Juventus vítá dalšího Thurama, z Nice dorazil Khéphren, syn slavného Liliana

10.07., 19:20
Aktuality
Kephren Thuram (© AFP)

Očekávanou posilu představili fandům v Juventusu, kam se z Ligue 1 přesunul francouzský záložník Khéphren Thuram. Ten s turínským klubem stvrdil smlouvu do roku 2029, dle zpráv francouzského sportovního listu L'Équipe se přestupová částka může vyšvihnout až na 25 miliónů eur, pokud budou naplněny podmínky pro bonusy. Rodák z Itálie se s Les Aiglons rozloučil po pětileté spolupráci.

V roce 2019 se Thuram jakožto nezkušený mladík stěhoval na Azurovém pobřeží z Monaca k sousedům k OGC, od té doby si na své konto připsal 167 soutěžních utkání a vsítil devět branek. O jeho odchodu jinam se spekulovalo již prakticky celé jaro, Stará dáma přitom byla jedním z těch nejžhavějších zájemců. V dresu Juventusu mimochodem v letech 2001 až 2006 hrával i Thuramův slavný otec Lilian, mistr světa a Evropy. V italské nejvyšší soutěži nyní působí také jeho starší bratr Marcus, který je útočníkem Interu Milán.

Khéphren Thuram se narodil v roce 2001 krátce předtím, než jeho otec přestoupil do Juventusu z Parmy. Bývalý dlouholetý mládežnický reprezentant Francie má na kontě i jeden start za seniorský národní tým. Na evropském šampionátu v Německu se na rozdíl od bratra Marcuse nepředstavil.

Autor: Patrik Sandev, ČTK / lequipe.fr

Komentáře (27)

Přidat komentář
Raffaello

Benvenuto, Khéphren

Reagovat
Pablos

*Benevento, Stramaccioni

Reagovat
Pablos

A ten Thuram na ME co byl, to je taky syn jeho nebo né ? Teda takhle, já si vždycky myslel že jo

Reagovat
Raffaello

Marcus je jeho brácha, jsou to synové Liliana Thurama.

Reagovat
Pablos

Dobrý, dík

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebo je Khephren syn Marcuse

Reagovat
mayday

Reagovat
10

Khéphren od včerejška nemá bratra

Reagovat
Seydou Doumbia

Suma čekal jsem tak 40 míču, za tuto sumu to prakticky nemůže být provar

Reagovat
Pozor skluz!!!

Vždyť má rok do konce smlouvy. Nikdy se nepsalo o více než 20-25. 30 je úlet, on je pracant do zálohy, ne Pogba co dá double digits a může jít za takové sumy i s jedním rokem ze smlouvy.

Samozřejmě skvělá práce Guintoliho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kolik měl do konce smlouvy to upřímně nikdy nesleduju no potom v pořádku

Reagovat
10

Minulý rok se psalo 40-60m, primárně v souvislosti s Liverpoolem...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jako minulé léto? Dva roky do konce a jeden jsou rozdíl :)

A asi se to psalo i proto, že vysolili 40 za Gravenbercha, na kterém udělal Bayern 200 % po 500 minutách hry, Live rádo přeplácí.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Lizarazu - Desailly - Blanc - Thuram

Costacurta - Baresi - Tassotti - Maldini

Reagovat
Me2win

To je krádež, Juventus začíná vypadat nebezpečně. Ještě Koopmeiners a Inter bude mít velkou konkurenci.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
M11

Vitej.. konecne ma syna ve spravnem tymu

Reagovat
Largo

Bravo Giuntoli, tohle bude dělo.

Reagovat
Novak.Usykovic

Který z mladých Thuramu je talentovanější? Marcuse jsem viděl na EURU a moc se mi nelíbí.

Reagovat
10

Skvělá práce. Konečně dynamický hráč do zálohy, co dokáže odebírat míče. A zároveň snad definitivní odepsání Rabiota. Prostě ideální přestup.

Reagovat
Raffaello

... dlouho jsem si nekoupil dres, mám to buď Fagio (21), nebo Khép (19)

Reagovat
Raffaello

Četl jsi dnešního Bonucciho? Respektive co říkal v podcastu The BSMT by Gianluca Gazzoli?

Hodím jen úryvek v EN z Twitteru...: “My dream was from the beginning to always end my career in the Juventus shirt. After more then 500 games I didn’t get the goodbye I deserved, which I still did deserve for what I gave Juventus. I put Juventus ahead of my own family when I left for Milan in 2017 because I didnt want to disturb the locker room and become a problem. I said so to the President “For everything that occurred in last six months of the 16-17 season I had to leave or I’d be detrimental in the dressing room because I knew myself. I couldn’t stay. The choice was taken by the coach and director who sold me for less then my value then”

https://football-italia.net/bonucci-blames-allegri-juventus-game-power/

Na jednu stranu vyplakává, že ho Allegri na konci odepsal, ale vedle toho je schopný říct, že do Milána "odešel pro dobro Juve" a ještě upřednostnil "dobro Juve před svou vlastní rodinou". WTF? Navíc potvrdil, že neshody v kabině v sezóně 16/17 probíhaly delší dobu, což bylo veřejné tajemství, že kabina nebyla OK (zdravíme zkurvenýho násilníka do Brazílie, měl bys viset, ty zmrde, viset!).

Ty voe, jestliže Khepré, Motta a aktuální politika Juve ve mně v posledních dnech zažehly optimismus, tak Bonucci a jeho vzpomínání mi zvýšily tepovku a vrátily noční můry.

Reagovat
10

Leo nezklamal, to je prostě magor on i po Euru říkal, že ho měli vzít, že by jeho zkušenosti pomohly...

Reagovat
M11

Navic zadny alibista a posouvac.. jde rychle dopredu.. neboji se riskatnich reseni.. 1 na 1 se taky neboji.. ta nase zaloha ted bude obrat o 180

Reagovat
10

Doufám, vypadá to konečně slibně. Po kolika letech někdo začal opravdu řešit zálohu?

Reagovat
Raffaello
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele