Komise: VAR chyboval, neměl intervenovat ve Zlíně při gólu Žáka

20.05., 17:26
Aktuality
Karel Rouček (© Profimedia)

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR neměl v nedělním utkání 4. kola ligové nadstavby mezi Zlínem a Bohemians videorozhodčí Tomáš Klíma intervenovat po brance vstřelené domácím Filipem Žákem. Hlavní sudí Karel Rouček gól neuznal, "Ševci" ve skupině o záchranu prohráli 1:2 a kolo před koncem zůstali na posledním místě tabulky, takže jim hrozí přímý sestup. V dalších třech sporných situacích z víkendu komise potvrdila verdikty rozhodčích na hřišti.

Zlín mohl jít ve 45. minutě za stavu 1:1 do vedení. Žák dorazil míč do sítě, jenže v momentu střely Davida Tkáče se pohyboval na hraně postavení mimo hru. Gól neplatil. "Rozhodčí branku neuznal na základě chybné intervence videorozhodčího (VAR). Jednalo se o hraniční situaci, kdy nebylo zcela průkazné, zda o ofsajd šlo, či nikoliv. VAR má intervenovat pouze v případě zjevných chyb rozhodčích a průkazných záběrů. Došlo k porušení protokolu VAR a pokynů Komise rozhodčích FAČR," uvedla komise ve svém komuniké.

Dala tak za pravdu trenérovi Zlína. "Vstřelili jsme gól, který videorozhodčí podle mě nepochopitelně neuznal. Rozklíčovat tuhle situaci jako ofsajdovou ani nelze, takže nevím, co tam viděli," protestoval Bronislav Červenka bezprostředně po utkání.

V dalších ze tří posuzovaných sporných situací z víkendových zápasů rozhodčí nechybovali. Komise potvrdila jako dostatečnou žlutou kartu, kterou Jan Machálek udělil Vasilu Kušejovi z Mladé Boleslavi za bezohledné vražení do sparťana Angela Preciada. Pražané si výhrou 5:0 na hřišti soupeře pojistili obhajobu mistrovského titulu.

Rovněž v duelu Pardubic s Karvinou (4:0) si Ondřej Berka správně vystačil s žlutou kartou v případě faulu hostujícího Patrika Čavoše na Marka Ichu. "Hráč zasáhl podrážkou své kopačky levou holeň soupeře. Faulující svoji nohu stahoval, soupeře zasáhl nízkou intenzitou, z tohoto důvodu se nejednalo o surovou hru."

Komise také posoudila, zda v úvodním utkání finále skupiny o Evropu mezi Teplicemi a Hradcem Králové (0:1) nedošlo před rozhodující trefou Matěje Koubka nejprve k faulu hostujícího Karla Spáčila na Daniela Filu. "Rozhodčí branku správně uznal. V rámci útočné akce hostujícího družstva nedošlo k žádnému přestupku. O podražení hráče domácích se nejednalo."

Komise rozhodčích se od této sezony veřejně vyjadřuje vždy ke čtyřem situacím z kola, které vyberou média. Ostatní momenty si komise vyhodnocuje pouze interně.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Axelrose

No tvl, to musí být ve Zlíně rádi, že jim to ještě takhle vysvětlí

Reagovat
Luka3enko

Já se na to díval živě a někde jsem to tu psal, že z toho záběru co ukázali nejde jednoznačně prokázat, že by to byl offside. Btw to by Zlín šel do vedení 2:1 v poločase.

Reagovat
Crustyq

Reagovat
Grupma

Hezky přilili do ohně

Reagovat
GrimeBaller98

Krasne podmaznuty, aby Zlin spadnul. Za cely jaro by mela spadnout Bohemka.

Reagovat
oli9

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
GrimeBaller98

Sorry, ja ten klub respektuju, hlavne kvuli fanouskum, ale to jaro je naprosta fraska a ta nadstavba to jen podtrhuje . Zvlastni system, zvlastni skladba kadru a prijde mi, ze trener Vesely akorat kope kolem sebe, ale uz to nema co dat

Reagovat
St. Pauli

No ja jsem velkym kritikem menedzmentu, ktery je dlouhodobe mimo a zaslouzil by pres prsty klidne barazi, to zase jo. Vesely se snazi, proti nemu nepujdu. Hraci jsou jaci jsou. Atmosfera v kabine neni zla. Tam je chyba, jak je to poskladane, nemame tvář, tvar ani kvalitu. Takze se vlastne shodneme.

Reagovat
ratusek

Snad se ve Zlíně naserou a v Jablonci výhra

Reagovat
monty25

Čekal jsem nějakou hraniční situaci, ale v momentě střely Tkáče je podle mě Žák jasně za posledním obráncem a možná i za brankářem.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Firkraag

Oni myslí ten první gól.

Reagovat
monty25

Tak to jo.

Reagovat
Crustyq

Celkem zářez Zlína...

Reagovat
Mr.Mike

Amateri od Varu

Kdyz neco takovyho muze rozhodnout o (ne)sestupu

Reagovat
Firkraag

Jako z prvního pohledu to jako ofsajd vypadalo docela jasně, ale prokazatelnej záběr jsem neviděl, tak to měli pustit. Furt bych se klonil k názoru, že to spíš ofsajd je, než není. Ale když to není 100%, tak to mají pustit.

Reagovat
Modi6

Snad to Jablonec v sobotu zvládne a nenechá se porazit !!!!!!!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
PtákOhnívák

A to je přesně ono! Týpci na to mají kamery, zpomalovačky... a stejně to posoudí na hovno.

Jeden ten tým tím poškodí tak, že díky tomu pravděpodobně spadne do druhé ligi a komise si nad tím umyje ruce doslova třema větama ve stylu "Ano víme že to posrali, hezký den a neshledanou."

To je neskutečná žumpa celá ta komise rozhodčích!!!

Reagovat
Well

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele