Karabec prodloužil smlouvu a míří do HSV, čeká ho zdravotní prohlídka

03.07., 09:03
Aktuality
Adam Karabec (© AC Sparta Praha)

Den D je tady. Tedy alespoň z pohledu sparťana Adama Karabce (21). Český mládežnický reprezentant míří ve společnosti Pavla Kuky z agentury ISM do Německa, aby se v Hamburku podrobil zdravotní prohlídce. A v případě, že projde, spojí ve středu talentovaný záložník svou budoucnost s druholigovým klubem. Podle informací eFotbal.cz půjde o roční hostování s následnou opcí. Ještě před cestou za hranice však ofenzivní hráč prodloužil smlouvu na Letné.

"Pro Adama jde o důležitý krok. V Hamburku by měl v případě dohody dostat herní prostor. Určitě je to pro něj šance se ukázat v Německu," tvrdí zdroj eFotbal.cz.

Karabec se sice snažil prosadit ve Spartě, ale to se mu nepovedlo. Třeba i kvůli tomu, že herní systém, který Letenské dovedl k mistrovskému titulu, pro mladíka nenašel místo, kde by se trvale prosadil. A tak se začalo mluvit o odchodu. Ve hře bylo několik destinací, včetně bundesligového Stuttgartu, ale vše vypadá tak, že to klapne až v Hamburku.

"Pokud projde zdravotní prohlídkou, bude hotovo a Adam by se hned připojil k týmu. Ten je v době Eura mimo Hamburk," prozrazuje zdroj eFotbal.cz.

Podle něj Karabec každopádně prodloužil o rok smlouvu ve Spartě, až pak mohl valit směr Německo. Součástí dohody o hostování je opce na přestup a řeší se rovněž i podmínky, které HSV splní v případě postupu do nejvyšší soutěže. Nepodcenila se žádná maličkost.

"Adam to vnímá jako velkou příležitost. I kdyby Hamburk třeba do nejvyšší soutěže nepostoupil, může se ukázat a do první bundesligy má touhle cestou určitě blíž než ze Sparty," dodává zdroj eFotbal.cz.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (92)

Přidat komentář
kilobyte

Tak snad se konečně ukáže.

Reagovat
Moshe Dajan

vypadá nadšeně

Reagovat
Nuno čomes

Sparta přišla o pár mega.

Reagovat
KingMaster13

2. Bundesliga začíná krásně ožívat Čechy

Reagovat
Pablos

Ta výše opce by mě zajímala teda… nezní mi to vůbec dobře celé, 2.bundesliga je prostě pořád jen druhá liga… určitě zklamání za mě.

Reagovat
doshcz

a kam by jako mel jit? do Bayernu? 2.bundesliga lepsi nez nejaky Polsko, Kypr nebo Turecko..

Reagovat
Pablos

Holandsko, Belgie

Reagovat
elChe

Aby sel ve stopach Cernyho? Prosadit se v nizozemsku a pak prestoupit do DE a pohoret? Myslim, ze zvolil lepsi cestu, rovnou se muze adaptovat...

Reagovat
Pablos

Aspoň by si s jeho přístupem, sem tam si zaútočím a na ostatní sere pes, zahrál nějákej kus kariéry

Reagovat
KingMaster13

Navíc Hamburk je klub co se vrátí. Oni skončili snad 5x za sebou 4. ale cítíš že prostě oni se vrátí. Pokud si tam vykope pozici v základu a pak postoupí tak je to pro něj top.

Reagovat
Sosi

A pak no nahradi nekym lepsim

Reagovat
KingMaster13

Postup do Bundesligy není jako Premier league tam ty týmy nedostanou takové peníze na předělání kádru, takže nahradí maximálně 2 nejslabší články

Reagovat
kilobyte

I v PL nenahrazují ty nově příchozí pokud ukáží kvalitu.

Reagovat
letitfly

Někde jsem četl 3 miliony euro

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

I v druhé bundeslize občas lítají zajímavé částky. A určitě chce HSV postoupit, takže ta opce může mít parametry jako pro první ligu.

Reagovat
PBLead

pochybuju, čekám max 3 eura

Reagovat
Me2win

To je i na něj docela málo

Reagovat
Seydou Doumbia

tak hambáč postupuje už 10 let a furt nic, ti chtějí postoupit každý rok

Reagovat
O.Giroud

Ale možno tento rok už ich to nasralo tak si povedali a dosť, a začali to tým že dajú 10 mega za hráča z lavičky Sparty

Reagovat
Seydou Doumbia

tolik snad ne

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
hornito

Reagovat
EURO2024

Právě

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
didosh

Reagovat
kilobyte

6 let a to že se jim to nedaří neznamená, že si nemůžou volit opce, které by zaplatili jen při postupu.

Reagovat
Seydou Doumbia

zrovna ty bys mohl vědět že schválně píšu random čísla když něco trvá dlouho ale pro hsv asi dobrý

Reagovat
kilobyte

Tak 6 je skoro půlka. I když teď to bude 7. rok a to už je skoro 10.

Pro HSV průser a proto už by s tím měli začít něco dělat. A podle mě nejlepší cesta je si vzít dobré hráče na hostování s nezaplatitelnou opcí, pokud se nepostoupí. Vzít třeba 3 takové hráče, kteří by mohli být rozdílový.

Reagovat
Seydou Doumbia

ted je otázka zda zrovna karabač je jeden z těch 3 rozdílových hráčů...fakt se po celé evropě nedalo sehnat lepší tři hráče, kteří v áčku nehrají a mohli by být oporami v horším týmu? ale chápu že si nemůžou dovolit každého, kvůli platu a tak

Reagovat
kilobyte

Potenciál na to podle mě má. Pokud mákne a sedne mu to, tak by se jím stát mohl.

Reagovat
KingMaster13

Ale všichni cítíme, že to prostě přijde

Reagovat
Seydou Doumbia

byl bych rád kdyby to přišlo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Blasphemer

Jednou to vyjde s tím postupem.

Reagovat
O.Giroud

2-4

Reagovat
r.mrazik

takovy drobny urcite ne

Reagovat
Freedo

Kolik bys chtěl za hráče, kterej nehraje ani v český lize?

Reagovat
kilobyte

To byste nám mohli prodat Juráska za 3 mega.

Reagovat
Freedo

Ten má potenciál úplně jinde

Reagovat
kilobyte

Proč teda nehraje?

Reagovat
Freedo

A nehraje? Třetinu sezónu vynechal po tom, co mu Plzeňáci poranili kotník. Jinak zasáhl do většiny zápasů, byť někdy jako střídající hráč. Počítá se s ním a v příští sezóně má dostat ještě větší herní čas.

Reagovat
kilobyte

Odehrál toho +- tolik, co Karabec. Který podle tebe nehraje.

Reagovat
Freedo

Pokud hraje, tak proč odchází?

Reagovat
kilobyte

Asi má ambici hrát víc.

Reagovat
Transfermarkt

Tak není tajemstvím, že Jurasek by Slavii také rád co nejrychleji opustil

Reagovat
Me2win

Reagovat
didosh

Mě se teda moc nelíbí

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vestinustarychdubu

infotbal psal 3m eur. Jako co cekas? Vzdyt od jeho wonder sezony kdy vylitli s Hlozkem sel uz jenom dolu, a hraje svuj prumer s vytizenosti 40min na zapas, nikam se neposunul. Aktualne to fakt neni material (jakkoli ma v 21 letech pres 100 zapasu v lize), co by mel jit za vic.

Reagovat
Luka3enko

Šak aktuálně ne, ale do opce se dává vyšší částka, protože si ho můžeš vyzkoušet. Já bych proto čekal třeba 4.5-5 mio….Na druhou stranu pokud je to 3 mio a 30% z budoucího přestupu třeba, tak proč ne….

Reagovat
O.Giroud

Tak záleží čo mysleli tým, že sa riešili aj podmienky ohľadom ich prípadného postupu. Ak tá opcia sa nezmení na povinný odkup, napr. v prípade postupu, tak áno tá částka môže byť aj 10 mil a je to v podstate jedno lebo aj tak sa väčšinou potom kluby dohadujú ak tam je záujem. Ale aj tak by ma prekvapilo keby Hamburg čo za posledné roky dal najviac asi 4 mega za hráča tak by zrazu išiel dať za lavičkového hráča Sparty raz toľko, keďže 4 mega sú za neho "drobné"

Reagovat
kilobyte

Na druhou stranu by pro Spartu asi nebyl takový problém ho prodat jinam za 3 mega rovnou.

Reagovat
O.Giroud

No možno bol, ja to beriem z pohľadu Hamburgu viem ako nakupujú, kúpili už hráča v rámci ligy za milión, mali záujem o hráča z Tureckej ligy za 3 mil tak sa mi nechce veriť, že zrazu by zacielili na lavičkára Sparty za 8-10 mega.

Reagovat
kilobyte

Tak 8-10 mega tam není určitě.

Reagovat
O.Giroud

No všade sa zatiaľ píše o 3 mega takže nevidím dôvod tomu neveriť pri nákupoch Hamburgu tak o akej sume sa teda bavíme podľa vás? Keď 4 mega mi bolo povedané, že to sú drobné tak potom očakávam, že adekvátne je min. 2x toľko.

Reagovat
kilobyte

Nevěřit Hamburgu? Ta částka 3 mega není od nich. Kluby to nezveřejňují.

Reagovat
O.Giroud

Uvidíme, skôr by som určite veril tomu než želaniam fans, keďže nevidím nikde logiku v tom aby zrazu Hamburg dal nejakú pálku za lavičkového hráča Sparty, kt. má ešte nálepku talentu, kt. zatiaľ nepotvrdil. Ale beriem to z pohľadu Hamburgu, ak myslíte že pod 5-7 mega, alebo akú sumu si teda predstavujete keď 8 tam nie je a 4 sú drobné, nemá cenu ani zdvíhať telefón, tak ja vám to neberiem.

Reagovat
kilobyte

Jenže každý obchod má 2 strany. Pokud je tam jen nepovinná opce na 3 mega, tak to z pohledu Sparty taky nedává úplně logiku. Já jsem nepsal, že 4 mega jsou drobné. To určitě ne. Kdyby nabídnuli 4 mega rovnou, tak bych s tím byl asi i v pohodě. Ale opce by podle mě mohla být klidně vyšší.

Reagovat
O.Giroud

Tak to niekto na mňa reagoval keď som písal, ak ide o opciu tak určite bude vyššia lebo koniec koncov aj tak väčšinou po hosťovačke kluby zvyknú sa dohadovať o nižšej cene ak sa to nakoniec neukáže ako super suma. Ale neviem ako to to je s tým postupom lebo ak by sa opcia napr. zmenila na povinný odkup v prípade postupu tam už by Hamburg možno riskoval ak by to bola nejaká vyššia čiastka než by boli ochotný dať teraz.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ratusek

Těším se na sledování Tuciho namísto Karabce, Ševčíka a možná i Daňka. Ikdyž Daněk by mohl dostávat šance dle posledních vyjádření

Reagovat
Pablos

Hráč do Zlína na druhou ligu… majstrštyk

Reagovat
r.mrazik

idiocie

Reagovat
Luka3enko

Tak jako Ševčík byl průměrný i v béčku a ten skok z Brna byl až moc velký. Karabec nedokáže potvrdit to co v něm všichni vidí a změna prostředí mu může pomoct, v rámci ligy by nemělo hostování význam. Daněk se snad v Pardubicích srovnal, protože před hostováním měl údajně v kabině trochu zlobit.

Reagovat
Smejkyfans

Hamburk bude usilovat o postup do 1. Bundesligy takže za mě dobrá volba a určitě kvalitnější soutěž než Česká 1. liga, kde jdou 3-4 týmy Top a zbytek má průměrnou kvalitu a určitě nedosahují kvality týmů z 2. Bundesligy.

Reagovat
Simas92

Nikde neni psano ze bude hrat, ale za kazdeho Cecha v 2. BL bych byl rad.

Reagovat
Smejkyfans

Šanci ze začátku určitě dostane a bude záležet na něm jak se s tím popasuje. Samozřejmě Němci jsou nároční, takže stačí pár nepovedených zápasů a bude sedět a pak už se tam těžko prosadí.

Reagovat
oli9

No já teda čekal lepší přestup než druhá bundes liga. Na to, že jde o jednoho z nejtalentovanejsich českých hráčů tak je to celkem slabota

Reagovat
Frank Lampard 8

Tak talent to být samozřejmě může, ale toho prostoru, aby konzistentně ukazoval, co umí, moc nedostal. A aby ho bral někdo lepší mi teda přijde jako sci-fi. Nebo takto - dokážu si představit, že by ho třeba fakt někdo jako Stuttgart nebo Marseille chtěl, ale už si nedokážu představit, že by tam hrál víc než ve Spartě. Za mě je ten Hamburk ideální volba - ambice na první ligu, pěknej stadion, zápasy před 57 tisíci fanoušky a druhá Bundesliga určitě není sranda liga - určitě bych ji hrál raději než českou (už kvůli atmosféře na stadionech). Navíc tam bude určitě mnohem víc na očích než u nás.

Reagovat
Frank Lampard 8

Ale to jsou všechno pozitiva za předpokladu, že bude hrát. Nikde není psáno, že jsou Karabec a Ševčík posilami do základu. Ani bych se nedivil, kdyby toho zas tak moc oproti působení ve Spartě nenahráli.

Reagovat
KKralik77

Tak atmosféru na stadionu si užiješ i z lavičky

Reagovat
Dirtyfoxx420

Na to, že to je jeden z našich nejtalentovanějších hráčů v republice, tak to zatím žádný terno nebylo. Chápu že herní systém atd.. ale na to se furt nejde vymlouvat, prostě se úplně neprosadil.

Navíc si myslím, že hrát v jednom z nejlepších týmu 2 bundesligy je lepší, než hrát za Union nebo Bochum o přežití.

Reagovat
Simas92

Tak to nevim co jsi cekal, ze ho koupi nejaky Augsburg kdyz si nekopne ani ve Sparte?

Pro me je teda 2. BL sok v pozitivnim smyslu, doufam ze prekvapi a prosadi se do zakladu jako se povedlo Kalocovi.

Reagovat
Frank Lampard 8

Líbí se mi to Snad se Karabec a Ševčík prosadí jako Kaloč a nedopadnou jako Pulkrab a Drchal.

Reagovat
$dolar$

Super. Snad tam zustane. Jen si nejsem jistej, ze zrovna nemecky ligy, ktery jsou psotaveny na litani nahoru a dolu, mu budou sedet.

Reagovat
mayday

Hrají vůbec v sestavě s jeho postem?

Co se týče ligy, tak už jsem to psal u jeho prvního článku, že mu to možná vonět nebude. Je to dost fyzická soutěž.

Reagovat
$dolar$

S jeho postem se nehraje uz prakticky nikde, mozna v Italii. Mne pripomina totalne Baraka.

Reagovat
mayday

Tak samozřejmě, myslel jsem aspoň částečně jestli ho bude do toho středu kam dát.

Snad ho neberou na křídlo

Reagovat
Beči

Vyjádření nějakého fanouška Hamburku, jestli tam bude hrát základ, jestli mu bude sedět styl, kolik bude mít konkurence atd?

Reagovat
O.Giroud

No mohol by nahradiť Bénesa, kt. odišiel do Unionu.

Reagovat
andrew96

Tak se to rýsuje.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Lemond Laws

Před 15 lety by to byl i fajn přestup...

Reagovat
Me2win

3 mega opce, roztomilý

Reagovat
Radin

Namyšlený prosťáček si zkusí dril v Německu

Reagovat
didosh

Reagovat
Simas92

Prekvapilo me jak uz si mysli na 1. BL, to bude asi dost nakrklej az bude sedet v HSV na lavicce (a v tento moment je to pravdepodobnejsi nez ze bude pravidelne hrat)

"Adam to vnímá jako velkou příležitost. I kdyby Hamburk třeba do nejvyšší soutěže nepostoupil, může se ukázat a do první bundesligy má touhle cestou určitě blíž než ze Sparty," dodává zdroj eFotbal.cz

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím. Určitě ho nepřivádí na lavičku. Pak bude záležet jen na něm, jak se ukáže.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele