Juventus oficiálně představil Mottu, nový trenér podepsal tříletou smlouvu

12.06., 19:05
Aktuality
Thiago Motta (© AFP)

Thiago Motta se stal trenérem Juventusu, na jehož lavičce nahradí Massimiliana Allegriho. Bývalý záložník dosud vedl Bolognu a se "Starou dámou" podepsal smlouvu do roku 2027.

Juventus počtvrté za sebou nezískal Scudetto, alespoň malou náplastí tak pro ambiciózní klub bylo vítězství v Italském poháru, které se však stalo osudným pro Massimiliana Allegriho. Šestinásobný mistr Serie A, jenž měl tak jako tak nahnutou pozici, byl po řádení proti Atalantě odvolán a zbytek sezony na lavičce turínského klubu dokončil Paolo Montero.

Mezitím začalo hledání nástupce a vedení se rozhodlo pro Thiaga Mottu, který má za sebou úspěšné působení v Bologně, s níž si překvapivě zajistil postup do Ligy mistrů. Vzhledem k nabídce Juventusu však neprodloužil končící smlouvu a zamířil do Turína. Jednačtyřicetiletý trenér se "Starou dámou" uzavřel tříletý kontrakt, jenž mu i s bonusy může zajistit 5 milionů eur za sezonu.

"Jsem opravdu šťastný, že mohu začít novou kapitolu v čele takového klubu, jakým je Juventus. Děkuji majitelům a vedení, kteří si mohou být jisti mými ambicemi udržet vlajku Juventusu vysoko a potěšit fanoušky," řekl Motta, jenž na Apeninském poloostrově vedl také Janov a Spezii.

Motta je rodákem z Brazílie, má ale rovněž italské občanství a za národní tým Squadry Azzurry dokonce zapsal 30 startů. Po angažmá v Atléticu Madrid a Barceloně se vydal na Apeninský poloostrov, kde působil v Janově a Interu. Hráčskou kariéru následně uzavřel v PSG.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Fortex

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rominhoFCB

Dufam, ze sa mu bude darit, naberie mnoho vzacnych skusenosti, aby potom, v pripade potreby, mohol prevziat "svoju" Barcelonu. Jeho Bologna hrala zaujimavy futbal.

Reagovat
10

Benvenuto

Čeká ho dost práce, ze začátku nečekám zázraky, protože ten tým x let nehrál fotbal

(jako hráče jsem ho nesnášel )

Reagovat
M11

Reagovat
M11

Kdybys mi rekl, ze nas bude jednou trenovat totalne jsem ho jako hrace nesnasel.. a ted jsem rad ze prisel

Reagovat
10

on byl přesně ten typ hráče, co člověk miluje ve svým týmu a nesnáší u soupeře, protože hrál přesně tak, aby vyhrával...a to se mu i dařilo

Reagovat
Raffaello

Reagovat
stuff

furt mam pred ocami, co sa tam hadali(bili?) s Gigim v derby

Reagovat
10

Na hřišti to byl hroznej zmrd, často zákeřnej... podobnost se Simeonem velká, snad bude i podobně úspěšnej trenér

Reagovat
Furia Ceca

Se Spezií a Bolognou hrál super fotbal, jsem na něj hodně zvědavej... ale zároveň jsem i hodně opatrnej, ta jeho kariéra je až moc raketová, koučování ve velkoklubu teprve ukáže, jak na tom doopravdy je.

Reagovat
snuff24

To je těžkej shit

Reagovat
Nuno čomes

Proč? Žádná legenda to není

Reagovat
Fortex

Reagovat
zurix_new

Ach jo, tak ať se nedaří, i když jsem na to strašně zvědavý

Odchovanec Di Gregorio teda asi taky, to by byla super dvojka se Sommerem, i když na něj nemáme beztak prachy.

Reagovat
Raffaello

Neapol mercato:

Manna cílí na tři hráče, ze tří klubů, odkud to nebude mít snadné.

Lukaku z Chelsea, která chce cash na dřevo, protože už se s ním nechtějí s prominutím srát. Pokud ho urvou pod 30m, tak klobouk dolů. Píše se o nabídce 25m.

Buongiorno z Turína, kde je kokot Cairo a bude chtít nesmysl, i když s ADL jsou z podobného těsta, takže možná něco upečou ke spokojenosti obou.

Chiesa z Juve, kde by mohli dojít k dohodě díky Di Lorenzovi. Cokoliv na trase Turín - Neapol bude v tomhle dost velkou bouří. Ale výměna hráčů s finanční kompenzací (na straně Neapole, samozřejmě ), by byla racionálním východiskem a přínosem pro oba.

Letošní mercato by mohlo přinést hodně zajímavá škatulata nejen na trenérském, ale i na hráčském trhu. Těším se, příští ročník bude sakra zajímavej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele