Kuijt si hattrick do sítě United užíval a poděkoval Suarezovi

07.03.2011, 10:22
Aktuality
Hodně dlouho byl včera v Liverpoolu oslavován Dirk Kuijt. Reds v tradičně ostře sledovaném zápase přivítali Manchester United a ukázali, že se s nimi i přes nepovedenou sezonu musí počítat. Hrdinou zápasu se stal právě Kuijt - nizozemský reprezentant rozhodl o výhře 3:1 hattrickem...

"Je to skvělé, vždy sníte o hattricku a když ho dáte proti United, tak máte ten nejlepší pocit. Edwin (Edwin van der Sar - brankář Manchesteru United) mi po zápase říkal 'mně moc gólů nedáváš a dnes hned hattrick', takže mám ještě větší radost," řekl po zápase Kuijt.

30letý Nizozemec se v Premier League trefil poprvé po více než měsíci a půl, když ve 34. minutě otevřel skóre. O pět minut později zvyšoval na 2:0, v 65. minutě pak pečetil výhru svou třetí trefou. Dvě ze tří branek mu připravil Luis Suarez.

"Musím mu poděkovat, protože hrál skvěle a připravil mi dvě branky, podal vynikající výkon. Byly to poměrně snadné góly, na takové jsem si zvykl, když jsem v Nizozemsku ještě hrál klasického útočníka, ale i takové se počítají," pokračoval Kuijt.

Liverpool podává hodně nevyrovnané výkony a je schopen prohrát na půdě West Hamu nebo doma remizovat s Wiganem, na favority se ale umí vytáhnout a potvrdil to už na hřišti Chelsea, kde vyhrál 1:0. V tabulce je nyní šestý a stále může myslet minimálně na Evropskou ligu.

"Podle mě jsme ukázali víru, že můžeme soutěžit i s těmi nejlepšími, povedlo se nám to už proti Chelsea, ale víme, že je třeba porážet i slabší soupeře. Před týdnem proti West Hamu to bylo zklamání, snad nás nastartuje tato výhra," věří Kuijt.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (547)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele