Kluby se zapojují do pomoci po povodních, nechybí ani třetiligová Příbram

Včera, 17:55
Aktuality
Stadion v Opavě zasáhly ničivé povodně. (© Slezský FC Opava)

Do pomoci po ničivých povodních, které v minulých dnech postihly řadu oblastí České republiky, se zapojují také kluby první i druhé ligy. Některé už vyhlásily finanční či materiální sbírku, jiné formu pomoci teprve připravují. Jako jedni z prvních se zapojily Slovácko a třetiligová Příbram, jimž záplavy v minulých letech způsobily velké škody.

Slovácko, které povodeň naplno postihla v roce 1997, vyhlásilo materiální a potravinovou sbírku. Tu ještě ve středu odeslalo do zasažených obcí v Jeseníkách. Příbram, která má rovněž nepříjemnou zkušenost s velkou vodou, se rozhodla pomoc Opavě, jež patří mezi nejvíce postižená města.

"Z tisíců příběhů nám je logicky blízký ten fotbalový v Opavě. S SFC jsme na hřišti vždy velcí rivalové a soupeři. I tak máme se slezským klubem respektovanou úctu, protože souboje s SFC jsou vždy atraktivní a zajímavé," napsali na svém webu příbramští zástupci s tím, že výtěžek ze vstupného z utkání MOL Cupu proti Českým Budějovicím pošlou donedávna druholigovému rivalovi. Slezskému klubu záplavy výrazně poničily hrací plochu i zázemí.

Obdobnou formu zvolila i Olomouc, jež věnuje výtěžek ze vstupného z nejbližšího domácího utkání proti Dukle na pomoc postiženým ze zasažených míst. Na tento zápas bude možné zakoupit i speciální symbolické vstupenky, Sigma zároveň organizuje sbírku mezi hráči a klubovými zaměstnanci.

Slavia vyhlásila prostřednictvím svého Nadačního fondu sbírku ve prospěch Českého červeného kříže, na jehož účet už v neděli odeslala milion korun. Podobný způsob pomoci připravuje i Sparta.

Ostrava, jíž se povodeň rovněž vyhnula, shromažďuje finanční i materiální podporu. Klub navíc připravuje i aktivní pomoc jak některým fotbalovým klubům, tak také zasaženým městským lokalitám při likvidaci následků řádění vodního živlu. Do nich už se zapojili někteří členové mládežnických týmů Baníku.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Patacón

Hm, to se Jarda plácne přes kapsu s těma návštěvama tam. Kdyby jim poslal mop, tak pomůže víc.

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
inferno08

Lístek na ten zápas v Příbrami je za 150,-, ale děti zdarma. Hrajou s Budějovicema, takže prvoligový tým, ale... Prostě Budějovice no kolik tam přijde lidí? Počítám tak 300-500. Z toho dejme tomu 100 dětí. Takže v lepším případě vyberou 400 x 150, což je 60k. No určitě lepší než drátem do oka. Plus jim tam bude kolovat ta kasička no... Takže celkem ok

Reagovat
$dolar$

Na Příbram, která nemá ani korunu, je to fakt hodně.

Reagovat
kilobyte

60k fakt není málo. Porovnej si to s tím, že ČB loni nebyli schopný zajistit náhradní čerpadlo. A to hrají první ligu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele