Kinský řeší další budoucnost. Zápůjček už bylo dost, hlásí

31.05., 10:12
Aktuality
Antonín Kinský (© FK Pardubice)

Antonín Kinský má za sebou první sezonu v nejvyšší české soutěži. Nastoupil do 18 zápasů a prokázal, jaký potenciál v něm dřímá. V Pardubicích vychytal pět nul a s 80procentní úspěšností zákroků byl třetím nejlepším gólmanem celé FORTUNA:LIGY. Skvělá čísla jednadvacetiletému gólmanovi otevírají dveře do zajímavých tuzemských i zahraničních klubů. Kam povedou jeho další kroky?

Nabízí se, aby se z východu Čech vrátil zpět do Slavie, kde má ještě rok platnou smlouvu. V Edenu ho ale do branky nepustí silná dvojice Jindřich Staněk, Aleš Mandous a Kinský má jasno v tom, že chce pravidelně chytat.

"Slavia přivedla gólmana za nadstandardních podmínek. Já rozumím tomu, proč Jindra Staněk do Slavie přicházel a respektuji to. Zároveň je to pro mě informace směrem k mé budoucností a podle toho se musím rozhodovat. Věřím, že to Slavia pochopí a vyjdeme si vstříc," uvedl Kinský v rozhovoru pro sport.cz.

V posledních sezonách talentovaný brankář sbíral starty na hostováních. Sezonu 2022/2023 odchytal ve Vyškově a nedávno skončený ročník strávil v Pardubicích. Teď ale vyjádřil jednoznačné přání: "Zápůjček už bylo dost."

"Chci být součástí klubu, kde to na mně bude z části postaveno. V takové pozici hráč na hostování jednoduše není. Navíc jsem nechytal zápasy proti mateřskému klubu. Letos na jaře jsem tak přišel o zápas na Slavii, ale zároveň i o ten následující proti Viktorii Plzeň. A já tato utkání hrát chci. Jsou to těžké zápasy, které vás posouvají vpřed, získáváte zkušenosti a já je toužím prožívat na hřišti," řekl Kinský.

Kromě Slavie tak určitě příští sezonu nestráví ani v Pardubicích. Východočeský celek by si nadaného brankáře rád ponechal, na přestup ale nemá finance. "Určitě nejsme klub, který by ho mohl koupit," přiznal sportovní ředitel Tesly Vít Zavřel. "Tonda se ale nemusí bát, že by neměl kam jít. Od agentů vím, že se o něj zajímá Liberec a také kluby ze zahraničí."

Do Pardubic se na něj údajně jezdili koukat zástupci několika italských celků. Tím nejaktivnějším v přestupových jednáních byla podle deníku Sport italská Parma.

V brance klubu, který po třech letech vybojoval postup do Serie A, plní roli neotřesitelné jedničky Leandro Chichizola. Čtyřiatřicetiletý Argentinec chyběl v základní sestavě v jediném zápase, tým ze severu Itálie k němu proto hledá kvalitního parťáka. Zájem celku, ve kterém do velkého fotbalu nakoukl legendární Gianluigi Buffon, by ale mohl ztroskotat právě na případném nízkém vytížení českého brankáře. "Mojí osobní ambicí je především chytat," přiznal mladý gólman.

Právě proto zůstává nejpravděpodobnější variantou Kinského přesun do Liberce. Reprezentant do 21 let by na severu Čech navázal na pardubickou spolupráci s trenérem Radoslavem Kováčem a po boku Oliviera Vliegena by určitě dostal dost prostoru.

Celá situace zůstává v rukou obou klubů. Jednání probíhají, zůstává ale otázkou, jestli pod Ještědem budou ochotni zaplatit sumu sahající ke dvaceti milionům korun.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (67)

Přidat komentář
dinss

OT: Jestli Šádek prodá Chorýho do Edenu a jako náhradu přivede Vašulína s Tijanim, tak je k smíchu. Duro půlku podzimu v píči a my budeme hrát s duem těhle trogliditů v útoku, to jdi do píči fakt.

Reagovat
ratusek

ty vole. Vždyť to je přesně ten typ wtf přestupů, kde byste na tom stejně jako v případě Staněk/Červ a Valenta naprosto vydělali. Tohle Šádek umí, takže bych byl uplně v klidu

Reagovat
$dolar$

Vasulina beru, ale Tijani fakt ne, to je totalni parodie.

Reagovat
ratusek

Já si právě myslím, že by to dopadlo naopak. Vašulín s velkým očekáváním vyhoří a Tijani bude sypat jeden gol za druhým, jak se mu to dařilo před přestupem u nás. Stačí mu dávat kvalitní servis do vápna

Reagovat
dinss

Ja třeba nechci ani jednoho. S velkou pompou se do vedení přivedl Říčka aby se kupoval Vašulín z Hradce a Tijani z Edenu. Chorýho za Filu bych bral, případně Halinský nebo Prebsl. Ale bez Dura s Chorym na podzim… vůbec.

Reagovat
Greny

Nebude chtít Vasulina Koubek?? Já jen že v Hradci pod ním hrál ne a docela dobře

Reagovat
dinss

Spousta hráčů pod ním hrála dobře…takovej Vlkanova třeba.

Reagovat
Grupma

Když šel Koubek do Hradce, tak měl jako podmínku, že tam zůstane Vašulín.

Reagovat
kecipep

Reagovat
Me2win

Tijani by se u vás mohl vyhrát. Vašulína absolutně nechápu.

Reagovat
Bex5

Ty kravo jaro

Vasulin ok, ale at nam poslou Filu a me Tijaniho. A Chory za palku tvl

Reagovat
Kluivert9

Fila + Vašulín + 15 mega bude za Chorého Ok.

Reagovat
kilobyte

Tak takový ojeb by snad prohlídnul i Tvrdík.

Reagovat
$dolar$

Tak Vasulin hlavně nepatří Slavii.

Ale Fila + Icha + 20 mega a beru to.

Reagovat
Me2win

Filu si chtějí nechat.

Reagovat
mayday

Prej beru to Tak zavolej řediteli, sedněte na kávu a doražte ten kšeft

Reagovat
Bex5

Dosel mi kredit

Reagovat
Grupma

Reagovat
Axelrose

Už jenom poslat Fila za Chorého je poněkud choré rozhodnutí.

Reagovat
Bakary3

Kokoti, no

(Jestli to udělají)

Reagovat
Freedo

Tvrdík už dnes potvrdil na twitteru, že s Filou počítají do další sezóny. Doufám, že ten Chorý je blbost deníku Spart.

Reagovat
Me2win

Chorý doufám přijde.

Reagovat
Freedo

Za mě stačí Chytil a Fila. Spíš je třeba posílit o nějakého kreativního záložníka, který bude umět udělat rozdíl tak, aby se nemuselo jen nakopávat na věže v útoku.

Reagovat
Me2win

Kreativní záložník na 10, pod ním Oscar a Zafeiris, nahoře Chytil a Chorý. Hmmm. Z lavičky Fila.

Reagovat
Freedo

Mě by zajímalo, co si od něj slibujete. Je mu 29 let a nejvíc dal v naší lize 13 branek. Očekáváš, že s dobrým servisem dá výrazně víc gólů?

Samozřejmě je strašně nepříjemnej v osobních soubojích a zvládne sklepávat míče pro ostatní, ale umí i Chytil, kterej je o 4 roky mladší.

Já osobně bych radši podepsal někoho pohyblivějšího s evropskými parametry, tohle je zase krok směrem k fyzickýmu fotbalu. Typologicky bych chtěl někoho jako jsou Birma a Haraslín.

Reagovat
Me2win

To já taky, ale realisticky ke stylu Trpiše a s tím co hrajem poslední 2 roky by se hodil. Nepříjemnej, velká osobnost, do útočný dvojice perfektní. Jako náhradu za Tijaniho za mě určitě koupit.

Reagovat
Coutinho10

potřebujeme efekt hned...ne za pár let

Reagovat
Me2win

Ale tohle by taky nebylo špatný.

Reagovat
Losinho

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

já jsem nad tím celkem přemejšlel a Chorase potřebujeme...to je ten rozdíl, kterej nám chybí, někoho důraznýho, kdo umí dát gól hlavou, což od nás skoro nikdo neumí, kdo naváže na sebe hráče, uvolní prostor dalším...pomůže nám stejně hodně jako Staněk v bráně, o tom jsem přesvědčenej

Reagovat
$dolar$

Nemit Baiera, tak bych udelal vsechno pro to, abychom ho koupili my. Ale takhle mu preju takovej Liberec.

Reagovat
Sosi

Presne

Reagovat
Me2win

Přitom stačilo už jenom 5 let hostovaček, jeden přestup se zpětným odkupem, a zachytal by sis v Mol Cupu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
GrimeBaller98

Jasnej Liberec, dava mi to smysl a rad bych ho videl v Liberci , sice nas v brane tolik netlaci bota, ale je to skvela investice do budoucna

Reagovat
$dolar$

Tak to ja bych rekl, ze vas v brane tlaci nejvetsi bota. Ani Backovsky ani Vliegen proste nejsou kvalita na spicku ligy.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
exse

Hugo by se na špičku mohl dotáhnout, ale pokud přijde Tonda, tak jsme na rovině s top 3, což by byla obrovská paráda.

Reagovat
GrimeBaller98

Hugo je dobre, zabrzdilo ho to zraneni, jinak se mi libil a v zapase se Spartou nas vylozene drzel. Ollie by bohuzel mel jit, stagnuje a nema moc formu

Reagovat
vestinustarychdubu

Slovan má sice nejvyrovnanější dvojku v lize, ale bohužel jsou oba dva tak nějak, průměrný. Ani Hugo, ani Vliegen prostě ničím extra nevynikají a ani jeden zatím nějak extra nechytil nic navíc (Hugo proti Spartě). A pokud si teda myslí vedení na útok na přední příčky, post brankáře musí posílit taky a Kinský by byl asi top posila (poměr cena/výkon/perspektiva).

Reagovat
Imos

Reagovat
wwwx

Jako náhrada za Vindahla!

Reagovat
Mr.Mike

Polud pujde Vorel pryc tak bych se medivil kdyby sme ho privedli

Reagovat
RENO44

Vyzerá ako Limberského levoboček

Reagovat
Lemond Laws

To spíš vypadá, jako kdyby Vindahl s Panákem spolu řádili ve sprše...

Reagovat
Kucka

Parma by byla super, ale na lávku tam asi nemá cenu chodit.

Reagovat
Axelrose

To jako v Pcich nejsou peníze na Kinského?

Nebo o kolik víc může nabídnout Liberec?

Však tvrdili, že nechtějí připlácet?

Reagovat
Kily

nejsou, za poslední rok je klub v mínusu

Reagovat
kasparko

jaky mate rozpocet na sezonu? Pitter to jede cely sam finance nebo ma sobe nekoho nebo hleda investory pripadne?

Reagovat
Kily

před rokem se rozpočet navyšoval z 85 milionů na cca 100, nějaké peníze sem nasypal Tipsport jako nový partner, teď přitečou vyšší finance od UEFA pro kluby nehrající evropské poháry a pořád to asi nestačí. Pitter do toho z vlastního nedal ani korunu, samozřejmě chybějí finance ze vstupného. Všechno vede k tomu, že stále není dodělán ani stadion, sice už situace není taková, že v hostující kabině funguje jenom jedna zásuvka jako loni v únoru, ale nadále si stěžují všichni využívající malou umělku za jednou z krátkých tribun, jelikož se prakticky nemají kde osprchovat. Kamarád má mladého v akademii a minulý týden mi říkal, že tam je pár budek s čímsi jako sprcha a pozitivní je, že většinou teče teplá voda...

Reagovat
kasparko

To docela cumim, ze je to v klubu az takovy. Sice hrajete u dna tabulky, ale vidim hodne vasich zapasu, protoze herne jste atraktivni. Byla by skoda, kdyby to tam po uvodni euforii upadlo.

Reagovat
Kily

po úvodní euforii to spadlo tam, kde to bylo vždycky - čím dál víc jsou slyšet fanoušci hokeje, mezi nimiž není málo takových, kteří by fotbal zrušili a peníze převedli na hokej. Včera jsem potkal bývalého spoluhráče, se kterým jsme hráli ještě za Teslu, on je tedy mnohem staršího data narození a říkal mi, že tyhle poměry tady byly i před čtyřiceti a padesáti lety

Reagovat
ratusek

jejda tohle vám nepřeju a hlavně je to vizitka majitele

Reagovat
Kily

ten tomu ještě dal korunu tím, že si pro soukromé účely půjčil peníze od generálního partnera a nějak se nesnaží dodržovat splátkový kalendář

Reagovat
Losinho

Dává to smysl, Staněk ještě není starej a může z něj bejt jednička na x dalších let, protože z ciziny už po něm nikdo asi nepůjde.

Liberec by byl asi ideál.

Reagovat
Freedo

Staněk byl výbornej přestup. Může tu být jednička třeba dalších 5 let.

Reagovat
Freedo

Icha prej deal done do Liberce. Může to být pro ně dobrý hráč.

Reagovat
Me2win

zrovna tam.

Reagovat
Kily

pokud ho Kováč zase nebude likvidovat na kraji obrany a nechá ho hrát výhradně v záloze, tak hodně dobrý

Reagovat
HalaMadrid_Flx

K tomu i tady Kinský prý, jednají o Hlavatém. Jako.. bude to perspektivní tým jak kráva, jestli to dokážou dát dokupy, může to být zajímavé

Reagovat
Axelrose

To by byl konec Pardubic

Reagovat
Imos

někoho seženete, jen teda nevím jestli má Saňák nějaký oblíbence co by chtěl přivést z předchozích angažmá

Reagovat
Axelrose

Bude to boj, no.

Ještě že evidentně nebudeme v takové situaci samotní.

Koukám, že pár týmů už se začíná připravovat na boj o setrvání v lize, například budejky

Reagovat
Imos

Jsem na všechny týmy fakt zvědavej jak si s tím poradí nějak věřím, že to zvládnete v podobným stylu jako poslední dvě sezony

Budějky to jedou ve velkým stylu ale, fakt bych se o ně bál

Reagovat
Axelrose

No, v Budějovicích je vidět, že to tam má každý (až na trenéry) pěkně u prdele

Reagovat
Imos

jako extrémně a jestli je pravda, že tam má jít ten Marek co tu dělal podržtašku a k....ta, tak to tam půjde krásně do prdele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele