Kovaće po porážce v Dortmundu potěšil alespoň výkon Bayernu

11.11.2018, 10:54
Aktuality
Vzájemné konfrontace mezi Borussií Dortmund a Bayernem Mnichov pravidelně představují nejsledovanější zápasy německé ligy a k jedné takové došlo včera ve Vestfálsku. Bavorský celek měl nakročeno k triumfu a snížení manka na vedoucí BVB, nakonec ale odjel s prázdnou...

Svěřenci Nika Kovaće opanovali první poločas a po trefě Roberta Lewandowského zaslouženě vedli, o náskok ovšem po obrátce přišli a totéž se jim stalo ještě jednou. Duel dlouho patřil dvěma střelcům, za Dortmund v obou případech srovnal krok Marco Reus a v 74. minutě mu triumf vystřelil už osmou bundesligovou trefou Paco Alcácer.

"Od obou týmů jsme dnes viděli fantastický zápas, bylo to otevřené utkání. V prvním poločase jsme byli lepší, druhá půle patřila Dortmundu. Po vyrovnání na 1:1 jsme se dokázali vrátit a vzít si vedení zpět, abychom následně opět inkasovali, to se nám nesmí stávat. V první půli jsme kontrolovali střed hřiště a nepouštěli soupeře do hry, po změně stran se nám už nedařilo a plynuly z toho šance Dortmundu," hodnotil Kovać.

"Naneštěstí jsme prohráli, i když to klidně mohla být remíza. Můžeme být alespoň spokojeni s výkonem, byl to náš nejlepší výkon od utkání se Schalke, byli jsme hraví, kombinovali a zvládli to dobře i po taktické stránce, zvláště v prvním poločase. Na tom musíme stavět," říká chorvatský kormidelník.

Dortmund má sezonu skvěle rozehranou a po dlouhých letech může znovu myslet na zisk mistrovského titulu. Z jedenácti zápasů Borussia vytěžila 27 bodů a na třetí Bayern má k dobru už sedm bodů, mezi těmito týmy se ještě pohybuje Borussia Mönchengladbach (23) a dnes se mezi ně může vklínit RB Lipsko (19).

"Byl to bláznivý zápas a Bayern byl v úvodu hodně silný. Dominoval, mnohem častěji držel míč a my se k němu naopak nedostávali. A když už se nám to povedlo, hned jsme o něj přišli. Bylo to hodně těžké, ale věděl jsem, že takové tempo nemohou vydržet. Tempo bylo neskutečné, Bayern napadal a získával míče, bylo to z jeho strany perfektní. Bylo to jako bumerang, my museli čekat a naštěstí to o přestávce bylo jen 0:1. Po druhém gólu Reuse nás hnali fanoušci, my cítili, že můžeme vyhrát a povedlo se nám to. Morálka byla fantastická," pochvaloval si trenér Lucien Favre.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (76)

Přidat komentář
FC Porto FC

Reus kraluje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benzema

Dúfam ,že to Dortmund dotiahne do úspešného konca a získa titul V anglickej lige snáď Liverpool

Reagovat
Heresy

ve spanelsku snad atletiko

Reagovat
smazaný uživatel

V Cesku snad Boleslav

Reagovat
Heresy

pomerne nerealne .. spis radsi at to ziska plzen ..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Heresy

Reagovat
REPLIKATOR

Ve Francii snad Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc presvedčiví nie sú...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

V Maďarsku snad Vidi

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě ovšem Favre Je neskutečné jak dokáže každý tým okamžitě zvednout, předat mu jeho myšlenku a mít výsledky.

Reagovat
stas87

Kovac. Aspon ze sa nevyhovara na tu penaltu. Pride mi, ze za Guardiolu ti hraci dokazali castejsie menit tempo hry tak, ze v zaveroch zapasov neboli utaveni a drzali krok so superom, skratka ze si lepsie dokazali rozvrhnut sily pocas zapasu. Dortmund to prave naopak zahral velmi dobre, nechal ich hrat v brutalnom tempe a potom toho vyuzil. Weigl velmi zly ale to sa sa odpustit Favremu, kedze ho stiahol cez pauzu. Vcera bolo jasne vidiet, ze do zapasov kde super kontroluje stred a hra agresivne, tak sa nehodi a jeho vykon taha dole aj Witsela. Preto je Delaney-Witsel skvela volba prave do takeho typu zapasu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já jsem daleko víc nepochopil smysl Gotzeho jako falešný devítky v zápase, kdy nemáš střed a nedokážeš vysoko držet míč. Není rychlý ani fyzicky stavěný k tomu, aby dokázal vyhrávat osobní souboje. Podle mě v takovým typu zápasu na tý pozici neměl opodstatnění.

Reagovat
stas87

Tak Favre to tak zatial ma v tejto sezone pri skladani zostavy. On trafi 9 postov z 11 ale takmer vzdy tam posle jedneho ci dvoch hracov co tomu nepomozu ako vcera Götze a Weigl. Mozno sa to casom zlepsi. Nerozumiem tomu tiez, to mal akoze chodit do subojov s Boatengom a Hummelsom? Neviem ci mal Alcacer nejake drobne zranenie, ale s nim v zostave od zaciatku by na stoperov Bayernu tlacili ovela viac. Hlavne Hummels hral bez obvyklej istoty a chyboval. Götze by sa vcera naopak hodil do druheho polcasu ci na poslednych 25. minut. V tych chvilach by vyuzil to, ze by podrzal loptu a nechal sa faulovat a otupil by tak tlak Bayernu v zavere, keby potrebovali vyrovnat. Teraz je to uz bezpredmetne riesit, Favre berie tri body a kriza Bayernu sa prehlbila.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si Lucien přečte tuto diskuzi, jak si mu skvěle poradil

Reagovat
20fredy20

Keby chodili majitelia klubov na EF tak vsetci treneri odvolani a klubov by sa chopili miestni "odbornici" .

Reagovat
Frantszek

Ale dokízal dát impuls tím, že stáhl Weigla a ten střed byl najednou silnější a jistější.

Paco pak dokázal přinést nějakou útočnou zkušenost a bylo.

Favre je king.

Gotze sice neměl smysl, ale dokázal na to zareagovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Arne

Alcacer prý na tom fyzicky není tak dobře, aby zvládal 90 minut.

Reagovat
Frony

Proč by se vymlouval na paneltu, kterou tam kromě dvou lidí viděl snad každý?

Reagovat
fabec1222

Takže do konce sezony zase Jupp?

Reagovat
valek9610

Conte

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane

Reagovat
Rich

Reagovat
smazaný uživatel

Potesil ho vykon, aha, to je tak, ked velkoklub pride trenovat, ktory na to zatial nema no..asi takto, keby Dortmund dal druhy polcas vsetky tutovky, tak idete domov so 6 kuskami, minimalne..

Reagovat
Rudnevs

A Ancelotti, ktorý trénoval pred Bayernom x veľkoklubov, ten na to nemal taktiež, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tym ma Carlo?

Reagovat
Rudnevs

Píšeš, že Kovac nemá na to, aby trénoval veľkoklub... Ja naopak reagujem, že predtým Bayern trénoval Ancelotti, ktorý je preverený viacerými veľkoklubmi, a ani s ním to nefungovalo. Chcel som tým povedať, že problém je najmä v zložení kádra a nie v trénerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda Německo ani Bayern moc nesleduji ale přišlo mi, že v loni pod Heynckesem to začalo najednou fungovat a Bayern hrál dobře. V LM měl Real štěstí, že postoupil přes Bayern. Teď nastoupí nový trenér a znovu to nefunguje. Jen jestli nebude problém spíš v charakteru některých hráčů. Možná by se teď mělo sáhnout do kádru a pořádně to tam výmést a ne na trenéra.

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, koncepčnejšie riešenie by bolo podržať Kovaca... Jeho vyhadzov by ich však možno mohol túto sezónu nakopnúť. Som zvedavý, ktorú možnosť si Uli, Kalle a spol. zvolia.

Reagovat
smazaný uživatel

Upresnenie. Oponent napísal, že na to "zatiaľ" nemá

Reagovat
vladino10

Kde 6, aspoň 10:2 by to skončilo ak by dal Dortmund všetky tutovky.. a keby ešte Bayern nemal brankára tak kľudne aj 15:2, Dortmund by dával góly do prázdnej

Reagovat
smazaný uživatel

Keby da Bayern všetky tutovky tak Dortmund dostane 4 mám najradšej tieto hypotetické kokotiny

Reagovat
smazaný uživatel

Podstata je ale to, ze Kovaca potesil vykon, ale mne to nevadi, som rad, ked Bayern tesi vykon ako ten vcera, len tak dalej

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to dobry futbal, chvalim.

Reagovat
Csaplárova past

Zidane, Conte ... Bayern si může vybírat. Po sezoně Mourinho

Reagovat
Rich

Out, ty kašpare! Nehraje se na výkon, ale na výsledek, Bayern prohrál a ztrácí 7 bodů, po dnešku dost možná spadne na nějaké 4 místo a to furt zápas od zápasu Kovač říká, nesmíme dělat chyby a stejně zlepšení žádné, furt jenom tyhle kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si to Nikovi nandal

Reagovat
Beči

Reus Favre Alcácer

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač má proste smolu, nastúpil do Bayernu v zlom čase a myslím, že veľmi dlho nevydrží. Celkom by sa to dalo prirovnať k Lopeteguiovi v Madride. Obaja prišli k tímu, ktorý bol dlhé roky extrémne úspešný a vedený legendami, hráči vyhrali čo sa dalo a posledné roky tam nedošlo k potrebnému okysličeniu kádru. Ako Bayern, tak aj Real podcenili obmenu a spoliehali sa na dlhoročné opory, ktoré už ale nemajú ani potrebnú motiváciu, niektorí už ani top kvalitu. Stále ale majú ten punc superhviezd a obrovské egá, je ich ťažké posadiť či predať. Pre mladých a neskúsených trénerov je toto asi najhoršia kombinácia, keď preberú vyčpelý káder po legendárnych predchodcoch a tie očakávania na ich výsledky nie sú o nič nižšie.

Bundeslige by táto situácia mala určite pomôcť, Dortmund naberie ohromné sebavedomie a zase pôjde výrazne hore, fantasticky vyzerá v tejto sezóne aj Gladbach, ktorý môže reálne hrať o titul. Bayern podľa mňa pod Kovačom lepší nebude, aspoň nie túto sezónu, tí hráči mu zrejme úplne neveria a v celom klube panuje nervozita, čo určite nepomáha vôbec nikomu. Pre Bayern je ale veľkým problémom, čo bude po jeho prípadnom odvolaní. Jupp to už totiž zase zachraňovať nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

velmi rozumny pohlad

Reagovat
Jeňa

Pokud by se měl do boje o titul zapojit nějaký třetí tým, tak bych si vsadil spíš na Lipsko

Reagovat
Rudnevs

Pekne napísané, súhlasím s tým, že Kovac mal smolu, je to kvalitný tréner a za iných okolností by na ten veľkoklub mal a pokiaľ ho vedenie podrží i do ďalšej sezóny a bude myslieť dlhodobo, tak som si istý, že ten úspech mať bude. Hoci nie je hlavný vinník momentálnej situácie, tak možno čoskoro poletí, a bohužiaľ musím dať za pravdu jeho kritikom, že by to možno mohlo ten Bayern nakopnúť... Trochu sa obávam, že či by to v tom prípade nebola opäť jasná záležitosť, podobne ako minulý rok.

Súhlas i s tým, že pre Bundesligu zatiaľ rozhodne dobre... Ako píšem vyššie, uvidíme, čo by prípadne nastalo po Kovacovom odvolaní, ale zatiaľ to vyzerá, že by sme sa boja o titul mohli dočkať. Ale len medzi BVB a Bayernom, Gladbachu s Leipzigom moc neverím, že by sa do toho mohli zapojiť, ale i tak by to pre Bundesligu bola paráda.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
Arne

Já věřím tomu, že Hoeneß Nika opravdu podrží a půjde s ním i do další sezóny, pokud to bude vypadat, že to uhrají aspoň na 2.-3. místo... Ale na letní překopání kádru to bude chtít nového sportovního ředitele, Brazzo je sympaťák, ale tím to tak končí, ten sám za sebe ani není schopen nic říct. Když to srovnám se Sammerem, tak nebe a dudy.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Hoenneß právě vyloučil zimní příchody... ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Banda čůráků fakt...snad skončíme třeba šestý...

Reagovat
Rich

To budeme rádi, když nesestoupíme. Ne fakt, vedení Bayernu by taky mělo jít někam.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim, Hoeness mi uz neskutocne lezie na nervy

Reagovat
db18

Jako chudák Niko s Brazzem.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Je to logicke, 2 hráči sa vrátia po zraneniach..od januára by mohol aj Davida hrať,, ak sa chyti..prestavbu budú realizovať v lete, teda dúfam, že dačo budú robit

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme som myslel Daviesa, blbý autocorrect

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Davies je výborná posila, který by mohl oživit ofenzívu Bayernu, ale jde o to, jestli ho Kovač bude stavět.

Reagovat
vladino10

ma 18 rokov, v živote nehral v Európe, pravdepodobnosť, že nás bude túto sezónu nejak výraznejšie ťahať je aspoň za mňa minimálna..

Reagovat
Rich

Za mě bych ho klidně stavil, stejně se nic nezmění, Robben s Riberym budou stále nepoužitelní a hrozní, tak proč nezkusit nového hráče?

Reagovat
db18

Minimálně jednoho stopera a backup na levýho beka (klidně jen na hostování) by to ale chtělo...

Reagovat
Bayern +

A do budúcna Brooksa z Bournemouthu, parádny je

Reagovat
AndR

Strašně špatně poskládaný tým. Od Nika přišlo v sezoně špatné rozhodnutí, kdy poslal tým druhého sledu v BL - nesmyslné podcenění, zápas se nezvládl a od té doby se to stalo skoro standardem ztrácet body.

Nika považuju za dobrého trenéra, ale sype se mu to, nezvládá to. Byl bych spíše pro změnu trenéra. Ale když ho podržíme, třeba opanuje LM, po vzoru RM a Zidana, kteří v La Lize také klopýtali a dali vše do LM :-). Zbožné přání při této tragédii.

Reagovat
dextroza_m

To je tak, když Slovan vede německou nadřazenost :-)

Reagovat
Giovanni

Pre kvalitu Bundesligy je to veľké plus,že Bayern momentálne nemá už 7 bodový náskok,ale takú stratu na lídra,je to naozaj fajn,bude to mať o to vätší náboj a napätie,nakoniec aj tak bude majstrom náš FCB,lebo je skutočne najlepší,ale či to bude s Kováčom to nemusí byť isté...uvidíme...len tak mimochodom,bola to veľmi prísna penalta odpískana proti FCB,a na druhej strane nepotrestaný zákrok na Lewyho na hranici veľkého vápna,to veľmi ovplyvnilo priebeh zápasu..ale naozaj nevyhral lepší,ale ten čo mal viac šťastia...nech žije BAYERN a to VEČNE....

Reagovat
Rudnevs

To s tým Lewandowskim bolo mimo pokutového územia, aspoň tak to vraveli na ZDF... Penalta pre BVB rozhodne pískateľná, čiže dokopy sa nedá povedať, že by rozhodcovia poškodili Bayerm. Hoci smolné to pre Bayern samozrejme trochu bolo, to súhlasím.

Reagovat
Rich

Výborně! Díky výbornému výkonu jsme 5, však jo, hraje se na výkon, ne? Kovači i s celým vedením a sportovním ředitelem táhněte už někam. Absolutně jste zkurvily tuhle sezónu.

Reagovat
Pinturicchio

Neuvěřitelné, jak si to Bayern dokázal rozjebat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele