Le Fée poprvé v kariéře opouští Bretaňský poloostrov, z Rennes se stěhuje do AS Řím

10.07., 22:45
Aktuality
Enzo Le Fée (© AS Roma)

Pětiletá smlouva a částka ve výši 23 miliónů eur, takový je nejen dle informací francouzského sportovního listu L'Équipe hlavní sumář přestupu záložníka Enza Le Féeho z Rennes do AS Řím. Čtyřiadvacetiletý středopolař se vůbec poprvé ve svojí kariéře vydává mimo Bretaňský poloostrov a zkusí si Serii A. Italský celek oficiálně představil hráče při středečním večeru.

Kdo by si řekl, že pro Rennes je tohle velmi výhodný kšeft a že na tomhle transferu vydělal, pak po sportovní stránce možná ano. I kvůli zranění nedohrál Le Fée za SRFC tolik zápasů, kolik by si asi sám představoval, v základní sestavě se objevil devatenáctkrát ze třiceti čtyř ligových kol. Byť střílení branek nemá mít rodák z Lorientu prioritně v repertoáru, neočekávalo se, že mu na kontě přesných zásahů bude na konci sezóny svítit nula.

Když se tak objevila nabídka z hlavní italské metropole, vedení Rennes vlastně nemělo větší problémy ji přijmout. AS Řím nakonec nabídlo akceptovatelnou sumu, která byla ještě o 3 milióny eur vyšší, než za jakou Les Rennais hráče minulé léto pořizovali ze sousedního Lorientu. Právě ve svém mateřském klubu se Le Fée vyšvihl, aspoň tedy na úrovni Ligue 1, v uznávaného záložníka, v uplynulém ročníku na každý pád neprožil zcela produktivní období.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, asroma.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Witcher

Ve Francii bude výprodej

Reagovat
Largo

Jsem na něj hodně zvědavej, uvidíme, kam ho DDR bude stavět. Zatím jsme ale v mercatu pořád daleko za konkurencí, jeden hráč na pomezí základu a jeden hráč do juniorky.

Reagovat
Lech

Reagovat
Truffaldino

Cena mi přijde hodně vysoká, ale asi to bude tím, že ho Ghisolfi zná z Lorientu, hodně jej chtěl, a to samozřejmě v Rennes dobře věděli.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Ten směr mi přijde dobrej, mladej hráč, dobrej plat. Ale ta cena...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Na tři roční splátky s ok platem, amortizace je přijatelná.

Ghisolfi ví co musí.

Ve francouzské záloze zoufale chybí kreativita, samý běžec a kopáč, pokud odehraje jednu dvě super sezony, klidně může do repre a pak po něm sáhne PSG za randál.

Reagovat
Truffaldino

Způsob platby je vcelku běžný, většina transakcí jde ve splátkách.

Recenze jdou na něj super, hodně se vyzdvihuje i jeho přínos do defenzívy a osobní obrana, na druhou stranu, Aouar po přestupu do Itálie najednou neuměl přihrát, jeho pasy chodí na paty a jsou pomalé. Tak doufám, že to s Enzem nebude stejně.

Jinak souhlas , trochu se jen bojím zranění, neznám klub, který by na tom byl dlouhodobě tak špatně, jako AS.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Aouar mě šokoval přístupem.

Prostě úplně bez intenzity, přitom technicky na to má. Ale pokud za něj dostaneme od Araba 15-20, je to lepší deal než Marquinhos.

Enzo bude snad jiný. Musí být, nebyl zadarmo

Reagovat
Pozor skluz!!!

https://x.com/datamb_/status/1810350511784079844?s=46&t=1PezmQH48sdXuAcsmtNiTg

Těším se na hráče co se hýbe a umí s míčem i zabojovat, hraje proaktivně, ne reaktivně.

Reagovat
pastal

Teď aby hrál v základu svatá trojice v záloze má své místo jiste ( Cristante,Pellegrini, Paredes) jestli bude mít Daniel koule jednoho z nich posadit na lávku tak budu jen rád a klidně do základu i Boveho bojím se co útok když tam je jen Abraham kterého chcou ještě k tomu prodat kdo bude v útoku netuším

Reagovat
Pozor skluz!!!

Daniele chce rychlé hráče a rychlý balon, doteď pracoval s tím, co bylo.

Nedovedu si představit Cristanteho v rychlém fotbalu a Pelle poputuje na lávku hned co kdokoliv jiný dá tři nahrávky v kuse na AM a bude střílet ze střeleckých pozic a nahrávat lépe postaveným spoluhráčům - Lolek to dělá přesně naopak.

Doufám naivně jako vždy

Příští léto bude odejit nebo prodloužen, nic mezitím, tak pokud bude mít Ghisolfi koule a překecá Friedkina, který se bojí nasrat tifosi, i Mourinho mu trval příliš dlouho a hned to zahojil Danim - třeba je to jeho poslední rok.

Paredes si zahraje svoje, nesmí tam k němu být další šnek jen, je aspoň dobrý na míči.

Reagovat
pastal

Ano Paredes by mi nevadil v základu ale k němu musí hrát běhaví hráči a ne Cristante který hraje základ za každého trenéra a to dokonce i v reprezentaci

Reagovat
Godwinson

Zaujmes, prestoupis do vetsiho klubu, nepresvedcis a jdes za vysokou castku jeste do lepsiho. Tomu rikam dobrej agent.

I kdyz jako ma to v sobe, preju mu, aby to taky zacal ukazovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

U něj je spíš otázka, jestli si na to dokazování vybral dobrý tým.

Reagovat
Langi

Houssem Aouar je na odchodu z AS Řím. Zájem o něho mělo Nice, záložník se ale nakonec dohodl na podmínkách angažmá v saúdskoarabském Al Ittihadu a nyní čeká, jak dopadnou jednání mezi oběma kluby.

Twl takže když jsem říkal, že dopadne stejně jako Fekir, tak jsem Fekira ještě urazil...takže jde zamrdat nejlepší fotbalový léta jako Carrasco

Reagovat
Pozor skluz!!!

On už je zamrdaný, neumí zapnout na více než 60 % na hřišti, jeho strop je Turecko, Arab, možná nějaká exotika nebo MLS.

Kdyby to uměl, měl by francouzský pas a hrál za repre, protože tam kreativa žádná není.

Reagovat
Langi

OT: Mikautadze to by byla pecka po těch dvou černých klukách, co stáli nesmyslnou raketu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele