Král se po sestupu s Eupenem vrací do Česka, angažovala ho Olomouc

10.09., 17:58
Aktuality
Jan Král (© SK Sigma Olomouc)

Obránce Jan Král se stal novou posilou Olomouce. Pětadvacetiletý hráč zamířil na Hanou na konci přestupového období z belgického Eupenu. Jak klub uvedl na svém webu, smlouvu se Sigmou podepsal do léta 2028.

K týmu se připojí ve středu. "O Honzu Krále jsme stáli delší čas. Zejména trenér Janotka s ním byl v úzkém kontaktu. Je to vysoký levonohý stoper, kterého jsme si do týmu přáli přivést. V průběhu léta to místy vypadalo všelijak, ale jsem moc rád, že se nám nakonec podařilo najít s belgickým klubem dohodu. Věřím, že společně s Honzou budeme úspěšní," řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Král je rád, že z Belgie zamířil zpátky do české ligy. "Řešily se i jiné nabídky, ale zájem Olomouce byl velký. Hodně mě přesvědčil i trenér Janotka, se kterým jsme byli pravidelně v kontaktu. Jednání byla dlouhá, chvílemi už jsem ani nedoufal. Hodně mi pomohl i můj manažer Jirka Müller, který mě držel v pozitivním přemýšlení. Za to mu musím poděkovat. Jsem rád, že to všechno klaplo," uvedl rodák z České Lípy.

S fotbalem začal v Novém Boru, část mládežnické kariéry strávil v Mladé Boleslavi, kde v červenci 2018 poprvé nastoupil v nejvyšší soutěži. Působil také v Hradci Králové a Jablonci, odkud v létě 2023 zamířil do Belgie. Celkem má v české nejvyšší soutěži bilanci 58 zápasů a pět gólů. Je bývalým mládežnickým reprezentantem.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
vitecek15

Nevím, no. Cahel s Dohnálkem ukázali, že na to mají, ale stejně hraje kopyto Pokorný a ještě přivedeme toto. S takovou ti mladí prostě hrát nebudou. A v záloze furt bude smrdět Zorvan, i když je Mikulenka o parník lepší.

Reagovat
Transfermarkt

Je vůbec lepší než Víťa Beneš, který byl odejit?

Reagovat
vitecek15

To si zas myslím, že jo. Beneš už absolutně nestíhal. A ne jen letos nebo loni. Ten jeho odchod měl přijít mnohem dřív. Mohl se vyhrát třeba Bednár nebo dřív Cahel/Dohnálek. Teď ještě posadit úplně Pokorného a ta čtyřka vzadu může hrát dobře.

Reagovat
Lukáš_6

Tak záleží kdo to odnese . Na druhou stranu , sigmu živí prodeje , proto ten řez . Takže bych se o Dohnálka nebál spíš si myslím , že bude na odchodu v zimě pokornej, když mu nevyšla ta Korea a tohle je přímá náhrada za něj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele