Koubek o sobotní porážce i rotaci v bráně. Měli jsme ze Slavie příliš velký respekt, uvedl

22.09., 11:06
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Hráči Plzně v sobotu ve šlágru 9. kola Chance Ligy na hřišti pražské Slavie prožili nejhorší úvodní poločas v nejvyšší soutěži od května 2016, kdy při debaklu 0:5 na stejném hřišti o přestávce rovněž prohrávali 0:3. A po prvním poločase to odnesl brankář Marián Tvrdoň, jehož trenér Plzně Miroslav Koubek posadil a do brány místo něj postavil Martina Jedličku, který jako jednička odstartoval sezonu. Bude tato výměna trvat nastálo?

"Marián měl šňůru zápasů, ve kterých nám hodně pomohl. Udělal akorát jednu chybu v Liberci, na to má každý nárok. Martin (Jedlička) byl delší čas nemocný, čekal na svou šanci," okomentoval Koubek po zápase pro O2 TV Sport svůj netradiční tah.

Bývalý ligový gólman Koubek poslal Jedličku, který se v bráně objevil poprvé od 2. ligového kola, na hřiště i kvůli tomu, aby chybujícímu Tvrdoňovi pomohl.

"Slavia začala výborně, hrála v módu Lille a my jsme se s tím mentálně nevyrovnali. Byli jsme ustrašení a na některých postech velice nervózní. Marián mezi tyto hráče patřil. Chtěl jsem mu pomoct. Viděl jsem, že není ve své kůži, ale nezvládli jsme to jako celek. My jsme byli ti, kteří měli příliš velký respekt," pokračoval Koubek.

"Bylo to moje rozhodnutí, přišel prostě čas pro Martina Jedličku, který chytal výborně. A zároveň to byl psychologický tah, abychom nedostali ještě víc gólů," dodal Koubek.

Autor: eFotbal.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (6)

Přidat komentář
dinss

Docela jsem mu po tom prvním roce věřil. Teď se jeho setrvání možná ukazuje jako chyba.

Tvrdoň dlouhodobě ukazuje, že nemůže být v klubu jako je Plzeň jednička a po Liberci už měl být v bráně Jedlička.

Kopic je kapitola sama, kterou chápe jenom Koubek. Jirka je sice rychlej ale jinak úplně k hovnu. Ta taktika s nim byla po minulým zápase v Edenu asi docela průhledná.

Hráče, které by využívat měl absolutně opomíjí…

Uvidíme po podzimu…

Reagovat
Coutinho10

nemůžeš to všechno hodnotit podle jednoho zápasu....prostě jsme ve formě, máme dobrý hráče a u nás to máte vždycky složitý a skoro vždy jsme vás doma porazili

nicméně pokud máte ambici bejt v top 2, tak asi spokojení bejt nemůžete...3. místo si v klidu uhrajete a v Evropě nevyhoříte...ve Frankfurtu dopadnete asi stejně, ale jinak nejste zase nějací tragédi nebo tak

Reagovat
Sosi

Spis nechtel Tvrdone odstrelit a cekal na chybu, coz se stalo.

Reagovat
Taarabt_QPR

Souhlasím s tím, že volba hráčů pro mě občas je taky divná. Nedal Vašulína do základu v tomto zápase mi přijde hodně zvláštní. Mosquera už na to nemá, nebo proč je tolik opomíjený? Chápu 34let, většinou 3-5-2 ale i tak...

Reagovat
Mr.Mike

Tak Plzen odesel chory a hranac..to je pro ne obrovska ztrata, jeste se zranil hned na zacatku sezony kabongo..to holt musi bejt znat..po jednom zapase bych nedelal zbytecny zavery.

Reagovat
DidusIneptus

Nedivím se, že měli plzenaci respekt když Slavia Praha v Evropě něco znamená (stejně jako Sparta Praha). Nečekalo se žádné překvapení. A také se žádné nestalo. Slávie ukázala už proti Lille sílu. Na pražské,,s" zkrátka nikdo nemá a dlouho mít nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele