přesně osmkrát a na posvátném Old Trafford jeho bilance o pěti gólech pořád nenachází konkurenci.

Takové chuťovky na The Kop jednoduše musely zabrat, a taky že tvrdé fanouškovské jádro ihned procitlo z letargie. Pokud leccos dalšího Gerrard neudělal tak docela sám, jak se mezi příznivci Liverpoolu s oblibou tvrdívá, otázka klubové mentality je věcí úplně jinou.

Tam Stevie G odvedl snad největší kus práce - třeba i tou cestou, že teprve jeho definitivní proniknutí do základní sestavy Reds konečně umožnilo přerušit ono dlouhé šestileté čekání na trofej. Rovnou skrze památný pohárový treble v sezoně 2000/01.

Protože přece... když už, tak už. Vzpomínáte? Klasický Gerrard.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (564)

Přidat komentář
vrabejka

Reagovat
vrabejka

Sky Sources: #LFC's Raheem Sterling to hold talks with the club this week and will not sign a new contract #SSNHQ

To je v piči

Ještě odejde Couts a můžeme se jít klouzat

Reagovat
johnik

Jestli chce jít tak ať jde, takové namistrované primadony nepotřebujem....

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba style

Reagovat
oli9

Jo a pak patří v Juve k tomu nejlepšímu co je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Jak otacite . Jak to bylo kauza Alex vs Pogba, tak smich a ted kdyz se vam deje to same, tak ze prej nepotrebujete namistrovane primadony

Reagovat
fenixLFC

sterling chce odist preto lebo je onho zaujem a nie preto lebo nehrava. vsetci vieme ze je to talent, sancu dostal vyuzil ju. Vy ste nechali odist pogbu zadarmo lebo ste v nom nevideli potencial a len ste mu slubovali ze bude hrat co sa nestalo...rovnake pripady az na to ze su uuplne ine

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, ty o tom Pogbovi vies zjavne hovno

Reagovat
fenixLFC

tak daj tu vasu verziu ktorou ospravedlnujete velkeho SAFa

Reagovat
kiwwi

nepodcenuj ho...on vie hovno o viacej veciach

Reagovat
fenixLFC

brrr, tak to sme v tom rovnaki

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
johnik

co to valíš? mě je nějaký Pogba u zadnice

Reagovat
smazaný uživatel

Welcome to Chelsea Raheem

Reagovat
minoLFC

Couts až ďalšie leto

Reagovat
smazaný uživatel

K City pro změnu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

berieme..

Reagovat
vladis271

jj, s dvojročným kontraktom ho predáme práve a akurát vám. Ešte ho aj zamašličkujeme a budeme vám preňho každé ráno posielať poštára s litrom zohriateho mliečka vo fľaštičke.

Reagovat
smazaný uživatel

to by sa na Vas presne podobalo

Reagovat
smazaný uživatel

ale nechapem Sterlinga, co tym sleduje

Reagovat
smazaný uživatel

Chce jít nahoru, je mladý a má ambice, já se mu nedivím teda

Reagovat
Melda

Být tahounem tradičního Anglického celku je málo?Já bych pro tu možnost zabíjel

Reagovat
johnik

Tahounem? nenech se vysmát.....až ten kluk něco pořádného dokáže, tak ho tak můžeš nazývat. Zatím dává 1 gol na 10 spálených šancí a těch situací co zadrbe přílišným držením míče je za zápas nespočet. Ale ať klidně jde někam zahřívat lávku, když chce....

Reagovat
Melda

Pozor, já neříkám, že je tahoun ale že jím může být.S těma šancema máš naprostou pravdu ale i přesto bych hobrád udržel on kvalitu má a může hodně ukázat.

Reagovat
johnik

Ano je to talent, ale musí ještě hodně zamakat. Proto nechápu proč chce z Lpoolu odcházet, když má jistý základ a může se v pohodě vyhrát..... A když koupíme nějakého kanonýra, tak o tu LM můžeme klidně hrát......

Reagovat
Melda

Já jsem stejného názoru, stačí pořádný forward a defenzivní záložník (můj sen je Alaba, nebo Martinez z Bayernu-oba nehrajou) a jedem na poháry.

Reagovat
johnik

Reagovat
Honda

Jedine dobre, dostanem slusne zaplaceno. Stejne ted hraje naproste strasne. Predrzuje mic, pali sance, soluje, navic to chovani. Takovych rychlych cernochu muzem mit 10 za pakatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slávie je taky tradiční českej klub a že by to byla lukrativní destinace se říct nedá..

Reagovat
fff

Je v klube, kde ne problem hrat o LM, neudrzime ho platom ani trofejami.

Do istej miery je to mozno risk z hladiska toho, ci bude pravidelne hravat, ale kludne sa moze stat, ze napr v MC si zahra dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, co cena. 35, 40? Máme tam pár nepotřebných křídel, nebyl by zájem?

Reagovat
Manik...

A hurá do Chelsea

Reagovat
fenixLFC

hlavne mi pride ze odchadza po sezone ktora mu nie prisli vysla, keby chce odist minulu sezonu tak by to bolo o comsi inom..ale furt lepsie ked vypadne on ako coutinho

Reagovat
Melda

Když já si pořád myslím, že na podzim byl on náš nejlepší hráč Ale Coutinho u nás musí dohrát, jinak to nevidím

Reagovat
fenixLFC

tak to ale nemeni na tom ze je uplne k nicomu, na podzim bol proste jednooky medzi slepými a aj vtedy sa mi viac pacili vykony lallanu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Melda

S těmi pravými spoluhráči může být rozdílový/velmi cenný hráč.Jako když tam byli Suarez a Sturidge a on si díky nim našel ten správný prostor.Navíc já stále vidím, kdy na podzim proti Tottenhamu někdy v 80 minutě vyje.al z celou jejich obranou

Reagovat
smazaný uživatel

čo si ty za k**** že fanúšik... vypadni ty odtialto, alebo si zmen nick.

Reagovat
SunFells

Sám cítí, že si ty peníze nezaslouží. Raheem

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ale k Gerrardovi se to možná hodí. Neměl jste někdo někdy zánět šlach na zápěstí? Nebo tzv. syndrom karpálního tunelu? Mně šíleně brní a je takový divný zápěstí a předloktí, ale hlavně mám jakoby horší cit v rukou a prstech, nepatrně hůř se mi drží věci. V práci i doma prosedím většinu času nad klávesnicí s myší, což tohle prý způsobuje, taky jsem nedávno ručně brousil podlahu, což taky může mít vliv, no a pak to bývá z nadměrný masturbace, což na to u mne rozhodně bude mít vliv.

Samozřejmě jsem objednanej k doktorce, ale je to přes týden, než se tam dostanu, nemá s tím někdo zkušenosti? Nerad bych plašil nebo naopak něco podcenil. Díky moc

Reagovat
homeles8

umřeš

Reagovat
smazaný uživatel

nene

Reagovat
smazaný uživatel

su specialne podlozky na mys ktore. ti tu ruku odlahcia

Reagovat
smazaný uživatel

To asi řešit budu tak no. :-) Teď bych si spíš rád pomoh od těch následků. To je poměrně nepříjemný. :-/ Kecal bych, kdybych řikal, že z toho nemám vítr. Snažím se z toho dělat srandu před partnerkou i kolegama, kterých jsem se na to taky ptal. Ale jako popravdě, když jsem včera četl o Čišovském, jak mu to začínalo, žádná prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ráno jsem třeba sundával prádlo ze šňůry s kolíčkama a jak se mi blbě chytali ty kolíčky a musel jsem vyvinout poměrně úsilí je zmáčknout, dal jsem si panáka na uklidněnou, abych do arbeitu nešel vynervovanej.

Reagovat
veikko

Ty vole, tak nesundávej kolíčky, to bych si taky musel dát panáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš jak jsem rád, že mi ta košile stihla uschnout?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni na South Park - díl make love, not warcraft

Reagovat
minoLFC

moc masturbujes

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně.

Reagovat
Manik...

Reagovat
veikko

Tak zánět šlach jsem měl (levá ruka, takže to nesouvisí s masturbací) a poznáš to tak, že se ti s tou rukou blbě hýbe a pořádně ji neohneš. Navíc když hýbeš prsty, tak to docela bolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to mám na obou zhruba stejné, horší na levé mírně, ale masturbuju oběma a vzhledem k tomu kolika sportama jsem si prošel, tak i myš ovládám levou a pravou tj. jsem pravák, ale ruce v tomhle mimo psaní tužkou používám nastejno i hokejku nebo golfovou hůl třeba normálně držím na obě strany s minimálním rozdílem.

Mně ty prsty uplně nebolí, to spíš to zápěstí, ale ani to neni bolest, spíš tlak a takový nepříjemný nepřirozený pocit.

Jeden kolega mi poradil, že si mám sundat boty a podložit si jima lokty když pracuju, že jemu to pomáhá, teď se s ním moc nebavíme ani k němu nechodíme

Reagovat
smazaný uživatel

já měl asi před rokem zánět šlach na pravé ruce, blbě se mi s tím hýbalo, neohnul sem ji, špatný cit v prstech. Měl sem to z toho, že jsem blbě držel myš v ruce, doktorka mi dala nějakou mast nebo něco a řekla že týden bych tu ruku neměl zatěžovat. a koupit si gelovou podložku pod myš. Od té doby mám klid

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl nakonec neodbytnej a vesral jsem se tam ještě tohle odpoledne. A byl jsi normálně u praktický? Protože tohle je tak na pomezí ortopedie a neurologie. Odešlo to pak rychle? Já mám asi problém s myší i klávesnicí. Nemůžu psát na ničem jiném, než té velké staré hlasité klávesnici, ty notebookové, to je hrůza, no a myš mám zase cestovní maličkou, ta mi vyhovuje nejvíc, ikdyž pro moje pařáty to asi nebude to nej. Dala ti k tomuhle nějaký doporučení?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo normálně u praktické, já si první nebyl jistý jestli to náhodou není karpální tunel, tak sem byl dost posraný a šel jsem tam až snad třetí den jak to neustupovalo, Prvně mi řekla, že jsem debil a blbě držím myš, pak mi napsala mast a řekla že mám ruku nechat v klidu a nezatěžovat.

Mast co mi dala, už si nepamatuju jméno, byla dobrá, prakticky každý den sem cítil zlepšení i když jsem tu ruku zatěžoval normálně, ten divný pocit v předloktí a v zápěstí zmizel asi do 3 dnů a prsty postupně do dvou týdnů.

Jinak podložku mám takovou http://1url.cz/GX6u a nemůžu si stěžovat, od té doby žádný problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. Z toho karpálního tunelu mám právě taky vítr.

Reagovat
icemike

sežen si holku, ruka přestane bolet

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že s holkou zmizí masturbace? Kámo, já jí snad ještě přidal.

Reagovat
smazaný uživatel

neděláš něco špatně?

Reagovat
icemike

bez urážky, sežen si hezkou holku

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ošklivější, nejde přestat, když jí má pořád před očima.

Reagovat
icemike

začínám mít pocit, že tvou ruku zachrání jedině rozchod :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Krym patri ukrajine

Reagovat
smazaný uživatel

RIP in peace Krym

Reagovat
veikko

RIP 1954 - 2014

Reagovat
FUnk

RIP in peace?

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci sú fašistické sviňe. Y

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Máš s tým nejaký problém? #thuglife

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci taky vždycky byli a budou fašistické svině.

Reagovat
fenixLFC

vzdy lepsie ako byt komunistickou cubkou ako vy

Reagovat
bobis21

ještě tu o karkulce prosím .. .

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou, ale s Krymem to nijak nesouvisí...

Reagovat
minoLFC

Putin

Reagovat
smazaný uživatel

ok, poďme sa porozprávať o kosove

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dovozuješ to, komu patří Krym z Kosova? Zajímavá konstrukce...

Reagovat
fenixLFC

kosoo je srbske a krym ukrajinsky...kde je problem:

Reagovat
veikko

Hm, 2 odpovědi, 0 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Je nějakej důvod, aby byl Krym někoho jinýho než Ukrajiny?

Reagovat
veikko

Mhm, docela jo. Holt skončila jenom jedna 60 letá epizodka dějin. Osobně bych tam vyhlásil znovu Krymský chanát se sídlem v Bachčisaraj, jak tomu dlouho bylo, ale to by se pro něj musela ukrojit ještě velká část Ukrajiny, prostě jako tomu bylo kdysi.

Reagovat
smazaný uživatel

připojil bych ještě zrušení Ruska, Německa a obnovil Jugoslávii a Velkou Mrdavu, prostě, jak tomu bylo kdysi...Jinak řečeno, jsi debil a ani wikipedie tvoje chabé historické znalosti nezachrání...

Reagovat
veikko

Jseš vedle jak ta jedle, z wikiny nic z toho nemám, jen teď maturuju z dějepisu, tak něco umět musím. (něco mám z Total War her) Rusko zrušit? Proč, to tam je už hodně dlouho. Německo nezrušit, žijí tam Němci. Velkou Morvau rozvrátili už Avaři na začátku 10. století, takže to už je dávno. Bývalá Jugoslávie se naopak ještě bude drobit, minimálně Vojvodina se časem bude chtít trhnout.

Navíc se bavím pouze o Ukrajině, která nikdy neexistovala a ustanovil ji až všemi nenáviděný Sovětský svaz, takže jdi pěkně do dupy a neotravuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha, ty jsi dítě, tak to vysvětluje hodně...Rusko je právěže moderní stát bez opory v dějinách, což dokazuje mimo jiné i kulturní a národnostní rozmanitost, stejně jako snahy o dělení(např. čečna) Odvozují svou historii od Kyjevské rusi, jenže to byl státní útvar, který neni ani na stejném území(podstatná část, kde byla správa a kulturní centrum). Německo je uměle vytvořený stát a to, že jednotlivá knížectví ztratila svou identitu(částečně) z toho německo neudělá. Němci žili i v Prusku a přesto je dneska jeho polovina polská. V Kosovu zase žijí albánci a Albánie to neni.

Mimochodem stanovení kritéria, že suverenita nad územím a nebo naopak její ztráta je dána tím, co tobě přijde jako dávno, nebo nedávno, jen dokazuje, že neumíš uvažovat v historicko politických souvislostech... To je ale chyba našeho školství a ne tvoje, takže beru zpět své osočení, že jsi debil

Reagovat
veikko

1. Který stát není umělý? Nebo snad nějaký stát vznikl už na Pangei?

2. Rusko jako sjednocený stát je doloženo už snad v 16.-17. století, ne? K té Čečně - je to Ruská federace.

3. Ovšem v podobné době jako Kyjevská Rus (v blízké době možná se to přejmenuje na Kyjevský Ukr, třeba) vzniká třeba Novgorodské knížectví -> později sídlo

4. Německo bylo ve středoveku jako SŘŘ skládající se z mnoha knížectví -> pouze to sjednocení přišlo až roku 1871

5. Území, na které si děláš nárok, bys měl taky doložit nějakými historickými vazbami na toto území. Např. Němčouři a Sudety, Podněstří (Moldávie byla vždy mezi Prutem a Dněstrem, zbytek osídlen Slovany)

6. Inu, stále lepší dítě než třeba senilní dědouš

Reagovat
veikko

A ještě k tomu, Ukrajina může za ustanovení svého státu poděkovat jen a jen Rusům (lépe řečeno Sovětskému svazu)

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný, za co můžou ukáčka děkovat balšojům je Lvov. Pokud teda národ ukáček existuje.

Reagovat
veikko

Já samozřejmě nechci, aby byla Ukrajina zabrána celá. Jsou to přece jen slovanští bratranci. Ale co jsem nedávno slyšel od jedné Ukrajinky z východu (je na straně Ukrajiny, ale Klyčko je podle ní vůl), tak se těm východním Ukro-Rusům nedivím, že nechtějí být součástí Ukrajiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkam, je to hodně odvislé od toho, jestli vůbec existuje Ukrajinský národ.

Reagovat
veikko

Tak tohle je složité, máš pravdu. To samé se dá aplikovat na Bělorusy. Ovšem Ukroši a Bělorusové mají aspoň vlastní jazyk. Takové USA nemají s národním státem společného vůbec nic, vlastní jazyk nemají (i když ta jejich hatmatilka by se za to možná i dala považovat, když zprznili britskou angličtinu), a přesto mají jeden z největších států na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave jazyk je od Rusu temer neodlisuje.

Zajima-li te problematika narodnostni a statni precti si Nase dve otazky od H.G Schauera (kratky vystizny clanek)

USA svou identitu od narodu neodvozuje, stejne jako od jazyka. Vydelili se na zaklade spolecne filosofie a ja nevim, proc by to melo byt spatne.

Reagovat
veikko

No tak to teda nemáš pravdu. Rozhodně tam není menší rozdíl, než mezi češtinou a slovenštinou.

Společná filosofie? Docela divný způsob pro určení identity národa, který i přes společnou filosofii vedl necelých sto let po založení občanskou válku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že z lexikologického, morfologického i gramatického hlediska jsou si skutečně ještě podobnější. Nicméně to nemám podloženo hloubkovou análízou. Slovenština není to, čím se Slovenský národ vyděluje od nás, vždyť je to kralická čeština přejatá(v době, kdy čeština byla ve vývoji už o dost dál) a upravená partou kolem Ludovíta...

USA ale neřeší národní otázku, jejich sounáležitost je občanství. Sto let před válkou se dohodli na nějakém modelu jednoty zahraniční politiky, práva a zřízení, pak si to dvě strany začali vykládat odlišně a bylo třeba se zase ujednotit na jednom výkladu(to sebou občas přináší i násilí). Dobře to popisuje třeba J.F. Kennedy v Profiles in Courage.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

1. Podle tvého kriteria je ale umělé veškeré lidské konání a neexistuje přirozenost.

2. Což je jinými slovy to, co jsem o něm psal já. K té Čečně - oni nechtějí být federace.

3. Což jsou i dnes dvě oblasti Ruska, ale když se podíváš na mapu, porovnáš polohu a velikost regionů a národnostní složení, možná by ti mohlo dojít v čem ta umělost spočívá.

4.Ano, problém s identitou je na tom území už hodně dlouho, byl si toho vědom i Adolf s Josefem, zkoušeli z toho vybruslit podobně, ale podávali to sofistikovaněji.

5.Souhlasím. Historická vazba je určitě pádný argument, zpravidla proti uchvatiteli (k těm příkladům pouze toliko: )

6. to zatim nevim, ale i na tohle budu znát odpověď dřív než ty

Reagovat
veikko

Tak k té jedničce by se dala klidně hodit nová diskuze jen na toto téma. Co je podle tebe přirozenost? S tou Čečnou samozřejmě souhlasím, ale Rusko podle mě teda oporu v dějinách má.

Takhle jo, Rusko je obrovské, čímž má logicky mnoho menšin, které však byly v historii poměrně úspěšně rusifikovány.

Co se ti na těch příkladech nelíbí, máš lepší? Třeba ta Moldávie je poměrně dobrý příklad (čímž neříkám, že by měli přijít o Podněstří).

Senilitu ti samozřejmě nepřeju, i když mě se*eš.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to na nové vlákno, ale vše, co by naše omezené, degenerované mozečky byly schopny vymyslet už bylo popsáno v antické filozofii a v bibli. Pozdější myslitelé už jen recyklovali.

Oporu má, ale jen na malém území, zbytek země nemá přirozenou sounáležitost ani s národem, který jim vládne, ani s jeho kulturou dovezenou z Francie(a zbytku ZE). Měli na to poruštění víc času a nikdo se jim do toho nesral, takže narozdíl od porakouštění klaplo a bolševici pak dílo dokonali tim, že vykořenili nejen ostatní národy, ale i ten ruský

Zrovna ty sudety historicky i geograficky jednoznačně patří do našeho státního útvaru a i němcům, kteří tam žili, to bylo jasné, až na jedno krátké období. Moldavci mají prostě smůlu v poloze a o Podněstří přijdou.

K Německu nic?

Bodaj bych tě nesral, když ses před maturitou kvůli naší diskusi dozvěděl, že nerozumíš dějepisu

Reagovat
veikko

Tak dějepisu rozumím, o tom neměj pochyby. Copak nevíš, že poté, co byla vyhlášena 1. republika, že se Němci, kterých byla v pohraničí většina, chtěla připojit k Rakousku? Ovšem taťka Masaryk nasadil armádu, aby jim to rozmluvil? To samé Těšínsko - Masaryk do poslední chvíle popoháněl armádu, ať dojdou co nejdál.

Já mu to samozřejmě za zlé nemám, je dobře, že Beneš tu svoloč germánskou vypoklonkoval ze země. A ano, v tom se shodneme, Sudety byly vždycky naše, a to, že tam Němci od 13. století žili na tom nic nezmění. Ať se klidně Bernd pose*e.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne,ze o tom nepochybujes ty,ackoli nevim, jak si k tomu dosel.

A to je prave zacatek toho kratkeho obdobi, kdy jim to jasne nebylo, a o kterem jsem psal. (nevim, proc porad potvrzujes moje slova a tvaris se, jako bys je vyvracel)

Masaryk tohle vsechno domlouval politicky s nejvyssima svetovyma spickama davno pred koncem valky, povolani armady bylo jen potvrzenim, ze si novy stat nenecha srat na hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Čečensko chce být součásti Federace, na konci války udělali v Čečensku referendum, 98% lidí bylo za ponecháni Čečenska v Federaci, dnes se nic nezměnilo, stačí jen znát pár Čečenců a umět Rusky aby jste si mohli něco přečíst na jejich fórech.

To samé platí i o Dagestánu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Čečně jsem nebyl, ale byl jsem v Osetii, když se tam konal zábor a referendum, a můžu ti říct, že nemusíš být zrovna mezinárodní pozorovatel na to, abys viděl, že to referendum bylo manipulované...Rusky jakž takž umím, pár Čečenců znám a tvrdí mi opak toho, co ty. Osobně na ten problém nemam názor, jen jsme tu probírali Rusko jako stát a ten příklad se mi hodil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano všechny referenda jsou manipulované....

věř že ja situaci v Čečensku znám velmi dobře, o otržení usiluje mizivé procento, dále to pak jsou Wahabisti, teroriste kteři tam přijeli z celého světa, a ukrývaj se v lesích v Dagestánu, protože je z Čečenska Kadyrov hnal rázným krokem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kral,ktery musi rikat, ze je kral,neni kral

V tom ze je hnal Kadyrov spatruju trochu ten problem.

Vsechna referenda mozna manipulovana jsou,ale ja je vsechny neznam tak dobre jako ty,takze se soudu zdrzim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
sosna

V Bělehradu a Kyjevě.

Reagovat
fenixLFC

skor vo Washingtone a moskve

Reagovat
minoLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Krym patří Rusku, a nikdo s tím už nic neuděla, tak to je a bude.

Je vtipné že každý kdo nevěděl ani že nějakej Krym existoval, o tom vede debaty. Co takhle se zeptat lidí co tam žijí? Nebo jejich názor je nepodstatný? Národ má právo na sebeurčení to je první co se píše v mezinárodním právu OSN. Krym si vybral Ruskou Federaci (divné, když tam žije 85% etnických Rusů), a každý kdo tohle zpochybňujě je blb a primitiv.

Reagovat
fenixLFC

ty si vyberas len to co sa ti hodi. vecny spor je spor medzi pravom na sebaurcenie a zvrchovanostou statu. Ako by si reagoval keby sa chce odtrhnut tesinko, morava? podla tvojho tvrdenia suhlasis s tym ze sudety urboli dobre a mali pravo sa pripojit k nemecku?

Reagovat
veikko

Což o to, právo měli, ale my jsme ho měli taky + armádu.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš problém je v tom, že to rederendum neproběhlo v době klidu a míru, ale v době kde v hlavním městě došlo k nasilnému státnímu převratu, v době kdy se vytvořili pochybné uskupení v podobě pravého sektoru, začali vládnout pochybné, nikým nevolené osoby a hlavně začala v zemi masová rusofobie. Myslím že tohle už opravňuje ty lidi se obávat o vlastní život, a rozhodnout se kde jim je lépe a bezpečneji.

Reagovat
homeles8

škoda že spojení všech kapitol nevyšlo rovnou tady jako jeden článek, aspoň by byla prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len dúfam, že po jeho odchode bude mať čo povedať k prestupovej politike klubu.

Reagovat
Melda

Teď jsem četl, že by mohl přijít Vidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melda

Taky jste se takhle smáli odchodu DDG

Reagovat
smazaný uživatel

No já d začátku říkal, že DDG odejde, jen je otázkou kdy. Tak to bylo cca za rok a půl co se o tom začlo mluvit no Ale jako Vidal do Liverpoolu za 15m€? To ti jako nepřijde směšný?

Reagovat
Pinturicchio

Jj, podle Metra už na něj Juve dává mašli, bratru za 15,5 mega.

Reagovat
Melda

No někdo SG nahradit musí a to nemůže být žádnej naudárek.Beze srandy, za kolik by byl reálný?

Reagovat
Pinturicchio

Každý má svou cenu, to je jasné, ale tohle fakt neodhanu. United prej nabízeli 45 milionů liber, Real tuším 50 milionů eur (což bylo dokonce potvrzeno Marottou) a Vidal je pořád v Juve, navíc on sám odcházet nechce. Tohle je nereálné, že by Vidal odešel a ještě míň, že by šel do LFC, ... o to víc, když ted Juve konečně pořádně prorazilo i v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla prdel no, kdyby Juve urvalo LM a Vidal odešel do Live.

Reagovat
Melda

Nová výzva

Reagovat
j_mrazik

Jakmile tu někdo na foru zmíní Vidal nebo Pogba, tak ti zapípá pager nebo co?!

Reagovat
Pinturicchio

Zhruba stejně jako tobě při článku pod Itálií, kde máš možnost si zatrollovat.

Reagovat
j_mrazik

Ale jenom tak trochu a už jsem u toho upustil.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý článok, klobúk dole.

Reagovat
fantomas

Díky

Jen pro zajímavost: jak to u tebe přesně funguje... Chelsea v hlavních oblíbených klubech, oba liverpoolský celky ve vedlejších?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som tam chcel napchať aj City, Southampton a Aston Villu . Je to samozrejme Chelsea, a potom tie ostatné kluby. Máloktorý klub z PL mi nie je sympatický - to už musia byť sranda kluby ako Spurs, alebo United s nechutným logom a Van Gaalom. Kecy o rivalite si tu na Slovensku a Česku nechajme stranou :). LFC mám rád (Gerrard, Sturridge, fans, atmosféra), Everton (Lukaku, Baines, sympatický káder, minulú sezónu skvelý futbal).

Reagovat
smazaný uživatel

To je v pohodě, já tohle mám v NHL, kde fantím tak půlce klubů. Když tu ligu sleduješ a máš rád, tak je to naprosto logický.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

proto mám na zdi plakát Baníku a hned vedle Sparty protože mám naši ligu rád tak je to logický

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, já mám svým zpsobem rád Spartu a Plzeň (nejsem z Prahy ani Plzně), nevidím v tom problém. V NHL bych ty rivaly asi nespočítal, v PL asi taky. Jak píše Momodou, tuhle rivalitu ze zahraničí řešit v ČR....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

S těma rivalama máš asi pravdu no. Já to mám ulehčený tim, že našim rivalum bych se posmíval, i kdybych to neměl "daný". Aneb jak řikáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Přidávám se, je super.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Expresky: Valdés: Jsem z debutu šťastný

Nečekaný debut za Mancehster United si ve víkendovém utkání s Arsenalem odbyl Víctor Valdés. Ten zhruba čtvrthodiny před koncem nahradil zraněného Davida de Geu. "Byl to skvělý pocit, když jsem se objevil na hřišti na Old Trafford. Nejsem spokojený s výsledkem, ale fanoušci mě přivítali dobře a za to jsem vděčný," prohlásil De Gea. "Jsem šťastný, že jsem se mohl objevit na hřišti," dodal španělský brankář.

--

To jako fakt nikdo nekontroluje?

Reagovat
smazaný uživatel

"V Itálii zatíkali kvůli ovlivňování zápasů"

Ne, asi nekontroluje..

Reagovat
Miguel19

Co je s tím Sterlingem?

Reagovat
fantomas

Achjo, at už se vydá článek.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost smutný, když se na tohle stěžuje jeden z prominentních redaktorů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak prepac, ze hned na rano na nas vytasis taky clanok...mozem sa ist naranajkovat, nieco sa poucit a poobede, ked uz sa mi nebude nic chciet, tak si precitam tento clanok, moze byt? a aj dam komentik

Reagovat
fantomas

V pořádku. :-*

Reagovat
fff

K Sterlingovi ... mame 1 trofej za poslednych kolko? 9 rokov?

Situaci je taka, ze LFC ma problem dostat sa do LM, nie este bojovat o titul ci trofeje pravidelne, neudrzime hraca ani platom. Sterling nie je ani odchovanwc v podstate.

Ja osobne sa mu vobec necudujem, ze chce odist. Kludne sa moze stat, ze podobne ako Rooney v mladom veku prestupi a presadi sa. Povedzme si na rovinu, minuly rok ked mal kvalitnejsich spoluhracov tak aj herne bol inde nez tento rok.

O rok Coutinho .

Reagovat
smazaný uživatel

"Sterling nie je ani odchovanwc v podstate."...takze mu nebude robit problem prist k nam, nie?

Reagovat
vladis271

jemu by to problém nerobilo, ale vedeniu hej. To ho radšej pošleme zadarmo Mourinhovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono prestupy medzi MU a LFC su problem len ked sa jedna o odchovanca? Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Jako on je momentálně top anglický talent/mladý hráč. Když si člověk vezme jaký mají anglický top kluby problém s angličanama a Live bohužel už uplně top neni, tak jestli má kluk aspoň trochu ambice, je to naprosto logický.

Reagovat
johnik

Reagovat
smazaný uživatel

Co je blbě?

Reagovat
johnik

ty

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo, už jsem se lek, že něco jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nic říkat, ale když si vzpomenu na sezonu před tou minulou, tak byl prostě tragickej, nedal nahrávku ani pravou ani levou na 5 metrů přesně, to až minulej rok měl to obrovský štěstí, že hrál po boku ve výtečný formě hrajících Suareze a Sturridge, který mu pohybem a tou jejich dravostí otvírali druhý křídlo a on mohl uplatnit to jediné co mu jde a to je rychlost.Zdaleka na tom není tak dobře, jak se mohlo minulý rok zdát.

Reagovat
fenixLFC

ono to je pravda, de facto mu vysla jedna sezona, este v polke tej jeho mega uspesnej sme nadavali ze by mal ist hostovat. potom dal gol tusim proti spurs alebo komu to bolo a vsetci ze preco prave on...ale od toho golu sa chytil neskutocnym spobosom. TUto sezonu ho vsetci z nejakého dovodu povazuovali za najvacsiu hviezdu a niekhoo na kom to stoji, ale zapasov, ktore boli jeho bolo fakt malicko. Coutinho aj mignolet (od decembra) boli tuto sezonu ovela ovela lepsi a pre nas dolezitejsi....sterling nam sam prehral zapas na old trafford a posledne mesiace az na tusim jednu vynimku nepredviedol fakt nic

Reagovat
Talker

Tak váš problém jsou nákupy. Ve chvíli, kdy vyházíte 100 mega za průměrné hráče, tak se prostě výše nedostanete.

Letos to můžete "zachránit", ale museli by jste kupovat fakt hráče, kteří vás někam posunou, ne průměráky. Za Lovrena jste dali stejný prachy jako my za Zoumu, Azpiho a Cahilla. Markovič vás stál stejně jako nás Oscar. Balotelli 2x dražší než Remy.

Pokud budete mít znova 100 mega letos, tak by jste se měli opřít do scoutingu a najít si pořádné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Řikám, poslat jim za Sterlinga 5 hráčů, co máme po hostováních, tak je to pro ně lepší, než jim za něj vysázet 40 na ruku.

Reagovat
TopinB

Reagovat
avicii

peniaze su len ich nevieme pouzit

Reagovat
fenixLFC

nasa prestupova politika je tragicka ale zas sa neda vzdy pvoedat ze za tu cenu ste mohli mat toho a toho, teraz budem mozno mimo ale ono dost zalezi aj na platoch...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

zajímalo by mě, zda bude mít Lampard taky rozlučku na stadionu city a pak článek

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem takový článek až úplně skončí, ale

Reagovat
Talker

Co s tím Sterlingem?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo s tým Gerrardom?

Reagovat
Talker

Reagovat
Talker

Sakra... Zmátl jsi mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Len aby ste neboli prekvapeny ked Sterling skonci v Bayerne, kedze vedenie sa s nim uz stretlo a prejednavali jeho moznost prestupit v lete do Mnichova.

Ale dalsia vec, bayern ma vraj pripravenych 72 mil. libier na Hazarda vravim toto prestupove bude riadna haluz

Reagovat
smazaný uživatel

V Bayerne má problémtaký talent ako Gotze. Sterling, povedzme si, zďaleka nie je tak technicky vyspelý ako on, dokonca by som povedal, že občas vyzerá dosť drevene. Naňho by sa tam pičovalo ešte viac ako na Balea v Rnadride.

Ale Hazarda by mohli skúsiť, chcel by som vidieť, ako by si Chelsea bez neho poradila.

Reagovat
Arbiter

my bychom ho hlavně neprodali

Reagovat
smazaný uživatel

Za 100 by šel

Reagovat
Svatej

časem odejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, jak je tam na tom Gotze a dopadnu Shaqiri bych si to dvakrát rozmyslel. Fakt bych tam nešel, dokud nebude Ribery a Robben pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

veď teba s tými prehonenými rukami tam nikto ani nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
Svatej

no představa, že by Bayern Riberyho s robbenem nahradili Hazardem a Raheemem je zajímavá...snad ne

Reagovat
r.mrazik

takovej clanek kvuli hraci co nevyhral ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale tohle se strašně zveličuje. Jenom z hlavy super hráči, co v PL hráli a nevyhráli titul.

Zola, Les Ferdinand, Carragher, Desailly, Pearce, Fowler, Keane, Le Tissier.

Mimo to, Gerrardovo týmový trofeje: LM, 2x FA, 3x League Cup, 1x UEFA CUP, Community Shield, Super Pohár,

Tohle je tak moc daleko od toho si z něj dělat prdel, že nemá jednu trofej, kor když má jednu daleko daleko cennější.

Reagovat
r.mrazik

schvalne jsem hledal clanky,kdyz koncili giggs se scholesem...

a ublizenecky musim brecet,ze ac byli fotbalove a vysledkama lepsi,tak jen obycejny clanek...

jinak je to fuk...je to skokan steeve z poolu...tam se neda rozumne argumentovat

Reagovat
fantomas

Giggs tu "neobyčejnej" článek měl chvíli před svym koncem http://www.eurofotbal.cz/clanky/tisicere-diky-mistre-ryane-giggsi-212839/.

Jinak se tu o končících legendách běžně nepíše no (protože se do toho chce jen jednomu členovi redakce). Ale to neznamená, že se psát nemá a nemůže začít.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ty reakce tu jsou pak skoro všude.

Reagovat
r.mrazik

ten mi to nenaslo

vsak jasne...ja si delam hlavne prdel...tolik pozornosti pro "prumernyho" steeva

Reagovat
fantomas

Ten průměrnej Steve posbíral víc individuálních ocenění než celá vaše Class '92 dohromady.

Reagovat
r.mrazik

zas neblbni

Reagovat
fantomas

? To je regulérní fakt Class '92 má jen jednoho Giggse 2009 od hráčů, Gerrard v roce 2006 vyhrál ocenění od hráčů a 2009 pak i od novinářů + k tomu může přidat dvě ceny od fanoušků (ty už se neudílí).

Reagovat
r.mrazik

no abys neblbnul s nejakyma cenama utechy,ktery by ten hrac stejne vyhodil,kdyby radeji vyhral titul v danym roce

Reagovat
fantomas

Tak potom ale ty neblbni s "průměrákama", protože samozřejmě tituly nejsou ani omylem tim nejspolehlivějšim měřítkem hráčových kvalit. Titul vyhrál i Pascal Cygan, dokonce aniž by prohrál. Whoa!

Reagovat
r.mrazik

no vidis...steeve by se mel stydet

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

*jako tady se mnou moc vaznou konverzaci necekej...jasne,steve byl v urictych ohledech dobry hrac...ale je to hrac z liverpoolu a navic jsem ho nemel nikdy rad...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak preco sa tu x komenatrmi snazis diskutovat, ked ta clovek nema brat vazne a ked si to ani nevies obhajit?

Reagovat
r.mrazik

tak vazne nebrat toho prumeraka,kteryho jsem dal do uvozovek ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

jinak myslis,ze by radeji vyhral domaci ligu,nebo ligu mistu? eeeh....moc jisty bych si nebyl,ze je to cennejsi trofej pro anglicana

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů je jednoznačně víc pro každýho soudnýho člověka.

Reagovat
r.mrazik

nevim...zeptej se steeva

Reagovat
fantomas

Ten by mu nic neřek, protože nemůže srovnávat.

Reagovat
r.mrazik

bych rekl,ze by rozhodne bral ligu...preci jen klubovej srdcar a liverpool to ligu nedal...

ale je fakt,ze tahle debata je dost imaginarni...podle me by bral tu domaci ligu hlavne i kvuli liverpoolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jenom kvůli tomu, že těch top hráčů, co nedali LM je daleko daleko víc.

Reagovat
r.mrazik

jasne...ale vsichni vyhravali ligy doma ze jo

Reagovat
fenixLFC

poprípade prestupili alebo si ho sli vysediet niekam inam

Reagovat
r.mrazik

taky pravda

Reagovat
smazaný uživatel

lol wut, tahle logika jde prostě mimo mne

Reagovat
kiwwi

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je od vás prostě hrozně komický a křečovitý.

Reagovat
smazaný uživatel

to tvoje seriozne posobenie poslednu dobu je presne hrozne komicke a krecovite

Reagovat
smazaný uživatel

Panike in peace

Reagovat
kiwwi

a ty ides kazat nieco o komicnosti a krci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podobná hovadina jako si dělat srandu z klubu "bez historie", který má 25 trofejí.

Reagovat
r.mrazik

spojovat momentalni trofeje s historii je kravina...ale to je uz tvuj boj...ja do toho modraky netahal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodně nejsou jenom momentální, ale to je jedno, ta analogie je podobná, prostě nesmyslná. Hlavně Gerrard přestoupit k nám nebo do Realu, tak těch domácích titulů má x navíc, nemá smysl to řešit.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayernista18

09:47 - V Itálii zatíkali kvůli ovlivňování zápasů ... pěkná hrubice.

Reagovat
salami

super článek, kolik bude kapitol?

Reagovat
fantomas

Pořádně ještě nevim. 3-5

Reagovat
r.mrazik

oh come on!!!!

Reagovat
fantomas

Běž do háje fakt

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mimi_united

Legenda liverpoolu ale svetového futbalu asi nie. Skvelý hráč ale do tej absolútnej špičky mu niečo chýbalo.

Pirlo, Scholes majú niečo jedinečné čo gerrardovi chýba.

Reagovat
johnik

Zajímavé, že tohle píšou vždycky hráči United A Scholes je kdo?

Reagovat
johnik

*fanoušci United....to bych tě asi přecenil

Reagovat
r.mrazik

scholes je takovej lepsi gerrard

Reagovat
johnik

a potom ses probudil....

Reagovat
r.mrazik

vlastne se o tom ani nechci bavit,stejne by to nemelo smysl

Reagovat
smazaný uživatel

V některých fotbalových aspektech byl lepší určitě, ale Gerrard je rozhodně větší ikona anglického fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je opravdu jen tím, že Liverpool má v Anglii co se týče fanoušků převahu, jinak nad nimi ničím nevynikal co se týče schopností a zásluh

Reagovat
fantomas

Na někdejšího scousera mi přijdeš malinko zhrzenej, bruci... co to?

Reagovat
kiwwi

Liverpool ma v Anglicku co?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

takze najviac followerov na twitteri...s tym ma legendarnost Gerrarda asi malo co spolocneho

Reagovat
smazaný uživatel

To netvrdim.

Reagovat
kiwwi

a co tvrdis?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja neviem, mozno su relevatnejsie zdroje pre posudenie toho. Ale ja o ziadnych neviem, lebo som sa popravde o to nikdy hlbsie nezaujimal. Ale v kazdom pripade som reagoval na tie pocty fanusikov, neviem co si do toho zatiahol legendarnost Gerrarda. Ale tak to je uz tvoja klasika, nad tym sa uz nema zmysel zamyslat...

Reagovat
kiwwi

tak sa pozri co pisal pk4 a naco som ja reagoval ty klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Nejake pk4 ma nazaujima. Ragoval som na kiwwi19.05.2015 12:33

Liverpool ma v Anglicku co?

Ale ako vravim...

Reagovat
kiwwi

zapojis sa do stredu diskusie a nezaujima ta predchadzajuca navaznost....lol

Reagovat
smazaný uživatel

Uff tak toto jed nad moju trpezlivost.

Reagovat
vladis271

ty sa motáš ako klbko a ešte to ideš zvalovať na druhého.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
icemike

nemůžou mít, jinak by ankety nevyhrával Ozil...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

Reagovat
r.mrazik

to asi jo...preci jen Paul byl takovej mimo vnejsi stranu fotbalu,takze nebyl moc videt mimo travnik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

bradu a zrzave vlasy?

Reagovat
Al Capone

Pirlo ano, ale Scholes?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

lol

Reagovat
iamek

. Kdyz snad i Zidane rikal, ze to je nejlepsi hrac proti kteremu hral

Reagovat
fantomas

To řek o Gerrardovi no.

Reagovat
kiwwi

"My toughest opponent? Scholes of Manchester. He is the complete midfielder. Scholes is undoubtedly the greatest midfielder of his generation."

Zidane

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fantomas

Hehe... Zidane 2009:

"For many years Patrick was the most complete midfielder in the world and now that award must go to Gerrard."

"Is he the best in the world? He might not get the attention of Lionel Messi and Ronaldo but yes, I think he just might be."

Má v tom trochu binec.

Reagovat
fantomas

Je fakt, že nemluvil přímo o hraní proti němu (měl sem dojem, že sem to zahlíd i v tomhle kontextu, ale nemůžu to najít). Na druhou stranu "toughest" nerovná se "nejlepší".

Reagovat
kiwwi

ale greatest uz ano, ze?

Reagovat
TopinB

Ano.

Reagovat
kiwwi

o Gerrardovi sa Ziaden vyjadroval viac v tom duchu, ze Gerrard bol najlepsi ked bol na svojom vrchole...a to hovoril o Gerrardovi spred 10 rokov

kazdopadne, Gerrard na svojom vrchole mohol byt lepsi hrac ako Scholes, ale ked sa na to pozries komplexne skrz celu karieru, tak podla mna o parnik vyhrava Scholes - ta konzistentnost a genialita, to bolo proste nieco neskutocne a ked si vezmes, ze Scholes v takom veku ako je teraz Gerrard dal este dalsie 3-4 sezony na top urovni a Gerrard na to uz proste nema

Reagovat
fantomas

Gerrard na to "nemá", protože se hraje na pozici, kde na to neměl i ve svých nejlepších letech. To je zhruba to, co ho od Scholese odlišuje, jinak ani v konzistenci nijak nezaostává. V herních dovednostech už vůbec ne.

Já je nechci srovnávat, oba se sobě hodně blíží, a to to srovnání dělá akorát složitější. A jedna citace Zidana, kterej v tom očividně nemá moc jasno (protože Vieira je taky Scholesova generace a pak si prostě protiřečí tak jako tak...), to samozřejmě nerozřeší.

(Mimochodem mluvil o Gerrardovi z roku 2009, to 10 let zpátky fakt neni. A i když ted nemůžu najít, z jakýho přesně roku je ten výrok na adresu Scholese, tak je podle mě dost možný, že byl v podobnym věku.)

Reagovat
r.mrazik

tak hlavne je jedno,co placa Zidane do uvodniku ligy mistru ze jo

v hernich dovednostech samozrejme zaostava dost...i vzhledem k tomu,ze nedokazal postupem veku hrat to,co paul jo...prehled,rychlost reseni situaci,kopaci technika,prihravky...odesla mu vekem rychlost a sel do kelu...scholes si s tim poradil,protoze na tom byl fotbalove lepe

a jo,beru,ze treba steve byl rychlejsi hrac s lepsi dovednosti prejit pres hrace i diky sve rychlosti...

Reagovat
r.mrazik

*tedy..."zaostava dost" je az moc drsny...

Reagovat
fantomas

"v hernich dovednostech samozrejme zaostava dost...i vzhledem k tomu,ze nedokazal postupem veku hrat to,co paul jo"

To je fakt brutální blábol, sorry.

Reagovat
r.mrazik

blabol to neni...paul proste svoji hru dokazal zmenit i diky tomu,ze na tom byl proste v tech fotbalovych cinnostech lepsi

steve v ty roli neobstal...vsak si clovek pamatuju,jak tu na nej i jeho vlastni fanousci prskali jak na to nema...

Reagovat
fantomas

Gerrard ji taky změnil, vloni až na začátek super. A vůbec, proč by měřítkem *herních dovedností* měla bejt nějaká zasraná přizpůsobivost? Dyt to je uplně absurdní. Gerrard ničil soupeře víkend co víkend, ro za rokem, jakmile hrál poblíž hrotovýho útočníka, to fakt neni jeho problém, že je teď nucenej dělat něco dočista jinýho. Takovou transformaci Scholes nikdy prodělávat nemusel.

Reagovat
kiwwi

prosim?

Reagovat
fantomas

Nic, tohle nemá cenu. Píšu si do poznámek, že s Mufanama o Gerrardovi nikdy víc.

Reagovat
kiwwi

ja som skor narazal na tvoju poznamku, ze Scholes nic take prekonavat nemusel

Reagovat
fantomas

Já vim, že dřív hrával vejš, ale podhrotovym hráčem na styl Gerrarda nebyl prostě nikdy.

Reagovat
kiwwi

ale to su uz len tvoje pocity pretoze Scholes tu rolu hraval ovela skor pred Gerrardom a malo kto z nas si to pamata

Reagovat
kiwwi

a samozrejme u Gerrarda to mas presne naopak, pretoze si ho mal v tej role na ociach a zivo si to pamatas

Reagovat
smazaný uživatel

akoze nie? ked prisiel Veron, tak bol Scholes jasny podhrotovy hrac

Reagovat
j_mrazik

Vždyť hráli diamant s Keanem na DM a Scholes AM, ne?

Reagovat
fantomas

Jo takze AM je dneska podhrot (SS) uz?

Reagovat
j_mrazik

To jsem neřekl. Jenom se ujišťuju, jestli si to pamatuju správně. A tohle pojmenování, jestli to byl AM nebo SS, je legrační. Je ale možný, že Gerrard měl volnější roli než měl Scholes, který prostě musel obhospodařovat ten střed víc a neměl za sebou tolik hráčů jako u tebe zmíněný Gerrard. Beru tu dobu, kdy se hrálo. Beckham(RM), Keane(DM), Scholes (AM), Giggs(LM, Yorke + Cole.

Reagovat
vodka

on hrál hned pod Ruudem a často ho na hrotu doplňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

dokonce byl řazený mezi útočníky jednu dobu

Reagovat
fantomas

No, jenze Gerrarduv podhrotovy hrac se zrovna v dobe tesne pred Rodgersem rovnal v podstate druhymu hrotakovi vedle Torrese. Tam se na uplnym vrcholu neustale stridali, coz si u Scholese fakt nevybavuju.

Reagovat
kiwwi

to by si si musel postahovat zapasy z historie aby si si to vybavil predsa kolko si mal rokov v '95

Reagovat
fantomas

Veron u vas hral deset let pote, ty moulo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ani to si podla mna nepamatas poriadne

Reagovat
fantomas

To teda fakt nevim proc.

Reagovat
r.mrazik

kdyz prisel veron,tak sel scholes hodne dopredu,hraval s ruudem temer v utoku...

Reagovat
smazaný uživatel

no, hral hned s Ruudom proste, ale ta pozicia pre Scholesa nebola dobra, respektive dobra by aj bola, ale cela ta zaloha nefungovala tak, ako si Ferguson predstavoval, ked kupoval Verona..

Reagovat
r.mrazik

protoze veron no...psal o tom i v knizce

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tak nechapem, co sa riesi teda

Reagovat
smazaný uživatel

vis o tom, ze scholes zacinal jako stazeny utocnik a pozdeji byl presunuty hloubeji do zalohy?

Reagovat
fantomas

S Torresem na hrotu se Gerrard mnohdy stával nejvysunutějšim hráčem.

Ne, nevim, o tom, že by Scholes někdy zašel až do takovýho extrému. Stáhl se níž a byl tam efektivnější než Gerrard, taky se ale níž začal stahovat mnohem dřív než SG, což dělá zásadní rozdíl.

Reagovat
kiwwi

zacinal na AM, velka cast kariery na CM a ku koncu prave tie roky kde to Gerrard uz nezvlada presiel Scholes na deep lying playmakera

Reagovat
r.mrazik

navic tenkrat kdyz prisel veron,tak scholes hral obcas temer druhyho utocnika s ruudem...

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem cetl, tak uplne v zacatcich byl nahradnik za cantonu, pozdeji se s lety posouval stale nize, ale samozrejme jsem ty zapasy nevidel, jen soudim, co nekdo napsal podle me presto uplne srovnatelna transformace s gerrardem, akorat teda dejme tomu, ze se zacal presouvat driv... ale vyporadal se s tim samozrejme vyrazne lepe a veskerou argumentaci podlozit vekem je trochu alibismus

Reagovat
fantomas

Opět... odkdy je přizpůsobivost hlavním měřítkem kvality hráče? Gerrard je vysoce komplexnim fotbalistou čistě co se fyzických a technických atributů týče (potud si sou taky se Scholesem podobný a dají se srovnávat), hlavu a cit pro hru na držáka nikdy neměl - na rozdíl od Scholese - a taky ho naposled hrál jako cucák.

Žádná srovnatelná transformace, spíš kritéria nastavený tak akorát, aby vyhovovaly Scholesovi.

Reagovat
kiwwi

nikto nepise o hlavnom meritku, ale je to dost podstatne pre uspesnu karieru, nemyslis? Vediet zo seba dostat to najlepsie v kazdom veku a za kazych okolnosti

Reagovat
fantomas

To si ani nemyslim. Nebavíme se tu o Owenovi a podobných hráčích s mizivou trvanlivostí. Gerrard byl na vrcholu normálně dlouho, akorát prostě zázračně nenabyl dispozicí, který nikdy neměl.

Reagovat
kiwwi

tak teraz si sam priznal, ze mu oproti Scholesovi nieco chybalo

kazdopadne, Gerrard na svojom vrchole na svojej najoblubenejsiej pozicii mohol byt kludne lepsi ako Scholes, ale ked sa na to pozriem komplexne skrz celu karieru, tak mi z toho proste o dost lepsie vychadza Scholes no

Reagovat
fantomas

Dyt nepíšu, že mu oproti Scholesovi nic nechýbalo. Stejně tak si ale myslim, že Scholesovi něco chýbalo do Gerrarda. A zároveň sem napsal, že je odmítám srovnávat a říct, kdo je lepší a kdo horší, protože to podle mě nejde.

Reagovat
kiwwi

a co teda Scholesovi do Gerrarda chybalo?

Reagovat
r.mrazik

rychlost a schopnost prejit pres hrace...preci jen steve byl vic tahovy

Reagovat
salami

nebo hra hlavou

Reagovat
fantomas

Vida...

Reagovat
r.mrazik

to tezko rict...zrzek par fiku hlavou taky dal a v zaloze to taky drzel...ale kvuli vysce asi jo

Reagovat
fantomas

Centr, přímák, drajv na bránu.

Reagovat
kiwwi

standardky hej tie mal Gerrard vyrazne lepsie, to nikdy nebola Scholesova parketa ale ten drajv si proste len nepamatas zo Scholesovych zaciatkov ako som uz pisal vyssie...potom on uz nemal taku potrebu sa hnat dopredu a hlavne si najviac vypomahal narazackami

a k vyssie spomenutej hre hlavou, si trufnem povedat ze dal mozno aj viac golov hlavou ako Gerrard

Reagovat
fantomas

A vyhrál víc hlaviček v poli? Pochybuju. Je to určitě daný výškou, ale to dost whatever, atribut jako atribut. A drajv sme myslel i ve smyslu přechodu přes hráče, jak píše mrazik. Prostě takovej powerful dribbler, kterym Scholes nikdy nebyl - nebo by bylo přinejmenšim hodně divný, kdyby o tom všichni pamětníci mlčeli.

Reagovat
kiwwi

tak on ten drajv nie je atribut vdaka ktoremu by sa Gerrard preslavil...to nie je tak ze jeden bol skvely dribler a druhy to vobec nevedel ako v pripade tych standardiek...

samozrejme ze hlavicky v poli uz nikto nikdy nezrata, ale prave preto by som taketo atributy asi ani neprecenoval bo sudite len na zaklade vysky

Reagovat
fenixLFC

a scholes sa preslavil vdaka tomu ze bol schopny hrat aj vo vysokom veku?

Reagovat
kiwwi

Scholes sa preslavil vdaka tomu, ze to bol najlepsi playmaker na ostrovoch dlhe roky

Reagovat
fantomas

No já si teda myslim, že Gerrardovy powerful runs (sorry, nevymyslim překlad prostě) sou docela výraznym atributem jeho hry, a něčim co ho od Scholese celkem odlišuje.

Reagovat
vladis271

Nikoho nezaujíma ako sa na to pozeráš ty.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

nikde jsem nepsal, ze to je hlavni meritko kvality

Reagovat
fantomas

Napsal to mrazík a ty ses připojil no.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, ty me budes presvedcovat i co jsem jak myslel

Reagovat
fantomas

No ne, ty ses pripojil do debaty, kde byl vychodiskem predpoklad, ze prizpusobivost je nejakym zasadnim zpusobem rozhodujici faktor pri nahlizeni hrace. Proto sem tak nejak ocekaval, ze tenhle pohled sdilis. Sorry

Reagovat
r.mrazik

ale v tomhle pripade to tak ale preci je...scholes mel proste urcity parametry na vyssi urovni a tak se mohl hrou prizpusobit,kdyz nechal vepredu behat mladsi a zvladal to hrat zezadu...

steve tak kvalitni v urcitych ohledech nebyl,takze se mu to tak nepodarilo

a rozhodne je to jedna vec,jak na celkovou kvalitu hrace nahlizet...

Reagovat
r.mrazik

jinak my zamlada nedelali dlouhyma prihravkama gerrarda,ale beckhama....takze bacha na to

nehlede na pasy scholese...ale to uz jen rejpu

Reagovat
fantomas

Ale uplne stejne bych ja moh rict, ze Scholesova kopaci technika vlastne nebyla tak dobra, protoze byl oproti Gerrardovi uplnej shit na mrtvym mici.

Je to jedna perspektiva. Ale zadna hlavni perspektiva, za jakou ji tu celou dobu vydavas.

Reagovat
j_mrazik

Co je mrtvý míč?

Reagovat
fantomas

Standardky

Reagovat
j_mrazik

Slyším poprvé.

Reagovat
domingo

Protoze to prelozil doslova z anglictiny

Reagovat
j_mrazik

Já si představil propadnutý balon.

Reagovat
fantomas

Stejne sem uz ale videl napr "mistr mrtveho mice" :(

Reagovat
r.mrazik

mrtvej mic? aha...vysvetleni nize...to je nejaka novota

ja popravde netusim...jen vim,ze trefoval micema na treningu hrace do hlav

techniku mel a ma uzasnou...akorat mel v tymu beckse a ronalda,ktery ty standartky kopaly lepe...ale vycitej mu to

Reagovat
r.mrazik

jenze ty ted varis z vody s nejakym vymyslenym mrtvym micem

Reagovat
fantomas

Aha ne, nadrazuju si kriteria, stejne jako to delas ty.

Reagovat
r.mrazik

no nedelam...prijde mi,ze to stale nechapes

oba dva vlastne meli hodne podobnou karieru kdy zacinali hodne vepredu a postupem casu sli nize a nize

a ja rikam,ze scholes na tom byl technikou,prehledem,pohybem v tom prostoru a rychlosti reseni situaci lepe nez gerrard a proto na te stazenejsi pozici mohl pusobit dele a hral tam lepe...

a ted uz nevim jak to jinak rict

Reagovat
kiwwi

Reagovat
r.mrazik

a jeste jedna reakce...

https://www.youtube.com/watch?v=1yQfDDPa8B8

je ten mic dost mrtvej?

Reagovat
vodka

tak zase je to kopnuté dost pomalu, podle mého na přesnost by vyhrál Scholes, ale Gerrard dokázal kopat standartky tak, že byly těžko chytatelné a měly větší razancí...

Reagovat
r.mrazik

asi jo...ono je tezky to rozebirat,kdyz je nekopal a mel v tymu beckse,ronalda a giggse...

ja hlavne reagoval na ten "shit"

Reagovat
fantomas

Tak jestli se hodlas dohadovat i o tomhle, coz bez problemu uznal i kiwwi, to pak fakt nemam silu.

Reagovat
j_mrazik

Kiwwiho uznání nečeho je takovej argument "pojď na mě z boku".

Ale je fakt, že trestňáky kopal Gerrard parádní a hlavně i z velké dálky to dobře trefoval.

Reagovat
fantomas

No ani ne, pac kdyz uz kiwwi neco uzna v neprospech MUFC, tak je to na vyhlaseni statniho svatku.

Reagovat
j_mrazik

Ale to přeci nemusí nutně znamenat, že pokud něco uzná, tak je to automaticky pravda.

Reagovat
kiwwi

to mi ani nehovor ze raz za 100 rokov uznam nieco v neprospech a ani to nie je pravda

Reagovat
r.mrazik

scholes tyhle veci nekopal no...tezko zrovna tohle srovnavat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je potom těžké u těch dvou srovnávat skoro cokoliv, když jeden hrál defenzivního záložníka pod Rodgersem a druhý pod Fergusonem.

Reagovat
r.mrazik

asi dost pravda

Reagovat
smazaný uživatel

ja reagoval na vetu, ze scholes nezazil zadnou vyznamnou tranformaci v prubehu kariery... zazil

do debaty jestli byl lepsi fotbalista scholes nebo gerrard se poustet nechci, pro me irelevantni, protoze oba byli naprosta extratrida a neexistuje objektivni meritko, jak to urcit

Reagovat
r.mrazik

zklidni se a presedni si....

vzhledem k tomu,ze scholes hraval pod hrotem behem kariery taky dost a prosel tim stredem zalohy nekdy az pod carricka,tak tu zmenu prodelat musel taky

ja: "v hernich dovednostech samozrejme zaostava dost...i vzhledem k tomu,ze nedokazal postupem veku hrat to,co paul jo"

ty: to je blabol

ja: paul proste svoji hru dokazal zmenit i diky tomu,ze na tom byl proste v tech fotbalovych cinnostech lepsi

ty: to fakt neni jeho problém, že je teď nucenej dělat něco dočista jinýho. Takovou transformaci Scholes nikdy prodělávat nemusel.

proste nechame toho...protoze to fakt nema cenu

Reagovat
fantomas

Jj, nemá. Ani nechápu, na cos mi tu kopíroval ty úseky konverzace.

Reagovat
r.mrazik

abys vedel,jak uzasne argumentujes

Reagovat
fantomas

Jo tak

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Stevie s věkem ztratil přesnost, kopací techniku, přihrávky, přehled? Rychlost jo, ale tu ztratil i Scholes, Lampard a další...

Reagovat
r.mrazik

aha....oprava "prehled,rychlost reseni situaci,kopaci technika,prihravky ma paul na vyssi urovni"

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

ty si jasný.

Reagovat
r.mrazik

vsak ty taky

Reagovat
fantomas

No hele takle... já sem tu v podstatě jedinej neutrál, takže mám pravdu já!!

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k tomu,ze travis cas psanim petidilnyho clanku o stevovi,tak to tezko chlapce

Reagovat
fantomas

Píšu ucelenou reflexi jeho kariéry no, žádnou bezhlavou glorifikaci.

Reagovat
Pinturicchio

"Bavíme se tu vesměs o zatoulaném hrdinovi antické tragédie, typicky odsouzeném k sebedestrukci."

Jj

Reagovat
fantomas

Jj, protože hrdinové antických tragédií byli šílený klaďasové.

Ses zase jednou zapojil...

Reagovat
Pinturicchio

Jj, protože to byli šílení záporáci

Celý ten článek je jedna velká onanie, ... teda pardon, glorifikace.

Reagovat
fantomas

Ne, nebyli to ani zaporaci ani kladasove, stejne jako Gerrard.

Onanie, lol.

Reagovat
fenixLFC

to ti fakt ten clanok pride ako glorifikacia?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z toho clanku moze Gerrard vyjst hocijako, len nie ako hrdina.

Reagovat
fantomas

Hrdina i jo, imo, ale rozervanej - coz je zhruba moje vnimani jeho postavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ja hlavne reagujem na jeho glorifikaciu, lebo fakt neviem, kde ju vidi.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

sťažuj sa na lampárni.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vladis271

máš to ťažké v tej debate, viem. A to tu máš podporu v Ivovi. Vlastne to je ešte horšie.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Však on na to má a měl by, jen by jeho pozice v týmu musela být prostě jiná... Scholes taky v letech, co je nyní Gerrard, určitě neodehrál celou sezonu s tím, že 3/4 týmu čeká, že on něco vymyslí a když je tým v prdeli tak to bude on, kdo to rozhodne, strhne... Kdyby Gerrarda Rodgers využíval jinak, líp, tak tady máme úplně jiného Gerrarda, než toho, co po 38 sekundách dostane redku v nejdůležitějším zápase sezony... Je to hodně v manažerovi a ačkoliv to nerad píšu (asi si domyslíš proč) tak SAF v tomhle neměl konkurenci a dost možná ji asi nikdy mít nebude... Pro mě bude Gerrard výš proto, že mě přivedl k Liverpoolu a protože prostě Liverpool Ale Scholes je prostě úplně stejná legenda jako Gerrard nebo Lampard...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

To říkal Guardiola, že by chtěl ve svém týmu Scholese.

Reagovat
raduinho

Mufani jsou mimo.

Reagovat
Spalovač šancí

Pirlo se Scholesem mají koupené tituly, které chybějí Gerrardovi

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí Steve!

Reagovat
jacobT

Reagovat
r.mrazik

I spoke to Viktor Kolář, Petr Čech´s agent:"Arsenal, United or PSG are all top clubs. And Petr would like to join one of them - definitely." ....hah

Reagovat
r.mrazik

aj,uz je clanek

Reagovat
kiwwi

preco si s nim rozpraval po Anglicky ked ste obaja Cesi?

Reagovat
r.mrazik

protoze co je psany anglicky,tak to musi byt pravda

Reagovat
kiwwi

Seeding system based on the UEFA Club Coefficient should spare United a difficult meeting with teams who enter at the same stage: Valencia or Sevilla (fourth in Spain), Bayer Leverkusen (fourth in Germany), Roma, Lazio or Napoli (third in Italy), Sporting Lisbon (third in Portugal).

takze najtazsi superi by mali byt mimo a z tych silnejsich by nam tam malo ostat len Monaco alebo Ajax

Reagovat
fenixLFC

yop ale to sa tyka len tych ktori su priamo nasdeni v 4. predkole. ako bolo pisane v inom clanku, staci aby postupil ajax alebo cska alebo niekto iny a mozte to lazio kludne dostat

Reagovat
mickey mouse

Stevie v sezóně 08/09 nejlepší záložník světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

A já nejlepší střelec světa v druhým červencovým týdnu 2011

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ho lakovat kvůli tomu, že on to tak má napsané ve své autobiografii? Nenapadlo takhle náhodou někoho, že ta autobiografie je účelová?

Nesedí naopak mnohem víc, že právě jeho ego mohlo za jeho setrvání, protože chtěl prostě být tou legendou s image mučedníka a především vždy se muselo vše motat okolo něho? Nevyměnil právě kvůli svému egu všechny svoje potenciální klubové úspěchy jen proto, že tam už by to nemuselo být jen o něm? Není náhodou pravda, že teď odchází jen proto, že už nemá klíčovou roli v týmu, což jeho ego neuneslo?

Chápu, že někteří "nemají čas" aby rozvíjeli svoje sociální myšlení, ale zapojte trošku ty svoje mozečky prosím.... tohle je fakt naivnější, než brňenské multikulti aktivistky.....

Reagovat
fantomas

To poslední pravda je, a to bude součástí příští kapitoly. Ke zbytku se radši nebudu vyjadřovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže on dřív jakože egoista nebyl a ak se z něj stal nebo jak tomu mám rozumět?

Reagovat
fantomas

Tohle vubec neni chronologicka prace, jak si mohl poznat uz z tohohle dilu, takze ne, takhle tomu rozumet nemas. Nech se prekvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak psal to multikulti aktivista z UHK. To je na stejným levelu jako ty brněnský, co se naivity týče

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna UHK ?

Reagovat
fantomas

Nevim, jak na to přišel, ale má pravdu. Asi nějakej srandovní double nick, se kterym mám "historii".

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spalovač šancí

Vyloučit se to samozřejmě nedá, ale je to přitažené za vlasy Bruce Willise ...

Reagovat
Whitemedia

Tak a teď něco o Lampardovi

Reagovat
r.mrazik

byl horsi nez scholes

Reagovat
smazaný uživatel

mas na to validni grafy?

Reagovat
r.mrazik

neverim statistice,kterou si sam neudelam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

nemam nic proti Gerrardovi, jeho koniec v Liverpoole si zasluzi pozornost, ale neprehana sa to troska?

Reagovat
fenixLFC

tak vy koniec legiend nepoznate no...

Reagovat
johnik

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

12 let kapitan v jednom z nejslavnejsich klubu planety, neprehani...

Reagovat
jacobT

Omg, musí sa toto riešiť pod každým podobným článkom? Dosť ľudí si ho rado prečíta, tak prečo by tu nemal byť? Nabudúce tu možno zase pribudne článok, ktorého téma ti bude bližšia.

Reagovat
kvasha16

nemyslim len tento clanok, vseobecne skor

Reagovat
niflheim

Už jsme podepsali toho Sterlinga?

Reagovat
vladis271

Kým sa nevyrieši debata Gerrard, Scholes, Lampard ku všeobecnej spokojnosti všetkých fans táborov, dovtedy Sterlinga nepodpíšete.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel většina lidí co tady říkaj, že Scholes na Gerrarda neměl začala sledovat PL tak max před 8-10 lety...

Reagovat
r.mrazik

tak ono to je hlavne takovy rejpani tyhle srovnavani hracu

clovek se pak dozvi uzasny veci

Reagovat
fantomas

Rejpani, ktery nastartovali mufani pod clankem o Gerrardovi, jen tak pro poradek.

Reagovat
r.mrazik

vsak ano...kdo jiny taky by to rejpani mel nastartovat?

bral bych jako ponizeni,kdyby to rejpani u giggse nebo scholese zacali modraci a ne fanousci liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vase rypanie silene...Ja fantomasa uplne chapem. Clovek si da namahu spracovat clanok( a je fakt dobry, napisat nieco take vyzaduje celkom dost usilia), dokonca tam da pre lenivych fanusikov ako ty odkazy na super zahranicne clanky. A potom ty prides s dementnym komentarom na urovni "sparta smrdi", v mene trapnej rivality a nakoniec potom chces normalne diskutovat.

Reagovat
r.mrazik

Ja fantomase zas nechapu,to preci neni o nem nebo o clanku

Vsak to napsal dobre,ctive a nikdo na to nic nerika

Clanek je preci jina vec nez diskuze ne?

A nakonec jsem lenivej fanousek...

Reagovat
fantomas

Tak to na druhou stranu fakt ses, pac sam priznavas, ze tvoje nerespektovani Gerrardovych kvalit je dany hlavne tim, ze je proste z Live. Coz je v jadru extremne primitivni a liny.

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k tomu,ze jsem steva videl celou karieru a pamatuju si,kdy zacal nastupovat v liverpoolu je srandovni juanovo argumentace odkazama a lenivosti

a jop...ac byl skvely fotbalista,tak ho nemam rad...mozna bych to prirovnat ke vztahu liverpoolskych fanousku k garymu nevillovi....kazdopadne ja je chapu

primitivni nazor? mozna...ale proc se v tom rochnit,kdyz na nej koukam celou jeho karieru a neni potreba hledat slozitosti v jasne veci

liny? to urcite ne...

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

ale napsat "sparta smrdí" není nikdy na škodu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, to bych je uplně nevynil, když je článek o Gerrardovi probírají se ty zbývající, když je článek o Scholesovi taky. U těhle hráč je to prostě na snadě.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Finále play-off 5.ligy z nedele vo Wembley pred 47 tisíc divákmi sila je to https://www.youtube.com/watch?v=Vg4eBEHoqwM

Reagovat
papanegra

S Gerrardem odejde starej Liverpool a půjde to s ním ještě víc z kopce. Už tam nebude ten hráč, kterej byl velmi obdivovaný a oblíbený, se kterým si chtěl snad každý zahrát v jednom týmu. Když zrovna nebyla LM, tak on byl největší lákadlo pro nové hráče.

Odejde on, už tam nebude ani to černý dítě Sterling, co půjdu někam zlatokopčit, než aby byl rád, že hraje pravidélně a občas tahá svůj tým a je na očích. Ale co čekat od hocha co měl v 17 dítě.

LFC teď bude muset vsázet hlavně na mladé hráče a doufat, že se zrodí opět takovejhle srdcař jako Steven. Škoda odchodu Shelvey, celkem jsem v něm viděl velký potenciál ho nahradit, ale nikde není psáno že by opět nemohl přijít. U labutí aspoň pravidélně hrál Nebo Prowsen se Sotonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool FC bude vždy obrovská značka, proste špecifické čaro tohto klubu ktoré sa vytvorilo za tie desaťročia a celú históriu z neho vytvorilo niečo vynimočné, nenahraditeľné, nenapodobiteľné. Treba dodať, že to čaro a prepojenosť fanúšikov s klubom a zimomriavky mňa aké futbalového fanúšika pri vyslovení slov ako Anfield Road, The Kop a podobne, k tomu všetkému prispeli aj smutné a nepríjemné chvíle v histórií LFC. K tomu samozrejme úspechy, veľkí hráči a tréneri...všetko to vytvorilo unikátny klub

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard je neskutečnej borec. Ať si tady hejtuje jak chce, tak to nezmění. Mi osobně odchází další z hráčů, "vedle kterých jsem fotbalově vyrůstal". Nebyl jsem nikdy fanoušek Liverpoolu ani jsem ho nikdy neměl mezi nejoblíbenějšími hráči. Ale je potřeba smeknout. Co si pamatuji, tak vždycky nechal na hřišti všechno, hecoval spoluhráče, dokázal ocenit fanoušky. Několikrát mohl zdrhnout kvůli trofejím a nikdy to neudělal.

A narozdíl od jiných momentálně se pomalu loučících ikon svých klubů, působil rozumně. Žádné "měli jsme vyhrát, však jsme drželi míč 75% času"...

STEVIE

Reagovat
smazaný uživatel

Gerard, Totti, Puyol, Giggs atď...proste ikony na ktoré sa nezabúda

Reagovat
Melda

Reagovat
niflheim

Owen 1 Gerrard 0

Reagovat
fenixLFC

gerrard 1-owen 0

Reagovat
vladis271

Takto sa to má robiť. mrazik tu skúša pomaly slohovanie, pritom všetko čo tu napísal je na úrovni tohto. Ty si si aspoň nedral prsty.

Reagovat
niflheim

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rssa

Zbytečná diskuze uvnitř článku. Všichni to byli výteční hráči s výtečnou kariérou. Nicméně jako hráč, který byl komplexně nejvyrovnanější a vynikal v každém ohledu..to byl Stevie. Proto dle mého je o kousíček před Scholesem. O Giggsovi či Beckhamovi netřeba mluvit.

Reagovat
Rssa

Jinak článek super a budu čekat na další díly. Pokud si nějaký hráč zaslouží EF biografii, je to Gerrard.

Reagovat
fantomas

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

az na par drobnosti pekny clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

To fakt ne

Reagovat
Rssa

Tohle je podle mého docela bez diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

400. pre najlepsieho zaloznika vsetkych cias Paula Scholesa

Reagovat
smazaný uživatel

400 hrušiek či jabĺk?

Reagovat
smazaný uživatel

i am muncunianových palcov do kiwwiho zadku

Reagovat
smazaný uživatel

Samo má aj svoje meno

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
božský John

Reagovat
ian.rush

Běž si trolit pod Mufanovský článek čobole. Tady jseš na hanbě.

Reagovat
vodka

spíš hrobě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mufani, kto iny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

si vážně hlupákl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ian.rush

Dost kontroverzní článek, v mnohém pravda v mnohém ne.

Jsou to věci pohledu. Ale ano, SG pro klub dýchal a po jeho odchodu to už nebude ten LFC, co jsme znali. Odchází ikona, srdcař, hecíř, skvělý hráč a nepostradatelný kapitán.

Tak jak MUFC není tím MUFC, když už tam nejsou Giggs, Scholes, tak pro mě LFC už není tím LFC co byl se Steviem a Carrou.

Je se ale třeba dívat dopředu.

NEW BEGINNINGS !

https://www.youtube.com/watch?v=tPEmC3vN-bQ

Reagovat
fantomas

Čistě pro představu... co se může fanouškovi LFC na takový neřízený glorifikaci SG zdát kontroverzní?

Reagovat
smazaný uživatel

ten výplod fantazie ohledně jeho mega ega.

Reagovat
fantomas

? Ten přesně na iks řádcích vyvracim.

Reagovat
ian.rush

To jo, ale stejně tak na mě ten článek dost působí.

Reagovat
fantomas

Že co? Že podporuju teorii o jeho masivnim egu?

Reagovat
ian.rush

No řeknu ti to tak, moc se mi nezdá ta kritika povahy, egoismu a srovnávání s Ibrou. Jo vím, že jsi ho nesrovnával ty, ale to byl fakt dost divný článek.

Celkově bych to jako glorifikaci nenazval, neříkám, že by se mi články typu třeba "Gerrard byl bůh a tady jsou jeho statistiky, trofeje a vše co dokázal" líbily.... to ne.

To by bylo na stupni od 1 do 10, na 10ce, což je už moc přehnaně oslavující.

Čekal jsem, že to bdue pojato trošku jinak 7/10 (tohle je tak na 4 z 10, spíše to jeho osobnost a přínos shazuje, alespoň to tak chápu).

Reagovat
fantomas

Tak to, že to neni moje srovnání, je docela zásadní, nemyslíš? Podle toho snad nemůžeš muj článek, co autora toho zprostředkovanýho dokonce explicitně nazývá "drzounem", hodnotit jako kontroverzní.

Pojal sem to netradičně a v tom pokračovat taky budu. Přežvejkaných wiki je všude kolem zvlášt v těhlech časech mraky, až příliš, takže sem se to snažil trochu ozvláštnit. Pokud to ale vyznívá, jako že se snažim jeho povahu shazovat, tak to mě dost mrzí, protože takovej muj úmysl fakt nebyl, a upřímně ani netušim, z čeho tak usuzuješ.

Já ho naopak vzhledem k množství překážek, který musel překonávat (a to jak těch vnitřních, tak vnějších), regulérně obdivuju.

Reagovat
ian.rush

V pořádku, neshazuju tě jako autora.

Já si rád něco o něm přečetl, pojaté trošku jinak a líbilo se mi to.

Jen mě některé věci dost překvapily.

A přiznávám, že nazvat to kontroverzním článkem, bylo možná moc přehnané, za to se omlouvám. Mělo to vyznít nejspíš tak, jako celek (i s těmi odkazy na jiné názory, tedy ne tvé)

Reagovat
fantomas

Nenene, to je dobrý, já takovou konstruktivní kritiku beru. Jen mě to mrzí no, protože sem se očividně nevyjádřil způsobem, jakym sem zamejšlel.

A kontroverzní v jádru asi i je, to taky sedí (a nevadí mi to, nutně). Spíš bych ale čekal, že ten článek bude kontroverzní (/ k zamyšlení) jinou a vlastní cestou než skrze link, kterej tam byl vlastně spíš jen pro pobavení, resp. ukázání hranic.

Reagovat
ian.rush

Je to dobré, možná jsem to tak nějak špatně pochopil od počátku jen já.

Vážím si dobrých autorů, práce se psaním, sbíráním dat.

Mnohem lepší, než ta kopa článků zde typu ctrl+c ctrl+v a google translator.

Každopádně kdyby bylo víc podobně pojatých článků, jenom dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ten odkaz na článek s titulkem proč je Gerrard největší egoista bohužel kliknul. A pokud je u jeho fotky napsáno jeho jméno : overrated, tak to nehodlám dál číst. Pointu jsem pochopil z tvýho přepisu.

Za mě jinak víc takových článků.

Reagovat
fantomas

Ten článek je fakt tragickej. Tváří se, že jde argumentovat o tom, jakej je Gerrard egomaniak, a přitom nedělá nic jinýho, než že brečí nad Yayovym umístěnim v POTY právě pod Gerrardem. Jako by snad za to sám SG nějakym způsobem moh či co.

Reagovat
ian.rush

Každopádně, když už jsi napsal Iana Rushe (který byl skvělý), Stevena Gerrarda... chystáš se někdy na Kennyho?

Reagovat
fantomas

Hah, takovej pamětník, že víš o mym profilu Iana Rushe?

Nevim, vyzní to blbě, ale asi jedině kdyby umřel, nebo se prostě vynořil nějakej impuls. Zřejmě po konci sezony si ale sednu nad Blackburn 1995 a u příležitosti letošních oslav toho senzačního titulu o něm něco spíchnu - tam by toho Dalglishe bylo ažaž, myslim.

Reagovat
ian.rush

Nu dobrá :) Díky.

Reagovat
fantomas

Achjo, tohle je ale stejně nejlepší reakce ever. Skoro až ťuťu...

https://www.youtube.com/watch?v=KZG_5iRxRcA

Reagovat
smazaný uživatel

Tu otázku v ankete máš na mysli že buď PDF súbor alebo ozajstnú knihu. Alebo mála kniha je v tvojom prípade synonymom PDF súboru?

Reagovat
fantomas

Jejda v tomhle konkrétnim případě je to synonymum no, protože zas až takovej epos to asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa ale minule napadlo, či by ste nepopremýšľali v EF o vydaní nejakého špecialného magazínu pred začiatkom sezóny, kde by boli preview k veľkým ligám? Trošku scifi na EF pomery, ale podľa mňa by to išlo na dračku a mali by ste z toho slušne peniažky. Prípadne by sa to dalo zakúpiť aj ako PDF, ale ja by som mal určite záujem o tlačenú podobu. Spraviť anketku či by bol záujem by nebolo zlé.

Reagovat
fantomas

To by PJův rozpočet asi neutáhl. A lidi by si za nějaký PDFko těžko zaplatili.

Já se ted snažim dominga ukecat do rozjetí nějakýho digitálního magazínu na styl Blizzardu, ale tam fakt jen bůh ví, jestli by na to tady vůbec byl trh. Musim se zeptat kolegů Poláků, co něco takovýho provozujou, jak se jim daří - tam by to srovnání mohlo bejt užitečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj Pro Football a iné magazíny či časopisy/denníky sa predávajú v elektronickej podobe tak asi to ľudia kupujú a platia. Ale tlačenú podobu by ste mohli skúsiť - vravím, chce to možno článok a anketu, prípadne sa aj ľudí opýtať koľko by zato boli ochotní zaplatiť. Keď predáva Pro Football magazín za 3,30€ , predpokladám že so ziskom....ja by som bol ochotný dať aj 5€ za kvalitnú robotku. Ale to bol len taký môj nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Říkáte třeba, že Liverpoolu loni prohrálo titul Gerrardovo komické podklouznutí proti Chelsea? Nemyslím si, vždyť v daném momentě stále zbývalo odehrát jeden celý poločas.

Nemyslím si,že je dobré se odkazovat na jeden poločas, navíc proti týmu jako je CFC,když jsme potřebovali vyhrát.Zkrátka je nejviditelnějším vinikem, i když během sezony se ty body daly nasbírat jinde.

A vůbec - nelze náhodou při takové frekvenci hovořit o bohapustém exhibicionismu?

Nemyslím si. On by ty pasy rozdával i v hlubší minulosti, kdyby na tom "DM" hrál už dřív. Zkrátka tohle bylo o pozici. On i Lucas se často stahuje pro ty míče ke stoperům,jenže z jeho kopací technikou je může jenom posouvat.

Jinak skvělý článek a tu pdf knihu klidně udělej

Reagovat
fantomas

"A vůbec - nelze náhodou při takové frekvenci hovořit o bohapustém exhibicionismu?"

- to jen tak pro pořádek neni myšlenka, se kterou se plně ztotožňuju, ale vytýká se mu to a něco (i když třeba jen málo) do sebe to prostě má. Na obyčejný pasy a zvolnění hry Gerrarda nikdy moc neuživilo.

Ohledně toho podklouznutí... no, já mu ten titul nedávám za vinu. Ale podle mě by se prostě psychicky odolná opora mužstva ve druhym poločase tolik netrápila. Jistě, samotný to může vypadat jako blbě, ale ona to zas taková výjimka taky nebyla.

Na druhou stranu v dalšim díle se budu zabývat mj. tim, že Gerrard byl zároveň tim, kdo tým v mohutný depresi sám tahal z bryndy (finále FA Cupu 2006 toho je asi vůbec nejlepšim příkladem), takže on tou silnou mentální oporou byl, to ale v dost specifických případech s určitými společnými jmenovateli.

Reagovat
cristiano.K.

tak je to řečnická otázka, neodpovídáš na ní,takže to neber jako kritiku,možná to není ani z tvé hlavy,jen je to věc, co mě fakt překvapila a musel jsem jí zmínit.

já to jeho podklouznutí beru jako jednu z událostí,co LFC připravila o titul, je to o načasování, stát se to v druhém kole PL, tak to nikdo ani nezmí no.

určitě,ono i podklouznutí samozřejmě vůbec nemusí souviset s psychikou (takový zbytečný dovětek)

Reagovat
fantomas

No podklouznutí s psychikou nesouvisí vůbec (to spíš ta chyba, co mu předcházela), já taky mluvim o tom poločasu potom.

Reagovat
vladis271

sa teším na Istanbul. Toto mrazik nerozdýcha.

Tento prvý diel mi príde vyvážený. Jeho plusy aj mínusy. Dík za to.

Reagovat
fantomas

To se teda trochu obávám, že tě Istanbulem zklamu ale jinak dík samozřejmě

Reagovat
vladis271

Reagovat
ian.rush

Proč? Nezmíníš ho? Přitom bych řekl, že to byl jeho vrchol.

Reagovat
fantomas

Nene, zmínim, jen trochu jinak.

Reagovat
fenixLFC

no zbohom

Reagovat
fantomas

Shit, ztratil sem svýho nejvěrnějšího čtenáře.

Reagovat
fenixLFC

ja som si skor predstavil zas tu diskusiu

Reagovat
r.mrazik

Ále...ja uz se tu dneska dozvedel veci,me uz neprekvapi nic...

Hlavne autor kterej toho hrace obdivuje,to je pak tezky...ale jinak slunce v dusi

Reagovat
fantomas

Kdes přišel na to, že Gerrarda obdivuju? Že ho bránim před fanatickýma Mufanama, co ho označujou jako průměráka?

Gerrard je pro mě naopak perfektní postava k nějaký celistvý reflexi - mám odstup, nejsem ani scouser ani MUfan, myslim, že i v rámci tohohle článku ho nevykresluju nijak černobíle. Pro absenci takovýho nadhledu sem třeba nikdy nic nenapsal o Henrym - to by teprve byla ta pravá glorifikace, na kterou bych ale ve finále nebyl moc pyšnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Já ho naopak vzhledem k množství překážek, který musel překonávat (a to jak těch vnitřních, tak vnějších), regulérně obdivuju.

Ale urcite se zas na neco vymyslis...a i kdyby ano,tak je to jedno...jen ta poza nestrannyho a s odstupem zacina byt nesnesitelna

Reagovat
fantomas

Ty mi tu něco vyprávěj o nesnesitelnosti... ty, cos tady celou diskuzi zasral svym uplně zbytečnym pláčem nad tim, že se rivalově legendě dostává nějaký zvláštní pozornosti.

Reagovat
r.mrazik

Ty jsi obcas neskutecne tragedni

A vzhledem k tomu,ze mas snad stejne reakci jako ja,tak vyndej hlavu z prdele

Reagovat
r.mrazik

*tragedni v argumentaci

Reagovat
fantomas

Mám stejně reakcí, protože mi bohužel dlouhodobě dělá problém nereagovat na idioty.

Reagovat
kiwwi

omg a kto ho tu oznacoval za priemeraka?

Reagovat
fantomas

r.mrazik

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

nepotrebovali sme vyhrat, remiza by nam stacila mam pocit, nechce sa mi to hladat

Reagovat
Tomoro

je to presne jak rikas

Reagovat
smazaný uživatel

Jágr > Gerrard

Reagovat
fenixLFC

v pocte ohlasenych koncov urcite

Reagovat
CubONE

Bude tolko clankov o Stivim? Ach jaj, asponze diskusie budu zaujimave

Reagovat
R22

Super článek

Reagovat
oli9

Proč tuhle diskuzi zaspamoval ten chudák kiwwi asi 200 zbytečnými komentáři akorát je to tu nepřehledný guláš s hloupými názory

Reagovat
fenixLFC

ma ich tu ,,len'' 37, cize cca kazdy 13 príspevok a po druhe, musi si obhajit svoje vitazstvo z minulého roka za najviac komentov

Reagovat
smazaný uživatel

90% komentárov pod PL je bez hodnoty takže normálka, pár vymetencov súťaži o počet komentárov pod článkami atď takže čo s tým urobíme.....

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nepravda?

Reagovat
fantomas
Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=t6Ej1vHciJ8

z tých "menej známych" sa mi veľmi páčil tento, z takých miest často góly nepadajú

https://www.youtube.com/watch?v=s0lic71MOOs

a tento ešte viac, zo záklonu, briliatný gólik...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomanatura

Vrchol kariery zazil pred 7 lety, v reprezentaci nikdy nic neukazal, relevantnich individualnich oceneni ma minimum. Pouze za klubismus ho opravdu nemuzete stavet na uroven Scholese, nedejboze Pirla ci Zidana.

Lampard > Gerrard

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Holt tu mame priklad, ze clovek nedostane rozum ani s pribúdajúcimi rokmi...

Reagovat
vladis271

Reagovat
oli9

Reagovat
GEGE

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
vladis271

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro me prumerny hrac anglickeho fotbalu, nijak s nezapsal jak hraci svetoveho formatu.

Reagovat
smazaný uživatel

a fans liverpoolu,tolik vzivani a vychvalovani.. kuknete nekdy kdyz skoncil Lubo Moravcik v celtiku,co sa tam delo.. To bol legenda klubu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ale on je fakt legenda , každopádne porovnanie so Steviem je úsmevné, ale fanúšikovia Celticu sú lepší ako LFC, mal super rozlúčku...

Reagovat
fantomas

Však jo, mě jen pobavilo, že někoho při Gerrardovi napadne zrovna Moravčík. Nic proti němu, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
smazaný uživatel

Ale čo ? nechápem treba to dokončiť, keď niečo načneš

Reagovat
fantomas

...prostě mě to pobavilo, ta asociace. Nic ve zlym

Reagovat
smazaný uživatel

tiež nič v zlom, a dik za vysvetlenie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele