Kuijt začal ve Feyenoordu výtečně, užívá si, že je prospěšný týmu

30.09.2015, 13:06
Aktuality
Největšími favority letošního ročníku nizozemské Eredivisie jsou Ajax a PSV Eindhoven, jejichž nejvážnějším vyzyvatelem má být Feyenoord. Rotterdamský celek tuto roli také potvrzuje a po sedmi kolech je na druhém místě tabulky, velký podíl na tom má navrátilec do přístavního města Dirk Kuijt...

Zkušený útočník strašil nizozemské obrany v sezonách 2004/2005 a 2005/2006, než odešel na angažmá do Liverpoolu. Po šesti letech na Anfield Road a následně třech sezonách v tureckém Fenerbahçe pak v závěru loňské sezony přišla chvíle, na níž fanoušci Feyenoordu dlouho čekali - Kuijt se rozhodl pro návrat domů a stal se tahounem týmu složeného především z mladých fotbalistů.

A Kuijtovi se úvod nové sezony povedl, když do této chvíle nastřílel šest soutěžních gólů. Ten zatím poslední zaznamenal v neděli do sítě Zwolle, Feyenoord svou trefou nasměroval k výhře 2:0. Jednalo se přitom o jeho první ligový zásah ze hry, předchozí tři trefy v rámci Eredivisie zaznamenal z pokutových kopů.

"O to ale nejde. Důležité je, že jsem prospěšný týmu, ať už proměním penaltu, dám gól ze hry nebo přispěji defenzivním zákrokem," říká Kuijt se svou tradiční pokorou.

35letý fotbalista měl o víkendu prsty i ve druhém gólu zápasu. Osm minut před koncem zastavil útočnou akci Zwolle a založil tak protiútok rotterdamského celku, z něhož vytěžil pojistku Eljero Elia. "Užívám si to stejně jako gól. Gólu jsme dosáhli díky týmové práci a moc mě těší dychtivost, jakou tento tým disponuje. Nadále pracujeme na dalším zlepšení," nechal se dále slyšet Kuijt.

"Spousta lidí zapomíná, jako moc se tento tým v porovnání s loňskou sezonou změnil, několik hráčů navíc nastupuje na jiných postech. Z tohoto pohledu se můžeme bavit o dobrém konci důležitého týdne, během něhož jsme vyhráli dvakrát nad Zwolle," připomíná Kuijt i pohárovou výhru 3:0 nad tímto soupeřem.

Autor: Tomáš Pavlík / feyenoord.nl

Komentáře (19)

Přidat komentář
juveforever

Borec. ešte by bol momentálne najlepší útočník oranjes

Reagovat
smazaný uživatel

navrat v pravej cas

Reagovat
smazaný uživatel

omluvam sa za off topik ale musim to se sebe dostat v zivote som nezazil skaresich ludi ako holandanov, dosvedcil to aj austin powers ako goldmember taki tam naozaj su, odpsrvldneujem sa

Reagovat
caspic

to neni zase tak OT, ale urcite ti taky doma rikaji Dirku

Reagovat
smazaný uživatel

A všiml sis, že na fotce stojí zády? Já jenom, aby sis nemyslel, že jsou Nizozemci chlupatí v obličeji..

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel som konkretne jeho ale tak clekovo len moj dojem, no a ked vidim van gaala tak je to jasne, ale isto su aj vynimky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
AjaxFans

Holandanky jsou docela prdelate, ale vysoke blonkynky stoji nekdy za to.Ale holandani jsou prijemny narod

Reagovat
Hector17

Ajaxu by se takový hráč hodil, škoda že se nevrátil Vaart

Reagovat
smazaný uživatel

Vaart by ani zdaleka nebyl takovym tahounem a vzorem pro mlady zajice jako je Dirk ve Feye

Reagovat
.13

VdV by hlavne toho viac premarodil ako by ich ucil na ihrisku, aj ked ho mam od detstva dost rad

Reagovat
AjaxFans

Vaart je hlavne mrdka.V Ajaxu ho nechci.

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší léta měl u REDS za mě

Reagovat
papanegra

Dříč jako kráva... Dlouho se takovej nenajde.. I když neměl top techniku apod, tak on to nahradil bojovností a srdcařstvím..

Reagovat
fabec1222

největší sympaťák současného fotbalu , Dirk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele