Lazio hledá nového trenéra, kvůli neshodám s vedením skončil Tudor

05.06., 22:00
Aktuality
Igor Tudor (© AFP)

Igor Tudor po dvou a půl měsících končí jako trenér Lazia. Chorvatský kouč, jenž uprostřed března na lavičce vystřídal Maurizia Sarriho, rezignuje po sporech s vedením.

Lazio zakončilo uplynulý ročník Serie A na sedmém místě a kvalifikovalo se do Evropské ligy, na čemž má výrazný podíl Igor Tudor, pod jehož vedením Biancocelesti prohráli jediný z devíti ligových zápasů (5-3-1). V posledních dnech ale na veřejnost začaly prosakovat informace o sporech s vedením, což je podle italských médií důvod odchodu 46letého rodáka ze Splitu.

Římský klub tak musí podruhé během krátké doby hledat nového trenéra a podle italských médií je hlavním kandidátem Marco Baroni z Hellasu Verona. Jeho jméno je však spojováno také s Monzou, kde skončil Raffaele Palladino, který pro změnu kývl na nabídku Fiorentiny.

Tudor kromě Lazia na Apeninském poloostrově vedl Udinese Calcio a Hellas Verona. Působil rovněž v Hajduku Split, PAOKu Soluň, Karabüksporu, Galatasarayi a Olympique Marseille.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (44)

Přidat komentář
pistacik11

Taliansko

Reagovat
Bambino98

Lotito

Reagovat
El Matador

pokud nemá Lotito žádný ambice, tak ať Lazio prodá a koupí si zpátky Salernitanu. Protože s tímhle přístupem se budem zas plácat někde ve středu tabulky a doufat sem tam v nějakou Copu. A to je na tým z hlavního města prostě málo

Reagovat
Largo

Lotito, idealni majitel pro tymy jako Salernitana.

Reagovat
zurix_new

Provinční klub = provinční myšlení.

Reagovat
Largo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pipo123

Viac a viac to vyzera na Baroniho, ma za sebou skvelu sezonu, zachranit Hellas = zazrak.

Ale je to na Lazio?

Reagovat
Salfovic

Kdy to žiješ? Dneska si i takovej Bayern bere trenéra co ani tu záchranu nezvládl.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
stuff

Reagovat
Kucka

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kapřík

Reagovat
zurix_new

Jsem četl že Allegri

Reagovat
Pipo123

Neviem ako sa mam k tomu postavit.

Na jednu stranu vieme ze Lotito je kokot, neprivedie adekvatne posily, ale je na mieste aby si Tudor urcoval koho chce a koho nie?

Nema za sebou take uspechy aby si mohol rozkazovat, rovnako opustil OM.

Toto je nova moda nie? Ze vela trenerov rezignuje. Chapal by som to este u Sarriho, aspon ma nejake uspechy, ale Tudor? Tu chlapci zabudli ze maju trenovat a nie rozhodovat a zostave

Reagovat
Largo

Tak to je snad jasny, ze si trener rekne, koho chce a koho ne, ne? Naopak me Lazio pripada jako cim dal vetsi cirkus vedenej absolutne neschopnym blbem, kterej se akorat trapne smeje nam, kope kolem sebe, ale svuj klub tahne dlouhodobe dolu…

Reagovat
Nuno čomes

Ale kde ten Tudor nějakou dobu vydržel? To taky pro reputaci není OK. Kdybych ho měl angažovat, tak si to jo rozmyslím.

Reagovat
Pipo123

O tomto by som pochyboval, hlavne v taliansku.

Reagovat
Raffaello

No a hráči zase zabudli, že by měli držet hubu a měli by makat a dělat to, co po nich trenér chce. Ale pak je těžký, když ti tam spousta frajerů mluví jinou řečí. Adaptuj se, nebo zemři, přeneseně, adaptuj se, nebo tady nemáš co dělat. Takže pokud hráči neplní to, co trenér chce, tak pochopitelně bude chtít trenér jiné hráče.

Doba se posunula, hráči i trenéři více pindají. Když máš v týmu hráče 12 národností, tak je to holt těžký. Lotito se musí adaptovat na aktuální situaci. Pokud ne, nebudou evropské poháry a pro Lazio zbyde pohodlný střed tabulky. Taková jsou pravidla hry.

Reagovat
doNny

Reagovat
Pipo123

Mali by držať hubu všetci, už som to raz spomínal, páči sa mi ta mentalita v amerických súťažiach kde takéto veci nevidíš, aby tréneri plakali na veci ktoré sa ich netýkajú. To isté hráči komentujú veci ktoré by nemali vôbec riešiť.

Sarri a Mourinho boli toho dôkazom, to čo obaja za posledné dva roky vypustili do média, plač na trávnik, na trénerov, na hráčsky káder atd. Nič také si neviem predstaviť v inom športe, napr v NFL tam by ten tréner hneď letel a ešte by dostal pokutu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tudor nevydrží nikde, měl by si koupit svůj klub.

Reagovat
10

Tudor je větší magor, než Conte. On takhle neskončil poprvé, nikde nevydržel déle než rok, Lazio bylo jeho 11. klub...

Reagovat
10

bez té první čárky

Reagovat
Pipo123

Pritom jeho futbal ma uspech, asi ma velke ego, takto si zabije karieru

Reagovat
Cotton

Podle jména můžeme vydedukovat, že ty neshody nevznikly jeho pozdními příchody na tréninky

Reagovat
Fridgiee

Massimiliano pls

Reagovat
Largo

Baroni To jsem na to zvedavej.

Reagovat
El Matador

Na lavičce Baroni, posily ze Salernitany nebo Hatayasporu takže útok na 10. místo

Reagovat
Pipo123

Tie posily mi nevadia, taky Ederson tiez hral za Salernitanu a dnes ho zavidim Atalante.

Baroni je mozno aj dobra volba, Lotito musi ukludnit atmosferu, Baroni bude ticho, ten vyskakovat urcite nebude, mozno prekvapia a najdu hracov ako Alberto ci SMS, co ale bola zasluha Tareho, takze tomu moc neverim

Reagovat
Panini Calciatore

Pri tych odchodoch ako Luis Alberto, Kamada, Anderson a neochote Lotita investovat do kadra to zatial vidim na buducosezonne fiasko cislo 1

A to este aj Ciro sa dostal k svojmu vekovemu a vykonnostnemu zenitu a uz moze byt v muzstve skor maskotom na niekdajsi sposob alla Quagliarella.

Reagovat
Pipo123

Takže Baroni na dva roky za 1.6 milióna ročne.

Lotito chcel Allegriho, mali spolu diskutovať, ale ten to odmietol.

Neviem čo od toho čakať, Baroni odviedol skvelú prácu vo Verone, za mňa to bol adept na posledné miesto, lepil zostavu ako sa dalo a fungovalo to. Dúfam že na to nadviaže, teraz je priestor pre Lotita aby spravil slušné mercato. Brankár, obrana sú na tom dobre, tam nie je vyložene slabina. To je tak všetko čo funguje, záloha a útok potrebujú prekopať, čo bude bolestivé

Reagovat
zurix_new

lepil zostavu ako sa dalo a fungovalo to.

Jestli on ho právě nakonec nevzal kvůli tomu

Reagovat
Pinturicchio

Tak s jménem to(o) door má k těm vyhazovum prostě blízko, no.

Reagovat
Pipo123

Tak Lotito sa vyjadril k tomu o čom sa dlho špekulovalo.

Podľa Lotita žiadal Tudor o výmenu až 8 hráčov, najhoršie bolo že Tudor nechcel Isaksena, Rovellu a Guendouziho, teda trojicu ktorá nás minulé leto vyšla na takmer 50 miliónov.

Ak to je pravda, minimálne ten Guendouzi a Tudor sa nemájú od čias kedy boli v OM radi... tak tu vyhráva Lotito, akokoľvek je kokot, tak obetovať Guendouzi (mal výbornú sezónu) a hlavne Rovellu? (ten chalan už pod Sarrim ukázal potenciál) to by boli strašné rozhodnutia.

Osem hráčov ti nevymení Juve za jedno prestupové obdobie, nie ešte Lazio... Tudor asi hráva Football Manager, inak si to neviem vysvetliť, aby si ten borec nezatvoril dvere do budúcna

Reagovat
Raffaello

Rovella zatím bída, a to jsem jeho velký fanoušek. Má dva roky na to, aby ten potenciál proměnil, protože zatím zůstává jen u toho.

S tím Juve bych byl opatrný.

OUT: Sandro, Kostič, McKennie, Kean, Illing-Junior, Szczesny, Alcaraz (OK hostování) + možná Chiesa

Každopádně osm hráčů u Lazia je dost.

Reagovat
Kapřík

Ten Chiesa, to je vážně nějaká větší pravděpodobnost že odejde?

Reagovat
Raffaello

Zatím jen spekulace. Ale pokud nepodepíše novou smlouvu, tak půjde.

Reagovat
Kapřík

Tak uvidíme, byla by to škoda.

Reagovat
Kapřík

Je fakt, že takové úspěchy za sebou nemá, aby si mohl diktovat takovou přestavbu. Nejdřív musí něco velkého ukázat a hlavně někde chvíli vydržet a pak bude mít větší slovo. Tohle byl od něj doslova sebevražedný nesmysl a podle toho to dopadlo.

Reagovat
Pipo123

Lotito potvrdil že Alberto odchádza do Al-Duhail za 10 miliónov eur. Cez víkend sa dokončí prestup.

Budem spomínať na tu trojicu Leiva, Alberto, SMS ako to najlepšie čo sme za posledné roky mali, taká kvalita u nás dlho nebude.

Baroni je už v Ríme, videli ho vo Formelle. Zajtra sa očakáva ofiko podpis...

Strašne veľa ľudí, či už bývalých hráčov alebo trénerov hodnotí Baroniho pozitivne. Naopak fanúšikovia sú sklamaní, môže len prekvapiť.

Hodne sa hovorí o tom že Lotito od Baroniho chce aby využíval letné investícii a mladších hráčov, hlavne Rovella a Isaksen.

Príde ten Tchaouna ako náhrada za Andersona. Hodne sa píše o hráčovi Tijjani Noslin, (za Veronu 5 gólov a 4 asistencie).

Guendouzi preberie líderskú pozíciu v tej záloha, od neho to očakávam, ale kurva prosím nech hraje ten Rovella, ten chalan to teraz musí zobrať na seba a po odchode Alberta prebrať zodpovednosť.

Reagovat
Raffaello

Baroni s mladými zvládá pracovat, prošel si tím v Sieně a v Juventusu. Poměr cena/kvalita dobrá. Nebude na něj nijak výrazný tlak, dobrá volba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele