Kania klubu svými prohlášeními nepomáhá, má jasno novinář Neumann

Dnes, 08:42
Rozhovory
Ondřej Kania (© Slovan Liberec)

Slovan Liberec o víkendu v Podještědském derby podlehl na domácím hřišti Jablonci 0:5 a zažívá nepovedený vstup do první sezony pod novým majitelem Ondřejem Kaniou. Ten přitom před startem ročníku vyhlásil ambici útočit na první pětku ligové tabulky. Proč se zatím Liberci nedaří, jaká je důvěra v trenéra Kováče a jaký dopad na klub mají výrazná mediální vystoupení majitele Kanii? O tom všem si dnes v podcastu Livesport Daily povídáme s Robertem Neumannem, fotbalovým redaktorem serveru Sport.cz a také bývalým ligovým fotbalistou, který oblékal dresy Liberce i Jablonce.

"Moc účelu těch různých prohlášení pana Kanii nerozumím," říká v podcastu Neumann. "Jestli se snaží, aby byl citovaný... protože to samozřejmě zajímá bulvár. Ale klubu tím nepomáhá, spíš naopak. V něčem tam můžeme vidět malinkou podobu třeba s Danielem Křetínským, taky se nějakou dobu snažil zasahovat v klubu i do věcí, které mu nepříslušely. A Spartě se to taky vymstilo. Ale zdaleka nebyl tak agresivní, nedělal prohlášení. Myslím si, že aktuálně se musí majitelé ostatních klubů v české lize smát," myslí si Neumann.

O víkendu Liberec drtivě prohrál s Jabloncem, na jehož lavičce se velké satisfakce dočkal Luboš Kozel. "Pro něj to musela být velká věc, stoprocentně. Bylo pro něj určitě nepříjemné být půl roku v klubu a doslýchat si, že nový majitel už jedná s novým trenérem. Nejdřív mu to neřekli, pak teda ano, ale to už to Kozel věděl. Navíc chtěl posily, které klub neudělal a dvě z těch posil pak přijdou v létě a jsou prezentované jako posily nového vedení. Tak si myslím, že tohle Luboš těžko kousal a klobouk dolů, jak to zvládl, že na jaře nevybouchl a v Liberci to dotrénoval. Teď to v něm ale určitě bylo, je to introvert, nedává to tolik najevo, ale hodně si to užil," usmívá se Neumann.

Ten predikuje Liberci na konci sezony osmé místo. "Řeči o první pětce byly od začátku nereálné, Slovan má hodně perspektivní tým, ale potřebuje čas. Takže v téhle sezoně to vidím na tu osmičku. A budu panu Kaniovi držet palce, věřím, že do Liberce šel s dobrými úmysly a že teď ubere plyn. A ušetřenou energii vloží právě do fotbalu a ne do těch věcí okolo, kterou jsou z jeho strany občas až úsměvné," dodává Neumann.

Ve středeční epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

Jak velký je reálně kvalitativní rozdíl mezi Libercem a Jabloncem?

V čem by se sestava Liberce lišila, kdyby záleželo jen na Janu Nezmarovi?

Jak by se Neumann jako hráč cítil při Kaniově pozápasové promluvě?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Greaber

Tomu se ty prachy za Liberec vyplatili dát, má z toho PR jako prase i když s těmi jeho vyjádřeními bude za chvíli litovat, že nezůstal schovaný ve stínu

Reagovat
Pablos

Hlavně lže… nevšiml jsem si v jeho CV, že by kdy někdy vyhrál hlášku roku na EF, takže jak asi může být nějákým vítězem v životě

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kilobyte

Hlavně, že se smál, že nebude jako Křetinský.

Ale jako motivátor je určitě výborný. Myslím, že trenér a hráči Jablonce takhle namotivovaní ještě nikdy nebyli.

Reagovat
bobis21

Však jako Křetínský není, toho jsem fakt neviděl psát, že pro ně Plzeň není soupeř, nebo že neví kde jsou Teplice.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Lemond Laws

Proč se nenechal vyhodit.... aspon by dostal balík ne

Reagovat
Riquete s čupřinou

Nebo by dostal vytýkací dopis jako Rulík, Varaďa.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Bylo mu řečeno, že už nechce trénovat Pardubice, tak rezignoval

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kily

Reagovat
ratusek

tzv. byl rezignován

Reagovat
Kily

už ani Zadina není spokojen s rolí maňáska, který v první řadě plní pokyny nadřízeného

Reagovat
Zdechlina

Myslím, že se nesmějí jen majitelé ostatních klubů ale i všichni fans

Reagovat
lampas

Řeči o první pětce samozřejmě nereálné nejsou, pokud dokážete vhodně doplnit kádr, konkurence v lize není na tyto místa příliš velká (jen se nám na 4. místě trošku vyprofiloval Baník). Pokud ale stavíte obranu na smradech ze Sparty a Slavie na hostování, do útoku nikoho nekoupíte a nejstarší hráč na hřišti mnohdy má 25, tak to v naší lize opravdu moc nejde. Tohle celý jde za Nezmarem, ten sobotní výsledek je hlavně jeho selhání. Letošní sezóna je bohužel po tomhle odepsaná, více jak 1 500 lidí už přijde jen na Spartu a po vydání toho dokumentu snad Kania vrátí klub zpátky Karlovi s mínusem pro něj 200 mega.

Reagovat
ratusek

Odepsaná není. Ztrácíte jen 2 výhry na 4. místo a jelikož nám to taky tak nějak drhne, tak to bude o 4.místo opět souboj kriplů. Je otázka kdo odpadne nebo jestli to bude až do konce ligy souboj Baník, Olomouc, Jablonec, Bolka, Liberec, Slovácko. Hradci, vzhledem k tomu šílenému počtu červených, moc nevěřím.

Reagovat
FCSL

Mourinho mindgames. Teď se nikde neřeší hráči, že udělali nejvétši ostudu v historii klubu, řeší se jen on Vlastně je to frajer, chrání hráče, chrání tým

Reagovat
risk je zisk

Stačilo dat jen ten blbej gól v derby kluci, 0:5 jsem nečekal, ale ten gól tam měl být aspoň.

Tiket pojebaný díky vám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele