LaLiga - preview 10. kola: Předposlední hostí posledního

18.10., 09:23, aktualizováno včera, 08:37
Previews
Hugo Duro (© AFP)

Desáté kolo španělské ligy uzavře souboj dvou nejhorších týmů dosavadního průběhu sezony. Valencia posbírala jen šest bodů a je předposlední, Las Palmas dokonce stále čeká na první triumf.

Valencia CF - UD Las Palmas

pondělí 21:00

V pondělní dohrávce desátého kola se střetnou dva celky, které se nacházejí na samotném chvostu celé tabulky. Domácí Valencie vyzve Las Palmas, které se stále ne a ne probojovat k premiérovému vítězství v sezoně. Jak si oba týmy poradí ve veledůležitém záchranářském boji a kdo z něj nakonec vzejde jako vítěz?

O tři body lépe je na tom před pondělním kláním Valencie. Na svém kontě má jednu překvapivou výhru na domácím hřišti proti Gironě, jinak se zejména venku trápí. Například s Realem Sociedad odehrála velmi špatné utkání jak v obraně a v útoku a po zásluze si odvezla porážku 0:3.

V minulém kole před reprezentační pauzou se pak "Los Che” představili na půdě dalšího aspiranta na sestup, tedy na madridském Leganés. S ním odehráli velmi vyrovnanou partii, která přinesla zejména bitvu dvou dobře bránících celků. Na gól tak fanoušci Estádio Municipal de Butarque čekali marně.

Ještě hůře jsou na tom v tabulce Ostrované. Zapsali zatím pouze tři body za tři remízy a poslední dvě utkání se jim vůbec nepovedla. Nejprve prohráli 1:3 na půdě Villarrealu a vyzrát pak neuměli ani na dobře hrající Celtu.

Na Ostrov Gran Canaria přijeli "Los Celestes” ve velmi dobré formě a úvod zápasu tomu napovídal. Gól Swedberga byl sice ještě odvolán pro ofsajd, o deset minut později se pak ale dokázal prosadit Iglésias a hosté zaslouženě vedli. Druhý poločas již byl o poznání vyrovnanější, zejména zásluhou dvou po sobě následujících vyloučení Celty, Moriby a Aspase. Na výsledek utkání už to však vliv nemělo, takže Las Palmas opět vyšlo bodově naprázdno.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Tarrega, Mosquera, Vázquez - Guilllamon, Pepelu - Canos, Guerra, Rioja - Duro

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Horkas - Viti, Suárez, McKenna, A. Muňóz - Essugo, J. Muňóz - Januzaj, Silva, Moleiro - McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.68 - 5.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Rayo Vallecano

neděle 14:00

Porážka na hřišti Espanyolu připravila Mallorcu o možnost zapsat čtyři ligové výhry v řadě a vrátit se zpět na vítěznou vlnu může doma proti Rayu Vallecano. Oběma celkům se daří a v tuto chvíli mají pohárové pozice nadosah.

Mallorca je sedmá, Vallecano osmé. Vzájemný duel v neděli odpoledne může jeden z celků katapultovat na pohárové pozice. Utkání na Estadio Iberostar bude postrádat jasného favorita a očekává se vyrovnaný průběh hry. Domácí Bermellones před přestávkou prohráli, v Katalánsku podlehli Espanyolu 1:2, zatímco Vallecano se posilnilo výhrou ve Valladolidu. Mimochodem hosté už neprohráli pět ligových zápasů v řadě!

O skvělou formu nebudou chtít přijít ani na Mallorce, kde se jim v minulosti nedařilo. V únoru letošního roku tam prohráli 1:2 a vlastně poslední body odtamtud přivezli před čtyřmi lety.

Domácí Mallorce budou znovu scházet Takuma Asano, Siebe Van der Heyden a Javier Llabres. Vrátit by se už mohl útočník Vedat Muriqi, nicméně jeho start zůstává prozatím nejistý. Podobná situace panuje i v táboře hostí a Vallecanu nepomohou Pep Chavarria, Alfonso Espino a Diego Mendez.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Greif - Maffeo, Raillo, Copete, Mojica - Navarro, Mascarell, D Rodriguez, Costa, Darder - Larin

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Batalla - Ratiu, Lejeune, Mumin, Balliu - De Frutos, Valentin, U Lopez, Embarba - Palazon, Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.08 - 4.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CD Leganés

neděle 16:15

Druhý zápas nedělního programu španělské LaLigy obstará madridské Atlético, které na svém domácím stadionu Estádio Metropolitano bude hostit nováčka z Leganés. Svěřenci Diega Simeoneho zvítězili pouze v jednom z posledních čtyř domácích zápasů, přesto jsou v tabulce na třetím místě, zatímco Leganés je sedmnácté a z devíti ligových zápasů získalo osm bodů.

Atlético je v letošní sezoně LaLigy stále neporažené, když z devíti zápasů čtyřikrát vyhrálo, pětkrát remizovalo a nasbíralo 17 bodů, díky čemuž je v tabulce na třetím místě, ale na vedoucí Barcelonu už ztrácí sedm bodů. Simeoneho tým vyhrál pouze jeden z posledních čtyř ligových zápasů, což byl triumf 1:0 nad Celtou Vigo na konci září, a poslední dva zápasy ve španělské nejvyšší soutěži proti Realu Madrid a Sociedad remizoval.

Zatímco v lize je Atlético v tomto období neporažené, v Lize mistrů utrpělo těžkou porážku, když na začátku měsíce podlehlo Benfice 4:0. Nyní je tedy pod tlakem a příští týden, kdy Lille zamíří v Lize mistrů právě do španělské metropole, potřebuje uhrát pozitivní výsledek.

Leganés má v této sezóně z devíti ligových zápasů bilanci jedné výhry, pěti remíz a tří porážek, přičemž s osmi body se nachází na 17. místě tabulky. Problémem je zejména útočná síla, neboť se mu podařilo vstřelit pouze pět gólů, což je kromě Valencie nejhorší ofenzivní bilance v lize, "Los Pepineros" ale inkasovali pouze devět branek, což naznačuje, že víkendové klání ve španělské metropoli by mohlo být málo gólové.

Pokud se chce Leganés v této sezóně vyhnout sestupu, musí najít způsob, jak dosáhnout vítězství. Chuť si alespoň částečně spravilo v průběhu reprezentační pauzy, kdy v přátelském utkání porazilo Valladolid.

Skóre otevřel v deváté minutě Saenz, na nějž ještě do poločasu dokázal reagovat Sylla. Těsně po pauze ale zahrávaný pokutový kop dokázal proměnit Raba a na něj o chvíli později navázal García. "El Lega” tak dokázalo zvítězit v poměru 3:1. Nyní mu však bude v cestě stát o poznání těžší soupeř.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Giménez, Lenglet - Molina, De Paul, Koke, Gallagher, Lino - Griezmann, Álvarez

CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rosier, Saenz, González, Hernández - Neyou, Cissé - Cruz, López, Alti - de la Fuente

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.67 - 9.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Getafe CF

neděle 18:30

Už do první čtyřky může proniknout Žlutá ponorka z Villarrealu. Domácí přivítají na Estadio de la Cerámica Getafe, se kterým jinak udržují pozitivní vzájemnou bilanci. Hosté z Madridu před reprezentační přestávkou bodovali a pokračovat v tom hodlají i v neděli. Favoritem zůstává Villarreal, doma zatím prohrál jen jeden zápas.

Villarreal je po devíti kolech pátý a s tím panuje v klubu velká spokojenost. Potěšení neskrýval ani hlavní kouč Marcelino. "Začátek soutěže je něco, z čeho máme velkou radost. Hráli jsme proti velké trojce naší ligy i další těžké zápasy. S výkony našich fotbalistů jsme po devíti kolech spokojeni." Villarreal sice zápasy s Realem Madrid ani Barcelonou nezvládl, nedokázal bodovat, nicméně všechno si bohatě vynahradil proti ostatním celkům a proto je v tabulce tak vysoko. Po reprezentační přestávce se domácí střetnou s madridským Getafe a cíl je jasný, získat všechny body a poskočit do první čtyřky, která znamená jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Villarreal je papírový favorit, ovšem na svého soupeře si musí dát velký pozor. V minulé sezoně totiž skončily oba zápasy remízou. Žlutá ponorka sice má obecně vzato lepší vzájemnou bilanci, nicméně Getafe jí dokáže pravidelně obírat o body. "Getafe je tým, který útočí ve větším počtu hráčů, hraje přímočaře a organizovaně brání," varoval Marcelino.

A hosté získali před reprezentační přestávkou ve dvou zápasech solidní čtyři body a budou při chuti. Postavení v tabulce sice není pro hosty nijak lichotivé, Getafe zůstává až na šestnáctém místě s pouhými osmi body. Venku zatím Azulenos ani jednou nevyhráli, podaří se jim to na Estadio de la Cerámica?

Žlutá ponorka bude určitě bez služeb Logana Costy, Denise Suareze, Gerarda Morena a Juana Foytha. Marcelino má v tomto směru mnohem více starostí, než jeho protějšek. Co se týče Getafe, tak kouč Pepe Bordalás má k dispozici kompletní kádr, což platilo i v minulém zápase s Osasunou.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Conde - Femenia, Albiol, Bailly, S Cardona - Comesana, Parejo, Gueye - Pepe, Barry, Baena

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Berrocal, Alderete, Rico - Perez, Arambarri, Milla, Uche - Mayoral, Yildirim

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.54 - 4.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC

neděle 21:00

Lídr LaLigy Barcelona bude usilovat o deváté ligové vítězství v sezoně. V neděli večer přivítá Sevillu na Estadi Olimpic Lluis Companys. Svěřenci Hansiho Flicka jsou na čele tabulky, jelikož z úvodních devíti zápasů sezony nasbírali 24 bodů, zatímco Sevilla má na kontě 12 bodů z devíti zápasů, což ji řadí až na 12. místo.

Barcelona měla v této sezóně velké problémy se zraněními, a proto je její start do sezony ještě o to působivější - vyhrála osm z devíti ligových zápasů a v této fázi soutěže je na čele ligy. Katalánský celek má v této sezóně na kontě 24 bodů, díky čemuž má tříbodový náskok před druhým Realem Madrid, a v La Lize v tomto období skóroval již 28krát, což je suverénně největší útočná síla.

Barcelona byla na konci září šokována Osasunou, která ji porazila 4:2. Její odpověď na tento neúspěch však byla působivá - v Lize mistrů smetla Young Boys 5:0 a v lize vyhrála 3:0 na hřišti Alavésu. Lamine Yamal se v této sezóně opět zařadil mezi výrazné osobnosti Barcelony, ale hlavním zdrojem gólů je Robert Lewandowski, který se v devíti zápasech španělské nejvyšší soutěže trefil desetkrát.

Barcelonu čeká velký fotbalový týden, protože ve středu večer přivítá v Lize mistrů Bayern Mnichov a příští víkend zavítá v rámci prestižního El Clásica na půdu Realu Madrid.

Od března 2007 Sevilla porazila Barcelonu v lize pouze jednou a od prosince 2002 se jí v La Lize nepodařilo katalánské giganty porazit ani jednou na venkovním hřišti. V katastrofálním ročníku 2023/24 skončili "Los Nervionenses" až na 14. místě tabulky, což se stalo jejich nejhorším konečné umístění od sestupu z nejvyšší soutěže v roce 2000.

Nyní pod vedením kouče Garcíi Pimienty získala Sevilla v této sezóně z devíti ligových zápasů 12 bodů a v tabulce se nachází na 12. místě a stejný počet bodů mimo jiné ztrácí také na svého nadcházejícího soka. Hosté však do zápasu vstoupí v dobré formě, když z posledních tří zápasů získali sedm bodů, včetně velkého úspěchu, výhry 1:0 nad Realem Betis v Sevillském derby.

Zatím poslední vzájemný duel obou celků dopadl lépe pro Katalánce, v úplně posledním zápase v minulé sezoně, který se nesl ve znamení loučení trenéra Xaviho, dokázala Barcelona zvítězit těsně 2:1, když skóre otevřel Lewandowski, následně sice srovnal En Nesyri, ale poslední slovo pak měl po pauze López, který tak zajistil svému týmu tři body.

Jak už bylo řečeno, "Blaugranas” se mohou pyšnit skvělou bilancí se svým andaluským soupeřem, z posledních pěti zápasů s ním totiž neztratila ani bod.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peňa - Koundé, Cubarsí, I Martínez, Baldé - Casado, E García, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Carmona, Badé, Salas, Pedrosa - Agoume, Gudelj - Lukebakío, Fernández, Ejuke - Romero

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.24 - 10.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona

sobota 14:00

Úvodní duel sobotního programu desátého kola LaLigy proti sobě postaví dva týmy, které před reprezentační pauzou zažily překvapení. Athleticu se povedl úvod sezony, ale minule prohrál. Espanyol zase není v dobré kondici a pravidelně prohrává, leč minule pozitivně překvapil domácí výhrou.

V prvních devíti kolech LaLigy si baskický velikán rozhodně nevede nijak velkolepě. Doposud se mu povedlo vyhrát jen čtyřikrát, k tomu si připsal už tři porážky. Pravdou ale je, že šestý tým ligové tabulky pořád ztrácí na vysněnou čtvrtou příčku okupovanou Villarrealem jen tři body. Předtím, než se v minulém kole postavil proti Gironě, měl Athletic úspěšnou sérii čítající šest zápasů bez porážky. Jenže těsně před reprezentační pauzou přidal do své ligové sbírky nečekané zaváhání.

V minulém kole se Athletic dostavil do Girony a tohle utkání mu nevyšlo. Jako první inkasoval, když se prosadil Asprilla, na jehož trefu však ještě do konce první půle dokázal odpovědět Sancet. Nicméně když už se zdálo, že se budou body dělit, dostali domácí šanci zahrávat penaltu. V deváté minutě nastavení, což fanoušky hostí definitivně zlomilo. Cristhian Stuani se totiž nemýlil a všechny tři body zůstaly v Gironě.

Tým trenéra Valverdeho se upíná aspoň k tomu, že poslední dobou se mu proti Espanyolu daří. Vyhrál totiž dva duely z posledních tří. Odhadovat formu soupeře z Katalánska je teď dost risk, protože po třech porážkách v řadě vypadali jeho hráči dost skleslí a fanoušci dost naštvaní. Minulé kolo ale barcelonskému celku vyšlo na jedničku, protože mu Mallorca padla za oběť. Nicméně mimo svůj stánek Espanyol v této sezoně ze čtyř duelů třikrát prohrál a jednou remizoval.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Lekue, Boiro - U. Goméz, Ruiz de Galarreta, Herrera - I. Williams, Guruzeta, Berenguer

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Garcia - El Hilali, Gómez, Kumbulla, Romero - Gragera, Lozano - Carreras, Král, Cardona - Veliz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.61 - 9.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis

sobota 16:15

Po čtrnáctidenní pauze, způsobené reprezentační přestávkou, se opět rozbíhá dění na španělských trávnících a už v sobotu bude k vidění hned několik zajímavých duelů. Jedním z nich bude střetnutí Osasuny, která se vyhoupla až do nejlepší čtvrtiny tabulky a Realu Betis. Tomu se naopak v úvodu sezony tolik nedaří, což potvrdil v minulém ligovém utkání, kde v derby nestačil na Sevillu.

Velmi cenný a zároveň nečekaný skalp si na své konto připsali svěřenci trenéra Morena v desátém kole, kdy se jim jako prvnímu týmu v letošní sezoně podařilo obrat o body Barcelonu. A co víc, Pamploňané na domácím stánku El Sadar ukořistili po skvělém výkonu dokonce všechny tři body díky výhře 4:2.

Tu však dokázali jen částečně potvrdit před čtrnácti dny, kdy zavítali na hřiště šestnáctého Getafe. Výkon z utkání proti Kataláncům nezopakovali a už od jednadvacáté minuty prohrávali po trefě Yldirima. Po hodině hry sice ranou k tyči vyrovnal Ante Budimir, to bylo ale ze strany hostí všechno, a ti tak nakonec ztratili dva body.

Betis mohl po dobu reprezentační pauzy zpytovat svědomí po porážce 0:1 od městského rivala, Sevilly FC. Nervózní první půle sice ještě skončila bez branek, pak ale Llorente ve vlastním vápně nešťastně zahrál rukou a domácí zahrávali penaltu. Tu proměnil Lukebakío a "Los Nervionenses” tak od padesáté minuty vedli 1:0. Atmosféru derby pak velmi záhy začaly dotvářet také velmi ostré zákroky na obou stranách, rozhodčí byl nucen ve zbytku utkání udělit ještě osm žlutých karet. Další gól už ale k vidění nebyl, Sevilla se tak dotáhla na Betis a zaostává za ním pouze o skóre. "Béticos” tak potřebují nutně zabrat právě v duelu s Osasunou.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Boyomo, Bretones - Ibaňéz, Torró, Oroz - Rúben García, Budimir, Zaragoza

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Llorente, Ruibal, Rodríguez - Cardoso, Altimira - Fornals, Lo Celso, Ezzalzouli - Roque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.15 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Sociedad

sobota 18:30

Sobotní podvečer přiláká mnoho davů na Estadi Montilivi do Girony, kde se překvapení loňské sezony bude snažit opět si vzpomenout na lepší chvíle. Ani jeho soupeř ze San Sebastiánu ale nepůsobí kvalitním dojmem a také on zůstává v začátcích ligového kalendáře daleko za očekáváním.

Je jasné, že napodobit úspěšnou loňskou sezonu, v níž Girona mnoha odborníkům i laikům totálně vytřela zrak, bude obtížné. Už jen fakt, že se probojovala do Ligy mistrů a logicky tedy musí štěpit své síly na více frontách, není zanedbatelný. A nezřídka se stává, že tenhle faktor nějaký klub v následující sezoně odstřelí. I Girona vypadá, že to zatím nedokáže tak úplně zvládat. Před desátým kolem ji totiž najdeme až na jedenáctém místě. A to je na tým, který se loni umístil v první čtyřce, prostě málo.

Bilance Girony je celkem vyrovnaná - v devíti dosavadních duelech okusila tři výhry, tři remízy a logicky i stejný počet porážek. Předtím, než se v minulém kole utkala s Athleticem, táhla Girona v rámci všech soutěží neslavnou sérii šesti zápasů bez výhry. Nicméně minule ukázala, že umí překvapit a hlavně že se umí rvát až do konce. Na Lvy brzy vedla, jenže ke konci první půle inkasovala ranou Sanceta. Když si ale fanoušci i hráči mysleli, že se body budou dělit, naskytla se Gironě šance kopat penaltu. A když se právě hraje devátá minuta nastavení, má tenhle verdikt o to větší dopad. Cristhian Stuani se ale nezalekl a proměnil.

U Girony bývá často zvykem, že pracuje s limitovaným kádrem a mnoho hráčů se nachází na marodce. Nejinak tomu bude i tentokrát, neboť zdravotní trable nepustí do hry hráče jako Viktor Tsygankov, Daley Blind, Oriol Romeu, Jastin Garcia a Ricard Artero. Úplně ideální zdravotní stav nepanuje ani u dvojice Bryan Gil a Pau López. La Real přijede do Girony bez Hamariho Traorého a taky bez Arsena Zacharjana.

V případě La Realu můžeme zcela nepochybně mluvit ještě o větším zklamání v probíhající sezoně než u Girony. Baskický gigant se totiž nalézá až na patnáctém místě, velmi daleko od míst, kde se běžně pohybuje. Alguacilovi svěřenci zatím vyhráli v lize jen dvakrát, k tomu přidali už čtyři porážky. V minulém kole se jim alespoň povedlo urvat bod s Atléticem Madrid, což je velmi pozitivní výsledek.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga; A Martinez, D Lopez, Krejčí, Gutierrez; Martin, Herrera; Asprilla, Van de Beek, Danjuma; Ruiz

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldia, Aguerd, Gómez - Zubimendi - Kubo, Sučić, Méndez, Becker - Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.23 - 2.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Madrid

sobota 21:00

Už v týdnu čeká Real Madrid repríza loňského finále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund, ale ještě předtím musí Ancelottiho svěřenci vycestovat na Estadio Balaídos k zápasu se Celtou Vigo. Celestes před reprezentační přestávkou dva zápasy v řadě neprohráli a věří si i na mnohem slovutnějšího soupeře. Real však v LaLize dosud neprohrál a ve Vigu potřebuje udržet krok s vedoucí Barcelonou.

Real Madrid ztrácí na katalánského rivala tři body a aby zůstal v kontaktu, potřebuje zápas ve Vigu nejlépe vyhrát. Navíc Real se chce naladit i na Ligu mistrů, protože poslední vystoupení s Lille nezvládl a prohrál.

Ve španělské LaLize však zůstává Ancelottiho tým společně s Atléticem Madrid neporažen. Přesto na první místo ztrácí a to díky třem nerozhodným výsledkům. Real potřebuje utkání ve Vigu zvládnou i proto, že slavné El Clásico je na programu už příští týden. Real tak čeká velmi náročný program, který může být pro další vývoj sezóny klíčový. "Přichází velmi důležitý moment sezóny, s těžkými soupeři jak v Lize mistrů, tak i lize. Myslím ale, že přijíždíme s dobrými pocity," nechal se slyšet italský kouč.

Real si před reprezentační přestávkou poradil s Villarrealem a po brankách Valverdeho a Viníciuse zvítězil 2:0 a na Santiago Bernabéu ještě neztratil ani bod.

V minulém kole se blýskla i Celta Vigo a jedinou brankou Borjy Iglesiase udolala Las Palmas. Kaňkou na důležitém vítězství však byly dvě červené karty v podání Moriby a Aspase. Každopádně Celestes získali v posledních dvou zápasech solidní čtyři body a zlepšili své postavení v tabulce. Aktuálně je Celta na slušném devátém místě s malým odstupem na evropské poháry.

Bílý balet cestuje na Balaídos jako jednoznačný favorit, který vyhrál už osm vzájemných zápasů v řadě. Domácí dokonce nedali Realu ve třech utkáních po sobě ani gól a tuhle nelichotivou statistiku budou chtít změnit. Celta obrala madridský velkoklub o body naposledy před čtyřmi lety remízou 2:2, ale ligová výhra je už dokonce deset let stará!

Celta Vigo se bude muset obejít bez své největší opory Iaga Aspase. Autor čtyř letošních branek byl v minulém kole vyloučen, stejně jako Ilaix Moriba. Dalším absentérem je Luca de la Torre, naopak vrací se Jailson. Co se týče Realu, tomu se marodka vyprázdnila s výjimkou Daniho Carvajala.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Manquillo, Starfelt, Alonso - Mingueza, Beltran, Cervi, Alvarez - Duran, Iglesias, Swedberg

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Vazquez, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappé, Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.78 - 4.59 - 1.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Valladolid

pátek 21:00

Desáté kolo LaLigy začne už v pátek a podíváme se na Estadio de Mendizorroza. Domácí Alavés má s Realem Valladolid jednu věc společnou - oba týmy se hodně trápí a jejich forma neslibuje divákům moc atraktivní fotbal.

Deportivo Alavés vstoupilo do nové sezony v lepší náladě i formě a začátek ligového ročníku mu vyšel výborně. Z prvních šesti utkání si Depor odnesl deset bodů a vše se zdálo růžové. Jenže než se ligové duely zastavily vinou reprezentační pauzy, situace byla úplně jiná. Deportivo tou dobou mělo za sebou hodně nešťastnou sérii tří porážek v řadě a propadalo se tabulkou. Postupně si připsalo ztráty s Realem Madrid, Getafe a Barcelonou, ve dvou z těchto klání nedokázalo skórovat. Po téhle nešťastné sérii mu patří až třináctá příčka s tím, že ze čtyř domácích případů prohrál Depor jen jednou a dvakrát vyhrál.

Real Valladolid se v první lize ukázal jako nováček po roce stráveném v Segundě, ale jeho rozjezd mezi španělskou elitou působí velmi nevyrovnaně. Doposud se svěřenci trenéra Paula Pezzolana radovali jen z jedné výhry. Kromě toho si připsali na své konto jen dva další body a celkově to stačí až na předposlední místo. V minulém kole se Real Valladolid musel poklonit před silou Raya Vallecana. Jde o tým s nejhorší obranou v lize, dostal totiž už 19 branek!

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Abqar, Mourino, Sanchez - Guevara, Blanco - Vicente, Stojčkov, Rebbach - Kike Garcia

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - Pérez, Bah, Torres, Chasco - Martin, Comert, Amallah - Ndiaye, Latasa, Moro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.96 - 6.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
9
8
0
1
28 : 9
24
2
Real Madrid
9
6
3
0
19 : 6
21
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13 : 5
17
4
Villarreal CF
9
5
2
2
17 : 17
17
5
CA Osasuna
9
4
3
2
13 : 14
15
6
Athletic Bilbao
9
4
2
3
13 : 10
14
7
RCD Mallorca
9
4
2
3
9 : 8
14
8
Rayo Vallecano
9
3
4
2
11 : 9
13
9
Celta Vigo
9
4
1
4
16 : 15
13
10
Real Betis
9
3
3
3
8 : 8
12
11
Girona FC
9
3
3
3
11 : 12
12
12
Sevilla FC
9
3
3
3
9 : 10
12
13
Deportivo Alavés
9
3
1
5
11 : 15
10
14
Espanyol Barcelona
9
3
1
5
9 : 13
10
15
Real Sociedad
9
2
3
4
7 : 8
9
16
Getafe CF
9
1
5
3
6 : 7
8
17
CD Leganés
9
1
5
3
5 : 9
8
18
Valencia CF
9
1
3
5
5 : 13
6
19
Real Valladolid
9
1
2
6
5 : 19
5
20
UD Las Palmas
9
0
3
6
9 : 17
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
Cracker10
Reagovat
AlevsakNevadi

na čo je toto dobré. Takéto video spravíš na každý jeden top klub na svete.

Reagovat
Cracker10

Na Real se nechyta vubec nic.

Reagovat
-R2D2-

Vyserte se na ty reelsy. Jako existuje spousta věcí, jež lidem gumujou mozky, ale tohle je ze všech těch zel nejhorší. Na dobu „absolutní dominance” Realu se dá vzpomenout jinak.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Cracker10

Viteznou mantalitu jako oni nema nikdo, faktor X nebo jak to mam nazvat take ne, ale je jasne, ze byl ve spouste zapasu dotlacen, tecka. Pro me to bude vzdy protekcni klub.

Reagovat
-R2D2-

V pořádku, mě je jasný, že nechceš diskutovat a jen si nám tu přišel sdělit cos měl na srdci. Já jen radím dobře a tyhle hovna prostě ani nezapínat, natož pak skrze ně cosi ventilovat na fóru.

Reagovat
adman72

Reagovat
Cracker10

Nene to se musi davat vsude hovna jak pro koho, me moc nebere koukat na cinklej sport

Reagovat
-R2D2-

Pak seš jen idiot (řečeno bez ega), totiž nedáš dohromady jedinej zápas, kde se náhodou špatně nevhazovalo, kde rozhodčí při situaci 50:50 nezvýhodnil jednu nebo druhou stranu, a to nemluvím o dodnes neintuitivním výkladu hry rukou. Co je cinklý a co není bych asi nechal stranou – stejný jako víra v boha – kór když uvážíš kolikrát byl Real historicky ztrapněň, a to nejen Barcou. Je to vlastně stejný knučení jako když mi fanda Chelsea vysvětluje o krádeži století a to jen proto, že se onen rozhodčí rozhodl vícekrát v neprospěch blues.

Furt dokolečka, jak na kruháči bez výjezdu

Reagovat
Cracker10

Prosim bez nadavek ja te taky neurazim, spis je to o tom ze nejsem naivni, jestli si myslis, ze je vse cisty, tak si to mysli dale. Fotbal je dnes hlavne byznys, viz pocet zapasu. Chelsea samozrejme byla velka kradez, v tom zapase bylo tolik chyb, ze to fakt nebylo normalni a na to me fakt nebavi cumet.9

Reagovat
-R2D2-

Ještě schválně dám do závorky „bez ega”. Já ti nahodim, proč z podstaty neexistuje de facto jedinej regulérní fotb. zápas, ať už je cinklej nebo ne a ty mě na to odvětíš toto. Dobře.

Reagovat
Pithivier

Demente

Reagovat
annhgorby.send

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Paganini

Reagovat
los_blancos

Z tých 4 verdiktov boli nesprávne posúdené max 2. To ani nedokážeš nájsť lepšie video? Škoda, že sem nedáš videjko Barsity z ich najúspešnejšieho obdobia v LM, keď mali v UEFA Erzika, myslím, že by sme sa zabavili lepšie.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Well

Nejlepsi je pořád to Juve, kde na něj lezl jak na kozu a strašně se někteří diví, že to piskl, v kontextu toho co se píská za penalty je tahle 100%.

Reagovat
kaja900

nikdy jsem nechápal že lidi zmiňují tu penaltu proti Juve, jasná.. ale hlavně už nikdo nezmiňuje že Isco v tom zápase dal regulérní gól tuším na 1:0, který nebyl uznaný a mohlo být hotovo

Reagovat
los_blancos

Jj na to som už úplne zabudol. Myslím, že proti Bayernu bolo niečo podobné s ofsajdami. Tie 2 v náš prospech síce škandálne, no na druhej strane pri vlastnom góle Ramosa bol tesne predtým v ofsajde Lewa. Nebyť toho gólu, tak sa pravdepodobne nepredlžuje...

Reagovat
los_blancos

jednoznačne

Reagovat
Visca el barca

Konečně se opět rozbíhá liga. Olmo, Fermín jsou zpět. Očekává se i Gavi. Takže nám v tuto chvíli chybí už jen Araujo, Christensen a Ferran?

Reagovat
Xavi

Stegen a Yamal.

Reagovat
Visca el barca

Yamal trénuje

Reagovat
Xavi

Reagovat
rominhoFCB

* A ubehli dalsie dva tyzdne snad kvalitnej fyzickej pripravy pre Ansu Fatiho, ktory by tak mohol byt v zase o nieco lepsej forme, takze by sa to mohlo v utoku nejak prerotovat, aby Yamal a Raphinha nedostali v nadchadzajucom narocnom programe plnu minutaz.

Reagovat
Mass

Sem zvědavej, jestli se dneska koukaj Slávisti na Bilbao, navíc proti Královi

Reagovat
zasranej malíř

1. Courtois

17. Lucas V.

3. Militão

22. Rüdiger

20. Fran García

8. Valverde

14. Tchouameni

6. Camavinga

5. Bellingham

9. Mbappé

7. Vini Jr.

Reagovat
misinho7

Mbappe zavesiiil

Reagovat
kaja900

Mbappe

Reagovat
kaja900

Obrana zase úplně mimo

Reagovat
zasranej malíř

Jak tam může být tak volný?

Reagovat
Robbie

Já bych řekl že obrana je proti útoku ještě dobrá

Reagovat
zasranej malíř

Konečně kolmá přihrávka...

Reagovat
Cracker10

Celta by dnes netrefila z lode ani vodu.

Reagovat
fantomas10

To jsou zmrdi doprdele, mit dneska celta aspase tak regulerne prohraji ty svine

Reagovat
whatever

Dnes pravdepodobne bez De Jonga a Yamala. Podle vseho bude startovat Pena. Takze to vypada, ze by poprve od zacatku mohl zahrat Ansu Fati. Poprve Raphinha na pravem kridle. Prvni minuty by mohl dostat Gavi. Idealne nejake minuty i Fort a Pau Victor, at si trochu odpocine Kounde a Lewa.

Pena - Kounde, Cubarsi, Inigo, Balde - Casado, Eric - Fati, Pedri, Raphinha - Lewandowski

Tesim se. Visca el Barca!

Reagovat
LAM

Spíš bych posadil Raphinhu, kterej hrál ještě v týdnu za Brazílii. Yamal měl teď týden volno.

Reagovat
blaugrana

Gavi will be back on the bench for Barcelona today for the first time in almost one year. He is part of the squad list.

Reagovat
Xavivax1

OT: Inter Miami udělalo rekord v počtu získaných bodů v základní části sezony.

https://www.youtube.com/watch?v=zted57LQ_lk

Reagovat
-R2D2-

Gavi knečně.

Reagovat
whatever

Tak nakonec full house s Yamalem a Raphinhou. S tim, ze mame luxusni lavku: Gavi, De Jong, Fermin, Olmo. Fati a Victor evidentne nemaji duveru. Pritom oba letos hraji o karieru…

Reagovat
patas92

Jak hraje Victor o kariéru?

Reagovat
whatever

Ma sanci ukazat se v Barcelone. Je jedina alternativa za Lewandowskiho. Loni hral 3.ligu, kde se mu darilo, ale pokud to letos neda, pak pravdepodobne pujde pryc. A kam? Pravdepodobne ne do tymu prvni poloviny tabulky…

Reagovat
patas92

A to bude pro hráče jako je on nějaká tragédie?

Reagovat
whatever

Nevim, jaky ma ambice, ani nevim, jakej ma potencial. Tohle je pro nej zivotni sance. Za normalnich okolnosti by za Barcu pravdepodobne nehral. Ted ma cestu uklizenou - Ferran je z formy a ted na 2 mesice zranenej, Fati podle vseho nepresvedcil uz tretiho manazera po sobe. A nikdo jinej tam zahrat nemuze. Podobna situace je i u Erica a Pabla Torreho.

Reagovat
-R2D2-

I kdyby o něj nebyl zájem, Chelsea zájem mít bude.

Reagovat
Jordi Alba

Za 3 roky v Leganés v Segundě s 2 gólama za rok.

Reagovat
ratusek

Reagovat
whatever

Jinak to nerotovani me trochu znepokojuje. Chapu okolnosti - dulezity zapas, lepsi jet na Bernabeu s tribodovym naskokem. Plus neni aktualne kvalita na rotaci. Ale zatim jsme videli jen XI nebo prehnanou rotaci (Osasuna), zatim tam neni zlata stredni cesta. Doufam, ze to je dano aktulni situaci a neni to Flickuv styl koucovani. Jinak se bojim, ze ten tym utavime jeste pred jarem.

Reagovat
rominhoFCB

Eric García opustil ihrisko s nejakým diskomfortom.

Kedy uz toto skonci ?

Reagovat
LAM

Nikdy. Tohle lje letos prostě strašnej mor......... Ještě ani jednou jsme nenastoupili se stejnou sestavou aby se to vůbec nějak sehrálo.

Reagovat
Messiáš

Rozhodčí si tu penaltu obhájí, ale Raphinha tomu teda nechutně přidal. Tady to herectví by se mělo trestat

Reagovat
Cracker10

Brazilci jsou v tomhle fakt hrozny klauni.

Reagovat
los_blancos

Vôbec, ten kontakt s kolenom do lýtka mohol byť hodne bolestivý, ak ho teda trafil presne do svalu...

Reagovat
ADM

Fuj takéto penalty.

Reagovat
Moshe Dajan

vždyť to byla jasná pentle...držel ho za ruku a ještě ho kopl kolenem zezadu do lýtka

Reagovat
MystycMac

No Bayern a Real sa ma načo tešiť ten tým je nezastaviteľný...pri Pedriho výkonoch už ani nikto nevie že nejaký Bellingham existuje...

Reagovat
whatever

I to je fotbal… Raphinha mel dostat zlutou za simulovani a zadna pencle bejt nemela, samozrejme. Zaroven nas tenhle gol nastartoval a kompletne zmenil dynamiku zapasu. Do prvniho golu nas Sevilla krome sance Fatiho k nicemu nepustila. Od ty penalty jsme pridali 2 dalsi a nepromenili nekolik tutovek (Raphinhuv break, Yamal). Fotbal z nasi strany dobrej, skore po prvnim polocase luxusni. Fati zatim nic, uz chapu, proc stavel Flick drevenyho Ferrana - ten to aspon odjezdi po prdeli, je agresivni, ma dynamiku. Ansu zatim neukazal nic.

Reagovat
LAM

Jasná penalta. Vůbec se neřešila ta ruka, ale to že ho kopl do nohy.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Pharrell

Reagovat
-R2D2-

Žlutá za zbytečný drama ano, ale soupeř ho tam pro sychr štrejchnul i nohou mám ten dojem. Buď nic, nebo žlutá pro Raphu a pecka.

Reagovat
EaP

Tiež nechápem, čo tu teraz niektorí predvádzať za akrobacie. Chápem, že to ma súvis s tým, ako sa nám nepáči ak hráč simuluje, ale prehnane sa tváriť, že som nad vecou a odsudzovať jasný faul ako simulaciu mi tiež nepríde ok. A nechápem, že aj komentátor tam včera nakladal raphinhovi za ruku na chrbte, pritom tam 3x ukázali záber jak ho zo zadu kolenom zrezal k zemi. Jasnejšia penalta asi ani nemohla byť.

Reagovat
MystycMac

Tak fenomenálne zohratú obranu čo sa týka Offsidovej pasce som nikdy ešte nevidel v EC spravi Mbappe rekord v offside na zápas.

Reagovat
ADM

To mala byt brankárova lopta..

Reagovat
Pharrell

Jj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele