LaLiga - souhrn 10. kola: Valencia se propadla na dno tabulky

18.10., 23:02, aktualizováno včera, 23:03
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Las Palmas. (© David Ramos / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Valencia prohrála s Las Palmas, místo něhož se propadla na poslední místo. Barcelona rozdrtila Sevillu a vede tabulku o tři body před Realem Madrid. Ten vyhrál ve Vigu, tamní Celtu porazil o gól. Atlético Madrid po dvou remízách zdolalo doma nováčka Leganés, přestože prohrávalo.

Valencia CF - UD Las Palmas 2:3

21.10.2024 21:00

Góly: 14. Pepelu (pen.), 90+4. César Tárrega - 43. Alejandro Muñoz, 53. Fábio Silva, 84. Alberto Moleiro

Las Palmas zvítězilo v 10. kole LaLigy na půdě Valencie 3:2. Velký podíl na atraktivitě utkání měl kapitán domácích Pepelu. Nejdříve z penalty otevřel skóre, v 69. minutě ale musel pro nedisciplinovanost předčasně pod sprchy. Oslabené Netopýry skolil vítěznou trefou 21letý Alberto Moleiro, díky němuž hosté poprvé v sezoně vyhráli.

Střetnutí tápajících celků ze sestupových pozic mohl brzkým gólem načnout trestuhodně neobsazený Sergi Canós, v nadějné přiležitosti ale zakončil vysoko nad. Ve 14. minutě už domácí fanoušky rozradostnil kapitán Pepelu, jenž se sebejistě prosadil z pokutového kopu. Potrestal tak tahání za dres, které ve vápně předvedl José Campaňa.

Pepelu byl blízko zdvojnásobení vedení Valencie, jeho prudkou ránu ale Jasper Cillessen tečoval nad břevno. Cillessen byl znovu povolán do akce, když se blížila 30. minuta hry, kdy zabránil útoku Thierryho Correiy. V prvním dějství padlo hned osm žlutých karet. Před odchodem do kabin byl Álex Muňoz ve správný čas na správném místě a skóroval poté, co Giorgi Mamardašvili vyrazil střelu Adnana Januzaje pouze k němu.

Krátce po výměně stran Las Palmas málem otočilo skóre, když Mamardašvili akrobaticky vytlačil Muňozův odvážný pokus. V 53. minutě se již povedlo skórovat vypůjčenému útočníkovi Wolves Fábiovi Silvovi, který skvěle zužitkoval povedené přihrávky Campaňy.

V 69. minutě se situace pro domácí ještě zhoršila. Střelec Pepelu dostal červenou kartu, čímž ukončil šance Los Che na bodový zisk. Pět minut před koncem základní hrací doby se trefil Moleiro.

César Tárrega sice v závěru utěšil fanoušky Valencie kontaktní brankou, ale ani to nestačilo k zvratu. Na manažera Los Che Rubéna Baraja nadále stoupá tlak poté, co z posledních 17 zápasů v nejvyšší soutěži vybojoval pouze jedinou výhru.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC 5:1

20.10.2024 21:00

Góly: 24. Robert Lewandowski (pen.), 28. Pedri, 39. Robert Lewandowski, 82. Pablo Torre, 88. Pablo Torre - 87. Stanis Idumbo

Barcelona na domácím stadionu pokračovala ve skvělém vstupu do sezony a před zápasem na hřiěti Realu Madrid si připsala devátou výhru z deseti ligových zápasů, když smetla Sevillu 5:1. Po dvou brankách Katalánců vstřelili Robert Lewandowski a Pablo Torre.

Barca si chtěla udržet tříbodový náskok na čele tabulky La Ligy právě na Real, a svěřenci Hansiho Flicka proto vstoupili do utkání aktivně. Ansu Fati měl těsně po čtvrthodině hry velkou šanci otevřít skóre, netrefil ale branku. Barca však na oslavy nemusela čekat dlouho, Rafinhu totiž v pokutovém území poslal k zemi Peque a Robert Lewandowski poslal brankáře z penalty na opačnou stranu. Vzápětí vedla už o dva góly. Lamine Yamal si naběhl do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel Pedriho, který poslal míč do branky. Barca nepolevila v tlaku a ještě před koncem poločasu přidala třetí gól, když se míč po rohovém kopu dostal k Raphinovi, jehož pokus zpoza šestnáctky tečoval do branky Lewandowski. Zaznamenal tak už 12. ligový gól v sezoně.

Ani po přestávce Katalánci nepolevovali a domácí byli blízko přidání čtvrtého gólu. Yamalovu střelu z hranice pokutového území ale skvěle vyrazil Örjan Nyland. Sedmnáctiletý mladík byl očividně při chuti, vyslal Raphinhu do gólové šance, Brazilci byl však odmáván těsný ofsajd. Tříbrankový náskok Flick využil k tomu, aby dal 30 minut před koncem odpočinout Lewandowskému a Raphinhovi. Přesto domácí pokračovali v útočení, Fati se ocitl volný v pokutovém území, Španělovi ale chybělo přesnější zakončení. Seville se směrem dopředu nedařilo, což dokazuje fakt, že hosté nevystřelili na branku až do 87. minuty, kdy skóroval Stanis Idumbo. Předtím však už čtvrtý gól domácích přidal Torre, který těsně před koncem vstřelil i pátou branku.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Getafe CF 1:1

20.10.2024 18:30

Góly: 44. Santi Comesaña - 87. Mauro Arambarri (pen.)

Villarreal v desátém kole La Ligy nedokázal v domácím prostředí proti Getafe udržet jednobrankový náskok a remizoval 1:1, když hosté vyrovnávali v 87. minutě z pokutového kopu. Do vedení poslal Žlutou ponorku těsně před přestávkou Santi Comesaňa, za hosty penaltu proměnil Mauri Arambarri.

V zápasech Villarrealu padlo nejvíce gólů po duelech Barcelony, zatímco v zápasech Getafe jich padlo nejméně. Bohužel pro nezaujatého diváka úvodních 34 minut zápasu naznačovalo, že to bude statistika hostů, která převáží, protože ani jeden tým nevyprodukoval střelu na branku.

Tou první byla slabá křižná střela Sergiho Cardony, kterou pohodlně zlikvidoval David Soria v brance Getafe. V závěrečných deseti minutách poločasu chyběl klid Cardonovi opět, když z bezprostřední blízkosti pálil nad bránu. Tlak Marcelinových svěřenců pokračoval a ještě před přestávkou se dočkali. Thierno Barry poslal míč nabíhajícímu Comesaňovi, který ho poslal kolem Sorii.

Svěřenci Josého Bordaláse dosud venku skórovali jen dvakrát, po hodině hry si však Yıldırım poradil s obranou Villarrealu a vyslal na branku prudkou střelu, vzápětí Álvaro Rodríguez hlavičkoval vedle tyče. Villarreal mohl zvýšit, Gueyeho však skvělým reflexivním zákrokem vychytal Soria. Vzápětí byl na druhé straně Arambarriho gól odvolán pro ofsajd a poté Conde skvěle vychytal Yıldırıma.

Když už se zdálo, že Getafe odjede bez bodu, udeřil Yıldırıma v pokutovém území do obličeje Raúl Albiol. K penaltě se postavil Arambarri a vyrovnal. Villarreal alespoň prodloužil svou neporazitelnost ze vzájemných zápasů na 12 zápasů, zatímco Getafe je nyní tři zápasy neporažené.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CD Leganés 3:1

20.10.2024 16:15

Góly: 69. Alexander Sørloth, 81. Antoine Griezmann, 90+9. Alexander Sørloth - 34. Yvan Neyou Noupa

Atlético Madrid porazilo v 10. kole La Ligy doma 3:1 Leganés, které prodloužilo sérii bez ligového vítězství na osm zápasů. Hosty sice v prvním poločase poslal do vedení Yvan Neyou, po přestávce ale domácí otočili stav utkání dvěma brankami Alexandera Sörlotha, jednou se trefil Antoine Griezmann.

Svěřenci Diega Simeoneho měli za úkol snížit sedmibodovou ztrátu na Barcelonu a Real Madrid na čele La Ligy, začali ale vlažně. I přes převahu v držení míče měli gólových šancí málo. Tu největší promarnil Alexander Sörloth, když vyslal na brankáře slabou střelu. Naopak Leganés se poté dostalo do vedení.

Daniel Raba přihrávkou do vápna našel Neyoua, který střelou do horního rohu překonal bezmocného brankáře Jana Oblaka. Diváci na Metropolitanu při odchodu do šaten vyjádřili svou nespokojenost, bylo tedy jasné, že Simeone bude muset na vývoj utkání zareagovat.

Blízko vyrovnání byl v úvodu druhé půle Ángel Correa, z obrovské šance ale gól nevytěžil. To Sorlothovi se to naopak povedlo, když se trefil chytrou patičkou. Jeho spoluhráč Rodrigo De Paul poté střílel z voleje, jeho pokus byl ale zablokován. Domácí se ale nakonec dočkali. Giuliano Simeone udržel míč u postranní čáry ve hře, poté přihrál Antoinu Griezmannovi, který se u bližší tyče prosadil.

Francouz byl v závěru utkání vyloučen, rozhodnutí bylo ale po přezkoumání videorozhodčích zrušeno. V poslední minutě nastaveného času ještě přidal třetí gól Sörloth, a Atleti si tak připsali teprve třetí výhru ze šesti domácích ligových zápasů. Leganés naopak v lize nevyhrálo už osm zápasů, takže se nebezpečně potácí nad pásmem sestupu.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Rayo Vallecano 1:0

20.10.2024 14:00

Góly: 75. Vedat Muriqi

Mallorca zvítězila v rámci 10. kola LaLigy na vlastním hřišti nad Vallecanem 1:0. Vítězný zásah si připsal Vedat Muriqi, jenž tak oslavil návrat po kratší odmlce vinou svalového zranění. Los Piratas se díky triumfu posunuli v neúplné tabulce na pátou příčku, která zajišťuje účast minimálně v Evropské lize. Madridský celek naopak přišel o impozantní sérii, když pět zápasů v řadě nepoznal hořkost porážky.

Domácí se mohli ujmout vedení už po dvou minutách, když se střela Roberta Navarra z hranice pokutového území odrazila od pravé tyče. Pak si Los Piratas vytvořili další slibnou příležitost, když byl na konci povedeného centru nekrytý Muriqi, jehož hlavička skončila nad břevnem. Další nadějný pokus Kosovana z přímého kopu pak Augusto Batalla vyrazil. Svěřenci Jagoby Arrasateho si nadále vytvářeli větší šance a těsně před přestávkou se Navarro dostal k míči po dlouhém autu do pokutového území, ale jeho střelu vytěsnil Batalla.

Čtrnáct bodů z devíti zápasů byl před výkopem nejlepším výsledkem Mallorky v nejvyšší soutěži od sezony 2009/10. Los Piratas byli ve druhém poločase rozhodně lepším týmem. Nebezpečný pokus Cyleho Larina byl zneškodněn pohotovým Batallou, poté si gólman Vallecana poradil i s ránou z dílny Johana Mojicy. Mallorca pokračovala v tlaku, který se nakonec zúročil necelých 15 minut před koncem, když se po rohu střídajícího Daniho Rodrígueze vyhoupl nejvýše do vzduchu Muriqi a překonal Batallu.

Střídající Antonio Sánchez mohl v poslední minutě nastaveného času zvýšit vedení, ale jeho zásah byl nakonec odvolán kvůli ofsajdu. Mallorca si výhru i tak pohlídala a zůstává jedním ze dvou týmů v LaLize, které v této sezoně ještě neztratily ani bod po vstřelení prvního gólu. Díky pátému vítězství v sezoně se Mallorca posunula na pátou pozici, zatímco Rayo zůstává v ligové tabulce deváté a na příčky zajišťující pohárovou Evropu ztrácí čtyři body.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Madrid 1:2

19.10.2024 21:00

Góly: 51. Williot Swedberg - 20. Kylian Mbappé, 66. Vinícius Júnior

Real Madrid prodloužil ligovou neporazitelnost o další utkání, když na Estadio de Balaídos skolil Celtu Vigo 2:1. Domácí celek tak s Bílým baletem padl již podeváté v řadě! Real se tak bodově dotáhl na Barcelonu, kterou doma příští týden přivítá v El Clásiku.

Úkol čelit úřadujícímu mistrovi bez distanovaných Ilaixe Moriby a Iaga Aspase se zdál být pro Celtu dost náročný, přesto zahrozila jako první. Už v osmé minutě vyslal Borja Iglesias do šance Williota Swedberga, ale Thibaut Courtois dokázal jeho pokus vynikajícím zákrokem vytěsnit.

Poté, co nevyužili svou šanci, byli ve 20. minutě domácí potrestáni. Po chybě a trochu smůly fotbalisté z Galicie inkasovali. Špatná přihrávka Frana Beltrána se odrazila od Eduarda Camavingy přímo ke Kylianu Mbappému, který svůj pokus z 22 metrů zakroutil za záda Vicenteho Guaity a připsal si šestý gól v La Lize. A protože Iglesias skóroval po ofsajdu, šli do kabin v lepší náladě Los Blancos. Rozdíl ve skóre mohl být ale vyšší, to by však museli přesněji mířit Camavinga s Viníciusem.

Po dvou minutách druhé půle nedokázal ani Jude Bellingham z dobré pozice rozvlnit síť a brzy toho litoval. Óscar Mingueza krásně zakombinoval na pravé straně s Jonathanem Bambou a poté odcentroval na Swedberga, který tentokrát nedal Courtoisovi šanci.

Vzápětí mohl vedení na stranu Realu vrátit Vinícius, ale jeho gól sudí kvůli ofsajdu neuznal. O osudu duelu tak rozhodl až veterán Luka Modrič, jenž překonal rekord Ference Puskáse jako nejstaršího hráče, co kdy nastoupil za Real Madrid. Chorvat perfektně přihrál Viníciusovi, který obešel Guaitu a skóroval.

Celta, která na Balaídos prohrála jen jednou z posledních jedenácti zápasů, nadále hrozila prostřednictvím Bamby a Minguezy. Anastasios Douvikas měl velkou šanci v nastaveném čase, ale přestřelil. Real Madrid tak před El Clásikem, které se uskuteční příští víkend, zapsal další výhru a prodloužil ligovou neporazitelnost na 42 duelů. Los Celestes naopak neukončili čekání na ligové vítězství proti Realu, které se táhne roku 2014.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Sociedad 0:1

19.10.2024 18:30

Góly: 44. Mikel Oyarzabal

Real Sociedad v sobotu večer v LaLize potvrdil, že se mu proti Gironě daří. Na Estadio Municipal de Montilivi v Gironě vyhrál v 10. kole 1:0 a prodloužil sérii neporazitelnosti ve vzájemných duelech již na devět soubojů v řadě. Ladislav Krejčí odehrál za Katalánce kompletních 90 minut.

Úvod utkání byl poměrně nenápadný a bylo vidět, že oba týmy se dostávaly do hry pomalu. První větší šanci měli hosté, když si Orri Óskarsson našel prostor ve vápně, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla. Islandský útočník dostal šanci na reparát těsně před půlhodinou hry, ale v rozhodující chvíli po skvělé přihrávce Braise Méndeze mířil nepřesně.

Real Sociedad nadále stupňoval tlak a za své snažení byl krátce před koncem úvodního dějství odměněn. Mikel Oyarzabal se po centru Andera Barrenetxey dostal do zakončení v malém vápně a hlavou otevřel skóre. Druhý poločas začal rovněž tlakem Realu Sociedad, který se po hodině hry pokusil dvojím střídáním otupit trenér Míchel. Přestože Girona měla následně míč častěji ve svém držení, s vytvářením šancí už to bylo slabší. Hosté si byli vědomi svého náskoku a více se zaměřili na defenzivu.

Nakonec měl brankář Realu Sociedad Álex Remiro přeci jen práci, ale prudkou hlavičku Christhiana Stuaniho dokázal zlikvidovat. Jako další zahrozil Arnaut Danjuma, který se prokličkoval do pokutového území, ale místo přihrávky na Stuaniho se chybně rozhodl pro střelu z velkého úhlu a bránu minul. Real Sociedad tak po špatném začátku sezony zabral a posunul se na 11. místo v LaLize o skóre před 13. Gironu - oba celky mají 12 bodů.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis 1:2

19.10.2024 16:15

Góly: 59. Lucas Torró - 7. Vitor Roque, 73. Ezequiel Ávila

Góly Vitora Roqueho a Chimyho Ávily ukončily na Estadio El Sadar neporazitelnost Osasuny v LaLize v této sezoně a pomohly Realu Betis v 10. kole k těsnému vítězství 2:1. Betis se navíc bodově dotáhl na svého soupeře, který po úspěšném startu zavrávoral.

Fanoušci Osasuny, která do tohoto zápasu vstupovala s 15 body na kontě, což se jí v této fázi sezony podařilo pouze jednou za posledních 10 prvoligových ročníků, byli pochopitelně v dobré náladě. Po několika minutách se však Betis dostal brzy do vedení zásluhou barcelonského odchovance Roqueho, který usměrnil střelu Aitora Ruibala do vzdálenějšího rohu brány za bezmocného Sergia Herreru. Brzy následoval tlak Osasuny, především Bryan Zaragoza dělal Betisu problémy na levém křídle, ovšem Aimar Oroz po jeho přihrávce z úhlu branku přestřelil.

Héctor Bellerín na druhé straně našel opět Roqueho, jehož pokus srazil Alejandro Catena na brankové čáře, a Herrera následnou Bellerínovu dorážku zneškodnil. Otevřený první poločas skončil převahou Osasuny, Ante Budimir ale z bezprostřední blízkosti bránu minul.

Střelce gólu Roqueho o přestávce vyřadilo zranění z prvního poločasu, což vedlo k poněkud nevítanému přijetí Ávily domácími fanoušky, kde před tím útočník hrál pět sezon. Netrvalo to však dlouho a příznivci Los Rojillos se radovali z vyrovnání. Po rozehrávce v hloubi pole Betisu se k hlavičce na zadní tyči dostal Lucas Torró, který parádním způsobem poslal míč do branky. Osasuna se po hodině hry hnala za vítězstvím, po Herrerově důrazné hlavičce se však k míči dostal Ávila a vrátil svému týmu vedení.

Hostující Natan pak byl v 96. minutě vyloučen, ale Betis už výhru udržel. Připsal si tak čtvrté vítězství v posledních pěti návštěvách El Sadaru. Tři body vynesly Betis v ligové tabulce před Osasunu na šesté místo, čtyřzápasová série Los Rojillos bez porážky tak skončila.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 4:1

19.10.2024 14:00

Góly: 6. Dani Vivian, 28. Iñaki Williams, 30. Iñaki Williams, 55. Álex Berenguer - 90+2. Álvaro Tejero

Athletic dal Espaňolu lekci z produktivity, když dokázal ve vzájemném utkání v rámci 10. kola LaLigy skórovat téměř z každé příležitosti a vyhrát 4:1. Hlavními postavami zápasu se stali dvougólový Iňaki Williams a Alex Berenguer, který jednu branku dal a na obě Williamsovi přihrál. Alex Král odehrál za hosty celý zápas.

Athleticu reprezentační přestávka prospěla a do zápasu vlétl s nebývalou energií. Hned v 6. minutě usměrnil roh Nica Williamse kolenem do sítě Dani Vivian. Hosté přijeli navázat na vítězství z předešlého kola nad Mallorcou, rychle inkasovaný gól jim ovšem sebral vítr z plachet.

Když se hosté konečně začínali nadechovat, zasadilo jim tvrdé dva direkty duo Iňaki Williams-Alex Berenguer. Nejprve Berenguer krásným pasem našel před téměř odkrytou bránou Williamse, a ten zvýšil na 2:0. O dvě minuty později si s oběma borci kombinaci vyzkoušel i Iňakiho bratr Nico. Ten obehrál jednoho z beků Espaňolu a vybídl nabíhajícího Berenguera, který míč ještě kousek potáhl po své straně a poté ho předložil Iňakimu Williamsovi do bezprostřední blízkosti, ze které už se takový střelec jen těžko mýlí.

Deset minut po úvodu druhého dějství se znovu o slovo přihlásil Berenguer, když přízemní střelou počtvrté překonal bezmocného brankáře Joana Garcíu. V této fázi bylo jedinou otázkou, kdo získá ocenění pro hráče zápasu, jelikož kandidátů bylo více. Ať už jeden z bratrů Williamsových nebo právě Berenguer. V samotném závěru výsledek ještě zmírnil Álvaro Tejero, i tak se těžká porážka hostům kousala jen velmi těžce.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Valladolid 2:3

18.10.2024 21:00

Góly: 6. Toni Martínez, 90+7. Kike - 17. Mamadou Sylla (pen.), 72. Selim Amallah (pen.), 76. Anuar Tuhami

Real Valladolid porazil v 10. kole LaLigy po dramatickém průběhu Alavés na jeho hřišti 3:2, a ukončil tak dvouměsíční čekání na triumf v nejvyšší soutěži. Úspěch hostů se dotavil i díky dvěma pokutovým kopům, ale rozhodující trefu si nakonec připsal až Anuar.

Domácí se dostali do vedení už v šesté minutě, kdy se Mariu Martínovi podařilo nechtěně odevzdat míč Toni Martinezovi, který se mu za to odvděčil parádním zásahem z 25 metrů do dolního rohu. Vedení Alavésu však netrvalo dlouho, protože brankář Antonio Sivera v pokutovém území nešikovně sestřelil Anuara a Mamadou Sylla mohl z penalty proti svému bývalému klubu vyrovnat.

Tento zásah přišel zcela navzdory průběhu hry a hosté museli na další skutečnou šanci čekat až do nastavení, kdy Martínův silný pokus skončil těsně vedle tyče. Ještě předtím byli Babazorros sami blízko druhému gólu, když Jon Guridi vyrazil hlavičku, zatímco Manu Sánchez zblízka přestřelil odkrytou branku. Jeho trefa by ale kvůli ofsajdu stejně neplatila.

Od návratu na trávník byli svěřenci Luise Garcíi Plazy frustrovaní, protože se jim nedařilo prolomit nejhorší obranu LaLigy, zatímco Valladolidu postupně rostlo sebevědomí. A v 72. minutě byli odměněni, když se díky velmi sporné penaltě poprvé v zápase dostali do vedení. Guridi byl potrestán za ne zcela jasnou ruku ve váně a Selim Amallah proměnil také druhý pokutový kop svého týmu.

Domácí tak nyní čelili vyhlídce na pátou porážku v šesti zápasech venku. K obratu však nedošlo, protože Sylla proklouzl přes Tuhamiho a trefou do vzdálenějšího rohu stvrdil hostující úspěch. Po devíti minutách nastaveného času dosáhl Alavés na kontaktní branku z kopačky Kikeho Garcíi, jenž si v pokutovém území sklepl míč na prsa, otočil se a ranou do vzdálenějšího rohu snížil.

To ovšem bylo ze strany domácích vše a střelec poslední branky zápasu byl navíc vyloučen, neboť si za odmlouvání rozhodčímu vysloužil během krátké chvíle hned dvě žluté karty. Deportivo tak padlo v prvním domácím vzájemném zápase od roku 2015, zatímco Valladolid se ani přes výhru neodpoutal ze sestupových příček.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
10
9
0
1
33 : 10
27
2
Real Madrid
10
7
3
0
21 : 7
24
3
Atlético Madrid
10
5
5
0
16 : 6
20
4
Villarreal CF
10
5
3
2
18 : 18
18
5
Athletic Bilbao
10
5
2
3
17 : 11
17
6
RCD Mallorca
10
5
2
3
10 : 8
17
7
Real Betis
10
4
3
3
10 : 9
15
8
CA Osasuna
10
4
3
3
14 : 16
15
9
Rayo Vallecano
10
3
4
3
11 : 10
13
10
Celta Vigo
10
4
1
5
17 : 17
13
11
Real Sociedad
10
3
3
4
8 : 8
12
12
Girona FC
10
3
3
4
11 : 13
12
13
Sevilla FC
10
3
3
4
10 : 15
12
14
Deportivo Alavés
10
3
1
6
13 : 18
10
15
Espanyol Barcelona
10
3
1
6
10 : 17
10
16
Getafe CF
10
1
6
3
7 : 8
9
17
CD Leganés
10
1
5
4
6 : 12
8
18
Real Valladolid
10
2
2
6
8 : 21
8
19
UD Las Palmas
10
1
3
6
12 : 19
6
20
Valencia CF
10
1
3
6
7 : 16
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
misinho7

Dolezite 3b.

Luka najstarsi hrac aky kedy za Real hral a paradny, naozaj za tu dobu najlepsi.

Aj utocne duo Vini a Mbappe malo svoje zablesky, hlavne je ze sa presadili, Mbappe teda paradna trefa.

A Rodrygo sialeny, jak prisiel tak snad vsetko dojebal

A co sa stalo s obranou? Sak to je derave, tam kazdy nakop sanca. To jakeby zabudli zrazu branit, takto proti BVB ci Barce to len tak nepojde.

Reagovat
kaja900

Rodrygo uplně mimo no, ten pokazil snad všechno

Reagovat
ACSeRw!n

ktere 3b nejsou dulezite ?

Reagovat
kaja900

Super, výhra po repre pauze splněna ale ta obrana, to je děs.. tohle bude Dortmund i Barca trestat

Reagovat
zasranej malíř

3 body fajn, ale jinak teda bída, hlavně vzadu uvidíme co BVB a El Clasico

Reagovat
Hachim Mastour

to je pacient

Reagovat
Kenneth

Další utrpěná výhra. Snad teda už jen do konce sezony.

Reagovat
Raul=Real

Na to sa nedá pozerať, opäť s obrovským šťastím utrápená výhra bez nápadu a myšlienky s obrovskými chybami v obrane Carlo OUT

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
unk

Carlo zase raz skusal vyssie postavenu obranu a body sme nestratili len nahodou Nerozumiem ako mozeme mat TOP hracov na kazdom poste a pri najmensej zmene taktiky na trochu riskantnejsiu horime jak papier

Reagovat
Indio

Atleti dnes dost podobně. Cholo to zkusil hrát na dva stopery místo tří a bylo to teda dost špatný. V 57' to změnil zpátky na klasiku 3 stopery a hned se na to dalo koukat

Reagovat
Phillipinho

Barrios zase zranenej

Reagovat
Elliasson

Uuups... Jak hrál Clement?

Reagovat
Phillipinho

Velmi dobre. Na mici oproti Reinildovi nebe a dudy. Bohuzel mu Witsel zrakvil koleno.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
-R2D2-

Svižnej, přesnej, kolektivní fotbal. Takhle to má bejt. Iñigo se mi líbí čím dál, tím víc. Dneska všechno ok. Sevilla byla vesměs strašidelná..

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
MystycMac

Bayern bude zdemolovaný a Real nech radšej na EC ani nenastupuje...Casado Torre Pedri Gavi Bernal Fermin Olmo Jong to je extrémna kvalita v zálohe už sa teším jak ty dvaja Francúzky somári v zálohe Realu budú pobehovať jak splašene ovce.

Reagovat
Visca el barca

Letos je to super Hansi je démon

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rizek

Hrozně dobře se mu fandí. On je jak velký táta těch hráčů. Když přicházel, tak jsem měl velké pochyby, ale naprosto zbytečné. Je skvělý. A to ať to výsledkově v sezoně dopadne, jak chce. Jeho práce je fakt neuvěřitelná.

Reagovat
los_blancos

Všimli ste si, že naši hrali prvýkrát s 3 obrancami v systéme 3-5-2? Neviem, neprišlo mi to tak zlé, minimálne smerom do útoku to vyzeralo OK, Mbappému s Viním to takto vyhovovalo viac, doteraz ich najlepší zápas.

Problém s defenzívou, okrem toho zjavného, teda nedostatočnej súhry a že takto ešte nikdy nehrali, bol hlavne v Tchouaménim, ktorý ani nevedel, čo má robiť a kde sa pohybovať. Zjavne mu nepomohol dohovor od Carla počas prerušenia hry a ani prestávka. Totiž do 2P sa Carletto rozhodol radšej vrátiť ku klasike so 4-člennou obranou, len sa zdá, že nie celkom si uvedomil, kto bude brániť na krajoch. :) Viď gól Celty - školácke bránenie Frana, sčasti tiež Lucasa...

Ide o to, že s nimi sa nedá brániť, ak by hral len jeden z nich, tak ok, ten na opačnej strane (Mendy & Carva) by chybu dokázal napraviť, ale takto je to nemožné. Kvôli tejto Carlovej úprave v 2P bránili ešte horšie a tiež k tomu dosť napomohli zmeny, keď vystriedal Camavingu s Fedem, zrazu nedokázal nikto kradnúť lopty a tím bol neustále pod tlakom...

Celý tento úvod sezóny ide hlavne za Carlom a jeho štábom, zatiaľ to absolútne nedávajú. Každý druhý zápas sa experimentuje so systémami, zostavami a striedania v zápasoch sú úplne na facku.

Ale dobre teda, stále je len začiatok a majú ešte čas no. Hlavne dúfam, že sa vyberie ten najvhodnejší systém na tie reštarty, ideálne 3-5-2, je najlepší taktiež do budúcna, ak teda plánujeme toho Xabiho s Arbeloom + posily typu TAA s Daviesom. Len stále mám obavy, že Ancelotti na to nie je stavaný, nezvládne to hráčov naučiť a uchýli sa k defenzívnej klasike, aby následne aj tak vyhral LM.

Reagovat
ciernyribiz

nebolo to 1x, skusal to uz aj Zidane jeden zapas alebo polcas presne si nepamatam vtedy hral Vinicius praveho wingback a to bolo este len hroza. Vela moznosti nema ak nikto nepride. v 4clennej obrane moze byt iba jeden bud Fran alebo Lucas, v idealnom svete ani jeden. Nemame praveho obrancu a na hru s 3 stopermi zase nemame stoperov :D Militao nevydrzi vsetky zapasy. Fedeho spravne vystriedal, nemoze hrat vsetko a odohral 2 zapasy za Uruguaj. Camavinga zase niej e este po zranení v 100% kondícii. Bellinghmaa mal tiež striedať. Ale to je typicky Carlo može mať aj 30 hracov hrat budu u neho aj tak max 15. Za mna tieto 2 najblizsie zapasy by sme mali hrat v obrane Mendy Rudiger Tchou a napravo Militao. Vsetko ostatne je samovrazda.

Reagovat
los_blancos

Jj, myslel som pod Carlom. ;)

Je pravda, že s 3 stopérmi by sa nedalo hrať stále. Ja len dúfam, že ten systém sa úplne nezavrhne a párkrát ho ešte uvidíme. Totiž jeden stopér nám chýba aj v 4-člennej obrane, mal by niekto prísť v zime. Určite sa ale najskôr počká na vývoj Alabu a či nám má ešte čo ponúknuť.

Ideálne, aby v januári prišiel TAA + stopér, tak by sme mohli vídať systém s 3 obrancami oveľa častejšie. Bez posíl tá pravdepodobnosť klesne na minimum a súhlasím, že na najťažšie zápasy by mala hrávať obrana v zložení, čo píšeš.

S Fedem súhlas, len toho Camavingu by som tam radšej nechal (ak sa cítil OK) a miesto neho dal dole Juda, ten v repre tiež odohral takmer všetko.

Inak v tom 3-5-2 by mohli vyskúšať Mendyho ako LCB a vyššie na wingbekoch po stranách kľudne aj Rodryga s Brahimom. Mohli by to byť slušné alternatívy.

Reagovat
LAM

Výsledek a hra paráda. Akorát pozor na tu vysunutou obranu, kde nás dokáží někdy nachytat....

Jinak chápu někdo proč se EC hraje už v sobotu, když hrajeme s Bayernem ve středu a příští týden v týdnu nic není? Tomuhle fakt nerozumím a mohlo se hrát v neděli.

Reagovat
technecium

Je potřeba pomoci Realu

Reagovat
valloire

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Paganini

Je to tak. Real už dlouho Barcelonu v Clasicu neporazil a potřebuje pomoc od Tebase. Bude mít o den odpočinku navíc

Reagovat
kaja900

Reagovat
kaja900

Já po letech neuvidím EC, co bych dal za to kdyby bylo v neděli

Reagovat
whatever

Ta vysunuta obrana je nase zranitelny misto, zatim to funguje skvele, ale ted projde zatezkavaci zkouskou: Olise, Gnabry / Coman, Kane, Mbappe, Vinicius, Rodrygo…

Reagovat
Jordi Alba

Netopýrek válec. Moc tomu nevěřím, ale třeba jim to letos už vyjde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele