Kozel zůstává na severu Čech, místo Liberce převzal sousední Jablonec

17.06., 16:44
Aktuality

Luboš Kozel bude po téměř 17 letech znovu trénovat fotbalisty Jablonce, k nimž se přesouvá po tříletém angažmá u severočeského rivala Liberce. Třiapadesátiletý kouč nahradil odvolaného Radoslava Látala. Jedenáctý tým uplynulé sezony první ligy o tom informoval na webu, délku smlouvy neuvedl.

Kozel působil v Liberci od léta 2021, ve všech třech sezonách s mužstvem skončil ve středu tabulky. Noví majitelé na jeho místo po sezoně přivedli dosavadního kouče Pardubic Radoslava Kováče. Kozel se přesouvá do Jablonce i s asistentem Josefem Petříkem a trenérem gólmanů Markem Čechem. Dalším asistentem bude Tomáš Čížek, jenž byl už v realizačním týmu předchozího kouče Látala.

"Jsem rád, že angažmá přišlo a pan (majitel) Pelta mě oslovil. Budu moct pokračovat v tom, co mě baví. Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a přišli se mnou i kolegové, se kterými jsem spolupracoval teď v Liberci," řekl Kozel.

Bývalý dlouholetý hráč pražské Slavie dostal v Jablonci poprvé šanci na začátku sezony 2007/08, ve funkci ale vydržel jen čtyři měsíce. "Bylo to moje první prvoligové angažmá, které trvalo de facto jen devět kol. Ta doba byla poměrně krátká, ale věřím, že jsem dneska daleko zkušenější trenér a že nám to s týmem pomůže, abychom uspěli," uvedl Kozel.

Devítinásobný reprezentant po prvním angažmá v Jablonci vedl šest a půl roku pražskou Duklu, se kterou postoupil do nejvyšší soutěže. V lize trénoval i Baník Ostrava a působil rovněž u reprezentačních výběrů do 18 a 19 let. V Jablonci bude mít za úkol vrátit tým do vyšších pater tabulky, závěr posledních třech sezon strávili Severočeši ve skupině o záchranu.

"Poslední roky nebyly nejlepší. Věřím v to, že budeme úspěšní a že se pokusíme Jablonec zvednout tam, kde byl nedávné minulosti," dodal Kozel.

Jablonec mění trenéra před sezonou potřetí za sebou a je zatím šestým prvoligovým týmem, který půjde do nového ročníku s novou tváří na lavičce. Kromě Liberce a Pardubic mají jiného hlavního trenéra i Sparta, Slovácko a Olomouc.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
PavlíčeQ

z blata do louze

trener ktery nebyl dobry pro liberec ma byt pro nas posun k lepsimu?

tomu bohuzel neverim

Reagovat
HanzBP

Po Látalovi by byl posun k lepšímu asi každý, ne?

Reagovat
PavlíčeQ

ne

Reagovat
Sosi

Kazdy ne, Kozel ani

Reagovat
Axelrose

Tak mohli jste odpadnout i hůř

Reagovat
PavlíčeQ

i lip

Reagovat
Axelrose

To nerozporuju

Reagovat
vestinustarychdubu

Zkusene vas posune do klidnych vod poklidneho stredu, coz v soucasnosti posun je. Bohuzel, na vic, nez na placani se okolo 7-8. mista to s Kozelballem nebude no.

Reagovat
MoonKnight

Tak mohli ste dát Horejšovi více času viď. Budějovice také nešlapali pod ním od prvního utkání. Jenže vy chcete všechno hned a ideálně bez peněz a bez posil. Jakého mladého progresivního trenéra by tohle bavilo? A když už se najde, nedostane delší čas.

Reagovat
Mönchengladbach

Kozelball v lize

Reagovat
FCSL

Malej vesnickej klub mu bude sedět

Reagovat
PavlíčeQ

na prazdny stadion si zvykl uz v liberci takze aklimatizace by mohla byt rychla

Reagovat
Imos

a ambice konečně budou odpovídat jeho schopnostem, návrat do top 10 se blíží, gratuluju

Reagovat
didosh

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
lampas

Tu záchranu Jablonci doručí

Reagovat
Salfovic

Budu mu fandit, ať skončí nad Libercem

Reagovat
Imos

Reagovat
lampas

"Derby" bude mít konečně nějaký náboj

Reagovat
ACSeRw!n

Pelta

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Já to říkal

Reagovat
John Obi Mikel

Velký návrat Snad dopadne lépe než první angažmá a vydrží déle než 10 kol

Reagovat
gocii

On uz tam byl? Ten krome top3 taky stihl projit vsechno

Reagovat
John Obi Mikel

2007/08

Reagovat
Effenberg

Proč je takový hate na Kozla? Mně přijde arogantní jako člověk, ale ty jeho mancafty nehrají úplně nesmyslně nebo ano? Dukla byla vcelku vydarene angažmá a Liberec +- také? Baník má asi jiné nároky, ale také se nikam bez nej neposunul? Chápu to třeba na Latala nebo Pulpita, ale tady tápu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele